חבר'ה! שאלה עקרונית:

חבר'ה! שאלה עקרונית:

סליחה שאני פותח שרשור חדש, אבל שאלה אחת לא עוזבת אותי מהצהריים. מי שזוכר, באחד מפרקי הכמותי, הייתה שאלה על "תכונה" של מספרים. היו , אם אינני טועה, A וB , ומשהו P. ואז האפשרויות אם A ו-B משהו, אז גם P משהו. היה שם משהו עם חלוקה ב7, שזו התשובה הנכונה והיו 3 אפשרויות נוספות. אני בחרתי בלא נכונה, אבל יש לי שאלה עקרונית משום שנראה לי שהבנת השאלה שלי לוקה בחסר במקצת. אני בחרתי באפשרות של : אם Aו-B חיוביים, אז גם P , שזה ההפרש שלהם, חיובי. ולפני שאתם קופצים וזועקים שזו טעות מפגרת, אני רוצה להסביר את ההיגיון שעומד מאחורי זה. בואו נקרא לצורך העניין לB=5 ולA=1, אי לכן נעיף מבט על הצד\התחום החיובי של ציר המספרים: _5_4_3_2_1_0_1-_2- ... מה הוא בעצם הפרש? מרחק! מרחק בין 5 ל1! האם זה משנה אם נצעד מ1 ל5 או מ5 ל1? לא! הריי בכ"מ נשאר בתחום החיובי של ציר המספרים. דבר נוסף, האם הפרש בין מספרים, שהוא בעצם המרחק בינהם, יכול להיות שלילי? לא! מרחק תמיד חיובי! עכשיו בוודאי תשאלו מה עם תחום המספרים השליליים? אז ההסבר פשוט: המרחק , לדוגמא, בין 1- ל5- , הוא 4, כלומר בהכרח חיובי. ואילו המינוס לפניו משמעו תחום, ז"א התחום של המרחק. כלומר, מרחק בהכרח חיובי, אבל נמצא בתחום השלילי של ציר המספרים. לכן אמרתי לעצמי-בטח המרכז הארצי מחפש טריק, הבנה של מושג ההפרש, ולכן הייתי בטוח שאני צודק: שאם Aו-B חיובים, אז גם בהכרח ההפרש, דהיינו המרחק בינהם חיובי (ובכך גם נפתרת הבעיותיות\האמביוולנטיות של תחום המספרים השלילים. ז"א, אם התשובה מתעלמת מהתחום אז בטח המרכז הארצי רוצה להמנע מבעייה הגדרתית ולכן הוא מדגיש את החיוביות של המספרים). בקיצור, מה דעתכם?

תוצאה של פעולת חיבור\חיסור

כאשר פעולת חיסור יכולה להיות מוגדרת כחיבור של מספר שלילי ....מזכיר לי משפט כ"כ מעצבן של מרצה באוניברסיטה "זה הכל אריתמטיקה...רק אריתמטיקה".(קורס בדידה,ה.חשמל). לפי דעתי פשוט אתה חושב יותר מידי, זה קצת כמו שאלה באנגלית שאתה יודע את התשובה די בפשטות אבל מנסה להתחכם בחשיבה עליה ופתאום התשובות לא מסתדרות...

YUP

ניגש ביולי בנסיון אחרון להתקבל בארץ לרפואה, בינתיים לומד הרבה מתמתטיקה ועכשיו טובל קצת בפיסיכומטרי(712 כבר כמעט פג תוקף!).

לא באת"א אבל

אם הכל יסתדר ונתקבל דווקא לטכניון נעבור לאזור שלכם ,כנ"ל גם לגבי י"ם.

בכל צחוק יש אמת...

יש ויש ,זה תלוי בפקולטות עד כדי רמה של מגמה בגלל הרכב אנשים ,מרצים ותכנית לימודים גם יש מרצים ויש מרצים,יש מתרגלים ויש מתרגלים, וכמו בבית הספר תמיד יהיו אנשים שלומדים הרבה לבד (גם בלית ברירה) ומוציאים ציונים מדהימים , יש לי חברים שלמדו ולומדים בטכניון עם דעות דומות (הרוב מהנדסות,אוירנאוטיקה,אלקטרוניקה,מכונות ועוד שניים ממדעים), מה שכן אי אפשר להשוות את הקצב בתחומים האלה (והאדישות של המערכת) לאלה של המכללות שם הכל מתנהל באיזי ויש קצת יותר אפקט של חממה, זה בא על חשבון יוקרת התואר והרבה מאוד דעות קדומות(ולא קדומות) על רמת הלימודים... לגבי בן גוריון , שמעתי רק דברים טובים, אפילו על לעבור לגור שם חשבתי...אבל משום מה לא רואה את עצמי מעתיק לדרום ולכן לא טרחתי בכלל להרשם לאב"ג, לדעתי (ופה אני כבר מכין תזה) האפקט של אחוז גבוה של סטודנטים מבר באב"ג מביא לכך שאנשים נהיים יותר פתוחים ,חברותיים ,ובסבבי אחד עם השני ,הרבה מהמרכז 'סוגרים' שם שבת ואף אחד לא אוהב להיות לבד,בת"א לך תמצא מקום חניה ...:)

הקפצה!

הקפצה!|אומוטויקן|

1234191

New member
אתה לא מנסח נכון את השאלה

נתון: ל-A וגם ל-B יש תכונה הנקראית P. נתון שגם ל-A-B יש את אותה תכונה P. מה יכול להיות P בוודאות? זו השאלה, והיא דורשת ודאות. התשובה "P פירושה ודאי" אמנם אפשרית, אך אינה ודאית היות שכאשר ערכו של B גדול משל A, אז A-B יהיה שלילי (ולא P). התעסקת בחיפוש אחר טריקים במקום בלפתור את השאלה, אך השאלה כלל לא נוגעת למונחים פילוסופיים ופוליטיים של הפרט ומרחק :). וזה קורא לכולנו, כמובן. אני יכול לומר לך שבהשוואה בין מספר שמתחלק ב-2,3, ו-5, ובין X כבר החלטתי לסמן סופית (4 - לא ניתן לדעת) לגבי אם X גדול קטן או שווה ל-30 בגלל שגם אפס עונה לדרישה. ישבתי למעלה מדקה על השאלה לאחר הפיתרון מתוך אמונה שהמרכז הארצי לא עד כדי כך מרושע, והשתלם לי, גיליתי שהוא באמת די חביב בכך שהוסיף שאיקס גדול מאפס :).

1234191

New member
בעעעע

מממ.. דווקא התחלתי נכון, נפטרתי מההתחלה מן ה-a, ואז עברו לי בראש מחשבות כמו "אפשר לייצג את זה באמצעות כל אחת מן האותיות בצורה שונה" - מחשבה דבילית לחלוטין שהובילה אותי לבחור בתשובה הנייטרלית והמגה מטופשת 2 כפול כל אחד מהצלעות............ פשוט בעעעע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! טעות מסריחה!! <בכי> וגם נפלתי בחישוב של איזה זווית בתרגיל עם החוצה זווית והאלפא והבטא, במקום פלוס אלפא חלקי 2 בחרתי במינוס.

braveman

New member
אגב, התשובה הייתה

אם אני לא טועה, שאם שניהם מתחלקים ב7 אז גם ההפרש מתחלק ב-7. כי מספר שמתחלק ב7 אפשר לייצג כ 7N. אז נגיד 7N - 7M זה גם יכול להיות 7(n-m) ואז גם ההפרש מתחלק ב-7. זה מה שאני סימנתי. נכון?

למעלה