חברים, דילמה!!!!!!

ברור שזה לא בסדר גמור,

ומותר להתלונן אבל מכאן ועד לא לעשות צבא בכלל יש הרבה. וחוץ מזה, ככה זה במסגרות עצומות כאלה, לא מתייחסים אלייך כאינדיוידואל. אתה אחד מתוך רבים. אם אי אפשר לשנות את זה עדיף פשוט לקבל את זה וללמוד להסתדר עם זה.

al-x

New member
מצטער, קשה לי להסכים איתך

כי אפשר לשנות את זה, ברגע שהמערך הביוקרטי או וואטאבר יחליט להתייחס אלינו כאל אינדיבידואלים שתורמים כל אחד בדרכו שלו - אז עוד יהיה עם מה להסתדר. הרי זה לא שאני נכנס מבחירה אישית או מתוך מגוון אפשרויות דווקא למערכת הזאת שמתייחסת אליי כאל מספר, אני נכנס אליה בגלל שמחייבים אותי (אם נסתכל על זה בצורה יבשה, בלי כל הדברים מסביב).

אתה חושב שלהשתמט יעזור?

אתה חושב שהתנאים ישתנו? אני לא. אני חושבת שזה המצב הקיים וצריך ללמוד להסתדר איתו כי בסה"כ היו הרבה לפנייך ויהיו הרבה אחריך שכן יסתדרו עם המצב. למה דווקא אתה צריך להיות מיוחד? שונה? להתנגד לזה? אם כולם כביכול "יפעלו לשינוי המערך הביוקרטי" (?) מי ישאר פה בשביל לשרת? להגן? לתרום?

vk3

New member
דיון מאוד חשוב ובמקום ../images/Emo70.gif

אני אישית חושב שכולנו חייבים לתרום לצבא, בכול פן שהוא... אחרת למה אנחנו חיים במדינה הזאת
למרות כול הקשיים צריך לתת נתח מעצמך. מאידך, אני יכול להבין את הסרבנים
אני מבין את הלך מחשבתם ואת דרך התנהגותם... והמדינה המפגרת שלנו, במקום להקשיב להם ולפי זה להסיק מסקנות, לתקן ולשפר, עושה מהם אויב מספר 1
וזו טעות
זה רק מעורר התנגדות כפולה וגידול הסרבנות... אני אישית נגד זה שמחייבים את כולם להתגייס, כי לדעתי יש בהחלט מספיק את אלה שרוצים להתגייס מרצונם החופשי
כי בכול מקרה אם יגייסו דווקא את זה שלא רוצה, מה הוא ייתרום
מה הם הרוויחו מזה
אבל אני אישית לא יכול לשפוט ולהגיד מה נכון או לא... המצב הבטחוני שלנו באמת דאון ואנחנו חיים בסכנה מתמדת, לכן אפשר להבין שלאור הנסיבות, איך אפשר שלא לדרוש מכולם להתגייס... מי יודע. כמו שאמרתי בראיון שעברתי בצבא, אני בהחלט רוצה לתרום לצבא ולהרגיש שעשיתי משהו למען המדינה, אבל בתחום שלי... ולא בקרבי או משהו דומה, בו אפילו לא ירגישו את נוכחותי
חבל לבזבז כוח אדם
אם ייתנו לי את מה שאני רוצה ( עתודה) ולאחר מכן אחזור ואשרת בצבא כבר עם מקצוע וכו', אעשה את המקסימום ואתן את כול כולי, אבל אם יילכו נגדי ויכניסו אותי לחור כול שהוא... ההפסד הוא רק שלהם. לא אסרב, אבל אשרת בציפייה לרגע שזה יסתיים. אז מה יותר טוב

evgeni100

New member
לדעתי

הגישה שלכם פה אם להתגייס או להשתמט היא מאוד שגויה, זה לא שיש אפשרות לבחור, בינתיים יש חוק גיוס חובה במדינה הזאת. לגבי הטענות שלך שלא דוחים לך תשירות כדי לנסות להתקבל לעתודה זו אשמתך בלבד, מכיוון שהרישום לעתודה מתבצע במהלך כיתה יב', וברגע שאתה מועמד לעתודה דוחים לך ישר את הגיוס למרץ!!!אין שום סיבה שהצבא ישנה נהלים ויחליט לתת לך דח"ש בשביל עתודה. ועכשיו לעצם השאלה שלך==> הרבה מאוד תלוי בסביבה האישית שלך, בחברים שלך או במשפחה שלך, אצלי לדוגמה הצבא הוא דבר חשוב אצל כל החברים, איך תוכל להסתכל לחבר שלך בעיניים שמשרת בדובדבן, טוחן 21 בבסיס, כשאתה אפילו לא מוכן להיות ג'ובניק ליד הביית.

vk3

New member
היית צריך להגיב למכתב הראשי...

וללחוץ שם הוספת תגובה... ולא אליי
שים
להבא

Leiden

New member
תראה...

אהלן, אני לא התגייסתי. נאבקתי בצבא 3 (!) שנים כדי לקבל שחרור. ההכרות שלי עם המערכת בתקופה זו רק חיזקה את נחישותי שאיני רוצה לקחת בה חלק. אני לא מזדהה עם הפעילות/מדיניות של הממסד הישראלי ולכן איני רוצה לקחת בו חלק. זו החלטה אישית. חשוב שתדע שבהחלט יש השפעה על עתידך אם אתה בוחר שלא לשרת בצבא- בנות זוג פוטנציאליות עשויות להסתכל עלייך אחרת, אתה לא יכול לדעת מה המראיין מולך חושב על כך וכו'. שלא יהיו אשליות בנושא הזה (כמובן שזה תלוי בסביבה החברתית בה אתה חי). בהצלחה בכל דרך שתבחר.

למעלה