חברות...מה הדבר הזה?!?!

dorine91

New member
חברות...מה הדבר הזה?!?!

טוב אז אני בתוחה שהשאלה הזו היתה פה...(או שלא.. \: ...) אז... הגעתי למצב כזה שחברות טובת שלי ''בגדו'' בי מלא פעמים וזה כזה עד שאני נקשרת לחברה טובה היא תוקעת לי סכין בגב לוקח לי פוווווול זמן עכשיו לסמוך על אנשים, לדבר איתם ועוד יותר להקשר אליהם.. ועד שאני נקשרת בום משו קורה והם צריכים ללכת רחוק ממני..( :עכשיו שאני גדולה אני יודעת שאפשר להיות בקשר גם מרחוק אבל שזה יותר קשה : ) לפני פחות משנה לא היתי מדבר בכלל על הרגשות שלי היתי אומרת מה שאחרים רוצים לישמוע עד שנכנסתי לתנועת הנוער העובד והלומד( :משו בנזונה -ממולץ!! : )ושמדריכים שלי פשוט ישבו איתי ולא עזבו אותי עד שדיברתי זה לקח שעות רל בסוף השתלם... אני עכשיו עם השאלה הזו מה זו חברות אמיתית? דרך אגב קוראים לי דורין ואני בכיתה יוד...

sh53

New member
חברות = מושג רחב

יש חברות דו צדדית ויש חברות חד צדדית יש חברות ששני הצדדים מרוויחים יש חברות שאחד מטפס על השני יש חברות רבת שנים ויש חברות שממצה את עצמה די מהר בקשר למה שכתבת - אני לא חושבת שאפשר לחיות בלי חברים, בלי לדבר ובלי לשתף אנשים במה שקורה איתנו, אבל צריך לסנן קודם, צריך לבדוק מי נמצא מסביבנו ורק אח"כ לתת אמון. צריך לחשוב מה צריך לשנות ממה שהיה עד היום, כדי לא לחזור עוד חצי שנה או שנה לאותו מקום בו את נמצאת היום וחברות תבגודנה בך.

mirit111

New member
חברות זהו באמת מושג רחב

בס"ד זה מושג מאוד רחב ולי אישית, אין הסבר כ"כ למה זה. חברות, לפי דעתי, צריכה להיות הדדית ששני הצדדים מרוויחים ממנה ולא שאחד מרוויח והשני מפסיד. וברוכה הבאה

היי דורין../images/Emo39.gif

אני בטוחה שכל אחד חווה את המקרה שאת חווית או לפחות מקרה דומה לזה.. לי לדוגמא זה קרה, היו לי חברות ממש טובות וביום בהיר 1 הם פשוט תקעו לי סכין בגב הם היו כל העולם שלי [היינו יחד מכיתה א' עד כיתה ט'] חשבתי שאני לא אוכל לחיות בלעדיהן אבל עם הזמן הבנתי שהקשר הזה התבסס על צד 1 שאוהב, משקיע, מוותר ומפרגן והצד השני ישב על כס המלכות ולא עשה דבר למען שהקשר הזה יהיה הדדי.. בשלב מסויים החלטתי שאני פשוט מסננת מהחיים שלי את כל האנשים שעושים לי רע את כל אלה שלא מעריכים אותי וגם אם אם חוג החברים התצמצם זה לא כזה נורא אני יודעת שמי שאיתי הוא באמת חבר אמיתי, חבר שיודע לקחת אבל גם יודע לתת
חבר שנמצא בשבילך בכל שעה [וזו לא קלישאה
] ששמח בשמחה שלך ועצוב בכאב שלך חבר שיודע להקשיב, אבל באמת להקשיב, ויודע לתת גם עצה טובה ומעודדת. חבר שמסתכל עליך בגובה העיניים ולא מסתכל עליך מלמעלה וחושב שהוא יותר טוב ממך וחבר שבאמת אוהב אותך בגלל מי שאתה ולא בגלל שיש לו אינטרס מאחורי הדברים שלו. אני כל כך מבינה את עניין ההיקשרות שלך לאנשים, עד את מרגישה שאת באמת יכולה לסמוך עליהם אני ממליצה לך להישאר עירנית לכל מה שקורה סביבך - או כמו שאומרים "כבדהו וחשדהו.." לפחות בהתחלה עד שאת רואה שבאמת מצאת חברות אמיתית, שאת מרגישה שלמה ובטוחה בה. זה עיניין של הרגשה שרק את יכולה לדעת כמה טוב לך בקשר הזה וכמה הוא עושה לך טוב. ואל תשכחי שכל אדם שאת פוגשת בחיים לא מגיע סתם, הוא כנראה שם כדי ללמד אותך משו אז תלמדי מהמקרה הזה שפגע בך ותתחסני למקרים אחרים כדי לא להיפגע שוב
בהצלחה
ו
על החפירה

בואי נגיד ככה....

כל מה שאני אומר זה מראיית עולם שלי, מנסיונות שלי ודיעה שלי בלבד. אז ככה.. אני חוויתי על בשרי המון אכזבות מחברים. תחושה מסוימת שאין לי פשוט חברים אמיתיים. אני הייתי שם בשביל כולם תמיד, אבל כולם לא היו בשבילי אף פעם. יש לי רק חבר אחד שאני יכול לקרוא לו באמת חבר, אפילו אח ! וזה הכל.. כל השאר זה סוג יחסים שכשיש להם בעיות, אני איכשהו כמו המשיח הגואל לבעיותיהם. אבל הם שוכחים שגמאני בנאדם וגם לי יש נפילות. וכשאני צריך תמיכה מהם ועזרה, טורקים לי דלתות בפנים. למה? בגלל זה אני קלטתי שחברים יש רק באגד וקופ"ח. או אם תרצו.. חברים זו רק סדרת טלויזיה. קשה מאוד למצוא חברים טובים. אין דבר כזה. אני לא יודע מה הגילאים של החבר'ה פה. אבל אני בן 18 וחצי. וחוויתי כבר טעם רע מהחברים. אולי כי בגילאי נוער עדיין אנחנו לא יודעים מה המשמעות של חברות אמיתית? אני לא יודע מה עם כולם/השאר. אני יודע מצוין שאני בתוך תוכי יודע מצוין מה זה חברות, ואני יודע שבשביל החברים שלי אני אתן מעל ומעבר, את כל כולי אני אתן למען החברים שלי. אבל כמובן שאם אני קולט שמתחילים לנצל אותי, אני לא בדיוק אדם נחמד. כבר חוויתי תחושות מסוימות כאילו פלוני מסוים הוא בשבילי כמו אח, וסמכתי עליו מאוד, וחשבתי שהוא באמת יהיה שם בשבילי, אבל הופ... הוא נעלם כמו כולם. בקיצור... חברות זה דבר מטמטם. בסופו של דבר. אתה החבר של עצמך בלבד !

למעלה