חברות.

invAsion

New member
חברות.

שלום לכולם וחג שמח, אני בונה יום-עיון בנושא חברות ומטרתי היא שהוא יהיה כמה שיותר מקיף. מכיוון שאני לא כ"כ בקיא בסיפורי התנ"ך, אשמח אם תוכלו להפנות אותי לסיפורים שונים בהם מוצגת חברות בתנ"ך. הדבר הרלוונטי ביותר שמצאתי בכוחות עצמי עד כה הוא מקהלת, ד, 9-10: "טובים השנים מן האחד.. כי אם יפלו האחד יקים את חברו, ואילו האחד שיפל ואין שני להקימו" - זוהי רוח הדברים... תודה רבה

דוד ויהונתן.

יהונתן קיים את הציווי "ואהבת לרעך כמוך". במלוא מובן המילה.הוא אהב את דוד אהבת נפש.חברות מופלאה. גם דוד שמר ליהונתן חסד לאחר מותו,ולקח את בנו מפיבושת{נכה רגליים}לאכול בשולחן המלך דוד יום ביומו.{למרות שדוד שנא פיסחים}

סוריאל

New member
אתה בטוח?

קהלת מתאר יחסים תועלתניים לחלוטין. זו שותפות יותר מאשר חברות. בנוסף למה שהביא רפאל אפשר לציין את החסרות בין אמנון בן דוד ויונדב בן שמעה (שמואל ב, י"ג). אולי גם יתרו ומשה.

eyalnadav

New member
כמה רעיונות לענין

*למלך היה מישהו שנקרא רע המלך (מובא לגבי המלך דוד ) - יתכן יועץ יתכן אדם שמשתעשע עם המלך *בספר בראשית אברהם אבינו עם לוט (עד שנפרדדים עקב מחלוקת) אברהם לקח את בן אחיו לארץ, ולארץ מצרים . בתנ"ך יש יותר שיתופי פעולה להרבה דברים ,מאשר התיחסות למספר אנשים ספציפיים באותו הקשר (למעט דוד ויהונתן) .

למעלה