לגבי ניקיון, רוב המנקות עדיין נשים. בעיני עדיין יש הבדל בין עבודה בניקיון תמורת תשלום (שהיא כמו כל עבודה אחרת וגם אני עבדתי בזה פעם) ולבין אישה שחוזרת לאחר יום עבודה מלא+ ובגלל נורמות של החברה מרגישה שהיא חייבת להבריק את הבית ולבשל מטעמים שלא יביישו מסעדה ראויה.
היבט נוסף, עבור אישה שגרה לבד זה גם קצת מפחיד להכניס גבר זר הביתה...
לאחרונה, אגב, ראיתי מודעות של זוגות שעובדים בניקיון יחד. אם היה לי בית גדול, לא הייתה לי בעיה להעסיק זוג כזה.
לגבי בישול, הייתי בת זוג של טבח במשך שנים. יש המון גברים שעוסקים בבישול באופן מקצועי וכשאישה שלא רוצה לבשל קונה אוכל מוכן באיזה קייטרינג, יש סיכוי של 50 אחוז ויותר שהאוכל הוכן ע"י גבר.
לגבי ההורים - זה קשור בדינמיקה בין ההורים. אם האם הרגילה את האב שהיא תבשל ותנקה - זה מה שיקרה וברור שהבת של הזוג הזה לא תוכל לקבל עזרה מהאב במשהו שהוא לא יודע לעשות (אגב, מכירה אבות שבאים לעזור לבן בתיקונים בבית. זה בסדר או שיש להקים קול צעקה הכיצד הבן לא יודע להשתמש בפטיש).
אני ניהלתי זוגיות שבה התחלקנו בעבודות הבית ולעתים הבן זוג אפילו עשה יותר כי הוא עבד פחות שעות. אם בסופו של דבר היינו מביאים ילדים לעולם - אבא היה מבשל עבורם.
אני מודעת לעובדה שעדיין יש בתים בישראל שבו הגבר לא עוזר בפינוי השולחן אחרי ארוחת שבת כי זה מוריד מכבודו. ראיתי את זה קורה. אני גם יודעת שאפשר לקחת אדם שגדל בבית כזה ולהרגיל אותו אחרת. מניסיון.