חברה, שווה קריאה...

ירמיהו

New member
חברה, שווה קריאה...

עומר עדנאן, פלסטיני תושב השטחים, חווה גם הוא את המתח על בשרו. עדנאן הוא טבח ב``קפה לה גבנאז`` שבאבן גבירול בתל אביב. הוא שמאלן בהשקפתו, ולא לקח חלק בהפגנות וביידוי אבנים. ``אני לא משוכנע בדרך האלימות``, הוא אומר. ``אני משוכנע בדרך של דיבורים. המפגינים שרואים בטלוויזיה הם מטורפים, דתיים. אני חילוני. אותי אל אקצה לא מעניין. אף פעם לא הלכתי לשם וגם לא אלך. אם זו הבעיה שלנו, אז מבחינתי צריך להרוס את הבעיה. להרוס את המקום``. נראה שדווקא עדנאן, שלא ביצע שום פעילות פלילית, ייאלץ לשלם את המחיר על המצב. הוא נדרש לעזוב את הדירה שהוא שוכר בשכונת כרם התימנים בתל אביב. בעל הדירה דורש ממנו לעזוב כבר בימים הקרובים. ``קשה לי, בשטחים אני לא יכול להישאר כי אין שם פרנסה. לא למדתי, וכאן אני לפחות מסוגל לעבוד בשביל כסף. עכשיו רוצים לפנות אותי מהדירה ואני בבעיה. אני ערבי ואני צריך לבוא לבעל דירה ישראלי ולהגיד לו `אני רוצה לשכור את הדירה שלך`. הוא יסתכל בתעודת הזהות שלי ויראה שאני תושב השטחים``. בכפר החליטו בשבילו במסעדת למון גראס בתל אביב עבד עד לאחרונה ערבי ישראלי, תושב כפר ערה. הוא היה איש תחזוקה ועבד במקום במשך שבעה חודשים. ``בשבת הוא פתאום הגיע ואמר שהוא רוצה לעזוב ושנשלם לו את מה שמגיע לו``, מספר אסף לוציאני, מנהל משמרת. ``הוא הסביר שקשה לו עם הסנקציות שעושים לו בכפר. לא נותנים לו לעבוד כאן יותר. הם עשו את ההחלטות בשבילו. בימים של המהומות הוא לא בא לעבודה. הוא סיפר לנו שהוא ניסה לברוח כדי להגיע אבל שהערבים תפסו אותו והחזירו אותו לכפר. בהתחלה לא באמת הבנו למה המצב צריך להפריע לו בעבודה. כשהוא הגיע לקחת את הצ`ק, פתאום הבנו הכל. הוא גילח את הראש והיה אחוז תזזית. הוא סיפר ששני חברים מתו לו בידיים, כנראה בהפגנה, וקשה לו. דווקא אהבנו אותו מאוד``. (11.10.00 , 13:11)

ביבי43

New member
תשובה

זה ידוע שמיעוט משולהב, אלים ופנאטי גורם נזק רב לרוב השקט והאפטי......... וזה נכון לגבי שני הצדדים. אבל מכיוון שאותו מגזר אינו יהודי - ואין לנו שום חשק לפתור את הבעיות שלהם - אז פשוט אנו רוצים לדחוק אותם החוצה - לא להכניס אותם ושהם יפתרו את הבעיות של עצמם.......

למעלה