חברים אנטי ישראליים

joojoo

New member
how we knew

My stepbrother was serving in an army post right where we were. We stopped to say hi. We pointed to the spot and he told us it was a Hizbullah bunker (which we suspected anyway). And no, I dont think its hatred. I dont think people - on either side - specifically hate people on the other. I have met many a Palestinian, Syrian, Iranian, Lebanese and others. Some were from places like Ramallah and Jenin and whereever. Some had very personal losses, and some even had family members who were tied to terrorism. Not a single one hated me. I didnt hate a single one of them. We always just talked. Now, some hated "Israel & Israelies" with a passion. I always felt the same - I hated "the terrorist Palestinians" (as an example), but somehow never specifically the people I met (even though they were the ones I was supposedly talking about). Once they had a face, I could relate to their side of the story - and so could they. Its easy to hate a nameless, faceless opponent. Its not so easy to hate someone who is sitting down and talking to you. I do think that a lot of this conflict has to do with old traditions and nationalism that is stronger than individuals. Because when individuals meet, they usually find that hatred is really just shared sadness and helplessness and frustration. I know that we always end up agreeing on practically every point - that on both sides, we do not know how to resolve this situation that neither of us really wants. I have "solved", jointly with Palestinians, the Israeli-Palestinian conflict at least 50 times already, in different fashions, including the toughest issues like Jerusalem and water rights and the rights of refugees. I have "signed" peace agreements with Syrians many times, with both sides happy. Its like the situation is bigger than our personal wills. And then we separate, we have some hope in our hearts, until the next time a bomb explodes or the IDF causes "incidental civilian casualties", and the emotions all surface again. Dont mean to bore you with my view of this conflict. I do hate them, every single one. Until I meet one of them and then quite on the contrary, I like them and enjoy their company. See what I mean? *sigh* That's why we waved, and why I suspect they waved back.​

stardustit

New member
איזה צירוף מקרים

עכשיו אני קוראת מאמר מאוד מעניין, Affective and Cognitive Factors in Preferences הדן בהתפתחות העדפות (לדוגמה, מדוע מי שגדל בתרבות מסויימת מעדיף את המאכלים של אותה תרבות, מתי העדפה זו מתפתחת וכיצד. נשמע לכם מוכר?). בין השאר הם כותבים:
It may be that attitudes that have a firm emotional basis, developed prior to cognitive elaboration, can be changed only by methods that have a direct emotional influence on the one hand, and that bypass cognitive components on the other.​
בקיצור, בדיוק מה שJOOJOO עשה. הוא לא הצליח לשנות את גישתה של אשתו באמצעים שכלתניים, כי כנראה היא גיבשה את דעתה על ישראל גם באופן אמוציונלי, וכאשר פנה באמצעות הרגש, זה עבד. אגב, הרבה פעמים אמצעים אמוציונלים אלו נקראים בשפה פחות יפה שטיפת מוח. הייתי שמה כאן את המאמר אך הוא שוקל 1 MG, אם מישהו מעוניין בו אשלח לו.

2מונטי

New member
עוול אחד לא פותרים בעוול נוסף

הייתי אומר להם שהם צודקים היסטורית, אבל מה לעשות עכשיו? לפתור עוול אחד וליצור עוול אחר?. תישאל אותם אם הם מוכנים גם שיבואו חמישה מליון ישראלים לאמריקה?

radagastbrown

New member
בשום מקום לא כתוב להרוג יהודים

להיפך. אבל פרשנים מוסלמים ונוצרים פירשו איך שמתאים להם. אצלינו אין פרשנים אינטרסנטים?? בשורה התחתונה את מי שלא רוצה להקשיב אי אפשר לשכנע

greeneyes3

New member
בקוראן כתוב בפירוש להרוג כופרים!

מוחמד מצווה על המאמינים שלו במספר ציטוטים גרפיים בקוראן להרוג את הכופרים-הלא מאמינים היהודים והנוצרים.... ההסבר היחיד שמוסלמים מתכוונים אליו שמתייחס לג'יהאד כמאבק פנימי של מוסלמי,הוא בגלל ציטוט אחד בלבד מהקוראן....יש המון ציטוטים אחרים בקוראן שמתייחסים לג'יהאד כמוות לכופרים באופן גרפי! עד שלא יקומו האימאמים הכי גדולים בעולם המוסלמי ויבהירו לכל מאמין מוסלמי ויצוו עליהם להבין טוב טוב שמה שכתוב בקוראן,דהיינו המצווה להרוג את הכופרים הנוצרים והיהודים....שייך לתקופה העתיקה של המאה הרביעית ולא היום! תמיד יהיו בעיות עם המוסלמים...כל עוד זה לא יובהר בצורה מוחלטת..... דת האיסלם תמשיך להיות דת של שנאה עד שלא תיפתר הבעייה בהכרזה ברורה של המנהיגים הדתיים שלה. שמוליק

berlinale

New member
I suspect you can't even read

Arabic. I want you to quote one academic source - of an expert of Islam and Middle Eastern studies, that says what you do. What? You can't? Even a conservative like Bernard Lewis (not that you heard of him, probably you don't have a real clue abotu Islam) doesn't say so? How sad.

מאיפה אתה יודע?

קראת מילה מילה בקוראן ובברית החדשה? אם כן, כל הכבוד לך. אני אפילו את התנ"ך שלנו לא קראתי מילה מילה

greeneyes3

New member
אני יודע שקשה לעכל את העובדה!

אבל אם אני משקר וממציא את הדברים האלו ,,,,,וזה לא נכון שאין צווים גרפיים להערים על הכופרים היהודים והנוצרים ולצוות על המוסלמי המאמין לשקר לכופרים בכל מגע אישי או עסקי,כי זה לא חטא בכלל! למה לא קמים האימאמים האלו ונותנים הוראה חד משמעית בנושא? אפשר הרי לפתור את הבעייה הזאת בין לילה! כמו שאת העיית הפלשתינאים אפשר גם לפתור בין לילה... אבל מצוות השנאה לכופרים לא תשתנה או תבוטל.... זאת הבעייה! המצווה של מוחמד בקוראן היא גם: חוץ מלשקר לנוצרי ולשקר ליהודי במגע איתו...יש להרוג אותו ולאנוס את אשתו ובנותיו.... יש לשקר להם כדי לקנות את אמונם......אבל מצווה בסוף להרוג אותם! זאת מצווה גרפית בקוראן של מוחמד לכל מוסלמי מאמין לעשות ולהקפיד בה!!!! יש גם איסור מוחלט על כופרים נוצרים ויהודים מלהכנס לעיר מכה.... בגלל שהם יטמאו את האדמה הקדושה....הם כופרים. ב1600 השנה האחרונות,לא דרכה רגלו של נוצרי או יהודי בעיר מכה !!!!!!! בין לאדין התחיל את גל הטרור שלו בגלל הטמאה שהנוצרים גרמו לאדמת הקודש של ערב הסעודית....עקב מאות אלפי החיילים שנשלחו למלחמת המפרץ ב1990 בין לאדין פירש את האיסור והמצווה של הקוראן לאסור על נוצרים לדרוך על אדמה קדושה לאיסור על כל אדמת ערב הסעודית הקדושה.....ולא רק כאיסור על הכניסה למכה! שאמשיך?

greeneyes3

New member
מעניין שלשמאלנים קשה להתמודד..

עם הקוראן! עם בוש קל להם להתמודד! בוש דיקטטור ואכזר! אתי עוד יותר קל! אני שקרן!.... וממציא את השקרים שלי מדמיון פרוע... AS I GO ALONG נכון? אבל עם מה שכתוב בפירוש בקוראן??? עם זה הם מפחדים להתמודד.... מהאימאמים המוסלמים הם כן מפחדים! כי פה קבור הכלב..... אצל השונאים הסדרתיים המוסלמים מהמאה הרביעית....מאז שמוחמד כתב את הקוראן. ואז כל האידיאולוגייה השמאלנית שלהם תפשוט רגל..... כי אז ייצטרכו להביט בראי ולראות את פושט הרגל בדמותם בראי שלהם... וזה לא נורא נעים.......... שמוליק-שהוא בור עם והארץ כי הוא לא שמאלני........

greeneyes3

New member
אין לכם בושה שמאלנים???

שמאלנים! תתביישו לכם! אתם מגינים??? ....... על מי אתם מגינים? על הדת הכי גזענית כיום... אתם מגינים על הדת שמטיפה כיום להכי הרבה לשנאה לדתות אחרות.... אתם מגינים על הדת שמטיפה כיום להכי הרבה חוסר סובלנות דתית לאחרים... התביישו לכם!

greeneyes - השאלה לא הופנית אליך

אלא ל- radagastbrown. כשמישהו כותב "בשום מקום בקוראן לא כתוב", השאלה המתבקשת מייד היא "איך הוא יודע? הוא קרא את כל המשפטים בספר?". אך מכיוון שאתה מצטט את הקוראן ואומר שכן כתובים שם דברים מסויימים, משימתך יותר קלה: אתה רק צריך להביא לנו את הפסוקים במקור שאומרים זאת. URL או לינק או קישורית יתקבלו בברכה. ועכשיו אני רץ ללמוד ערבית...

Zival

New member
זה כן כתוב בקוראן ../images/Emo70.gif

לצערי הרב יש פה בדנמרק קבוצת מיעוט שקוראת לעצמה 'חיזבוט טריר' והם הפיצו בקיץ האחרון פתקים עם פסוק מהקוראן, שקורא בפרוש להרוג יהודים באשר הם...ועל כך נתקבלה החלטת בית המישפט להוריד את הפסוק הנל מהאינטרנט שלהם.. כאילו שזה עזר, זה שוב הופיע שם לפני שבוע.. ממש שערוריה פה... לא מוצאת את הלינק עכשיו- אך לצערי זה נכון מאוד

berlinale

New member
well

some expert who doesn't even knows the first thing about this group and apparently no Arabic.

sirpad

New member
איפה התחבאת? זיוואל?

וכן ידוע על החיז בט תחריר הללו. אני בניגוד לשמוליק רוצה להאמין שמדובר בפרשנות ולא בפסוק מפורט שאומר רצחו את הלא מוסלמים שלךא ניתןלפרשו בדרך אחרת.ייתכן ושמוליק צודק אין לי דרך להוכיח את זה כי לא קראתי בקוראן עדיין.אבל התאוריה של שלמוליק היא תאוריה סובבת שאי אפשר להפריך. זה כמו שהדתיים למשל אומרים יש אלוהים אבל אי אפשר לראות אותו והוא ניתן להגדרה חומרית.כך גם התאורי השל שמוליק-הוא טוען שככה כתוב וגם הוא טוען שמוסלמי מצווה לשקר ללא מוסלמי כדי לרכוש את אמונו דהיינו גם אם אשאל מוסלמי על אמיתות הדבר על פי הכלל של שמוליק המוסלמי ישקר ליויגיד לי לא צ'מע וזה כדי לרכוש את אמוני ואז לרצוח אותי ולאנוס את בנותיי ונשותיי. אז אם אני לא יכול לקרוא בקוראן ואני לא יכול לסמוך שמוסלמי יקרא ויגיד לי את האמת ואמיתה אז ין לי דרך לבדוק את זה-אפילו להפריך שבקוראן יש את המתכון הכמוס של הביגעלה של עבדי אינני יכול.

טל ר

New member
טוב שאנחנו יהודים הומניים

שפוך חמתך אל הגויים אשר לא ידעוך, ועל ממלכות אשר בשמך לא ראו (תהילים ע"ט). או בגרסת ירמיהו: שפך חמתך, על הגוים אשר לא ידעוך, ועל משפחות, אשר בשמך לא ראו (ירמיהו י').

למעלה