חברות גידלתי..

dana2909

New member
חברות גידלתי..

קורה לכם שפתאום, אחרי כמה שנים שיש לך חבר, אתה שואל את עצמך - מה יש לך אליו? יש לי חברה אחת, שככל שעובר הזמן אני נגעלת ממנה יותר. נתחיל מזה שהיא לא מאמינה בלדפוק בדלת, מתי שהיא מגיעה, היא פשוט נכנסת. אז למדתי לנעול את הדלת. אני לא יודעת אם זה בגלל שהרבה זמן לא ראיתי אותה או מה שלא יהיה, ביום שישי הגברת התארחה אצלנו. הביאה את צאצאיה הנוזליים איתה. עם תוספת שלא טרחה לציין - כלב. עכשיו לא מדובר כאן בכלב סימפטי כמו אנג'י (או טולי..) אלא בכלב מרייר (בדומה לצאצאים שלה). 3 פעמים ביקשתי ממנה שהכלב לא יסתובב בבית. יש לי גינה, לא רעה בכלל. אפילו מגודרת. אבל קיבלתי התעלמות. כלום. הכלבה הסתובבה חופשי. כמעט עלתה לקומה העליונה שלנו עד שנתתי לה מכה עם עיתון ואז פתאום הם התעוררו. השיא היה שהגברת ניצלה את זחילת הצאצאים (המאד נוזליים) ולחטט ולחפש חופשי בבית. אני לא יודעת אם זו הסקרנות מה ואיך קורה בחדר השינה שלנו, אבל עד שלא תפסתי אותה ביד ומשכתי - היא לא יצאה. העניין הוא, שהיו עוד כמה זוגות חברים באותו הזמן, והם תמהו על ההתנהגות שלי, ואני עדיין חושבת שאם אני מבקשת שכלב ישאר בחוץ - הוא צריך להשאר בחוץ, במיוחד כשהבחוץ הוא גינה מגודרת, אבל זה פחות הפריע לי. מאד הפריע לי שהיא הרשתה לעצמה להסתובב בבית (זו לא פעם ראשונה שלה שם) כדי להציץ ולפלוש לפרטיות. אז השאלה שלי - אני מגזימה? האם כשאני מזמינה אלי אנשים הביתה אני צריכה להיות מוכנה לזה שהם נכנסים לכל חדרי החדרים.

גנגי

New member
את לגמרי לא מגזימה,

ואני לגמרי מבינה אותך - פרט לנקודה אחת: אמרת שהיא חברה שלך. תגידי לי את - איך זה שאדם שכל כך לא לטעמך וכל כך מרגיז אותך מוגדר אצלך כחבר? למה את בכלל מזמינה אותה אלייך או שומרת איתה על קשר מסוג כל כך קרוב? ההגדרה שלי לחברים כוללת רק אנשים שאני באמת אוהבת. אחרים יכולים מקסימום להיכנס תחת ההגדרה "ידידים" או "מכרים".

dana2909

New member
פעם היא היתה חברה די טובה

אני מניחה שהיום היא יותר תחת ההגדרה של ידידה. אין לה מושג מהחיים שלי, אני מדברת איתה רק כשמזמינים את כל החבר'ה, ואז מזמינים גם אותה. יש לי חברה טובה אחרת שבקשר די טוב איתה, אז צריך. סוג של מס שצריך לשלם כשמזמינים את כולם. הקשר לא קרוב בכלל , אנחנו מתראות בערך 5-6 פעמים בשנה, ומדברות בחגים גדולים וימי הולדת...

dana2909

New member
יסלחו לי האמהות

אבל יש לה זוג תינוקות שמכל חור אפשרי יוצאים להם נוזלים, לא ראיתי תינוקות שמקיאים כל כך הרבה (טוב נו, הם דוחפים כל אוכל אפשרי לפה). ב-3 שעות שהם היו אצלי הם הקיאו 3 פעמים (2 התאומות יחד..), החליפו להם 4 פעמים, ובכו בלי הפסקה.

האגס 1

New member
בלי לחטוא יותר מדי בפסיכו' בגרוש

שמעתי פעם קביעה שילדים קטנים (או תינוקות) שמקיאים לעיתים קרובות, זו דרך למשוך תשומת לב. אם זה אצל שתי התאומות שלהן כך, ולא רק אצל אחת מהן, אולי זה העניין, וזה מתקשר גם להתנהלות האמא.

צימעס

New member
הו הו!

פיייי כמה סיבות אחרות (פיזיות ונפשיות) יש להקאה חוץ מתשומי! בכלל, טיפ לפסיכולוגיה (בגרוש או לא בגרוש) של ילדים: אם אומרים לך שמשהו הוא "בשביל תשומי", צריך: 1 - לחשוד מאוד בהצהרה. 2 - לנסות לספק את התשומי, ולא לזלזל. (כלומר: אני בספק אם הילדות נוזלות בשביל תשומי (למשל: הן גם מחרבנת בלי סוף, ייתכן שזה קשור), אבל גם אם כן - תאר לך כמה תשומי חסרה להן אם הן צריכות להקיא בשביל זה!).

dana2909

New member
אני לא חושבת שזו הסיבה

זה יותר קשור לזה שהן פשוט דחפו לפה כל סוג של אוכל שהן ראו (וגם לא בהכרח סוג של אוכל)...

צימעס

New member
גם זה לא אומר כלום...

תינוקות אמורים לדחוף לפה כל סוג של לא אוכל. זה לא אמור לגרום להם להקיא. (וגם לא לגרופ לאמהות שלהם להיות חטטניות
) (סליחה, כן? קשה לי לראות השמצות של תינוקות...)

אטיוד5

Active member
לא קרה לי

מצד שני גם לא אכפת לי שיסתובבו לי בחדרי חדרים. הפרטיות שלי לא חשובה לי כ"כ. כאילו, מה כבר ימצאו אצלי? שצבע התחתונים של אשתי שחור או אדום או לבן? ביג דיל. שיש לנו ויברטור מתחת למיטה? ביג דיל. שאני קורא את קישון לפני השינה? ביג דיל. שהחדרים של הילדים שלי מבולגנים? ביג דיל.

If6Was9

New member
אתה, כנראה, יחיד סגולה

היחס שלך לפרטיות ולמרחב האישי שונה בהרבה מרוב האנשים שאני מכיר. במבט ראשון נראה שדי קל להסתדר עם אחד כמוך, אך במחשבה שניה נראה שתצפה לכך מאחרים.

אטיוד5

Active member
נכון, מודה

זה לא שאני מצפה שאנשים יהיו כמוני, אבל אני לא מבין מדוע הפרטיות כ"כ חשובה לאנשים. יש להם מה להסתיר? במה להתבייש? כאילו, יאללה, יאללה, כולנו בני אדם. מה הביג-דיל?

shellyland

New member
זה לא שיש לי מה להסתיר, אבל

המחשבה על נוכחות של אנשים שלא ממש-ממש-ממש- קרובים אלי באופן אינטימי או אחר בתוך המקומות הכי אישיים ומוגנים שלי עושה לי רע. זה לא שהם יהרסו לי שם משהו או יראו לדברים שהם לא צריכים לראות או ילמדו עלי דברים שאני מנסה להסתיר, אלא שפשוט אני לא רוצה את השאריות המטא-פיזיות של הנוכחות שלהם שם. זה כל כך קשה להבין?

gitta

New member
שאריות מטפיזיות

"נשארות" במקום כלשהו כאשר יש אנרגיה הגורמת להן להישאר שם. למשל, המחשבות שלנו. ככל שתרבי לחשוב עליה, כן תגדל מסת האנרגיה המטפיזית שלה שתתמגנט לחדר. כדי לשחרר את השאריות, כדאי קודם כל להפסיק לחשוב עליהן ובו בזמן לאוורר היטב את החדר ואת המצעים. אם הדלקת נר ריחני תשפר את הרגשתך, אולי גם זה עשוי להועיל. ושאלה למיוקול, האם גם לפיסיקה "שלך" יש מה לומר בעניין זה?

למעלה