חברים, אני מבקש

חברים, אני מבקש

אם אתם רוצים לדון בסיאנסים, ישנו פורום רוחות - שם ישמחו לענות לכם. סיאנס אינו שיטה מאגית, ושום מאג שפוי לא ישתמש בה.

simba00

New member
אני אנסח במילותיו של טומי ליפד...

שהוא פנה למנהל לשעבר של בית ספרי בעודי משנה מילה אחת... סלחי לי, אתה טמבל???? שום מג שפוי???? טוב נגד כל האמירות פה אני רוצה להגיד שאני מחשבי סיאנס כשיטה לא רעה בכלל ללמידה ובכלל לדעתי זה ממש לא רע ואפשר בקלות לקשר את זה למגיה... איך???? לא רצית פעם לשאול שאלה??? שאל את מי שאתה רוצה... אני ממליץ פאוסט... (מתוך האגדה "מפיסטו ופאוסט")

פאוסט

אתה מתכוון ודאי ליצירה "ד"ר פאוסט", שם הוא מזמן את השד מפיסטופלס (ולא רוח של אדם מת). סיאנס, במקור, הוא אירוע בו יושב אדם שהוא מדיום, אשר בעזרת אנשים מזמן לתוכו את רוחו של הנפטר. שום מאג שפוי לא יזמן לתוכו רוח של מת ולא כל ישות אחרת (אלא אם כן מדובר בהזמנת אלים וזו לאו דווקא "שיטה מאגית", אלא פגנית). בסוף המאה ה-19 הייתה התלהבות גדולה מהנושא, אך רבים מהמדיומים הוכחו (והודו) כשרלטנים. כיום, הסיאנס עבר "שדרוג" ודורש כמה אנשים עם כוס ולוח עם אותיות. שום מדיום לא מוזכר בשיטה זו (מאחר והאנשים התאכזבו מחשיפת המדיומים השרלטנים). אף מאג לא יזמן רוח ללא הגנות מתאימות - מה גם שזימון רוח כלל אינו פשוט. במקרה הטוב, אם הסיאנס "עובד", הוא בעצם ביטוי של תת המודע של אחד או יותר מהמשתתפים. במקרה הרע, מה שאני נוהג לכנותו "זבל אסטרלי" הוא זה ש"עונה" לשאלות. למי שקורה ל"לשאול את התנ"ך שאלה" סיאנס, פשוט מתבלבל במושגים - מדובר בשיטת מטוטלת וכמוה יש רבות (במקום תנ"ך ניתן להשתמש בקווארץ וכדומה).

L e s t a t

New member
"זבל אסטרלי"?

פעם שנייה שאני שומע אותך עם המושג הזה ולא מבין אותו, אתה מוכן להרחיב עליו?

זבל אסטרלי

במישור האסטרלי, שניתן לכנותו גם "מישור הפוטנציאל" - הוא המישור בהן נמצאות מחשבות שונות של אנשים (בשלמות או בחלקים) וכן ישויות אסטרליות (שישנן הרבה תאוריות כיצד באו לידי קיום) אשר מסוגלות "לראות" את המחשבות האלה.

../images/Emo24.gif../images/Emo57.gif../images/Emo54.gifסליחה...אבל...

אבל,האם קיים במחוזותינו "מאג" שפוי?באיזה שיטות הוא כן ישתמש? מאחת שעברה במקרה ... (אגב,לא שזה משנה במיוחד אבל חייבת לציין שיש לכותבים המון,המון שגיאות-כתיב...האם זה חלק מה"שיטה"? תודה

השיטות

הן מגוונות. שיטות מימי הביניים לדוגמא, עושות שימוש בטקסים מפרכים, המתוארים לפרטי פרטים, בהן המאג בונה מעגל סביבו לשם הגנה וכן מייעד מקום (בד"כ משורטט כמשולש) שבו אמורה להופיע הישות אותה הוא מזמן. שיטות אחרות כוללות יכולות להביט לתוך המישור האסטרלי (אם בעזרת כלים, כגון כדור בדולח, נראה ועוד או ללא כלים). אני אישית לא מכיר באזורנו מאגים אשר באופן עצמאי זימנו ישות כלשהי. רוב העוסקים בתחום המאגיה נמנעים מהפעולות המסוכנות והמסובכות הללו, ואם כבר יבצעו אותן - יעשו זאת עם מספר משתתפים. לא בכדי, המאגים העתיקים עברו אימונים מפרכים, הקדשות והבאות בסוד טרם עיסוקם במאגיה בכלל ובזימון ישויות בפרט, מאחר והסכנות - הפסיכולוגיות והממשיות כאחד, הן מרובות וגדולות. בקשר לשגיאות הכתיב - לצערי, ניתן לראות זאת כמעט בכל פורום ופורום (שבהם מסתובבים הרבה ילדים ובני נוער). אצל חלקם זו דיסלקציה, ואחרים, לדעתי, משתמשים בדיסלקציה כתירוץ. אחת הסיבות העקריות היא אי-קריאת ספרים (לדעתי) - מה שמביא גם לאי יכולת התבטאות בכתב.

לא פיה

New member
אילן היקר

אני מבינה את הרצינות בה אתה מתייחס לנושא התקשור והסיאנס, אך אפילו הרציניים מבין מקיימי הסיאנסים לעיתים פשוט מחפשים איזושהי תשובה או סגירת מעגל, לכן ניתן לקרוא לזה סוג של תרפיה (אני לא מתייחסת לאנשים המחפשים ריגוש זול למרות שגם על הצורך הזה סיאנס יכול לענות). אני לא חושבת שיש משהו פגום במאג שעוסק בתקשור- הרי כישוף לעיתים הוא סוג של ריפוי וסיאנס אכן יכול לענות על צורך זה, בין אם הישויות המתוקשרות הן אמיתיות, ביטוי של התת מודע, או במילותיך שלך- "זבל אסטרלי". מקווה שתתחשב בדעתי.

למעלה