חבר'ה שאלה מעניינת

אני לא מבין

אם יש שני שערים שביניהם פתוח חור תולעת, ומישהו מנסה לחייג משער שלישי לאחד משני השערים, הוא לא אמור לקבל צליל תפוס? חשבתי שאי אפשר לחייג לשער שיש בו חור תולעת פתוח....

Hakarpad

New member
הוא מקבל צליל תפוס...

השאלה העקרונית היא מה יקרה במצב שיפתחו שער ממזרח למערב ומצפון לדרום (4 שערים שונים) אז יווצר מצב שבו הדרך לכאורה נפגשת באמצע.

לא נראה לי....

שמשהו יכול להפריע לזה באמצע... היקום כל כך גדול, והסיכוי ששניים יפגשו הוא מאוד קטן. חוץ מזה, שכדי להשיג חור תולעת פתוח, צריך לחייג לשער השני. ואם יהיה משהו שיפריע באמצע (כמו חור תולעת אחר) האות לא יגיע לשער השני, והחיוג לא יצליח.... לא יודע.... אני אשאל את סם ואני אחזיר תשובה חחח...

Hakarpad

New member
תקרא למעלה...

אנחנו טוענים שאין בכלל מציאות שהם יכולים להיפגש.

Chakotay

New member
אולי תחשבו על זה עם טכנולוגיה שקיימ

שקיימת היום. למשל טכנולוגיית ה ADSL עושה בדיוק את אותו הדבר, היא מפרקת את המידע לחלקיקים קטנים שקוראים להם Packets הם חולפים אחד ליד השני ומתחברים בסוף הצד השני לקובץ השלם. מה שכן יש משהו שקוראים לו Packet Lose, זה שאחד החבילות נעלמת בדרך. תארו לעצמכם שאוניל היה יוצר בלי אף בצד השני :) ולגבי ההתנגשויות, לדעתי החלקיקים קטנים מדי בשביל לפגוע אחד בשני, ואולי הם אנרגיה והם פשוט עוברים דרך עצמם, או שרעיון יותר טוב לדעתי. הם בעצם משודרים בתדרים שונים ובכך לא יכולים לפגוע אחד בשני.

Hakarpad

New member
אבל אתה עדיין חייב להתייחס לתשובה 2

שהמרחב מתקפל... כי אחרת אתה באמת לא יכול להסביר את מהירות המעבר של החלקיקים ולכן אתה לא בדיוק יכול להשוות את זה לטכנולוגית הADSL אם כי בקשר לחלקיקים... לעבור דרך עצמם זה לא סביר... אבל התדרים יכולה להיות ההגדרה הטובה להסביר את רעיון הממורי באפר... כי בסופו של דבר 2 אנשים יכולים לעבור ביחד בשער ולהיבנות שוב באותה צורה... הרי בסופו של דבר נגיד שהחלקיקים של סאם וג'ק יגיעו באותה שניה לצד השני... אין סיכוי שג'ק יופיע פתאום בלונדיני :)

הקטע עם האנרגיה נשמע לי

מאוד הגיוני. גם הקטע של התדרים השונים. ובכל זאת, אנחנו הסכמנו לזו התקפלות של מרחב הזמן. אז מה קורה כששני חורי תולעת מקפלים את מרחב הזמן? הוא מתקפל פעמיים? פי שתיים? האם אפשר בכלל לעבור (מבחינת ספינות אם) במקום כזה? אנחנו כבר יודעים שזה לא ישפיע על הנוסעים כמו שהשמש לא השפיעה עליהם והם עברו דרכה.

Hakarpad

New member
אין עניין של קיפול פעמיים...

כי זה יוצא בעצם מהמרחב שלנו... אז זה לא משנה אם 2 שערים שונים מקפלים אחרת... זה לא נמצא על אותו מישור...

morada

New member
לפי דעתי תדרים שונים

זה מה שגורם לריטו להיות בלתי נראים וגם ליצורים האלו בעונה 6 (שראו אותם אחרי שהפעילו איזה מכשיר). אבל נראה לי שגלשנו יותר מידי :)

Hakarpad

New member
לא מדוייק

הריטו היו במימד שונה... אנחנו מדברים על מרחב שונה... הבדל עצום את הריטו היה אפשר לראות ע"י ה T.E.R להזכירכם Transphase Eradication Rod.

morada

New member
למה את מתכוון במימד שונה

ומרחב שונה? הריטו (והאת'ור ונירטי שהסוו את עצמן) היו בפזה שונה (וגם לפי השם של המכשיר - transphase), אמנם יש הבדל (גדול!) מתדר אבל לא רציתי להכניס (עד עכשיו) יותר מדי מושגים.

Hakarpad

New member
מימד לעומת מרחב...

עפ"י תאוריית שרדינגר... ישנם אינסוף מימדים או כמו שהטולן קוראים לזה quilibrium physics - קוואנטום פיסיקה... וכל אחד מהם אפשרי אחרת... הריטו לעומת זאת היו במימד שהוא לא נראה לעין האנושית או כמו שהסבירו בפרק הם נמצאו במימד שקיים מחוץ למימד שלנו... אבל הם קיימים ב2 מימדים בו זמנית כמו שהגדירו את זה... הTransphase מאפשר לנו בעצם לראות גם במימד של הריטו בו זמנית... לעומת זאת מרחב. מרחב זה אותה מציאות שלנו... רק שהיא שונה...מכיוון שכל דבר שהוא מחוץ למרחב החלל זמן המוכר לנו הוא בעצם אינו קיים טכנית... (ואני מדגיש טכנית) אז בעצם אי אפשר להתקיים - קיום מוחלט במרחב אחר של המציאות שלנו...

Chakotay

New member
מזכיר לי פרק "בדור הבא" קראו לו

פגסוס. והייתה שם ספינה(פגסוס) שהיה לה מנוע הסוואה מתקדם, אשר משנה את הפאזה שלה ובכך נותן לה את האפשרות לעבור דרך חפצים. וגם קרה משהו דומה לג'ורדי לפורג' שהוא יכל לעבור דריך קירות ואף אחד בספינה לא יכל לראותו או לשמוע אותו. אבל למה לעזעזל הוא לא נפל מתחת לרצפה!!! :)

morada

New member
כמה דברים

הבנתי את הכוונה שלך ל'מימד' - יקום מקביל/מציאות חלופית (בסדרה עוברים בינהם עם המראה..), לפי דעתי יש הבדל בין מימד ליקום מקביל אבל זה לא משנה כרגע. לגבי הריטו - נראה לי שזה קצת בעייתי לחיות ב2 יקומים/מימדים/מציאויות שונות, לא? תקרא כאן יש הסבר קצר על "איפה" הם קיימים וזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר. לגבי מרחב אני די מסכים עם מה שכתבת (אם הבנתי נכון את מה שאתה מנסה לומר...)

Hakarpad

New member
טוב הריטו...

בעיה להגדיר איפה הם נמצאים.. נראה לי שמחוייב המציאות זה להסביר שפשוט אנחנו לא יכולים לראות אותם בגלל ה reticular formation במוח שלנו :) אני נשבר מהריטו... הדבר היחידי שאני יכול להגיד... שהיו צריכים עוד פרקים עם ריטו :)

kinspirit

New member
אאההההה.........

אני לא יכולה יותר...מה זה כל הדיבורים האלה של פיסיקה....אאאאאההההההה........... *אסנת בורחת בריצה כאשר היא תולשת את שיערות ראשה*

morada

New member
../images/Emo6.gif

אז עכשיו אין לנו מנהלים... (להזכירכם - צפניה בלונדון..)

thrall

New member
אי אפשר

אם את מנסה לחייג לשער שיש לו חור תולעת פתוח, שברון 7 לא יינעל או כמו שהסמל החביב אומר
cheveron 7 will NOT lock​
מקווה שעזרתי

Hakarpad

New member
לא רק השביעי...

גם כל השאר לא יחייגו... למעשה מרגע שאתה לא יכול לחייג יותר זה לא יחייג... בגלל זה בד"כ זה רק השברון השביעי שמצביע בדיוק על הכוכב... אבל אם מנסים לחייג אליך ואתה מנסה לחייג החוצה בו זמנית אז זה יעצר ברגע שאחד מהם הצליח ולאו דווקא בשברון ה7.

למעלה