חבר'ה תסתכלו זה חשוב

דה שבו

New member
חבר'ה תסתכלו זה חשוב

שלום למי שעוד לא מכיר אותי, אני חדש-שמי אמיתי ואני לומד במכינה בעלי! רציתי לשאול... אתם יודעים המצב בעם ישראל מאוד קשה, וזה רק הולך להחריף בזמן הקרוב... אתם בטח שמעתם את המשפט של הרב קוק " עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה"... לפי מה שאני רואה בזמן האחרון אחרי הגירוש מגוש קטיף ועמונה, אני רואה המון אנשים מיואשים מהדרך ( לא מאמינים במדינה, מקללים יהודים, לא רוצים להתגייס לצבא וכו')- והמשפט עצמו "עם הנצח לא..." הופך מדבר עמוק לסתם סיסמה עלובה.. רציתי לשאול את חברי הפורום אם הם אי פעם ביררו את הדרך של הציונות הדתית- (מאמר הדור, לאמונת עיתנו וכו')? אני בן אדם שכואב לו לראות כרגע את האנשים מתוכנו, שהתיאשו מכל דבר במדינה, ואני חושב שאפשר לפתור זאת אם קצת נברר את דרכנו.. מצפה לתגובות חג שמח

לא הבנתי אתה כאילו שואל אם אנחנו

יודעים מה הדרך של הציונות הדתית? של הכיפות הסרוגות כאילו? דוגרי לא ממש הבנתי מה כתבת

דה שבו

New member
כן אבל בעומקה של דברים

בסדר,אתה יודע/שמעת על "תורה ועבודה", "עם ישראל,ארץ ישראל,תורת ישראל" וכו' אבל לעומקם של דברים באמת ביררת? לדוג': אני רואה שכתבת " לא נשכח לא נסלח"- אפשר לא לשכוח, אבל לא לסלוח? -לא לסלוח זו התנהגות שלא מתאימה לדת היהודית- זו התנהגת של גוים ..ואל תחשוב שלא כואב לי על הגירוש.. בתקווה שהבנת..

אני חושב שאי אפשר לסלוח

כשהם לא מתכוונים להתנצל ולתקן את מה שהם עשו לסלוח כמובן שזה אפשרי כי כמו שבכל יום כיפור הקב"ה סולח לנו על חטאינו המרובים שמתגמדים לעומת המגה חטא הזה ככה גם אנחנו צריכים לסלוח בבוא הזמן לכל אלו שעזרו לתוכניות שפלות של עקירה אגב כל הלא סלחנים למיניהם קכו את כל זה לצומת לבכם אתם לא יכולים לא לסלוח חייבים לסלוח אחרי שהם יתנצלו מעומק הלב ויחזירו את מה שאבד וזה אפשרי הכל אפשרי!!! נ.ב. בני דודים שלי גרו בעצמונה ואני ביקרתי ועדין מבקר אותם הרבה(ביתד הישוב החדש שלהם) ואני מאוד קשור למצב הרע שלהם אבל עדין זה לא בלתי הפיך ואני לא צפונבון סנוב מצפון תל אביב אז טל תדחו את הדברים שלי לפני שאתם מפנימים

r3fl3ct10n

New member
אני רואה

שהרב אלי עלה לך לראש.. יפה יפה! מון בהצלחה בעזרה לחבר'ה לברר את דרכם!

אני חושבת

שהרבה מהמיואשים האלו אולי התפקחו במובן מסוים? אחרי הכל עם הנצח בחר בדרך הארוכה ויותר מכך האכזרית. אני לא מנסה להגיד שזו לא הדרך הנכונה וגם לא מתיימרת לשמש כ"נציגת השמאל הקיצוני בפורום". אבל אני מעלה פה נקודה למחשבה.

כן

הפרשנות שלי לשפט "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" היא כזאת- הדרך הארוכה כמו שאני רואה אותה היא בעצם הכיבוש, דרך אדומה (לא אדם של קומוניזם-אדום של דם). אולי דרך שבעצם שני הצדדים יוצאים ממנה מפסידים. ה'צבא המוסרי בעולם' שמעמיד מחסומים וניכנס לכפרים ערביים זו דרך ארוכה. לשמוע שהיה פיגוע להגיד "חזרנו לשגרה", זו דרך ארוכה. לתת לליברמן 12 מנדטים ולבחור בחמאס, זו דרך ארוכה. אז אולי הדרך הזו לא כל כך מפחידה, אבל היא החרכית?

טוב...

חשבתי שהתכוונת למשהו בסגנון זה... דרך ארוכה.
אני אסביר אולי את הראייה שלי לדרך הארוכה. ראשית- נראה נבחן את המשל... אדם הולך בדרך ארוכה מאד, אינו רואה כלל את הסוף אך יודע שהוא קיים, מאמין בכך בכל ליבו ובשכלו. הוא עובר בדרך מכשולים וטלטלות רבות, דרך קוצים ודרדרים, נחבל ונחתך, לעיתים מתייבש בצמא עד שמגיע לבאר הבאה. אמנם אין הוא רואה את הקץ, אך הוא יודע שעם כל צעד קטן, כל פסיעה- הוא מתקדם לעבר יעודו. נדרש כח רצון רב, נדרשת אמונה חזקה, נדרש מאמץ אדיר... אך אדם זה יודע שיש לו מטרה אשר לעברה הוא מתקדם. יש תכלית למעשיו. חזרנו למדינה, לארץ ישראל לאחר שכ- 2000 שנה לא חיינו בארץ כעם, כריבונות. לחזור לארץ, תוך איבוד חיי יהודים רבים שהקריבו נפשם למען הארץ ולמען עם ישראל. המחיר הכבד ששילמנו, ע"מ להשיג את מטרתנו- להיות עם חופשי בארצנו. בעז"ה השגנו מטרה זו, אך לא הגענו אל המנוחה ואל הנחלה. זו רק מטרה קטנה לעומת המטרה העיקרית. מטרה חשובה מאד בפני עצמה, אך עוד נכונה לפנינו עבודה רבה. הזכרת את הצבא המוסרי... לידיעתך, בצבא שלנו אכן מוסרי. אך לא מספיק. המוסר של מנהיגי הצבא אינו מוחלט ויכול לעיתים להיות מעט שגוי. סה"כ, כולנו בני אדם ויכולים לטעות. אי המוסריות של הצבא שלנו היא לומר לחייל לא לירות במחבל שנראה לו חשוד אם לא שלף את הנשק, לשלוח חיילים חשופים לתוך כפרים ערביים לעצירת מחבלים כדי לא לפגוע בערבים וכך נוצר מצב שנהרגים חיילים שלנו, חיילים יהודיים. כלפי הערבים אנו מתנהגים בכפפות של משי, אמנם לא כך מוצג בתקשורת, פעמים אחרות הם דווקא לא מציגים את כל הפעילות של הצבא, מסתירים מעט ממנה. אך כל פעילות של הצבא בכפרים הערביים אינה שווה במאומה למה שהם עושים לנו. וכל צבא אחר מזמן היה נוהג אחרת מאיתנו. לשמוע שהיה פיגוע ולומר חזרנו לשגרה, זו אכן חלק מהדרך הארוכה- אך כפי שאמרתי, אסור להשלים עם מציאות כזו. אסור שיהיו מצבים כאלה במדינה שלנו. ולא רק מי שבחר בליברמן בחר בחמאס. להזכירך, מי שעזר להם לעלות לשלטון, העביר כספים וכו' היה אולמרט. הדרך מאד מפחידה, והכרחית... אך חשוב לזכור שאנו יוצרים את המצבים בדרך ואנו בוחרים כיצד להתמודד איתם. הפעולות שלנו בדרך לא הכרחיות, הדרך- כן. שבת שלום.

השאלה היא

האם תמיד שווה ללכת את הדרך הזו? תמיד המטרה מקדשת העמצאים? האם שווה לאבד חיים של חיילים בדרך ולפצוח במלחמת אחים? האם שווה לרצות עם אחר או ללכלך את קדושת הארץ בדם? לפעמים המחיר שווה יותר מהמוצר. ולפעמים אפשר לסדר איזה דיל.

ראשית...

צריך לבחון גם מהי האלטרנטיבה. האם תמיד שווה ללכת בדרך הזו? אם אנחנו מגדירים שהדרך היא התורה- בכל ליבי אומר לך שכן. ללא צל של ספק. כך על רגל אחת, ואידך- זיל גמור. תמיד המטרה מקדשת את האמצעים? פשוט שלא... תמיד צריך לבחון מהי המטרה ומהם האמצעים. לא שווה לדבר סיסמאות. לאבד חיים של חיילים אסור לאבד סתם כך! ולכן כפי שאמרתי קודם לכן, דרך הפעולה של צה"ל לא תמיד נכונה כיום. לעיתים מקריבים חיי חיילים שלא לצורך. שמעתי

סליחה... ../images/Emo13.gif

אחיינית שלי לחצה לי על מקשים במחשב. חיי חיילים אסור לאבד סתם כך. כיום מתים חיילים רבים שלא לצורך, בגלל פעולות המנסות למנוע הרג של ערבים חפים מפשע (או שמא מחפים על פשע, אך לא זה הדיון). שמעתי בזמנו בשיעור של רב מסויים שכל הפתרון נעוץ בשינוי של או אחת. האם צה"ל יפעל עם M16 או עם F16. אם מבינים את היסודות הקודמים לאמירה זו, רואים שיש בה צד מאד נכון. מלחמת אחים- אם את מתכוונת לגירוש שנעשה בגו"ק, צפו"ש ועמונה... מדוע מפריע לך שתהיה מלחמת אחים? מי הם האחים? מה הופך אותנו לאחים? כל אלה שאלות הצריכות להישאל. הבה נזכור שלא אנו פתחנו ב'מלחמה' זו, אמנם אין זה תירוץ, אך לא ניתן לצפות מאדם שבא גנב אליו הבייתה שירוץ אחריו ויצעק "הפקר" ואולי אף יגיש לו כוס קפה או תה לפי רצונו, וכל זה רק כיוון שהוא "אחיו". מלחמת אחים ראינו שהייתה גם במקרה "פילגש בגבעה" בין כל שבטי ישראל לבין שבט בנימין. לאחר מעשה העגל הרגו בני לוי בעם 3000 איש. לא, אינני אומר שזה הדבר אותו אנו צריכים לעשות ואולי אפי' אומר להיפך, אין זה משנה לעצם הדיון. פשוט, שאלת אם זה נכון... כבר היו מקרים, אך כל דור לגופו... "לרצוח עם אחר" כפי הגדרתך אינה מחויבת מן המציאות. כשעם ישראל בארצו הוא צריך ריבונות על הארץ ולכן ניתן לכרות ברית עם יושבי הארץ (חוץ מ7 עמים שאינם קיימים כיום), לגרשם או להרגם אם אינם רוצים. קיים הגיון מאד בסיסי בדבר, כפי שאנו רואים כיום. אם אין אנו מקיימים אחת מהדרישות הנ"ל- קם עלינו העם הזר היושב בארץ, עם או בלי טענות של חזקה על הארץ (ניתן לראות זאת לאורך ההסטוריה, בזמן ישיבת העם בארץ). ללכלך את קדושת הארץ בדם? על איזו קדושה אנו מדברים? דם של מי? של העם הרוצה להרגך או של עם ישראל? הקם להרגך השכם להרגו, אין לי חיוב ללכת כצאן לטבח. אני חייב להגן על עצמי ואם הדבר צריך לעלות בחיי האחר- אני חייב לעשות זאת. לגבי חיי עם ישראל- את נוגעת בנק' מאד חשובה. מצות ישוב א"י וכיבושה הינה בין המצוות היחידות ואולי אף היחידה שבה האדם מצווה לכתחילה להקריב חייו למענה. הזכרת את קדושת הארץ שזהו נושא בפני עצמו, אך הייתי שמח לשמוע קודם מה את אומרת על נושא זה.
התייחסתי בכוונה בתשובות לצד התורני, כיוון שכך הבנתי את שאלתך- האם זו הדרך והאם היא מחייבת לעשות זאת. כמובן שקיים הגיון בעניינים אלה. בעז"ה אם תרצי, אשמח לנסות להסביר זאת.
שבוע טוב ומועדים לשמחה.

ישנה טעות בסיסית...

המשפט "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" אינו משפט של הרב זצ"ל. זהו משפט שנערך מתוך כתבי הרב (באורות הקודש אם אינני טועה...). זהו משפט נכון מאד באופן עקרוני, השאלה היא כיצד אנו תופסים אותו. אם 'ההבנה העמוקה' במשפט גורמת לנו לחוסר מעש או לעשייה לא נכונה, כי אין מה לדאוג, יש דרך ארוכה... זו ססמה שפילה שאין לה מקום. אך אם אנו מבינים את המשפט כתמריץ לעשייה מרובה, ללמוד התורה וקיום ההלכה, לצד ידיעה שכל הפעילות הזו שלנו יכולה להימשך זמן (אך חייבת להיעשות). אתה צודק בהחלט בנק' שצריך לברר ולהתבונן במהלכי התקופה (כפי שהרמח"ל במסילת ישרים מדגיש זאת פעמים רבות, לגבי עניינים שונים בבניין האדם). ישר כח! אם יש ל נק' ספציפיות נשמח מאד אם תשתף אותנו...

דה שבו

New member
תודה רבה על התיקון אם אתה אומר..

הכוונה שלי במשפט עצמו שצריך להבין שעם ישראל נמצא בדרך ארוכה מאוד בדרך לגאולה המיוחלת, וידוע שהדרך לא קלה יש בה הרבה קשיים ומשברים.. ומה קורה השתמשנו בגירוש במשפט הזה ולצערי הוא הפך ל"סתם משפט"- מה שקרה שאנשים התייאשו מכל מה שקורה סביבנו (כולל הבחירות האחרונות)וזה ממש חבל. נ.ב: מיותר כל ההערות הטיפשיות שנשמעות כאן...

../images/Emo13.gif לא הייתה כוונה לתקן אותך...

לא נקטת ממש עמדה... רק רציתי להבהיר נק' בעניין.

מהמכינה בעלי?! וכותב בפורום?

בס"ד איך נפלו גיברוים...
חיחיחיחי טוב.... ממממ מה שבאמת נראה לי שכדאי, זה שאנשים יבררו קצת על עצמם לפני שהם מבררים על דרכה של הציונות הדתית. אם היינו מבררים קודם על עצמנו דברים, אולי ההתנתקות הייתה נראת אח"כ אחרת, ואולי מה שהיה בעמונה היה נראה אחרת לגמרי!

למה? אסור להם...?

יש אמת בדברייך, שהאדם צריך לברר על עצמו לפני שמברר ובוחן עניינים אחרים... אך הדברים לא סותרים. חלק מהבירור שלי את עצמי הוא גם הבירור של איפה אני עומד, באיזו מערכה, לאן היא מתקדמת ומהם שאיפותיה. אני לא יכול להיות דתי לאומי אם אינני יודע את הדרך הזו, וכמובן שצריך להתלוות לכך ואולי אף לקדום במידת מה הבירור שלי את עצמי. הבירור יכול ולעיתים אף צריך להעשות במקביל.

למעלה