חברוּת

T A L is here

New member
חברוּת

שלום. זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן.. אני נמצאת בבעיה עם חברה טובה. פעם אני והיא היינו עושים הכל בייחן.. הכל הכל.. נוסעות ביחד, בבצפר יחד (היא בכיתה שלי), אפילו מבריזות יחד ומתכננות שטויות כשהיינו יותר קטנות. ועכשיו הכל נגמר.. אנחנו מכיתה ז' יחד - עכשיו אנחנו עולות לט', שתינו.. והכל שונה פתאום, יש לה חברות חדשים, יש לה חבר.. ולי יש את החברות שלי. כל פעם היא פוגעת בי בדרך אחרת, ומתנצלת.. כל הארכיון הודעות של הSMSים זה התנצלויות שלה.. נמאס לי כבר כל פעם לסלוח לה ולצאת מפגרת אחרי שהיא דורכת עלי.. ביום ראשון היה לה יום הולדת.. הוא היה לה ולהורים שלה ממש חשוב כי היא נהייתה GAP (ג'ואיש אמריקן פרינסס..) וחגגה והכל.. ואני אפילו לא התקשרתי לומר מזל טוב מרוב אכזבה ממנה. כי אני הכנתי לה מתנה, שאת כל הלב שפכתי במתנה הזו. חצי שנה לפני היום הולדת שלה הכנתי אותה. חצי שנה! היא כוללת שירים שכתבתי לה, סיפורים, מתנות, חושים, עיתון הוצאתי עליה.. ואפילו כל שבועיים הייתי מנקה אותה מאבק. ביום הולדת שלי חודשיים אחריו היא לקחה אותי לקניון קנתה לי בובה ב20 שקל וסיימה את שלה. ואני השקעתי כ"כ.. חצי שנה עבדתי על המתנה והוצאתי מאות שקלים.. אני מרגישה כ"כ רע עכשיו והיא מתחננת לסליחה.. לפני כמה ימים זה היה כבר הכי מאוס.. היא הלכה עם חברה שלה, זו שהיא אמרה לי שהיא שונאת (צבועה), והן עבדו עלי.. במסנג'ר והכל.. הן הוציאו אותי מטומטמת..אני ידעתי שזו היא לפי הסגנון דיבור אבל שחקתי איתן את המשחק והיא פשוט קיללה אותי דרכה ודיברה לא יפה וכ"כ נעלבתי.. זה נראה ל יהיה לגיטימי.. ועכשיו היא שוב מבקשת סליחה.. נמאס לי לסלוח לה על כל דבר! כל פעם היא טועה ומבקשת סליחה שוב.. מה לעשות?.. חשבתי להגיד לה לבוא אלי ביום שלישי שנדבר על הכל.. אבל על מה כבר נדבר, לסלוח לה? או להשאיר אותה בתחנונים? סליחה על החפירה.. באמת סליחה אה, חשוב לי לציין, שהיא תמיד מזכירה לי כמה כיף לה עם חברות שלה וכמה היא נהנית עם חבר שלה וכמה טוב לה וכמה חברות שלה חמודות וכאלה.. ואני תמיד מפרגנת אבל זה נותן הרגשה שאני לא אחת מהחברות שלה ולכן אני אף פעם לא מדברת איתה על חברות שלי.. ואני מזכירה לה מה היה בינינו ואיך היא יכולה לעשות לי את כל זה, פעם היא הבריזה לי שקבענו לסרט עמדתי בתור אחרי ששיגעתי את אבא שלי שיקח אותי.. והתקשרתי אליה והיא אמרה לי "נרדמתי"..

sh53

New member
איך הקשר שלך עם החברות שלך?

עושה רושם שהשתניתן, שאת נשארת עם חוויות נוסטלגיות טובות מהילדות (עד כיתה ז'), אבל היא השתנתה לגמרי ואת רוצה לחזור לאותם זכרונות שהיו עד כיתה ז', אבל היא לא תחזור להיות אותה אחת מהנוסטלגיות שלך, היא לא תשתנה ובטח שלא תהיה מה שאת רוצה שהיא תהיה. היא תמשיך לפגוע בך את תיפגעי היא תתנצל את תסלחי ושוב היא תפגע בך .... וחוזר חלילה אולי הגיע הזמן להפסיק לרדוף אחריה, לתת לה קצת לרדוף אחרייך. אם את חשובה לה, היא תעשה את זה, ואם היא מעריכה אותך היא תחשוב על איך שהיא התנהגה כלפייך ומה היא עשתה לך ואולי גם תשתנה, אבל איזו סיבה יש לה להשתנות למענך אם כל הזמן את זו שרצה אחריה, מחפשת אותה, משקיעה בה ומה שהיא עושה זה רק להתנצל? בינינו מילים אפשר להוציא בקלות מהפה - מעשים זה כבר משהו אחר (יותר קשה לביצוע).

T A L is here

New member
יש לי הרגשה שהבנת להפך חח

זה בדיוק מה שאני עושה אני נותנת לה לרדוף אחרי והיא שולחת לי מכתבים וSMSים והודעות בכל מקום ומתקשרת ואני מסננת אותה ומסננת והיא לא מבינה כנראה היא אומרת שהיא תשתנה ושעברה עליה שנה קשה ולכן היא נהפכה למי שהיא ולהפך, אני תמיד נתתי לה לרוץ אחרי ואף פעם לא רצתי אחריה. בקשר למתנה אולי את אומרת את זה - אז לא, היא אפילו לא ראתה אותה.. אני הכנתי לה את זה כי היא חשובה לי, אבל אני לא חיפשתי לתת לה את זה כי היו לי כמה הזדמנויות. והיא דווקא זו שאמרה שהיא רוצה לחזור לאיך שהיה בכיתה ז'.. ברור שגם אני אבל יותר בלב.. אבל זה נראה כאילו יש לה חיים חדשים והיא לא באמת רוצה.. זה נראה כאילו היא יודעת מה אני מרגישה ואומרת את זה רק כדי להקל על זה, ולא כדי באמת לבצע..

T A L is here

New member
והקשר שלי עם חברות שלי מעולה

אני פשוט לא מדברת איתה על זה כדי שהיא לא תרגיש שהיא לא אחת מהן (למרות שהיא כן.. לפחות היתה)

sh53

New member
אז אולי צריך לסנן אותה קצת יותר

אם היא מגיעה למצב שהיא מקללת אותך יחד עם חברה דרך המסנג'ר וזו הרמה שלה - אז אולי צריך לסנן אותה לגמרי. בקשר ליום שלישי - אפשר להחזיר אותו יחס כמו שהיא נותנת לך, איפה השיחה אמורה להתקיים? אם אצלה - אל תזכרי להגיע, גם לך מותר לשכוח דברים לפעמים. אם אצלך - תישני/צאי לחברה אחרת או כל תוכנית אחרת.

T A L is here

New member
אצלי..

אני פשוט אדבר איתה ואעיף אותה מכאן מה גם שבאותו יום בלילה יותר אני וחברות עושות מסיבה אצלי..(השבוע זה אצלי חח) אז ככה שלא תהיה לה ברירה אלא להתחפף מהר..

sweetdreams

New member
רעיון..

אולי כהכנה לשיחה בניכן כדאי לתת לחברה שלך לקרוא את ההודעה הזאת שלך, כדי שתהיה מודעת בדיוק לתחושות שלך ולדילמה שההתנהגות שלה גורמת לך, לגבי המשך החברות שלך איתה.. בכל מקרה.. בהודעה שלך לא ציינת אם היא מודעת לאיך שאת מרגישה. כתבת שאת נפגעת, שהיא כל הזמן מבקשת סליחה ואת סולחת לה. אבל לא כתבת אם את סולחת לה מיד, או שאת מדברת איתה גם על מה שאת חושבת על המעשים שלה.. יכול להיות שאת סומכת עליה שתעריך בעצמה עד כמה את נעלבת?? יכול להיות שהיא מבינה שהיא פוגעת בך, אבל לא מבינה עד כמה? לא שזה מצדיק את התנהגותה, אבל אולי היא חושבת שמה שהיא לא עושה, זה לא נורא מדי.... כי עובדה שתמיד את סולחת.. בכל מקרה, אם וכאשר תחליטי לדבר איתה שוב, לפי דעתי את צריכה להוריד בשיחה הזאת את כל הכפפות, ולהבהיר לה בצורה שלא משתמעת לשתי פנים את המשמעות של המעשים שלה מבחינתך.. ובכל מקרה, אל תסכימי ליחס כזה.. לא תמיד אפשר לחנך אנשים איך להתנהג. אם את רואה שלמרות המאמצים מצידך, אין שינוי מצידה, אז תניחי לה לנפשה, ושתתחנן כמה שבא לה.. את לא צריכה חברה כזאת שלא מתחשבת ברגשות שלך, אם בכלל אפשר לקרוא לה חברה..

T A L is here

New member
אני אתן לה לקרוא, תודה.

בקשר לכך אם היא מודעת לאיך שאני מרגישה - פחות או יותר.. אני משתפת אותה בזה ואומרת לה מה שאני נפגעת ממנה איך למה וכמה, היא אומרת שהיא תשתנה וממשיכה לפגוע.. אני אומרת לה שאני חושבת שזה מראה שאולי בכלל לא אכפת לה ממני אם זה מה שהיא עושה לי.. והיא אומרת לא נכון לא נכון וכאלה ואני חושבת שבשיחות היא מבינה עד כמה אני נפגעת, ברמה של ניתוק קשר של שנתיים, אבל עדיין משהו לא מפריע לה בזה.. או שאולי כן, אני לא יכולה לדעת. וברור שאני לא אסכים ליחס כזה, ולכן פניתי אליכן.. כדי לשקול אפילו ניתוק קשר.. תודה רבה, אני מעריכה את זה שהגבת :)

sh53

New member
החברה שלך בוגרת מבחינה נפשית?

כי היא יכולה לקחת את ההודעה שלך ולהוציא אותה מהקשרה, ואם היא קיללה אותך יחד עם חברה נוספת במסנג'ר, לא רוצה לחשוב מה היא תעשה עם ההודעה הזאת בפורום.

sweetdreams

New member
אז הנה הזדמנות מצויינת עבורה להוכיח

שהיא בוגרת נפשית, ומסוגלת להיות אחראית למעשיה.. אני חושבת שאם היא באמת תנצל את ההודעה כאן בפורום כדי להוציא את המקרה מהקשרו אז היא בעצם תוכיח בכך שאין מה לדבר בנוגע אליה, והדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא באמת ניתוק קשר.. ההערה שלך רק מחזקת את דעתי שזה יהיה רעיון טוב שתקרא את ההודעה, ואולי גם את התגובות, ואולי בכך תבין איך המעשים שלה נראים מהצד..

T A L is here

New member
היא לא תעשה עם ההודעה כלום

היא בוגרת מבחינה נפשית, לגמרי.. אין לי מושג למה היא עבדה עלי כמו מטומטמת אבל היא כל הזמן אומרת לי שאני חשובה לה ושהיא תשתנה ושהיא מצטערת. היא גם אמרה שהיא תבוא יום שלישי ונדבר והיא מקווה שלא נריב כי היא יודעת כמה נפגעתי

T A L is here

New member
עדכון קטן -

היא כתבה לי מכתב בן 3 עמודים והסבירה הכל אמרתי לה שזו הזדמנות אחרונה וזהו.. היא אמרה שהיא רוצה ומקווה שזה יחזור להיות כמו פעם ויש לה רק נסיון אחד מבחינתי :\

למעלה