הצעות חלופיות לתרגום של הליץ'
הליץ' הוא יצור מת ומכושף. הוא זקוק לשם שישמור על הדימוי הזה. לתרגם ישירות "ליץ'" כ"פגר", לא מצלצל טוב, למרות שזה אפשרי. תרגומים אפשריים נוספים: גוויתן - מהמילה גוויה, שיש בו גם את הצליל "תן" המרמז אולי לאנוביס, אל החונטים המצרי. המילה "גוויתן" מוכרת לי מהתרגום העברי של חמישיית פרידיין, שם היא מתייחסת דווקא לעוף דורס כלשהו. אשמן - מילה עברית ישנה ובקושי מדוברת המתייחסת לאפלת הקבר - לכן הצעתי אותה גם כתרגום לאנדרדארק (איך תרגמתם אותו, אגב?) או כאפשרות לתרגום של כל דבר שמתייחס למוות ואפלה ואין לו מקבילה עברית יפה כרגע. "אשמן" הוא גם שמו של אחד מעטלפי החרקים, מה שיוצר הקבלה מסויימת ל"ערפד" (שנקרא על שם האל-מת ולא להיפך, אגב) ולקינוח - זה מצלצל קצת כמו "אשמאי" - זקן מגעיל וחרמן, קצת כמו הליץ'. חדול - הליץ' חדל מלחיות, וכאן אני מנצל את הפסוק מישעיה לח:יא, "לא אביט אדם עוד עם יושבי חדל", כאשר ב"חדל" הכוונה היא לשאול. בקריאתו של קת'ולהו, אגב, הפסוק הזה "פורש" כמתייחס אל אנשים העובדים את קת'ולהו (חדל/חדול-הוא) ולכן אין לראותם כחלק מהמין האנושי. אגב - אם יש עוד תרגומים שמתבשלים בדרך, אשמח לראותם כאן ולהעיר הערות - יש לי נסיון מה בתרגום מאנגלית, וכמו כן אני גם קורא קצת גרמנית - שפה עשירה במונחי פנטזייה שנתנה לנו את הטרוגלודיט, הקובולד והדופלגנגר. בניגוד לאנשים מסויימים אני לא חושב שהצעות התרגום שלי הן הטובות ביותר, אבל דומני שאני יכול לנמק אותן בקצת יותר מאשר גחמה אישית.