חברות בהריון

חברות בהריון

בזמן האחרון אני שומעת מכל כיוון על עוד אחת שנכנסה להריון. ו..כן מודה, גם אני רוצה, אבל... אין לי עם מי. ולא מתאים לי רגשית ומעשית להכנס היום לסאגת האם החד הורית... גדול עליי בכמה מידות. אבל..הקנאה הזאת שמציפה אותי, בכל הריון של עוד חברה, צובטת לי בלב צביטה ענקית. הן עוקפות אותי בסיבוב. ואני עדיין תקוע בדייטים. עדיין בתהליך הראשוני של להכיר את האיש שלי...שאלוהים יודע איפה הוא מתחבא... מה שבעצם רציתי לשאול הוא... איך אתם, כן גברים ונשים, מתמודדים עם הצורך האמיתי לשמוח בשמחת חבריכם עם החידושים בחייהם ויחד עם זאת, נותנים גם לרגשות ה"גם אני רוצה.."כן, רגשות הקנאה לצאת...

לא מרגישה מוכנה לזה כרגע

אז אין לי שום בעיית קינאה אצלי זו בעיה אחרת יותר קשה לי לשמור על קשר עם חברות כאלו, כי אני מרגישה שאנחנו מאבדות שפה משותפת, כי לפחות בהתחלה כל העולם הזה זה התינוק, ולא תמיד זה מסתדר לי. אז הקשר פחת בצורה משמעותית מאוד עם כמה מהן...

מוכר

עם כל האהבה שלי לחברות שילדו לא תמיד מעניין אותי כמה סימילאק הילד אכל או איזו הברה חדשה הוא הצליח לומר.אותן ,מן הסתם,גם פחות מעניין מי הבחור החדש שצילצל,מה הוא אמר וכל שאר ברבורי הרווקות. וזה בסדר. עם החברות שהקשר איתן חזק ועמוק יותר,אנחנו משתדלות להיפגש לפחות אחת לשבוע לארוחת צהריים משותפת ומגלות עניין אמיתי זו בחיי זו,מקשקשות ונהנות . עם האחרות,לצערי,הקשר מתרופף.

מוכר קשה וכואב../images/Emo10.gif

לי באופן אישי הסוגייה שהעלת מאד קשה לי, כי רוב חברותי נשואות ובעלות משפחה ואז אין לי כ"כ מכנה משותף של שיחות איתם כמו שהיה לי בעבר, וגם נורא צובט לי בלב לראות את חברותיי או בהריון או עם ילדים ואני עדיין תקועה בסוגיית הבליינדיטים לכן את נושא הבליינדטים הדחקתי לצד ועברתי לנושא יותר פרקטי עשיית ילד מבנק הזרע, מציעה לך לפעול כמוני אם נושא הילדים בוער בעצמותיך עשי כמוני

נימשון

New member
זה לא קל

אבל אם החברות חזקה מספיק אז מוצאים בסופו של דבר את הזמן להקשיב לה על הקיטורים בנוגע לילד והבעל ושמחים בשמחתה על אירועים קטנים ואותו הדבר בחזרה.

המממ

לא יודע , אני לא מרגיש תקוע, כל דבר והזמן שלו, אני מאמין בגורל. לא חושב שאת תקועה, פשוט עוד לא יצא לך להיפגש עם האחד... בהצלחה.

אתה לא מרגיש תקוע

כי אתה גבר!! לא נעים לי להגיד אבל אצל גברים זה שונה מאד מנשים. לכם השעון א מתקתק כמו שלנו. לכם זה לא מזיז שיש כתבות מעצבנות ב-YNET על זה שמומלץ להביא ילדים בשנות ה-20 כי הפוריות מתחילה לדעוך בשנות ה-20 המאוחרות. גבר גם בגיל 40 יכול למצוא לו מישהי צעירה בגיל 30. אבל אישה שהיא מעבר ל-30 כבר מסתכלים עליה עקום אם היא עדיין רווקה. למה זה ככה? לא יודעת, עובדה. אז סליחה אם פרקתי עליך כעסים... אבל זה באמת מכעיס אותי. רווקה שהיא מעל 30 היא כבר נחשבת "פגומה" אבל גבר מעל 30 הוא "משובח"

וואלה הגזמת

ממש לא שמעתי את רעיון הפגומה ובטח לא הרגשתי אותו. כן, קיים לחץ סביבתי להיכנס לעולם הבורגני. רצון בילד התחיל לי אחרי שאחזתי באחיין הראשון שלי, לפניי זה הרגשתי מרוחקת אלפי מונים מתינוקות. להכליל את לא נסיך כפה לכל גברי העולם, שאינם רצים או כמהים לילד זה מוזר לי לא פחות. מכירה בחור שמאז שהיה בן 25 כמהה להיות אב. נכון, פחות נותנים לגיטימציה לגברים לדבר על הרצון בחחבק מישהו שבא מהם, אבל עדיין זה לא אומר שהצורך הזה לא קיים בהם.

גם אני לא הרגשתי אותו

ומקווה גם לא להרגיש, אבל אני יודעת שזה כן קיים. לא התכוונתי להכליל את נסיך ואני מקווה שהוא יסלח לי, אבל זו עובדה שגברים יכולים להביא ילדים גם בגיל מאוחר בעוד שלנשים זו בעיה. זו הסיבה שבגללה אמרתי (ועדיין חושבת) שהוא לא מרגיש תקוע. בגלל שהוא גבר אז הוא לא צריך להיות לחוץ מהבחינה הביולוגית. גם אם הוא יהיה בן 60 הוא יוכל להביא ילד לעולם. על זה דיברתי. אכן, זה יצא מעט
, לא התכוונתי.............

../images/Emo24.gif

צריכים לזכור שקיימים גם גברים וגם נשים שאינם מעוניינים בילדים, ובחברה שמרנית כמו שלנו מסתכלים עליהם כ"לא בסדר"...למרות שזה הכי לגיטימי בעולם. ודרך אגב, אולי בגיל 60 ועד שנייה לפניי עצמית העיינים הטוטאלית, גברים יכולים להביא פיזית ילדים לעולם, אבל היכולת שלהם, בדיוק כמו שלנו נשחקת בגילאים האלה...כך שה"אופציה" המאוחרת הזאת לא נראת לי כזו אטראקטיבית... ויחד עם זה, כשאני רואה נשים שילדו בגילאי ה 30+ ואני עושה השוואה לאלה שילדו בשנות ה-20 המוקדמות שלהן...אין לי ספק מי מהן היתה בעלת מוכנות גבוהה יותר להיות אמא.

אוקיי...

בקשר לגברים - נכון שפיסית הם יכולים עד גיל 60 אבל זה לא לעניין להביא ילד בגיל 60 כשאבא שלו לא יכול לרדוף אחריו ולשחק איתן=ו בכדור. מסכימה. התכוונתי פשוט להקצין את הקטע הזה שגברים פשוט יכולים "להרשות לעצמם" להיות פחות לחוצים בקטע של השעון הבילוגי. אני בת 28 ואני כ ר לחוצה בעניין... גבר בגיל 35 ומעלה עדיין זה לא מזיז לו בכלל (טוב, ללא הכללות כמובן) בקשר לנשים - זה אינדיווידואלי. זה תלוי המון בבגרות הנפשית של אותה אמא. חבר שלי בגילי ויש לה 2 ילדים(!!) כשאת הראשון היא ילדה בגיל 25 ואני חייבת להגיד לך שהיא אמא מצויינת... הלוואי עליי הספק כזה...

זה בסדר פטריה ../images/Emo8.gif

את יכולה לפרוק עליי מה שתרצי - רק בלי מכות
לאישה האמת זה יותר קשה ונכון את צודקת בזה, מה גם שהשעון הביולוגי משחק אצלכן תפקיד משמעותי. יש הרבה במה שאת טוענת, אין פה עניין של משובח או פגום, אלא שזה קצת יותר אישי לגביי כל אחד. ערב נעים פטריה

תודה וסליחה../images/Emo9.gif

באמת שלא התכוונתי לצעוק...לימון צודקת, פשוט מעצבן אותי כל העינין הזה שאישה בת 30 כבר נחשבת "פגומה" ואצל גברים זה בסדר

לפי איך שאת נראית

לא נראה לי שתהיה לך בעייה . אז יאלה להתחיל לבנות משהו מיזה יש לך מכחול ? יש דפים? ציירי לך בית וכנסי לתוכו

זה לא אני כתבתי

המכחול והדפים לא שלי! אני רק משתבח מלימוד מאחרים...
בהצלחה

למעלה