חברים, בוקר טוב.

חברים, בוקר טוב.

לא יאומן כי יסופר, חזרתי לטייל. אומנם עם פריבילגיה, של לשמוע מדריכים ומורי דרך אחרים, היות ולאחרונה, התיישבתי מאחורי הגה האוטובוס, אבל... אני מטייל (גם ברגל
). רוצים חוויות? אז הנה אחת לדוגמה: השבוע, בטיול עם תלמידי כיתות י"א מתיכון גדול בת"א, נסענו לכיוון ים המלח. בעוברנו את לקייה, זינק א', מדריך החלה"ט למיקרופון, והחל לספר על הבדווים: "הבדווים, עיסוקם העיקרי, הינו בגניבות חקלאיות, גניבות רכבים, והשתלטות על קרקעות. הם ידועים באי יכולתם לשבת במקום אחד, ולנדוד ממקום למקום. מדינת ישראל, מאז היווסדה, עשתה מאמצים רבים לשכנם במקומות יישוב קבועים ולדוגמה ראינו כאן את לקייה, ולפני כן, את רהט, אולם, ישנם יישובים נוספים. למי שמתכוון לבקר בשוק הבדווי בב"ש, יסתכל על כלי הרכב החדישים שרובם גנובים. ו..... זהו!!! האם פיספסתי משהו במידע שלי האישי על הבדווים? חגי

ההדרכה ששמע חגי המזועזע

אל תיהייייייה מזועזעעעעעע, אלו הם מדריכי תו התקן, מדריכי העתיד. אתמול במצדה האזנתי למדריך כנ"ל שהדריך קבוצת תלמידים, בושה. בכל המצדה 4 תיירים ועוד שלוש כיתות ביה"ס.

זה עד כלום

לפני זמן הדרכתי קבוצה של לוחמי מג"ב בסידרת חינוך ברמת הגולן בהר בנטל נתתי סקירה של התפתחות מלחמת יום הכיפורים תוך שימוש בתואאי השטח הנצפים מהמקום כולל הקדמה לקרבות עמק הבכא (לאחר מכן נסענו לצפות במיצג "עז 77 "בקיבוץ אל רום.) לאחר סיום ההדרכה בקשו הלוחמים לשבת קצת בבית הקפה ולשתות קפה ואני ביחד איתם לא הספקתי להגיד "ג'ק רובינזון" רץ אלי אחד מקציני היחידה וקרה לי ואמר בא תשמע את המדריכה הבלונדינית איך היא מדברת הלכתי איתו נעמדתי מהצד ומה ששמעו אוזני היו הדברים בסגנון שמעתם על מלחמת יום הכיפורים על הקורבנות שמלחמות שהיו לחינם צריך לעשות שלום עם הסורים להחזיר להם את רמת הגולן ולא יהיו עד קורבנות" אנחנו כבשנו שטח אדמה ואנחנו ואנחנו" היתי צריך להחזיק את אחד הלוחמים ששמע יחד איתי את הדברים מלהתנפל על המדריכה שהסבירה זאת לכיתות ז' בבית ספר רודמן בקריות" נגשתי למורה באחראית על הטיול שבקשתי ממנה לטפל היא במדריכה שבמקום להדריך מביעה דעה אישית התגובה שקיבלתי ממורה ומחנקת בישראל היתה זה לא עסק שלך אגב המדריכה היתה מטעם "אגד תיור ונופש" צפון לא מורת דרך

pinzo01

New member
יש מושג שנקרא חידושים והמצאות......

לא מזמן שמעתי פירוש נפלא לשם ג'אסר א-זרקא ג'אסר = צמח שהערבים מכינים ממנו מאכל א-זרקא = צבעו של הצמח הוא ירוק (לא משנה שפירוש המילה הוא כחול) ומכאן כדאי לכם להתבונן בסביבה וראו כמה היא ירוקה..... ודוקא זו היתה מדריכה עם תג !!! צחוקים הא?

shapira meir

New member
תפסיקו לצחוק ממנה!

ג'יסר זה שמו של יאסר וזרקה העיר בירדן, מכאן שפירוש השם: "יאסר ערפאת מירדן יבוא ארצה"..... לא סיפרה פעם מורת-דרך בזכרון ששמה של "אחוזת כרמל" הוא על שם הבת של בני משפחת לנגה.....

אולי במקום להזדעזע יש מקום ליותר

מורה דרך לעזוב את החלטורות ולחזור להדריך בבתי הספר במקום להתלונן על הדרכה ברמה נמוכה. אני מזכיר לך את מה שכתבתה על המורה יוכבת לפני הרבה זמן. יש מקום לשנות ולשפר אם מורי הדרך יבואו לעבודה בבתי הספר. אני לא קיבלתי שום תגובה ממורי דרך על הצעת העבודה שלי להם. כל התלוננים על רמת הדרכה הם האשמים אם הם לא באים להדריך ולשנות שיבואו בטענות רק על עצמם. צפריר ישי

pinzo01

New member
נו באמת..........

מורה הדרך אשמים ???? משרדי הטיולים לוקחים את המדריכים הכי זולים שיש בשוק בינהם קיימים אותם אלו שאין להם מושג ירוק איפה הם נמצאים וזה מתאים לאותו סוכן/משרד טיולים ! ואנחנו אשמים......... העבודה שלי ושכמותי זו חלטורה???... תחשוב לרגע, אתה מתלונן שעל הצעותיך לא היו תגובות ממורי דרך ולאיזו מסקנה אפשר להגיע ? 1. ה"גליק" הגדול לעבוד עם המורה יוכבד??? 2.השכר שאתה מציע?(ולפני כחצי שנה דיברתי איתך והוא ממש לא משהו...) 3.אני מבין מדבריך שהאידיאל הוא כיתה ד/3 ועכשיו באמת אנחנו אשמים.........

כן מורי הדרך אשמים

השכר שאני משלם 550 ש"ח ליום מלא הוא השכר שכולם רבים שיהיה התקן כן מי שבוחל בעבודה שלא ילין על הרמה של מי שכן לקח את העבודה מי שחושב שלנהוג אוטובוס זה הגליק הגדול שלא יבוא בתלונות על המדריכים שעומדים לידו. כל עבודה בהדרכה חשובה ברגע שאתה מוותר על פלח שוק אתה אשם. אותם מורי דרך שכן עובדים בתיירות החינוכית עובדים במרבית השנה יום יום. חברות הטיולים לוקחים את מי שמוכן לעבוד כל חברה וכללים שלה. אצלי עובדים רק מורי דרך. אני מרים את זה כדגל בכל הצעת מחיר שלי. מספר בתי הספר שאני מפעיל גודל משנה לשנה גם בזכות המורי הדרך שעובדים אצלי. כן האידאל של ההדרכה זה החינוך לידיעת הארץ מגן חובה מי שחושב שהאידאל זה ועד עובדים או חוג פנסיורים זה אידאל שלו אין לי ולו כנראה שפה משותפת.

pinzo01

New member
אין לי רצון להתווכח איתך על חינוך

ואידאות! משרד כלשהו שמתעסק עם טיולי בתי ספר יוציא תחת ידיו טיול שאינו ריוחי במעטה של חינוך??? האם משרדי טיולים העוסקים בטיולי בתי ספר לא מוציאים מדריכים שאין להם מושג מה קורה בשטח??? אין לי מושג כמה זמן אתה בתחום,וכן היקף עבודתך אך יכול אני להעיד על עצמי כשישבתי בכסא האחראי של אחת החברות הגדולות בשוק בתי הספר ,לא פעם ולא פעמיים יצאו מדריכים מתחילים לטיולים כשיש במקביל אליהם מנהלי טיולים שאמורים להשגיח שהטירון/נית הולך/ת במסלול הנכון ולפעמים היו מקרים הפוכים של מדריכים שבאו עם תעודת מורי דרך ולא היה להם מושג מה קורה בשטח כך שלבוא ולומר ש"אני עובד רק עם מורי דרך" זה לא יתרון גדול בטיולי בתי ספר אל תיקח את תחום העבודה המקצועי ותעטוף אותו באידאל כי ברגע שהאידאל לא מתורגם כספית (וזה נכון הן למדריך הן לנהג והן למשרדי הטיולים למינהם ) הוא יעלם כן , נכון שמידי פעם כדי לשמור על לקוח גדול(קרי בית ספר גדול ) הייתי לוקח על חשבון החברה כמה ילדים שהם היו במצב כלכלי קשה ..... ואם יורשה לי תפסיק לחפש אשמים !ואותו אחד שנוהג במקום להדריך ,אני מעריך אותו יותר ממורי הדרך שמגיעים לעבוד עם נוער בחוסר סובלנות וכל הזמן מקטרים כך שלשפוט אחרים זה מאוד קל ולסיום לגבי השכר שהזכרת אני לא מוצא אותו כמספק !

בלי שום ויכוח אתה פשוט טועה

ולצערי תגובות מאין אלו הם הגורמות לירידת ערכו של מורי הדרך בישראל

צפריר יקירי,

יש דברים שאותם, אינך יודע וכך גם אחרים (ואני מתכוון לדברים אישיים שלי). נכון הוא שאינני מדריך בבתי ספר משיקולים שהוזכרו בעבר, אולם ישנם גם שיקולים אחרים, שאותם אין אני חושף, מבחירה, מול כל הציבור (והמבין - יבין). אגב, אשמח אם תעמוד עימי בקשר, יש לי משהו לשוחח איתך עליו. חגי

shapira meir

New member
הדרכת בתי ספר - מול האגודה

משך שנים נלחמתי בנושא הזה, כולל תלונות לכל מאן דבעי ולא עזר לי שום דבר. אף אחד לא שם בכיוון שלי (גם לא אגודת מורי הדרך לתיירות נכנסת). התחלתי עם חוזר המנכל המגדיר את כל נושא הטיולים, אין כלל הגדרה למורה הדרך ושום התייחסות, ועוד כתוב שאת הטיול מוביל מבוגר המכיר את הדרך. פעלתי גם בנושא התכנים בטיול, ולא הזזתי לאיש. התלוננתי והגבתי גם בנושא הפעלת הדרכה בלתי מוסמכת של כל מיני "מדריכים" שבאים ממקורות שונים שהמשותף לרובם שאינם מורי-דרך. מורי-הדרך נופו די מהר, ומסתבר ש-"מדריכים" או יותר "מדריכות" טובים להם יותר כי הם משחקים עם המטיילים התלמידים, מקבלים שכר נמוך ובעצם מהווים "ביבי-סיטר" לתלמידים וכך גם המורה וגם המלווים בטיול לא מוטרדים. כל השאלות שלי למשרדי החינוך והתיירות איך מרשים למשרד החינוך לפעול באופן בלתי חינוכי כשזה בניגוד לחוק, וללא התייחסות. משך שנתיים ניסיתי לתת הדרכה ראויה בטיולי בתי ספר, תוך שילוב של ענין שאיננו הדרכה טהורה, כמו חידונים ופעילויות אחרות (וכמובן שלאף אחד אין לצורך זה כלי כתיבה, וכך גנבו לי כ-100 עפרונות בשנה,כולל המורות) וישבתי ובניתי מערכים שלמים שמיועדים להפעלת התלמידים גם באוטובוס וגם באתרים (את משחק תל חדיד אני המצאתי), ולא עזר שום דבר. רוב המורות סרבו לשתף פעולה בטענה ששמעתי שוב ושוב "תיזרום איתם", שפירושו או שתשב ולא תדבר ותן להם להשתולל, או תקרין להם סרטים בוידאו באוטובוס וכדומה. שלא לדבר על כל המעלולים שלהם כלפי נותני שירותים או אחרים, שזה היה פשוט מדהים. אחרי שנתיים של הדרכות אינטנסיביות בבתי ספר, משראיתי שרוב בתי הספר מתנהגים באופן בלתי ראוי, נכנעתי ונשבעתי שלעולם לא אדריך אלק בתי ספר. כאשר החל נושא תו-התקן, ניסיתי להצביע על העובדה שזה בניגוד לחוק, וכל מיני אנשים שלא מבינים בחוקים ניסו "להסביר" לי שאני טועה, והיום הבומרנג הזה חובט במורי הדרך במלוא עוצמתו. גם בנושא האגודה, ניסיתי משך השנים, התלוננתי על חוסר התייחסות למורי דרך לתיירות פנים, ולדוגמא ערכתי סקר נושאי במורשת דרך והוכחתי זאת, אבל זה לא עזר לי, הוסיפו דף אמצע, אבל לא התייחסו למורי הדרך לתיירות פנים כלל. בקיצור, יש לי מספר קלסרים שמנים מלאים חומר של שנים של נסיונות מאבק בנושאים שונים הקשורים בהדרכה(ולכן זה מכעיס אותי מאוד כשמישהו בא ואומר לי שצריך לעשות ולא רק לדבר...), עד שפשוט נמאס לי, ופרשתי ממאבקים. היום אני צריך לדאוג לעצמי ולצאת לעבוד מכיוון שאשתי פוטרה מעבודתה בהסתדרות, ובעזרת חברים אני משיג פה ושם ימי עבודה ולמרות שישראלים הם עם קשה ולעיתים (מזומנות...) לא נעים, אני אוהב להדריך ועושה זאת מאז 1960 ובכל טיול אני משקיע, אבל הפסקתי עם מאבקים ולא נכנס לנישות שלא רוצות אותי כמו בתי ספר, אני מורה דרך ולא גננת. ואני יודע שאצלכם זה אחרת.....

הדרכה בבתי ספר

הרבה מאד שנים עבדתי עם בתי ספר, גם עם בתי ספר יסודיים וגם עם תיכוניים. לא צריך לומר שאופי העבודה שונה. נכון, עם ילדים קטנים יש להכניס ענין היות והסחת הדעת שלהם גבוהה יותר מחד וזמן הריכוז שלהם נמוך מאידך. לא, אף אחד לא מבקש מכם להיות גננות, אבל לדעת לעניין את הילדים דרך משחקים, הפעלות, ציורים וכו" - זה בפירוש חלק מהעבודה. מי שלא יודע להדריך ילדים קטנים - שלא יעשה זאת . לא כל מורי הדרך מסוגלים ואין בושה בכך. אותו דבר לגבי ילדי חטיבות הביניים או התיכוניים - בזמן השתוללולת ההורמונים - צריך לדעת לדבר אליהם. טועה מי שחושב שידיעותיו בידיעת הארץ תעזורנה לו בעניין הדרכת ילדים , וגם נמאס לשמוע את חברי היקרים האומרים - אני מורה דרך ולא גננת או שוטר או כל דבר אחר - אם אתה מורה דרך המסוגל לעבוד עם ילדים (ולא משנה באיזה גיל מדובר) - רצוי שיהיו באמתחתך משחקים, הפעלות חידונים והרבה דברים נוספים שיעזרו לך לשמור על המשמעת מחד ולהעביר את חומר ההדרכה מאידך. כמה קל לצחוק על המורה יוכבד - היא שעומדת מול הכתה כל יום ואמורה גם ללמד וגם לשמור שלא יהרגו אחד את השני - יוצאת פעם אחת לטיול - כן גם היא רוצה לנוח לפעמים - ותחשבו על זה - הרבה יותר קל ללכת איתם מאשר נגדם. ובנוגע להדרכות ילדים - אחרי כ-15 שנות הגרכה בבתי ספר (שנים מוצלחות מאד בזמן שהיו לי ילדים קטנים ומאד התאים לי לעבוד חצאיי ימים) - השתנו התנאים. לא רוצה ג'בלאות - מתאים לי יותר מרצדס עם תיירים, רכבל במצדה ולא שביל הנחש, מסעדה בצהריים ולא סנדביץ. אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אל תבקרו את חבריכם - לכל אחד מתאים משהוא אחד בגיל אחר. ותחשבו על זה.

למעלה