חברה שלי חוששת

הגברים שאני מכירה שיודעים לבשל

-בעלי, גיסי וחמי, לא יעשו את זה אם יש אישה בסביבה. אם אני בבית, בעלי לא ידאג לגבי א"צ. אני לא מדברת על חלוקת תפקידים,
להכין פתיתים ושניצל לא דורש מיומנויות ואהבה למטבח - חמותי שונאת לבשל, כך היא אומרת, ובכ"ז היא מכינה 3 ארוחות טריות כל יום, היא ולא חמי.
הרי לא יכול להיות שרוב הנשים שאמונות על האוכל בבית, כולן עושות את זה בכיף ובהנאה אבל כדי שגבר יבשל הוא צריך לרצות ולאהוב את זה.

אני לא אומר שכך זה צריך להיות, אלא זו תמונת המצב.

באסה. גברים שאוהבים מבשלים טוב

אבא שלי הדוגמא הכי טובה לגבר שלמד בשלב מאוד מאוחר בחיים וגילה שהוא אוהב את זה ולומד עוד ועוד מתכונים (מהאינטרנט גם) ולא מפחד לנסות וממש השתלט על הבישול. גם זוגתו הנוכחית וגם הקודמת מאלו שמפשירות טבעול. עכשיו הוא מארגן לא מעט ארוחות משפחתיות ובאחרונה הכין עוף ברוטב חמוץ-מתוק עם מילוי של אורז בפנים וכל מני דברים מושקעים בנוסף.
בסלטים הוא חלש לגמרי ופה המוזמנים עוזרים.

vicz

New member
הרגלת את בעלך כך וזה מה שקורה

אם יש משימות ששני בני הזוג שונאים, ראוי שיתחלקו בנטל של המשימות הללו.
פרט למקרים חריגים בו אחד מבני זוג לא עובד או עובד שעות שקצרות משמעותית, אז ראוי שהוא יקח יותר נטל.

היסטורית נשים הן אלה שמבשלות כי הן אלה שהיו בבית כל היום, התעסקו במשק בית וגידול ילדים.
היום רוב הנשים עובדות את אותה כמות השעות כמו הבעל, אבל בחלק מהמשפחות חלוקת הנטל לא השתנתה.
אם האישה מוכנה לחיות כך - שיהיה לה בכיף...

אני הרגלתי? אולי הוא אדם בוגר והוא

הרגיל את עצמו?
הוא הילד שלי שאני מקנה לו הרגלים? גברים הם יצורים שמרגילים אותם לדברים, ואם הם לא עושים משהו זה כי האישה בחיים שלהם לא הרגילה אותם? האם אני מבהירה בצורה מוצלחת כמה צורם לאוזן כל הדיון הזה על "שוויון"? נראה לי שלא.

אחרי כל הדיון התיאורטי הזה יש תמונת מצב, והיא שאין שוויון במטלות הבית, וזה לא "בחלק מהמשפחות" זה ברוב. אני מגיבה לגבי הטענה שאין סיבה שאישה לא אוהבת לעשות עבודות מסויימות תעשה אותן ואפשר להסתדר בלי לעשות אותן - בעזרת נשים אחרות. אם לא רואים פה את הרקורסיה, אז אין מבחינתי סיבה לחזור ולדוש בזה,

יעני היתה כאן תמיהה נאורה, מה פתאום דווקא אישה צריכה לטפל בכל העניינים האלה כאשר אפשר להעזר בנשים אחרות שיעשו את אותם עבודות או להתחבר לבן זוג שמוכן לבשל.

vicz

New member
"אישה ועוד איך צריכה לדעת"

יש משהו שאני לא יודעת לעשות אז אני מוצאת איש מקצוע שיעשה את זה.
זה שבעיקר נשים עובדות במקצוע הזה, זה לא בהכרח אומר שזה ניצול האישה.
פעם אישה גם הייתה צריכה לדעת לאפות לחם, לחלוב את הפרה ולתפור בגדים.
היום אנשים מקצוע עושים זאת עבורך ואת לא זועקת שזה ניצול של אחרים.
זה מספק להם עבודה.
יש גברים שלא יודעים לתקן את מכונת הכביסה שהתקלקלה או לעשות שיפוץ בבית.
אז מזמינים אנשים מקצוע.
רובם גברים.
פה אנחנו לא צועקים שזה ניצול של גברים נכון?
ניקיון היא עבודה כמו כל עבודה אחרת. אני משלמת יפה למנקה כדי שתנקה בשעות העבודה שלה.
כך שהטיעון שלך לא תופס.
מצטערת.

זה שבעיקר נשים נותנות שירות בתחום הזה

מחזיר אותנו לכותרת שציטטת:
אישה ועוד איך צריכה לדעת לעשות את הדברים האלה.

אני בכלל לא מדברת על ניצול, אני מדברת על המציאות הקיימת ועל כך שטענה לפיה נשים לא צריכות לנקות צורמת לאור העובדה שאת מסבירה שאם שוכרים אישה אחרת כדי לנקות אז לא צריך לנקות.

כי זה לא שאמרת לבן הזוג שבישל "אני לא אוהבת לנקות, תעשה את זה אתה" - תקני אותי אם אני טועה.

אני לא אומרת שזה ניצול, אני אומרת שזה דיסוננס - זה כתוב בהודעה ממנה ציטטת. מצטערת.

לבת דודה שלי יש מנקה גבר. חמוד

נומלה

New member
איך אפשר לעזור

לממן לה קורס לבשול בסיסי, או ללמד אותה בעצמך.
לכתוב לה הוראות הפעלה של מכונת כביסה ולתת לה לכבס אצלך כמה פעמים עד שהיא תפנים (וככה גם לך יהיה נעים).
ללמד אותה לקפל כביסה, ולתלות. ללמד אותה לרחוץ כלים ולנגב אבק ולשטוף רצפה. הכל פעולות לא מסובכות שאפשר ללמוד בתרגול קצר.
לתת לה להתלונן על כתפך ולעזור לה להרגיע את החששות כי באמת החזקת בית זה לא תורת הקוונטים.

nirity1

New member
את יכולה למסור לחברה שלך

שגם אני לא ידעתי לבשל כשהתחתנתי. לומדים
זה לא שחבר שלה לא יודע מי היא

למעלה