במקרה שניכם מבטאים כאן
דעות שגם אני מחזיק בהן, והן לאו דוקא מנוגדות. ראשית, באשר לדבריו של שי - אני מזדהה ב100% עם הזרם שנכנה אותו ה"פשיו-רציונליסטי", והנחתו, שמגמות מאקרוסקופיות בקנה מידה גלובלי הן אמיתות נורמטיביות שמייצגות את התל"ג התרבותי של האנושות. עברית: מה שהאנושות מכירה בו כערך חשוב וקונצנזוסיאלי, בהכרח מגלם את המיטב שיש לאנושות להציע. ומדוע? - הרי ניתן לשאול "אז למה בריטני ספירס, ולמה היטלר, ולמה ערפאת, ולמה עוזי חיטמן..." הצליחו למרות שברור שהם לא השמנת של האנושות? - התשובה מורכבת: מדובר בתהליכים של פרקולציה תרבותית איטית, שמונעת ע"י תהליכים מנטליים, תרבותיים, וגיאו-פוליטיים שמשתנים ללא הרף. המבחן הוא מבחן ההישרדות והזמן - את בריטני אף אחד לא יזכור, היטלר הפסיד והתאבד, ערפאת ימיו ספורים (בעזרת השם), ועוזי חיטמן לא ממש הצליח, אז הוא עבר לאל-איי ועכשיו הוא עובד בשביל המאפיה בתור UZI HITMAN

או במילים אחרות, אני מאמין שהצדק עם שי, מכיוון שלדעתי מה שקרוי "טעם וריח" הוא 3 מרכיבים, שלמצער כל הניאו-ליברלים, לא עולים בקנה אחד עם ערכי חופש ופלורליזם, אלא יותר עם ערכים דטרמיניסטיים ודיכואיים, והם: 1. חינוך (במילים פחות מנומסות שטיפת מוח, אינדוקטרינציה) 2. השפעה חברתית - אפקט העדר... "מה שטוב לכולם, טוב בשבילי..." 3. הכי חשוב לעניינינו - מבנה נפש האדם באשר הוא. אני אתעכב על 3 ואסביר למה שי צודק בנקודה הזאת: אני מאמין (וזה מה שבשעתו הביא אותי להיות מוסיקאי) שהאדם והעולם בנויים מאותו קוד. קוד זה הוא אחיד לכל הקיום ולכל האנשים. הקוד הוא פתוח, ומאפשר לאנשים לפתח מוטציות, ולהתפתח אינדיבידואלית מבלי לפגוע בגרעין, בקרנל. לאהוב, או לא לאהוב משהו, כמו זרם מוסיקלי או אלבום לצורך העניין, זה עניין של החלטה והדהות. ההגדרה היא סובייקטיבית. אבל - האידיום, ומשמעותו הם א ו ב י י ק ט י ב י י ם!!!!! כן, אני פשיסט. אבל במובן החיובי...

כלומר, כל אמירה שעמדה במבחן הזמן, ויש לי הכלים להזדהות איתה, שומה עלי להחליט שאני אוהב אותה. בטהובן, באך, (שכבר עמדו במבחן הזמן), וצ'יק, מת'יני, וכו' (שעוד יעמדו) הם דוגמא למושגים שאני לא יכול לקבל "דעה" של מישהו שלא אוהב אותם כי זו לא באמת דעה - או שאין לאדם המחזיק בדעה כלים להזדהות (כמו הקשבה להרבה מוזיקה שתאפשר לו להבין את היצירות), או שהאדם מזדהה אבל לא מגיע להחלטה שהוא אוהב מכל מיני שיקולים... כמו למשל אינדוקטרינציה חמורה שהעבירו אותו משווקיי בריטני ספירס... עם זאת, אין זה שולל את קיום האינדיבידואל. ברור לי, שיש דברים שאני אוהב יותר ופחות. כאן נכנס מדד האיכות, שהוא אובייקטיבי, ומדד ההזדהות הרגשית, שהוא סוביקטיבי, ומעיד על דמיון בין נפש האמן וספקטרום החוויות והרגשות שלו, לבין זה של המאזין. כאן בדיוק פבר צודק: שאתה ממליץ על מערכת סופר איכותית, אך לא מוכרת, או שאני ממליץ על ריינר ברונינגהאוס למשל, אתה טוען שמדד האיכות הוא אובייקטיבי. ואתה צודק. זה שהמערכות האלה הן לא מותגי ענק, זה בדיוק מה שמאפשר את צמיחת האיכות הגבוהה בשלב הראשון. היה בטוח, שבתנאי שמי שמייצר את המערכות האיכותיות הוא גם אדם שישכיל להבין את תהליך הפרקולציה, ושהוא ניחן בכריזמה, אז זה בדיוק מה שהוא רוצה, ויום אחד הוא וטכנולוגייתו ירכשו ע"י מותג ענק, או יהפכו לכזה בעצמם!!! מה אני טוען? - שאינטראקציה בין איכות מקצועית, קונספציה חיובית, ומה שמשותף לכל אדם באשר הוא אדם - כמו ספקטרום הרגשות והחוויות האנושי המוגבל, היא המתכון לכינונו של יש נשגב בשם "אמירה תרבותית" (ראויה). אני מעולם לא הצלחתי להתחבר לרוב מה ש"רטרן טו פוראבר" עשו, למרות שאני חולה על רוב מה שצ'יק עשה, ושזו מוזיקה איכותית ביותר. או שאין לי כלים להזדהות עם זה, או שלא הגעתי להחלטה עדיין. בכל מקרה, ברור לי שהמוזיקה היא מצויינת. אולי אני פשוט מעדיף לשים דיסק שמעניין אותי יותר באותו רגע, וע"י כך נסגר והופך את עצמי לבור בזעיר אנפין. אני מאמין שבלי ערכים אובייקטיביים ומסורות (נורמות, קונצנזוס...) לא ניתן להתפתח. חייבים לחרוג מהנורמה בשביל ליצור נורמה חדשה. לא יוצרים שום דבר יש מאין, אלא ממה שהיה קודם... תודה.