חברים, דילמה!!!!!!

Janem

New member
חברים, דילמה!!!!!!

להתגייס או להיות סרבן? השאלה הזאת עלתה במוחי אחרי שהצבא ברוב חוצפתו לא הסכים לדחות לי ת'תאריך גיוס, למרות שיש לי ת'מבחן הפסיכו' יום אחרי שמגייסים אותי. וחשבתי לעצמי, פאק, אם הם שמים פעל אנשים ככה, אז למה להגיד לא ליחס הדדי?, הוציאו לי ת'חשק להתגייס בכלל... (ורציתי ללכת עוד לקרבי). ובכלל, 3 שנים של בזבוז זמן יקר, למה אף אחד לא חושב על זה?, לא מתגייס=אין מילואים אחר כך, וכמו שהבנתי במקומות עבודה לא כל כך מייחסים חשיבות לסעיף הזה, אז בעצם, למה להתגייס??? שני חברים שלי שהשתמטו על סעיף אי התאמה נראים לי האנשים המאושרים בעולם עכשיו... אבל מצד שני... זהו שלא כל כך מצאתי אותו... help!!!!!!I

סוף סוף נושא שיש לי המון המון מה

להגיד עליו.. אני הייתי אמורה להשתמט וברגע האחרון, שנייה לפני הפטור, החלטתי לבטל הכל ולבקש שיגייסו אותי.. עדיין אני לא יודעת אם זו היתה החלטה חכמה (תדבר איתי עוד כמה חודשים, למרות שהגיוס יום ראשון..), אבל להתגייס או לא זה נורא אינדיבידואלי.. אני לא אגיד לך לא הלתגייס כיזה בזבוז של זמן ולא אכעס עליך שאתה חושב להשתמט כמו כל מיני מורעלים למיניהם. בעיקרון, החלטה שלך. לדעתי, תתגייס אם אתה חושב שלצבא יש מה לתת לך... אם זה חברויות, אם זה תחושה של תרומה, אם זה ידע והשכלה כלשהם, ואפילו אם זה סתם דרך להעביר בפנאן (אם אתה לא קרבי..) את השנים הקרובות.. מצד שני, אם אין לך מה לחפש שם, ואתה יודע מה את רוצה לעשות באזרחות ישר אחרי סוף ביצפר, אל תתגייס. העצה הכי חשובה שלי היא, מניסיון, אל תשנה את דעתך. אם אתה מחליט תהיה סגור על עצמך ותפעלבכל הכוח להשגת המטרה. אם תחליט לשתמט ואז או לא יתנו לך או תחליט שאתה לא רוצה, את תדפק מבחינת תפקידים ויכול להיות שדווקא בגלל זה תסבול בטירוף בשירות. מצד שני, אם תחליט בהתחלה להתגייס ותתחיל לנסות לצאת כבר לקראת הגיוס יכולים לעשות לך המון בעיות.. קיצר, אם אתה צריך עצות, יש לי לכאן ולכאן כי אני עברתי את זה עד לא מזמן ולצערי מבינה בזה היטב..

Janem

New member
אני מתלבט...

בגדול זה עניין של גישה, אבל חוץ מסוטול של שלוש שנים אין בזה כלום בגדול... חשבתי על זה לעומק, וללמוד הם לא נתנו לי שם, למרות שיש לי סיכוי טוב להתקבל לעתודה הם לא רוצים לדחות לי ת'גיוס בחצי שנה כדי לתת לי צ'אנס להתקבל. חברים יש לי, אף פעם לא חסר, לא מזיק עוד, חחחח, אבל אם להיות רציניים, אז בשביל מה??? תחושה של תרומה, הייתה עד לא מזמן, אבל אם הצבא דופק אותי, הלכה אותה תחושה... אני נוטה עכשיו יותר לכיוון של להשתמט... מפחד רק מסיבוכים חברתיים אחרי זה, כמו מקומות עבודה וכו'...

מבחינת עבודה זה די שטויות..

חוץ ממקרים ספיציפיים שיכולים לבקש ממך את התיק הצבאי (אבל אתה לא חייב לתת, אבל אז הלך הסיכוי להתקבל לעבודה..), לאף אחד אין גישה לתיק הצבאי שלך ואתה יכול גם להגיד ששירתת, גם להגידשיצאת על 21 רפואי ובעקרון מהשאתה רוצה. רק תדע שלצאת על נפשי עלול לעשות בעיות עם רשיון.. (יכריחו אותך לחדש אותו כל תקופה קצרה יחסית..). מבחינה חברתית לעומת זאת זה תלוי איפה את מסתובב... אני יודעת שסביבי תמיד תמיד יש דבורים על צבא ומי שלא משרת\שירת\מלש"ב מרגיש ממש ממש לא שייך.. בישראל הצבא תופס המון מקום חברתית, אבל האמת גם על זה אפשר להתגבר די בקלות.. עוד שני דברים, אם אתה רוצה לעבוד במשהו כמו משטרה\משרד פנים וכל מיני דברים משלתיים, אתה חייב שירות.. ותדע שברוב מוסדות החינך הגבוהים למרות שמבקשים לדעת מה היה השירות צבאי, לא בודקים ולאף אחד לא אכפת.. (אם כי, שמעתי על מכללה אחת שלא רצתה להעניק למישהו תעודה עד שהוא יוכיח שירות כלשהו למדינה..)

Janem

New member
הכי התפלאתי שכשסיפרתי למשפחה שלי...

הם דווקא עודדו אותי!!!
לא להתגייס

arkasha

New member
בתור חייל בצהל

בו נגיד ככה הצבא משפיעה בהרבה הבטים שונים :הקרבה למען הרבים שיתוף פעולה וכו... נותן לך כלים לעתיד מרגיל אותך למצבים שונים בונה את "האני" שלך אבל כל אדם מקבל את זה שונה תלוי בדרך החשיבה שלו ואיך הוא ניגש לכל עניין הצבא . הצעתי לך תחשטב טוב לפני שאתה מחליט סופית. לגבי ההורים אני לא מכיר הרבה הורים שישמחו לגייס את ילדהם במצב שנמצאת המדינה כיום זה ברור מאילו גם ההורים שלי לא רצו שאני אתגייס אבל אמרתי נעביר את הזמן נוציא מזה את המיטב וכך זה הולך אני אומנם לא לוחם אבל אני תומך לחימה באחת החטיבות המובילות שיש לצהל להציעה חטיבה 1(הלא היא חטיבת גולני האגדית)בתפקיד שלי אני הייתי בהרבה מאוד מקומות ואני יכול להגיד בביטחון מלא שיש חיילים שלא היו ולא עשו את מה שאני עברתי ועשיתי.

Natalila

New member
קודם כל, גולני כבוד../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

יש לי היסטוריה ארוכה עם החטיבה הזאת... דבר שני, אתה משרת בבא"ח?

arkasha

New member
היסטוריה??

אני לא משרת בבא"ח אבל יש לי שם מכרים. אני משרת בגדוד של יחטיות (בגדר"ס 495 לשעבר) יחידה 631 כנהג יחידה/מבצעים.

Natalila

New member
אה...

סתם... חשבתי אתה מהבא"ח... אל תיקח קשה את המילה היסטוריה פשוט אחי היה לוחם בגולני וחבר שלי הוא גם לוחם בגולני

הממ.

אתה הוא זה שאמור לשרת את הצבא, ולא להפך. בכל מסגרת עם הרבה אנשים קורים מקרים שלא מתייחסים אלייך כאינדיבידואל ואולי גם לא מתחשבים בך וברצונות שלך, אבל לפי דעתי, כמה קשה שזה יהיה, ככה זה. ובדיוק כמו שכל החיילים מרצים שנתיים-שלוש שנים שיקרות בדיוק כמו שלך, ושומרים עלייך ומגנים עליך, זה בדיוק הזמן שלך לגמול בחזרה. אם כולם יצאו בגישה כמו שלך מצבנו יהיה בכי רע.

Angel lips

New member
אמ... כל אחד וסדר עדיפויות שלו

והחשיבות שהוא מכנה לדברים... אני אישית חושבת שצבא זה משהו שאם אני רוצה או לא אני חייבת לעבור בשביל המדינה, כי אחרת אם כל אחדהיה מתבכיין והיה אומר בזבוז זמן לא היה צבא ולא הייתה מדינה... אבל הצבא מציב בפנינו תנאים לא קלים ואף מאוד מאוד מעצבנים ולא מתחשבים שזה לפעמים מוציא תחשק להתגייס... אתה יכול לנסות שוב ושוב לבקש לדחות את הגיוס לנג'ס ולקוות לטוב.

ברור שלהתגייס...

לא להתגייס בגלל שטות כזו? פשוט תדחה תגיוס בגלל הפסייכו'...הם ידחו...

ymz

New member
אני בעד להתגייס

התגייסתי למרות שהייתה לי אפשרות לא להתגייס ואני לא מצטערת לרגע. אני עדיין שייכת לאותם אנשים שחושבים שכל אזרח במיוחד בישראל ובמיוחד זה שעלה לארץ חייב לתרום תקופה מחייו למדינה ולהתגייס לצבא. אני לא ממליצה לך להתחיל את הגיוס בגישה שלילית. נכון שיש הרבה טימטום בצה"ל אבל גם במקומות עבודה וגם בכל מקום אחר זה קיים ולפעמים בולט עד יותר. תפנה שוב לצבא, אולי אפילו לנציג קבילות חיילים ותבקש לדחות את הגיוס.

את כל התגובות כאן שמעתי על בשרי

אבל אין מה לעשות, יש אנשים שלא רוצים להתגייס עד כדי כך שתרומה שלהם לצבא כשיתגייסו תהיה אפסית במקרה הטוב, ותפגע בצבא במקרה הרע.. אומנם קיים גיוס חובה, אבל לדעתי החוק במהותו הוא שגוי. אנשים שלא מתאימה להם המסגרת לא יוכלו לתפקד כחיילים (וכאן אני חייבת להסתייג ולהגיד שאני מכירה אנשים שמתו לצאת, לא הצליחו ובסוף דווקא כן נהנו..) ואין טעם לגייס אותם בכוח. לדעתי צריך לאפשר גם לבנים לעשות שירות לאומי ולתרום למדינה ולאזרחיה באופן שלדעתי, לפעמים יותר תורם מלטחון מים באיזה משרד צבאי שתקעו אותך שם רק כי היה צריך למלא חור.. אני גם לא יכולה לסבול אנשים שאומרים שצריך להתגייס כי כולם עושים את זה... בדוגרי, כל מי שבאמת לא רוצה לשרת, משתמט. האנשים שמשרתים (או רובם לפחות) עשו זאת כי הם רוצים וחלקם אפילו נהנים בתפקיד. כל הילת הגבורה שנחה על התפקיד היא לא מוצדקת, ולדעתי הצבא מקבל מקום נרחב מדי בתרבות. ואחרי כל זה אני מוכרחה לציין שאני דווקא כן מתגייסת למרות שיכלתי שלא ולמרות בעיות רפואיות שיעשו לי את החיים קשים בצורה מטורפת..

נכון.. אין טעם לגיוס חובה

סה"כ, השמש זורחת, אנחנו חיים ליד שבדיה ולכן אין לנו הרבה סכנות מלבד עודף מסיבי של פרות וטחנות רוח. ובכלל, יותר מגניב לעשן משהו באמסטרדם.

מעולם לא אמרתי

שלא צריך לגייס לצבא.. אבל לא את כל האנשים שמגייסים צריך.. ואם היתה נתנת האפשרות לעשות שירות לאומי במקום שירות צבאי לאנשים שלא מתאימים לזה, המדינה היתה מרוויחה את כל אותם משתמטים שלא תורמים בכלל..

" הצבא מקבל מקום נרחב מדי בתרבות"?

נכון, וזה עצוב שזה ככה. זה לא שאנחנו מעניקים לו איזשהו חלק יותר מדי גדול שחיינו, בלית ברירה הוא לוקח את החלק הזה לבד. אין מה לעשות, במציאות של מדינתינו, הצבא הוא חלק נכבד מהחיים ומהתרבות, כי אנחנו חיים עליו. הוא מקבל את החשיבות המגיעה לו, לדאבוני. הצבא הוא לא חלק שולי בחיינו כי הוא לא יכול להוות חלק שולי.אני לא מבינה כיצד אפשר לטעון נגדו שהוא מקבל "מקום נרחב מדי בתרבות", כי לא ממש אפשרי לדחוק אותו הצידה בישראל. כמו כן, אי אפשר לבטל את גיוס החובה כי אנחנו נמצאים במצב חירום לאומי (שכולנו אמנם התרגלנו אליו, אז הוא לא נראה לנו יותר מדי לא שיגרתי, אבל אנחנו נמצאים במצב של מלחמה מתמדת ואין מה לעשות. חיילים שחוזרים הבייתה לחופשה עם נשק - זה לא נורמלי) נכון, בצבא יש הרבה פאקים, והוא באמת מערכת מטומטמת ולא יעילה שיש לעשות בה סדר, אבל אסור לנו לשכוח שמדובר פה על המדינה שלנו ועל ההגנה על האזרחים, המשפחה, החברים, ולפעמים צריך להסתכל על זה במבט כולל ולא לחשוב רק על "אני, אני, אני" (אוי, זה נשמע כמעט פאשיסטי...לא לזה הכוונה) גם אני ניצבת מול אותה דילמה, כי מצד אחד, למה לי לשרוף שנתיים בצבא כשאני יכולה להרוויח מלא כסף באזרחי באותו הזמן, ללמוד ולעבוד, אבל מצד שני, כל כך מטריפים אותי כל המשתמטים, וסרבני המצפון ובחורי הישיבות, שאני לא יכולה לתת לעצמי להשתמט גם. כמו כולנו עלי לתת את חובתי למדינה, ולתרום לה כמו שרבים לפניי עשו זאת בעבר. אם בחורים צעירים, יכולים לעלות על מדים ולתת את מיטב שנותיהם ואף את חייהם בשטחים ואלוהים יודע איפה, אז כל אחד מאיתנו יכול לתרום למאמץ הזה אפילו בקצת, בתפקיד שנראה שולי. אני מרגישה שאני מזיינת פה ת'שכל יותר מדי, אז אני מתנצלת מראש. האמת, שאני לפעמים בעצמי לא בטוחה אם אני מאמינה בדברים שכתבתי פה, ואני כל כך מבינה כל אחד ואחד שחושב אם ללכת לצבא או לא, כי הצבא יכול באמת לשגע את הבנאדם בחוסר יעילות שלו. האמת שחייבים לעשות בקשר לזה משהו, כי אחרת זה ממש מרתיע. בכל אופן, שיהיה לכולנו בהצלחה לפחות ירוק זה מחמיא...

למעלה