חברים, איך לאיית את THAMES? לא את הנהר, אלא את שם ערוץ הטלוויזיה. תמז? תמזה? תיימז? תיימס?
E eng שפת אם חורגת New member 21/11/16 #1 חברים, איך לאיית את THAMES? לא את הנהר, אלא את שם ערוץ הטלוויזיה. תמז? תמזה? תיימז? תיימס?
U udilir New member 21/11/16 #2 תמז. אם מדובר בנהר עצמו, משתמשים בצורה הנהוגה בעברית. אם לא, מתעתקים את המילה כפי שהיא מופיעה במקור.
E eng שפת אם חורגת New member 21/11/16 #3 תודה, אבל לא הבנתי כלום. לא הייתי בטוח בצורה הנהגה בעבית - יש כותבים תמזה. והמקור - שם ערוץ הטי.וי. - הוא באנגלית, וכתוב כמו הנהר. ואז אני חוזר לעמדת המוצא שלי...
תודה, אבל לא הבנתי כלום. לא הייתי בטוח בצורה הנהגה בעבית - יש כותבים תמזה. והמקור - שם ערוץ הטי.וי. - הוא באנגלית, וכתוב כמו הנהר. ואז אני חוזר לעמדת המוצא שלי...
U udilir New member 21/11/16 #4 הנהר נקרא אצלנו "תמזה" אבל אם מדובר על ערוץ הטלוויזיה צריך לקרוא לו "תמז טלוויז'ן" או "ערוץ הטלוויזיה 'תמז' ". לא מתרגמים חלקים של שם. ראה לחיזוק הדוגמא איך זה נעשה למשל בספרדית: הנהר נקרא "טאמסיס" אבל ערוץ הטלוויזיה שומר על שמו האנגלי.
הנהר נקרא אצלנו "תמזה" אבל אם מדובר על ערוץ הטלוויזיה צריך לקרוא לו "תמז טלוויז'ן" או "ערוץ הטלוויזיה 'תמז' ". לא מתרגמים חלקים של שם. ראה לחיזוק הדוגמא איך זה נעשה למשל בספרדית: הנהר נקרא "טאמסיס" אבל ערוץ הטלוויזיה שומר על שמו האנגלי.