חבר'ה שאלה מעניינת

חבר'ה שאלה מעניינת

כשאני עוברת בין שער אחד לשני נוצר חור תולעת שבעצם מקשר בין השער הראשון לשני. ואנשים אחרים יכולים להשתמש בשער אחר להתקשר לשער אחר מהשערים שבהם אני משתמשת בהם, ממש באותו הזמן. יש אפשרות כלשהי שאנחנו נתנגש? אם נגיד אני נוסעת מצפון לדרום והוא נוסע ממזרח למערב ואנחנו אמורים להיפגש באמצע, מה יקרה? חור התולעת פשוט יתמקם יותר למעלה? אנחנו נתנגש ויקרה פיצוץ?

kinspirit

New member
תשובה ושאלה נוספת

האמת היא שחשבתי על כך רבות לאחר שהעלת את השאלה..וממש אין לי מושג. ההגיון אומר, שאם שני אנשים יכולים לעבור בו זמנית באותו stream של טבעות (כפי שקורה כאשר הטבעות מופיעות ומעבירות אנשים בו זמנית מצד א' לב' ומצד ב' לא') לא אמורה להיות בעיה במקרה שאת העלת. אבל זה עדיין נשמע תמוהה שדבר כזה יכול להתרחש, אם זה באמת לא אותו stream. עכשיו כשאני חושבת על כך, בעוד שדרך הסטארגייט לא ניתן לעבור בו זמנית משני הכיוונים, אלא רק מי שחייג יכול לעבור, דרך הטבעות זה כן יכול לקרות...למישהו יש הסבר/השערה איך זה יכול להיות?

Hakarpad

New member
פיסיקה אטומית 1 על 1? :)

לגבי השער... א' זה לא משנה אם תיפגשו באמצע... כי המעבר בשער - מה שאנחנו רואים הוא רק אשליה המתארת הרי השער מפרק את הגוף לחלקיקים והוא בונה אותו מחדש על ידי הmemory buffer אז גם אם ניפגש באמצע הדרך זה יהיה כאילו החלקיקים שלי יעברו דרך החלקיקים שלך ושנינו ניבנה באותה צורה בסופו של דבר בסוף הדרך כי ככה הזיכרון של השער יבנה אותנו ככה שלא יתכן מקרה של Tuvix למשל בסטארגייט :) ד"א גם אם כן היה אפשר... מדובר במקום שהוא מחוץ למרחב של החלל-זמן ולכן בעצם אם תסעי ממזרח למערב ואני אסע מצפון לדרום... לא בהכרח שאנחנו נוסעים על אותו דרך... (התירוץ הראשון עדיף :) ) לגבי הטבעות לא זוכר פרק שבו זה עבד בו זמנית ל2 הכיוונים... וגם אם זה כן קרה... אז הרי צריך להציע את התשובה הראשונה לגבי השערים...

morada

New member
לגבי הטבעות המקרה

הראשון של מעבר ל2- הכיוונים בו זמנית היה - בסרט . בסדרה אני לא זוכר אם היה מקרה כזה, אבל בכל אופן זה לא מעבר בו זמנית אלא הטבעות מעבירות חומר לכיוון אחד וכשהם מגיעות לצד השני הם מעבירות את החומר שיש בו (אם יש) לצד הראשון. לגבי השער - לפי דעתי ההסבר השני (עם החלל-זמן) נראה לי יותר הגיוני (יש פה הגיון?) ועל הסבר דומה גם אני חשבתי.

Hakarpad

New member
למען האמת...

אני מצאתי יותר הגיון בהסבר הראשון... ההסבר השני יתכן... אבל צריך יותר להכיר את הנושא בפיסיקה בשביל להגיד את זה... צריך לשאול את ד"ר גודמן בפעם הבאה שהוא יהיה באייקון :) מי שלא מכיר - הוא העביר שנה שעברה הרצאה על Warp או בקיצור איך אפשר לקצר מרחקים בחלל - קיפול חלל, על חלל, וכדומה. והוא הביא כל מיני פרקים מעניינים של מב"כ הקשורים בנושא.

morada

New member
זה שילוב של 2 ההסברים

השער כן מפרק את החומר לחלקיקים (או למידע), אבל הבעיה היא איך להעביר את החלקיקים תוך 4-5 שניות לשער השני. ההעברה של החלקיקים במהירות כזאת מתבצעת ע"י קיפול מרחב-זמן (או משהו כזה - ההסבר השני) ובשער השני החלקיקים(/מידע) מתחברים שוב לאותו חומר. ודבר נוסף- זה נכון כשמחייגים משני עולמות שונים נוצרים 2 חורים שונים, אבל השאלה שנשאלה בתחילת השרשור היא - איך 2 החורים לא נפגשים (במידה והמסלולים הפיזיים נפגשים), והתשובה היא שחור תולעת הוא לא באמת "תעלה בין 2 שערים" אלא זה רק השם שניתן לתופעה (סאם וג'ק דיברו על זה באיזה פרק), מה שקורה הוא שהשער מעוות את המרחב-זמן ומעביר בדרך עקיפה את החומר שעובר בשער. ורק נזכור שאנחנו מדברים על מד"ב ואני לא מנסה להסביר את התופעה בצורה מדעית, אלא רק לנסות לסגור את הפערים שבסדרה.

Hakarpad

New member
הפרק red sky

מסביר את זה יותר טוב.... "when a matter is in a wormhole is exists only as an energy" אכן קיפול המרחב... אבל אני מעריך שבגלל שפירקנו את זה לחלקיקים... אז החלקיקים נעים גם ככה מאוד מהר... מי שצפה בפרק יודע שהם עברו דרך שמש במהלך המעבר... הם לא יתנגשו בשמש פיזית והתפרקו למרות שהשמש היא מציאות עוצמתית של אנרגיה שהאנרגיה של גוף מפורד יהיה זניח לעומתה וע"כ אני מוכרח להסביר את זה דווקא כמו ההסבר הראשון... ע"כ באמת חייבים את 2 ההסברים.

[TNT]

New member
גם אני חשבתי על הפרק הזה

דבר ראשון אני באמת מאמין שלחור תולעת אין מסלול במרחב כלומר זה לא שיש קו שמחבר בין נקודה א' לנקודה ב'. ובכל מקרה מה שחשבתי כשנזכרתי בפרק זה שהם נכנסו לשמש רק בגלל שאין פרוטוקולי בטיחות מספיקים במחשב החיוג. גם אם יש איזה קו וסיכוי להתנגשות מערכת השערים מתוחכמת מספיק כדי למנוע מפגש אולי אחד מחורי התולעת מתעקל ועובר מעל השני ומקסימום יש כמה מעברים שאי אפשר לעשות באותו זמן שגם זה לא אסון מחכים חמש דקות ומחייגים שוב.

morada

New member
מה שאני מנסה להסביר

הוא שהשער בטוח מפרק את החומר (לחלקיקים או מידע), דיברו על זה בכמה פרקים וגם המחשב שלהם מראה איך הם מתפרקים כשהם עוברים בשער. הבעיה היא להעביר את החלקיקים האלו תוך שניות לשער אחר המרוחק מאות/מליוני שנות אור (או אפילו לגלקסיה אחרת במקרה של האסגרד ב- fifth race), המהירות של החלקיקים היא מהירות האור (או פחות) ומהירות כזאת לא מספיקה כדי לעבור את המרחק בין השערים בכמה שניות (לדוגמא: לאור מהשמש לוקח 8 דקות[!] כדי להגיע לכדור הארץ, והמרחק הזה קצר מאוד יחסית למרחקים בסדרה)וכאן נכנס ההסבר השני - ע"י עיוות כלשהו במרחב-זמן החלקיקים עוברים בין השערים בזמן מאוד קצר. בניגוד לשערים - הטבעות מפרקות את החומר ומעבירות אותו במהירות האור (בלי עיוותים..) ואם המרחק מספיק גדול אפשר לראות את מעבר האנרגיה בין הטבעות ואפילו לעצור אותו באמצע המעבר (בפרק the devil you know כשטיאלק עמד בין הטבעות בחללית והכוכב של סוקאר וככה הציל את ס"ג 1)

morada

New member
ועוד דבר

מה שאמרתי כאן בפסקה השניה - הכוונה שלי הייתה שהסבר הראשון (פירוק החומר) אינו מספיק וההסבר השני משלים אותו. אני יודע שאני קצת חוזר על עצמי אז תסלחו לי, אני מנסה להבהיר את דעתי.

Hakarpad

New member
אני מסכים...

בכל אופן לגבי קיפול החלל... זה קצת בעייתי פיסיקלית... אבל זה הרעיון בסופו של דבר למעבר מהיר בחלל... כל הרעיון של הייפרדרייב וכדומה. כל הסדרות ד"א בונים עליו... בכל אופן אני לא בטוח אם חור תולעת הוא בהכרח יצירה של קיפול חלל... נראה לי שהיווצרותו של חור תולעת היא קיום נוסף של המרחב חלל זמן - רק קיום מעוות שלו... כמו למשל חור התולעת הידוע מחלל עמוק 9... שהוא יותר כמו מציאות הנמצאת בין המרחב של העל חלל למרחב שלנו... ולכן האנרגיה/מידע איננו צריך לעבור כל כך הרבה מרחק אלא פשוט עובר בין 2 נקודות שאפשר קרובות יחסית זו לזו... אם נעביר אותן למרחב אחר... או המרחק בין 2 קודקודים נגדיים בקובייה יכול להיות הדרך אליהם ויכול להיות האלכסון בין שניהם... תלוי באיזה מרחב אתה מסתכל...

[TNT]

New member
דרך נוחה לראות קיפול חלל היא ככה

נכך דף נניח שהוא דו מימדי צירו עליו שתי נקודות א' וב' יש בינהם מרחק מסוים ולוקח זמן מסוים לעבור אותו עכשיו קפלו את הדף כך ששתי הנקודות נוגעות אחת בשניה והמרחק הופך לאפס. מה שקרה כאן שבעמצעות שימוש במימד נוסף קיצרנו את הזמן. אגב לדעתי זה מה שנקראה מימד שבור אבל לא משנה באופן תיאורתי אין שום סיבה שלא יהיה עוד מימד כזה שאפר יהיה לנצל כדי לקצר מרחקים במימדים שאנחנו מכירים ומצד שני כמובן אין שום דבר שאומר שיש דבר כזה או שזה אפשרי לעשות משהו כזהץ כנראה שנצתרח לחכות כמה שנים כדי לדעת. זאת דרך אחת להבין את זה בטח יש עוד.

Chakotay

New member
חוקרים את זה? נחמד...

זה תמיד נשמע לי הגיוני. גם לנאסא חחח :) ג'ין רודנברי עשה זאת שוב :)

[TNT]

New member
כל הנושא הזה די מסובך

ואין אף אחד שבאמת מבין את זה יש כל מני שמנסים אבל אף אחד עוד לא הצליח להוכיח כלום. הבעיה היא שזה נוגדת את תורת היחסות של אינשטין אבל זה לא מסתדר עם סיבתיות אבל יש כל מני דברים בפיזיקה הקוונטית שלא מסתדרים עם הסיבתיות אז לך תדע

Hakarpad

New member
לא צריך... היה את

הולדיי... שהם החליפו תודעויות (כתבתי את זה נכון? - התסבכתי) ...אז אולי הם לא חוברו לאדם אחד... אבל לא צריך להעתיק הכל מסדרות אחרות :) "can we call it enterprise?"

Hakarpad

New member
שאלתי ידידה את השאלה...

(מה לעשות היא לא חובבת סטארגייט... אבל הנושא טוב) בכל אופן היא תומכת בתשובה השניה שלי גם משום מה... והיא טוענת שכששני אנשים שונים מחייגים משני עולמות שונים אז בעצם נוצרים 2 חורי תולעת ולא אחד ועל כן הם לא יפגשו. כשאני חושב על זה זה בערך מה שאני אמרתי...

כמה הערות../images/Emo32.gif

אנחנו באמת מתפרקים לאנרגיה כאשר אנחנו עוברים דרך השאר ומופיעים מחדש בצד השני, אבל אם אני יוצרת חור תולעת ועוד מישהו יוצר חור תולעת, וחורי התולעת מצטלבים, אז מה יקרה? אני אופיע מחדש בצד השני עם אף של מישהו אחר? זה בדיוק אותו העניין גם עם הטבעות? שיגורי טבעות כבר ראינו שמתרחשים הרבה מאוד, בעיקר במקומות שבהם יש ריכוז מאוד גדול של גואולד, ולפעמים גם מכוכב לספינת אם כמו בAbyss, אז מה יקרה אם מסלול השיגור של הטבעות שלי יצטלב עם מסלול השיגור של הטבעות של מישהו אחר? וגם אם ניקח את ההסבר שמה שקורה הוא שהשער מעוות את המרחב-זמן ומעביר בדרך עקיפה את החומר שעובר בשער, אז עולה שאלה חדשה. מה קורה למרחב הזמן כששני חורי תולעת שונים לגמרי שנוצרות במקומות אחרים והיעד שלהם הוא אחר נפגשים באמצע? מה קורה למרחב הזמן אז? הוא מתעוות פעמיים? או אם זה ליד כוכב שיש בו אנשים מה יקרה לזמן שלהם? חשבתם פעם על ההשפעה הזו שיש לשער?

למעלה