חבריא

ben 911

New member
בימים אלה כל אחד עושה את חשבון הנפש

עם עצמו. כדי לשפר את דרכיו בהמשך ואם דרכנו למישהו בשוגג או במזיד על יבלת כזו או אחרת... לא להתבייש לבקש סליחה. גם אם לא יסלחו לנו...לא נורא עשינו לפחות את ההשתדלות כי לכעוס זה אנושי ולסלוח.......אלוהי.

גאיה ק

New member
לא קל לבקש סליחה

וגם לא קל לסלוח. על פי ההלכה. מי שאינו סולח לאחר כמה נסיונות בקשת סליחה החטא עובר עליו. רק חטאים בין אדם למקום מבקשים ביום כיפור את בקשות הסליחה על החטאים שבין אדם לחברו יש לקיים לפני בעשרת ימי תשובה. לא פחות קשה וחשוב.
ספור סליחות אנונימי. לדעת לסלוח שני חברים הלכו במדבר, בנקודה מסויימת במסעם החל ויכוח בניהם. אחד החברים סטר לחברו על הלחי החבר שקיבל את הסטירה נפגע מאוד אך ללא מילה פשוט כתב על החול: "החבר הכי טוב שלי סטר לי היום על הלחי" הם המשיכו במסעם עד שהגיעו לנאות מדבר, שופעת מים והחליטו להתרחץ במימי האגם. אותו חבר שקיבל את הסטירה שקע בבוץ והחל לטבוע אבל חברו הטוב בא והציל אותו. אחרי שהתאושש מהטראומה שעבר חרט על אבן: "החבר הכי טוב שלי הציל היום את חיי" החבר שסטר לשני על הלחי שאל אותו "אחרי שסטרתי לך על הלחי כתבת בחול ועכשיו חרטת באבן למה? החבר השיב לו "כשמישהו פוגע בנו אנחנו צריכים לרשום את זה בחול כדי שרוח המחילה והסלחנות תוכל למחוק את זה, אבל כשמישהו עושה לנו משהו טוב אנחנו חייבים לחרוט את זה על אבן כדי ששום רוח לא תוכל למחוק". לימדו לכתוב את פגיעותיכם ועלבונותיכם על החול ולחרוט את הברכות והטוב שבכם על אבן.

גאיה ק

New member
מצמרר ומדהים

הוא אחד השירים מתפילות יום הכיפורים "ונתנה תוקף" בביצועו של חבר קיבוץ בית השיטה שאיבד 13 מבניו במלחמת יום הכיפורים.

גאיה ק

New member
שירשור שלם מדברת עם עצמי~חחח

סיפורי סליחות. מה דעתכם לצרף סיפור סליחות ממקורות אישיים או אחרים ? האהבה השיגעון ומשחק המחבואים מספרים שפעם אחת, במקום כלשהו על פני האדמה, התאספו כל הרגשות והתכונות האנושיות של בני האדם. היה להם קצת משעמם ולכן שיגעון הציע: " בואו נשחק מחבואים!" הסקרנות הרימה גבה ומכיוון שלא ידעה להתאפק שאלה: "מחבואים ? איך משחקים את המשחק הזה ?" השיגעון הסביר: "אני אכסה את העיניים ואספור עד מיליון, אתם תתחבאו וכאשר אגמור לספור, אחפש אתכם". ההתלהבות רקדה עם האופוריה,השמחה קפצה כל כך גבוה שזה שכנע אפילו את הספק וגם את האדישות. אך לא כולם הסכימו להשתתף: האמת העדיפה שלא להסתתר , שהרי בסופו של דבר תמיד מוצאים אותה הגאווה אמרה , שמדובר במשחק מטופש אך מה שכנראה הפריע לה באמת היה שהרעיון לא היה שלה. אחת .... שתיים ..... שלוש ...... החל לספור השיגעון הראשונה שהסתתרה הייתה העצלנות- היא הסתתרה מתחת לאבן הראשונה שמצאה בדרכה הקנאה הסתתרה מאחורי צל ההצלחה, אשר במאמצים אדירים מצאה מקום בצמרת העץ הכי גבוה. הנדיבות כמעט ולא יכלה להסתתר כיוון שכל מקום נראה לה נפלא בשביל אחת מחברותיה ולכן ויתרה עליו: "חור בגזע עץ ? מושלם בשביל הצניעות ! מאחורי כנפי פרפר? מושלם בשביל החושניות! וכך הלאה. בסוף מצאה מקום מתאים בקרן שמש קטנה. התשוקה הסתתרה בלוע הר געש , והאהבה בתוך שיח שושנים. 999,999.... מיליון ! סיים השיגעון לספור והחל בחיפושים. ראשונה נמצאה העצלנות - רק שלושה צעדים משם. אח"כ מצא את הספק: יושב על הגדר ולא מצליח להחליט עדיין היכן להסתתר. אח"כ שמעו את התשוקה מרעידה הר געש. פתאום הופיעה הקנאה וכך נמצאה גם ההצלחה. רק האהבה לא הופיעה בשום מקום. השיגעון חיפש מתחת לכל אבן, מאחורי כל עץ, בפסגות ההרים.... וכשעמד להתייאש ראה שיח ורדים והחל לחפש בין ענפיו. פתאום נשמעה צעקת כאב: הקוצים פצעו את האהבה בעינה. השיגעון לא ידע מה לעשות בכדי להתנצל ולבקש סליחה: בכה , התחנן , ואפילו הבטיח להתלוות אליה לכל מקום. ומאז אותו יום - האהבה היא עיוורת והשיגעון מלווה אותה.

ben 911

New member
גאיה..יפיפה, אהבתי ../images/Emo24.gif

האהבה היא פרח
האהבה היא שדה קוצים

באמת מצמרר

ותודה על השיר-משמיעים אותו תמיד בערב יום הכיפורים .נדמה לי שיש עוד ביצוע [אולי זמרת?]

סרטון הסליחה ../images/Emo45.gif

משקף אנשים בחברה .......ממש מהחיים. אהבתי ......יש לי את הסרטון הזה ללא מילות הקריין.ורק המילה סליחה משתנה -גדולה,קטנה,בינונית מפוזרת וכו'.וגם ללא מילים מבינים את המסר. והסיפא----סליחה ללא חרטה אמיתית אינה סליחה

למעלה