חברה שלי חוששת

כשהיא חיה אצלה בבית אני עוד זורמת אתך

גם אותי אמא שלי לא למדה כלום. היא היתה בדעה שתפקיד הילדים ללמוד ותפקיד ההורים ליצור את החיים.
אבל - ברגע שיצאתי לחיים עצמאיים, הדבר האחרון שעמד על הפרק זה שהיא תבוא לטפל בי כאלו אני תינוקת. גם אם זה במחיר שאני אגווע ברעב כי אני לא אדע להכין חביתה ולחמם לחם. וגם אם חס וחלילה חס ושלום אני לא אדע איך לשפשף עם המברשת של השירותים ורק אשפוך שם אקונומיקה.
אם הסיפור פה נכון אז פשוט מדובר באמא משרתת ובבת נצלנית וגם בחבר נצלן רצח שנראה לו שפוי שאמא של חברתו תבוא לנגב לו.
החלק המצחיק שדווקא עם הנישואים היא אמורה פתאום להפוך להיות עקרת בית. מה, ברגע שיש טבעת אמא שלה סוף סוף מגדלת "ביצים" ואומרת לה שהיא מפסיקה לטפל בה?

הדסהש1

New member
כולן לומדות..בנותי לא עשו מאומה בבית

והיום הן עוברות אותי באפיה ובניהול משק הבית...לומדים במשך הזמן...
יש ספרי בישול למתחילים...וכ"ו...אין ברירה בהתחלה זה קשה ומתרגלים...

vicz

New member
קצת בהלם, גם מהכותבת וגם מהתגובות

קודם כל, עם חברות כאלה - לא צריך אויבים.
אולי אני טועה, אבל הסגנון נשמע לי מזלזל ב"פרינססה".
אם חברה שלי הייתה מדברת עליי ככה - היא הייתה מפסיקה להיות חברה שלי.

לגבי התגובות, נראה לי נורא מצחיק שאישה במאה ה-21 חייבת לדעת לבשל ולכבס...
תמיד שנאתי עבודות בית: בישול וניקיון.
כשעברתי לגור לבד, העדפתי לשלם למנקה ולוותר על משהו אחר - על מנת לא לשרוף שעות על ניקיון.
אותו דבר בישול.
אמא שלי מבשלת בכל מקרה, אז היא מכפילה כמויות ואני באה לקחת.
כשגרתי עם האקס הוא בישל כי הוא אהב.
לא רואה בזה בעיה.
אם יהיה לי צורך מעשי אני בטוחה שאוכל ללמוד לבשל כמה דברים בסיסיים.
אם למדתי לעשות את העבודה המורכבת בה אני עובדת, אני בטוח יכולה ללמו לשים כמה דברים בסיר או עוף בתוך התנור.
לעולם לא אהיה מהנשים שמבשלות מטעמים ומנסות כל פעם מתכונים חדשים - כי אני פשוט לא רוצה להשקיע את הזמן שלי במשהו שאני ממש ממש לא נהנית ממנו.
כל שאר עבודות הבית הן טריוויאליות: שטיפת כלים, הפעלת מכונה, הוצאת הזבל - אין מה להסתבך שם.

כמו שכתבה מישהי שחושבת בצורה שבה אני חושבת: בת זוג היא לא מנהלת משק בית!

shoosh2607

Member
מנהל
מזדהה עם כל מילה

vicz

New member
אמא שלי בוחרת לבשל - היא לא חייבת

היא לא ידעה לבשל עד גיל 40 (והעולם לא התמוטט)
אחר כך עוד מעל עשור בישלה בקושי
ורק בעשור האחרון פיתחה חשק לבשל - מחפשת מתכונים, מנסה דברים חדשים.
אף אחד לא מכריח אותה.
אף אחד לא יפתח שרשור מלא זעזוע אם מחר היא תחליט שאין לה חשק או כוח.
כאמור, אלמד לבשל כמה דברים בסיסיים.

אני לא חושבת שיש כאן אישה אחת

שמישהו מכריח אותה לבשל
אבל כן,גם בימינו אנו ברוב המשפחות עדיין מי שמבשלת (אם זה לבשל סירי אוכל או להכניס למקרו) זו עדיין האמא
והרבה פחות האבא

וההודעה שפתחה את האשכול נראית לי כמו הודעה טרולית לחלוטין

ayaht

New member
ביג לייק

במיוחד לעניין ה"פרינססה".

זה ממש לא ביטוי מחמיא, ולמען האמת, אין הרבה בנות 24 שמשתמשות בו...

בכלל, כל דבר שצריך, לומדים.
כל החיים אנחנו לומדים.
ואם קשה? אז מתאמצים.

מה שמדהים אותי בנשים רבות שבוחרות לא לעסוק

בעבודות הבית,
הוא שבד"כ הן תשכורנה נשים שיעשו את העבודה במקומן,
או שאמא שלהן תעזורנה להן, בשם הקדמה. לא אבא ובד"כ לא מנקה זכר, אלא נשים. המממ.

ayaht

New member
האמת, גם אותי.

יש דברים שדורשים כוח פיזי. רב.

אם זה במטבח, אז לחתוך אבטיח למשל. או בכלל להרים אותו.
או לחתוך דלעת...
כל מיני דברים שאם אני אעשה לבד, זה יקח מאה שנה ועלול להסתיים בביקור במיון..

אם זה בנקיון, יש דברים שהאמת, אני לא רוצה גם שבן זוגי יעשה אותם לבד.
חבל על הגב שלו. וגם של העוזרת.
לפעמים דרוש מאמץ משותף.

ו.. יש אריזות מעצבנותתתתת

כבר מצאתי את עצמי לא פעם ולא פעמיים במטבח עם פטיש ומברג...
למשל, כדי לפתוח קופסת שימורים אם לא מצאתי את הפותחן,
או כדי לנקב חור במכסה של צנצנת סוררת שמסרבת להפתח, כדי לשחרר את הואקום..

באמת צריך להיות סוג של נינג'ה בשביל עבודות הבית...

קליספרה

New member
תמצאי לי עובד בית זכר

מחר אני לוקחת -
כולי געגועים לעובד הקנייתי שלנו, ןאיזה עזרה מופלאה הוא היה. עד שהתחילו עם עניין רדיפת העובדים ללא רישיון והוא חזר הביתה.

עד היום בכל חיפושיי מעולם לא נתקלתי בעובד בית ישראלי (לא מדרגות או משרדים אלא בתים) ממין זכר, מלבד ההוא שמתנדב לנקות חינם בעירום - ולכך אפילו אני לא מספיק נואשת

vicz

New member

לגבי ניקיון, רוב המנקות עדיין נשים. בעיני עדיין יש הבדל בין עבודה בניקיון תמורת תשלום (שהיא כמו כל עבודה אחרת וגם אני עבדתי בזה פעם) ולבין אישה שחוזרת לאחר יום עבודה מלא+ ובגלל נורמות של החברה מרגישה שהיא חייבת להבריק את הבית ולבשל מטעמים שלא יביישו מסעדה ראויה.
היבט נוסף, עבור אישה שגרה לבד זה גם קצת מפחיד להכניס גבר זר הביתה...
לאחרונה, אגב, ראיתי מודעות של זוגות שעובדים בניקיון יחד. אם היה לי בית גדול, לא הייתה לי בעיה להעסיק זוג כזה.

לגבי בישול, הייתי בת זוג של טבח במשך שנים. יש המון גברים שעוסקים בבישול באופן מקצועי וכשאישה שלא רוצה לבשל קונה אוכל מוכן באיזה קייטרינג, יש סיכוי של 50 אחוז ויותר שהאוכל הוכן ע"י גבר.

לגבי ההורים - זה קשור בדינמיקה בין ההורים. אם האם הרגילה את האב שהיא תבשל ותנקה - זה מה שיקרה וברור שהבת של הזוג הזה לא תוכל לקבל עזרה מהאב במשהו שהוא לא יודע לעשות (אגב, מכירה אבות שבאים לעזור לבן בתיקונים בבית. זה בסדר או שיש להקים קול צעקה הכיצד הבן לא יודע להשתמש בפטיש).
אני ניהלתי זוגיות שבה התחלקנו בעבודות הבית ולעתים הבן זוג אפילו עשה יותר כי הוא עבד פחות שעות. אם בסופו של דבר היינו מביאים ילדים לעולם - אבא היה מבשל עבורם.
אני מודעת לעובדה שעדיין יש בתים בישראל שבו הגבר לא עוזר בפינוי השולחן אחרי ארוחת שבת כי זה מוריד מכבודו. ראיתי את זה קורה. אני גם יודעת שאפשר לקחת אדם שגדל בבית כזה ולהרגיל אותו אחרת. מניסיון.

זה קשור למוסכמות ולאיך שהעולם עובד

ולכן להשתומם שמה פתאום אישה צריכה לדעת לנקות ולבשל,
ואז להעזר בנשים למטרה הזו (ברור ונהיר לי שאין הרבה גברים שינקו, וזה חלק בלתי נפרד מהדיון) זה דיסוננס קל. אישה ועוד איך צריכה לדעת את הדברים האלה, אחרת היא תצטרך למצוא אישה אחרת שיודעת ולהעזר בה.

אני לא באה בטענות אליך ולא לאבא שלי, שלא הכין לי שום דבר לאכול בכל שנות חיי, את בכלל לא צריכה להסביר את עצמך אני בעד להעזר במי שרק אפשר, גם אני נעזרתי בנשות מקצוע וגם אם יש מנקה אני לא אכניס גבר אלי הביתה לנקות לבד, או בהשגחתי - הרגל מהבית.

בדור שלנו (בני ה40 ומטה)

הבשלנים הטובים זה אלו שנהנים מזה. גברים ונשים.
נכון, כדי שגבר יבשל הוא צריך ממש לאהוב או להתחיל מכורך מציאות אבל זה קורה. אחי מבשל ממש טוב. הוא לא פחדן כמוני לנסות דברים יותר מסובכים. גם חבר שלי מבשל מעולה-כל המשפחה שלו מבשלים, אבא שלי למד לבשל כשהתחיל לגור לבד היום הוא הבשלן העיקרי בבית שלו ושל בת הזוג שלו.הוא עובד במשמרות אז לפעמים הוא בבית כשהילדים שלה מגיעים מבית הספר ומבשל עבורם והיא חוזרת ב17:00. גם בן דוד שלי שף מוצלח במיוחד וכמה חברי ילדות. זה הפך להיות טבעי יותר היום מבחינת בישול.
לעומת זאת נקיון - בזה את צודקת. יש מעט מאוד גברים ישראלים שמנקים.
יש לי ידיד טוב שמנקה במקום אשתו, הוא פשוט קצת OCD ולטענתו כמו שנאמר פה אשתו (שהיא מאוד קטנה פיזית) מתקשה להזיז, להרים לארגן והוא עושה את זה ביעילות רבה יותר. כיף לה.

קליספרה

New member
לא רק מתחת לארבעים

כאן, כל עוד שכולם עבדו, כולם ניקו יחד - והאופנוען למרות שהיום הוא המפרנס העיקרי לא יהסס למלא מדיח או "להעביר ויש" אם צריך. כמובן מעצם העובדה שאני כרגע בבית היום עיקר עבודות הבית מתחלקות ביני לבין יורש הקצר ואנחנו פותרים אותו אבל בצדק מוחלט.
אבא שלי היה הבשלן העיקרי בבית, אחי הוא בשלן בחסד וכשאין להם מנקה הוא עושה גם חלק גדול מהניקיונות והוא היה כזה מאז שהיה פצפון - הבן שלי אחראי אצלנו על כל גזרת האפייה בבית - אני מצליחה לשרוף עוגה בחושה, וכמובן שאנחנו מנקים יחד. בחיים לא קיבלתי את הדגם של גבר שלא שווה חובות וזכויות

למעלה