חברות מורכבת

randy1982

New member
זה באמת מתסכל כל כך...

ואולי כמו שאמרת זה יפתח לו הזדמנות לחברויות אחרות?

dina199

New member
חבל שזה כך . אבל בכל מקרה

את יכולה לנסות את משהו (זה בד"כ עובד אצלי
).
להפסיק להתווכח, להסביר ולבקש.
להגיד שאת לא רוצה שיישן שם (כי זה באמת הפוך לכל מה שקורה אצלם בבית) אבל לא מפריע לך שישמרו על קשר ושהוא (הבן שלך) יחליט לבד מה שהוא רוצה.
ייתכן למרות עקשנותו, אחרי יומיים שלושה בלי אותו משה , הוא יסכים.
ואם לא , אז עשית כל מה שבאפשרות שלך. כמו שאמרו כאן בדף : שום דבר לא חתונה קתולית.

ימימה

New member
אולי הוא מרגיש שהקשר לא עושה לו טוב

ולכן הוא "משתמש" בהחלטה שלך שלא יישן שם כתירוץ או סיבה לנתק את הקשר? אולי הוא פשוט זקוק למשהו שיעזור לו להפסיק משהו שעושה לו רע (הקשר עם משה), אבל הוא לא יודע לסיים אותו לבד?

randy1982

New member
ואללה. עכשיו זה נשמע עוד יותר מוזר.

עם כל הקושי שבדבר נראה לי כדאי פשוט להפסיק את זה. בשיא האסרטיביות.

shavririt

New member
אולי תציעי פעם אחת להסיע את החבר אליכם?

גם כדי לראות היכן הוא גר ואולי גם את הוריו, וגם לראות איך הוא מתנהג כאורח אצלכם.
תוכלי להסביר זאת ברצונך לארח אותו אצלכם לפחות הפעם.
לעניין הלילה, יש לי הרגשה שאולי הם צופים בטלוויזיה בתוכן לא מתאים כמו אלימות ואולי אפילו פורנוגרפיה.
ואולי הבן שלך מתבייש לספר על כך. אולי האחות הגדולה מביאה חברים וצופה בתוכניות כאלה..
הכל אפשרי במצב כזה שההורים כמעט אף פעם לא נמצאים להשגיח, ושהם אדישים למתרחש.
מעבר לכך זה ידוע שהבזקי וקולות הטלוויזיה הפתוחה עלולים להפריע מאד לשינה אצל אנשים רגישים.

תומה יקרה

קראתי את כל השרשור ואני רוצה לאמר לך שאני מתרשמת שבנך מאוד רוצה להשתחרר ממשה באמצעותך.לדעתי אם השהות בבית לא עושה לו טוב, ואת מתרשמת שהוא חשוף שם לתכנים שמזיקים לו תני לו לנתק את הקשר. יתכן שמשה ילד מאוד אסרטיבי, ובנך מתקשה לקחת את החלטת הניתוק על עצמו, אך מתוך השרשור עולה לדעתי ללא שום צל של ספק שגם בחוויה שלך וגם בחוויה שלו הקשר הזה מזיק לו.
אני חייבת לאמר לך שאת בני הנ"ט לא הייתי שולחת לבית כזה לא כל שכן את בני הא"ס, שנוח להיות מושפע לעיתים לתקופות מאוד ארוכת מחוויות שקשות לו לעיכול, ולצאת מאיזון.האם בחוג "מבוכים ודרקונים" הוא לא מצא חבר שיוכל להיפגש איתו? אם הוא ממשיך את החוג בשנה"ל הבאה אולי כדאי לנסות לאתר ילד שקרוב אליו ולעודד בינהם את הקשר.

קראתי בעיון רב את כל התגובות

גם אני במידה מסויימת הרגשתי שאולי בני רוצה להשתחרר מהקשר באופן לא מודע ולכן מתעקש על ניתוק אם הוא לא מורשה לישון שם.

אני חייהת לומר שלאורך זמן היתי מאוד לא שלמה עם הקשר והמשכתי אותו בתמיכתם של צוות כיתת תקשורת. אחד המורים בכיתת תקשורת עובד עם משה בשעות אחה״צ על מנת להשלים כל מיני פערים, מאחר ןמשה לומד בחינוך פתוח ולא מקבל שום דבר טיפולי שם. אותו איש צוות ציין בפניי שלדעתו מדובר בקשר שטוב לבני ושמשה הוא בסה״כ ילד חיובי.
וכמובן העובדה שזה חבר יחיד וראשון מזה שנים גרמה לי במידה מסויימת לעצום עיניים.

יש לבני חרדה מאוד קשה בכל הנוגע לניהול קשרים אחה״צ, גם כשמדובר הילדים שיש לו מכנה משותף איתם. לכן הוא מאוד מתקשה לבסס קשרים שימשכו אחה״צ.

נראה לי שבשלב הזה אודיע לו סופים שאין יותר לינה אצל משה ושלגבי המשך הקשר אני אוכל לאפשר אותו לאחר שאערוך הכרות עם הוריו. ואז נראה מה יהיה.

רואה 6 6

New member
זה נשמע מקום נוראי לחיות בו

ולא הייתי רוצה שילד שלי יתבחבש באוירה כזו.
גם אם זה חבר אחד ויחיד.

dina199

New member
אם למשפחה של משה זה מתאים,

זה לא נוראי עבורם.
אצלי למשל הבנים (בעלי והבן ) חייבם רעש של טלוויזיה או רדיו כמעט כל שעות היממה ואילו הבנות (אני והבת) חייבות שקט
.
ואמנם הילדים שלי כבר בוגרים, כשהיו קטנים לא היה לנו יותר מדי 'גבולות'. ייתכן והיו אנשים שהיו מגדירים גם אותנו ל'משונים'

dina199

New member
הם לא יודעים שהם במצב נורא ?

לדעתי מגיע להם קצת יותר קרדיט.
יש להם עסק, לפחות שני ילדים, אחד מאובחן כא"ס ולומד בחינוך פתוח . כל ה'מוזרות' שלהם שאין להם 'גבולות' בבית.
אבל אין שום חוק שאוסר את זה

רואה 6 6

New member
ברור 2:מובן שאין חוק נגד זה.

כל בית זכאי להתנהל כראות עיניו.
אני גם לא אומרת שהם מוזרים.
אני חושבת שכן משלמים מחיר על זה,גם אם רגילים לכך.

dina199

New member
יש א"סים (וגם אנשים אחרים
)

שפשוט פיזית לא מסוגלים לישון לא בבית שלהם.
למשל הבן שלי בגיל 12 לה היה סיכוי שיישן במקום אחר.

שלומות0

New member
התגובה שלי היא לא מתוך ביקורת

אלא מתוך "שריטה" שלי
אני את ילדיי לא אשלח לבית שאני לא יודעת מי הם ההורים ולא משנה כמה הילדים ינדנדו אני אציב גבולות ברורים מאוד בנושא, אולי מדובר בהורים שאני לא ארצה שבני יהיה חשוף למהלכים מסוימים שהם נוהגים?
ואני מדברת על בילוי ביום, על לילה אין מצב שאני אשלח את ילדיי אם אני לא הכיר היטב את המשפחה!
כפי שכתבתי זו "השריטה" שלי כלפי ילדיי וכלפי התחושה שלי כלפי המחויבות שלי שילדי יקבלו את החינוך שאני רוצה ושלא יחשפו לתכנים שאינני חפצה בהם..

למעלה