חברים התייעצות

eldar102

New member
חברים התייעצות

לאחרונה התחדשתי במקל חדש - boston olympic blue. חייב לציין שאני מאוד מרוצה- מקל חזק שנותן מענה מעולה וניתן לסמוך עליו בזריקות רחוקות ועבודה עם עופרות כבדות. בעקבות ה"דודא" החלטתי להתחדש גם ברולר ןהתלבטתי בין הסוגים השונים של אוקומה- salina שהיה יקר מאוד בהתאם לתקציב שלי, וה eclipz שהשפולה שלו במידה 65 לא בנויה להכיל כמויות של חוט.. יכול להתאים לדייג פתיונות רגיל אבל קצת התקשיתי להאמין שיתאים גם לדייג על חי. בסופו של דבר החלטתי להתחדש באוקומה Flame F80 עם 9 לגרים, יחס סיבוב של 1:4.5 דראג של 20 ק"ג (לפי מה שהמוכר אמר..) .. השאלה היא אם מישהו מכיר את הדגם ויכול לתת איזהו " בריפ" קצר על הנתונים.. אולי שווה להחזיר וכן לקחת משהו אחר- כי לדברי המוכר הדגם הזה הוא חדש ואני עוד לא הצלחתי למצוא עליו מידע באינטרנט.. אם מישהו יכול לעזור- אשמח ואעריך! תודה רבה

erezrob

New member
תתחדש

ה-Flame הוא מודל ישן של אוקומה, ששווק בעיקר באוסטרליה / ניו-זילנד. הרולר טוב, קצת יותר מידי לאגרים לטעמי. הוא עשוי גרפיט להקל במשקל וגם מוזיל עלות. השפולה שלו מתאימה להטלות למרחק בינוני. הגיר לא עשוי אל-חלד. אני לא יודע לאיזה סוג דייג אתה מכוון, אבל אם אתה מעוניין במרחקים ארוכים זה לא הרולר בשבילך. שים לב שהגיר לא עשוי פלדת אל-חלד, שזה ממש לא נורא, אני מעדיף גיר קלאסי, אבל אתה צריך לשמור עליו טוב מהחלדה. סך הכל הרולר טוב, הדראג סביר, לא מהחזקים בשוק, אבל יעמוד גם בטונית אטלנטית של כמה קילו בכיף. הEclipz כבר לא משווק ע"י אוקומה, טיפה יקשה על תיקונים בהמשך הדרך. הרולר סביר, מנסיון אישי, לא מחליד לעולם, אבל אין לו פיצ'רים מיוחדים. בהרבה יותר ישן מהFLAME.

eldar102

New member
דרך אגב ארז

שמדברים על מנגנון "פגע וברח" ן- "quick set" או כל מיני פרטים כמו איזון הרולר ע"י מחשב וכו' - למה הכוונה? דבר נוסף- אתה יכול להמליץ על דגם טוב של רולר לפתיונות ודייג על חי ברמת מחיר של 500 ש"ח? האמת שעכשיו אני די מוגבל לחנות של "פקל חגור" כי שם קניתי ורק שם אוכל להחליף.. אבל אבדוק אם קיים שם מה שתמליץ.. ראיתי רולר של טיקה.. אבל לא זוכר את הדגם.. תודה מראש.

erezrob

New member
בהצלחה

1. hit and run או baitfeeder או דאבל קלאצ' - זה כפתור הממוקם בתחתית הרולר, המאפשר לשחרר את השפולה באופן מיידי. לדוגמא: שמת פתיון חי, זרקת לעומק, ולאחר זמן מה אתה מרגיש אכילות, אתה מייד משחרר את הכפתור הזה וזה נותן לדג לקחת חוט חופשי ולשחות עם הפתיון ולהרגיש פחות מאוים. לאחר שאתה בטוח שהפתיון ממוקם טוב בפה של הדג, אתה סוגר שוב את הכפתור הזה והשפולה ננעלת, עוד סיבוב אחד של הרולר והקרס נעוצה בפה של הדג. 2. Quick set או Infinite anti-reverse - זה לאגר חדיש אשר לא נותן לידית ולשפולה לזוז אחורה (שחרור חוט) לחלוטין. פעם רולרים היו תמיד שמינית סיבוב חופשיים קדימה ואחורה וזה נתן לדגים לפספס את הHOOK SET וגם גרם לחוט להסתבך. הלאגר החדיש הזה נמצא בכל הרולורים שתמצא בשוק היום. (99%). 3. איזון ע"י מחשב - בולשיט, כל הרולורים מהונדסים ומאוזנים ע"י מחשב, וככל שהדגם יותר יקר ומהונדס יותר טוב כל יהיה פחות הסתבכות של החוט. איני יכול להמליץ על רולור כיוון שאיני יודע מה יש בחנות הזו, וגם לא כל כך בקיא במצאי בארץ. המחירים פה שחיטה. אם אתה דייג בתחילת דרכו אני ממליץ לך להשאר עם מה שקנית עד אשר תצבור נסיון ותדע לבד מה אתה מחפש. בהצלחה וחוטים מתוחים!

shragam

New member
מכיוון שכבר קנית, אז תתחדש. רצוי קודם לשאול

ואח"כ לקנות ולא להיות מוגבלים למקום מסויים. דודא, זה דבר קשה, אבל חייבים טיפה שיקול דעת

eldar102

New member
תודה רבה ארז! על הכול

שרגא, האמת שכבר ידעתי מה אני רוצה והיו לי איזה שלושה דגמים שרציתי לראות בעיניים.. אבל כשהגעתי לחנות ראיתי את הרולר הזה והמוכר ממש המליץ עליו אז החלטתי "ללכת על זה" כי באמת היה נראה לי טוב (עדיין חושב שהוא ייתן מענה טוב (אפילו מצויין)לדייג פיתיונות ודייג על חי. אני פשוט מתחבט עם עצמי האם היה כדאי להוסיף עוד טיפה כסף ולהביא משהו יותר טוב או שבכלל לא בטוח שמה שעולה יותר יהיה בהכרח טוב יותר.. זו הדילמה לכן אני שואל- כי נכון לעכשיו. ב"מקרה הגרוע" אני עוד יכול ללכת ולהחליף.. ואמן לחוטים המתוחים!!!

הייתי דוקא מציע לך להתאמץ מעט יותר

בכיוון של המקל . אין טעם להשקיע ים כסף על רולר שיישב על מקל שמתפקד כמו מקל רגיל . היה לי ניסיון עם המקל הזה , הוא חזק ,הוא קשיח ,גמיש קצת פחות , וקשה מאד להגיע איתו למרחקים מיוחדים .אמנם הוא נותן תחושה נוחה ביד אבל מרחקי הזריקה שלו לא משהו , ושום רולר לא יפצה על זה . אם אתה מחפש מרחק , תשקיע קודם במקל איכותי יותר אחר כך תתאים לו את הרולר המתאים ,כדי שבאמת תגיע לתוצאה הרצויה אחרת לא עשית כלום .

marko77

New member
בדקתי באתר של דוגית ולא ראיתי את המוצר..הייתי

מציע לך לקחת במקומו משהו עם פחות לאגרים אך מוכר כמו האזול או הקורנדו במידה 80-90.לא הייתי פוסל על הסף גם את הספינפוקוס של טיקה,אני מבסוט מהם מאוד.בהצלחה.

eldar102

New member
תודה רבה לכולם

בדקתי יותר לעומק ומתברר של" FLAME " של אוקומה אכן יש גיר מפלדת אל חלד.. הלכתי חזרה לחגור על מנת לראות למה אני יכול להחליף יחד עם רשימה של דגמים על מנת לראות הכול בעיניים, התחלתי לצמצם אפשרויות כשבסוף נשארתי עם אופציה של האקליפס 90 והסלינה 65. בשביל האקליפס לא הייתי צריך להוסיף אך הנתונים היו דומים מאוד לפליים.. לסלינה הייתי צריך להוסיף 150 ש"ח וההבדל היחיד היה בשפולה שיכלה לתת מענה טוב לזריקות רחוקות אבל קיבולת החוט הייתי קטנה יותר.. החלטתי ללכת על תחושת הבטן הראשונה שלי ולהשאר עם הפליים.. מקווה שהבטן לא הטעתה אותי ושאכן החוטים יישארו מתוחים!
עד לסט הבא... תודה רב לכולם
והמון הצלחה ודוחות דייג!!

שאלה למבינים בנושא "שפולות"

מה כל כך חשוב שהשפולה תכיל כל כך הרבה חוט. זה בערך 20 ליברות 250 מטר חוט. מי מצליח לזרוק רחוק כל כך. או למי היה מלחמה עם דג מהחוף שהוא משך כזה מרחק של חוט. לפני חודש הפכתי את החוט בשפולה שלי, החוט בצד השני היה חדש. אההה - פעם אחת משכה לי אותו סירה. אבל זה לא נחשב. אני שואל באמת להבין ולא כדי להקניט. תודה ושבת שלום חיים

eldar102

New member
הי חיים

בגדול אתה צודק- בדר"כ לא מגיעים לכאלה מרחקים אבל בהחלט יכול להגיע איזה מפלץ שימשוך את החוט- בנוגע לכמה יימשוך- תלוי בתשומת הלב של הדייג ובגודל המפלץ!!! . זה לא אומר ש 250 מטר לא יספיקו (גם עם המשיכה) אני דג גם עם רולר שמקבל 250 מטר. אבל יש דגים שיוציאו לך גם 250 מטר בכמה שניות... אז פשוט מעדיפים לקחת כמה שיותר סיכונים- או יותר נכון לתת מענה טוב מכמה שיותר כיוונים כדי להבטיח שכשיתפס דג לא יהיו פאשלות.. שיהיה המון בהצלחה!

למעלה