חברות שנגמרה

לנדסמן

New member
חברות שנגמרה

יש לי חבר מאד טוב, שאני מכיר אותו כבר שנתיים, היחסים בינינו לא היו טובים בחצי השנה הראשונה, אח"כ הם התמתנו עד שבשנה האחרונה, אני חושב, הם הפכו להיות טובים, למרות שהמשקעים מהעבר תמיד הציקו לי ותמיד הפריעו, וכל הזמן הייתי חי בתחושה שאולי אנחנו לא כ"כ חברים טובים, למרות שהיינו מגיעים למצב שבו היינו מדברים כל יום, 7 פעמים בשבוע, כמה פעמים ביום, עד שהחברות שלנו כבר נלחצו מהקשר בינינו, לאחרונה הקשר שוב עלה על שרטון, ויש נתק טוטאלי בינינו, אני חושב שלו יותר קשה ממני כי לי יש יותר חברים ממני אבל הכבוד שלו לא ייתן לו לבקש סליחה, ומצד שני אני יודע שאם אני אחזור בי המצב לא יהיה טוב, אני אפילו שוקל על ניתוק תמידי, כי הקשר הזה גם גבה ממני לא פעם היפגעות חוזרת ונשנית, אני חייב לציין שיש לי גם רגשות חיוביים אליו, וקשה לי הניתוק הזה, לפעמים אני בכלל מצטער שפגשתי אותו, ולפעמים כ"כ שמח שאנחנו בקשר, אני מרגיש חסר אונים, מצד אחד רוצה בקשר ומצד שני לא, מה עושים?

efriend

New member
רב הנסתר על הנגלה בסיפור שלך

יש הרבה מאוד דברים שעולים בדעתי בעקבות ההודעה שלך, אבל אני מהסס לומר אותם כי אני יודע נורא מעט על הסיפור שלך. אני אנסה לשאול כמה שאלות, ואז בכל זאת לומר את מה שעלה בדעתי. ראשית, לא סיפרת כלום על מהות המריבה האחרונה. הוא פגע בך ואתה מצפה להתנצלות? אולי יעזור אם תספר מה קרה, כי כשפגועים לא רואים את התמונה נכוחה, ואולי אנשים פה יוכלו לתת לך זוית שלא חשבת עליה. אולי גם אתה פגעת בו? גם לא סיפרת כלום על מה היית מקבל ממנו (כחבר) וכיצד הוא היה פוגע בך פעם אחר פעם. בעצם כמעט לא סיפרת כלום... ועכשיו אגיב לחלק היחיד שבו היית יותר מפורש - אני מתכוון לזה שכתבת שלו הניתוק יותר קשה כי לך יש יותר חברים. אני לא ממליץ לך לחשוב ככה. אתה לא יכול לדעת "למי כואב יותר", וגם לא תמיד מי שכואב לו יותר מבקש סליחה או לוקח אחריות על המריבה. אל תשכח שלעיתים אנשים מתנהגים בניגוד לאינטרס של עצמם, כך שאפילו אם האינטרס שלו (יותר משלך) הוא לשקם את הקשר, זה לא אומר שהוא ייזום מהלך כזה. נראה לי שבמקום לחשב חישובים כאלה, הכי כדאי ללכת בדרך הישירה ולברר איתו את הדברים (שאני לא יודע מהם). במקום לחשוב מה הוא חושב ומרגיש ולמי קשה יותר, פשוט תציג את הצד שלך, והוא ידאג לצד שלו. דרך ישירה נראית לי עדיפה בהרבה, במיוחד בין גברים.

למעלה