חברים, דילמה!!!!!!

אנחנו כן מעניקים לו חלק גדול מחיינו

למה שאוניברסיטה תדע איפה שירתת? למה שמעסיק ידע איפה שירתת? למה כמעט כל פנייה לכל מקום שדורשת למלא פרטים על עצמך כוללת שירות צבאי כמשהו שחובה למלא את הפרטים שלו? מה השאלה הכי נפוצה כששואלים כשנפגשים? בגיל 17: מתי גיוס?\לאן אתה מתגייס? בזמן צבא: איפה אתה משרת?\ וואלה, אולי אתה מכיר את _____? אחרי שחרור: איפה היית בצבא?\מה עשית בצבא?\מתי יש לך מילואים? וכו'.... אנשים שלא שירתו נחשבים למנודים. לדעתי זה העצמה של משהו שהוא לא כל כך מרכזי.השירות הצבאי זה שלוש שנים מחיינו (ותודה לאל שנתיים מחיי הבנות), למה אנחנו מדברים עליו כמעט כל הזמן? אמרת ש"אם בחורים צעירים, יכולים לעלות על מדים ולתת את מיטב שנותיהם ואף את חייהם בשטחים ואלוהים יודע איפה, אז כל אחד מאיתנו יכול לתרום למאמץ הזה אפילו בקצת, בתפקיד שנראה שולי"- שאלה מה את קוראת תרומה.. לדעתי מישהו שלא ילך לצבא, ילך ללמוד יפתח עסק בינלאומי מרוויח תרם בדיוק באותה מידה אם לא יותר מאשר מישהו שמבזבז את הזמן כי חייבים לגייס אותו, אבל אין לי לעשות איתו. תרומה לכלכלת המדינה ולשמה הטובה זה נכון באותה מידה. ומה עם גבר שהמצפון שלו באמת נוגד מלחמה? ואם הוא יתן שלוש שנים במחלקת יילודים ויטפל בתינוקות שזנחו אותם? הוא לא תורם? ההכרח ללכת לצבא וכמות הדיבורים סביבו מאלצים אנשים או להתגייס למרות שזה לא מתאים להם (ויש מספיק אנשים שזה מתאים להם), לסבול ולא באמת לתרום כפי יכולתם. אגב, הוכחה לכך שיש מספיק אנשים, הרי יש שחרורים של מחזורים שלמים של בנות. יש עודף בנות. אני מכירה המון בנות שפשוט שחררו את כל המחזור שלהן.. אז למה לא לתת למורעלות שבאותו מחזור להתגייס ובמקומן לשחרר בנות ממחזור אחר שלא רוצות? טוב, יש לי הרבה מחשבות בנושא, אבל זה מספיק בינתיים. כתבתי כל כך הרבה שאיבדתי את קו המחשבה שלי..

אני מסכימה איתך בקשר לעניין של

התרומה. לפעמים ניתן לתרום יותר במסגרת אחרת, אבל אם לרוב האנשים יתנו את הבחירה - לשרת או לא, הם לא ישרתו. וכידוע הצבא זקוק לכוח אדם. אמרת "ומה עם גבר שהמצפון שלו באמת נוגד מלחמה?". הבעיה היא שהרבה משתמשים בתירוץ הזה סתם כדי להשתמט, וברגע שמאפשרים לאחד להשתחרר על סמך מצפון, יש עוד אלף שישתמשו בזה סתם. מעבר לזה, זה נחמד שיש פציפיסטים, רק חבל שהם חיים במקום בו יש מלחמה מתמדת ואנשים אחרים מגנים עליהם. וכפי שחיילים אחרים מגנים עליו, מסכלים פיגועים וכדומה, הוא צריך לעשות את אותו הדבר.

--

"אומנם קיים גיוס חובה, אבל לדעתי החוק במהותו הוא שגוי". שגוי או לא, הוא עדיין חוק. להתעלם ממנו בדרכים כאלה או אחרות (השתמטויות למינהן) זה פשוט לא בסדר ולא הוגן כלפי מי שכן עושה את שלוש השנים האלה בכבוד. גם להם קשה וגם הם שורפים שנים. אבל מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה, לא?

אני גם מסכימה וגם לא מסכימה

מצד אחד, חוק הוא אכן וצריך לקיימו. מצד שני, כל חוק שגורם לי לעשות משהו שפוגע בי בדרך כלשהו אני לא מוכנה לקיים. עד כאן בקשר לאנשים שלא מתגייסים עם סיבה (בעיות, מצפון והלאה). יש גם אנשים שלא מתגייסים מטעמי נוחות (מן הסתם הכסף והתנאים באזרחות שווים הרבה יותר..). האמת? גם את אלו אני מבינה...אני חושבת שהרבה אנשים מפספסים את הטוב בצבא ורואים רק את הרע, ורוב אלו שמשתמטים סתם כי זה יותר נוח ויותר כיף מפסידים משהו מהותי לדעתי (הכיף בלעשות שמירות הוא מדהים
...). עם זאת, מי אני שאגיד להם מה לעשות? אני מבינה אותם ומקבלת את זה ונורא תומכת באנשים שלא רוצים לשרת. מישהו פעם אמר שאם כל מי שלא רצה לשרת לא היה משרת, מי היה מגן על המדינה שלנו? האמת היא, שלא כל כך קשה לצאת... אז האנשים שנשארים עושים את זה מאזשהי סוג של בחירה (אומנם מעט מאולצת, אבל הם יכולים לבחור להלחם ולצאת..). יש הרבה אנשים שרוצים לעשות שירות... אין טעם להפוך את היציאה מהצבא ליותר קלה, אבל אל לנו לשפוט את אותם אנשים שלא רוצים לשרת..

המממ-

גם על אנשים שמשתמטים מסיבות מצפון יש לי מה לומר. את החוק לדעתי צריך לדאוג להפריד מכל אינטרס. ז"א, אם החוק הוא לשרת שלוש שנים, אתה לא אף אחד כדי להחליט מה טוב יותר. החוק בעיניי מעל הכל, וברור לי שיש אפשרות שאם לא נשרת בצבא נוכל להרוויח יותר כסף ולצאת הרבה יותר מורווחים, אבל זו החובה. ואת אותם הדברים שרצינו לעשות בשנים האלה של הצבא אפשר לעשות גם לפני או אחרי. "ונורא תומכת באנשים שלא רוצים לשרת." למה לתמוך באנשים שעוברים על החוק? זה אומנם בעקיפין אבל עדיין עברה. וזה כל כך לא בסדר בעיניי לקבל את ההגנה הזו ואת השירות הזה מהצבא כל החיים שלך ולא להרגיש שאתה חייב לתרום קצת מעצמך, בין אם אתה פקיד בקריה ובין אם אתה בגולני.

mrmistory

New member
אני אישית ב98 התגייסתי וב99 השתחררת

עקב כך שלא רציתי להמין באף מילה שאנשים מספרים כי כל אחד שאומר שחרא שם אז כנראה הוא זה שנתן שהתנהגו עליו ככה (וסבל 3 שנים). התגייסתי, שירתתי 6 חודשים למרות שהיו לי בעיות ת"ש שזה בעיות במשפחה כמו שמתוח 4 נפשות 1 מפרנס ועובד בשביל כולם כבר כמה שנים. מי מו ומה הבנתי שכל חודש שלי שם שווה 4000 ש"ח ובסוף גם לא שואלים אותך בעבודה אלא מה אתה יודע לעשות בכלל ובתכלססססססססססססססס. את האמת, צאאאאאאאא לך לעבוד שנה שזה היום בערך חיסכון של כל חודש 2500 ש"ח שיוצאה לשנה 30.000 אבל בטח ובטח אם היית יכול את כל המסכורת מחסוך היית עושה 4000 ש"ח כל חודש שזה בשנה 48000 ש"ח ויש 3 שנים אלו בצבא שזה 144.000 בית 3 חדרים באורות או אור-עקיבא או פרדס חנה שזה בין 30.000 עד 40.000 $ שזה בול מה שאתה יכול לעשות במקום לשרת. תחשוב אבל על זה שאתה הולך להתגייס בשביל ההורים שלך כדי להגן עליהם ולא בשביל עניין "כולם הולכים ואני גם ילך" . או שאתה יכול לעשות כמוני, להתגייס ולראות מי נגד מי ומקסימום לצאת (יש הרבה דרכים).

Dynamo1929

New member
:\

למה אף אחד פה לא התייחס לעובדה שזה דופק לו את הפסיכו'... משמע הוא זרק לפח יותר מאלף ש"ח, והשקעה של חודשיים בסוף לא תהייה שווה כלום כי אחרי שלוש שנים בצבא אין מצב שהוא יזכור משהו מהקורסים... בכלל לגבי הצבא יש לי דעה משלי. לדעתי, הצבא צריך להיות יותר התנדבות/רשות מאשר חובה שחלה על כולם. לפי כך, צריך לשפר את התנאים בצבא ולהפוך אותו למקצועני. כפי שכבר נאמר כאן, אין שום סיבה לגייס חבר'ה שסתם מבזבים 3 שנים באיזה משרד ולא תורמים גרוש לצבא או למדינה. זה בזבוז כסף של המדינה ובזבוז זמנו של המשרת. מי שמחליט להתגייס, יהיה זכאי למשכורת גבוהה הרבה ממה שיש עכשיו, ובתמורה, שיהיה מוכן לתת מעצמו 120% לצבא ובאמת לתרום למדינה ולא "לשרוף" שלוש שנים. קיצר, זאת דעתי בלבד. ולגבי המקרה שלך,קבלת כבר עצות הרבה יותר פרקטיות ומנומקות משלי מאנשים שהתגייסו ועברו צבא ומבינים הרבה יותר ממני, לכן כל מה שאני יכול להגיד לך זה שתעשה מה שאתה רואה לנכון ושיהיה לך המון בהצלחה!!!

s h u r i k

New member
קראתי בעיתון

שחושבים לצמצם את הצבא ולעשות אותו צבע קטן ומקצועי. לצמצם את השירות ל2 וחצי... וכל השאר שלא מיתגייסים יתרמו לשירות לאומי כולל ערבים ודתיים. וזאת ביגלל שאמרו שבצבא יש יותר מידיי חיילים מיותרים שלא עושים כלום! רעיון נחמד

al-x

New member
../images/Emo26.gif

Hair - I got Life I got life, mother I got laughs, sister I got freedom, brother I got good times, man I got crazy ways, daughter I got million-dollar charm, cousin I got headaches and toothaches And bad times too Like you I got my hair I got my head I got my brains I got my ears I got my eyes I got my nose I got my mouth I got my teeth I got my tongue I got my chin I got my neck I got my tits I got my heart I got my soul I got my back I got my ass I got my arms I got my hands I got my fingers Got my legs I got my feet I got my toes I got my liver Got my blood I got my guts (I got my guts) I got my muscles (muscles) I got life (life) Life (life) Life (life) LIFE!​
השיר הזה מדבר על התנגדות לגיוס חובה מנקודת המבט היותר "שטחית", שמתי דווקא אותו אותו כתגובה לכל אלה שבשבילם גיוס זה מובן מאילו ושזה בסדר גמור לאכול חרא מהצבא, ושמבחינתם זה חוסר פטריוטיות להתלונן כשהצבא משתין עליך בקשת. אזרחית: פרופיל חדש מצפונית: אומץ לסרב | חמשת אסירי המצפון

בלי קשר - אני מתה על השירים מהסרט

"הייר"!!!!! כל שנת הלימודים הזו לא התעוררתי בלי ששמעתי אותם!!! :)

למעלה