חברה פרשת כרמי גילון.

שרוף

New member
חברה פרשת כרמי גילון.

הבעייה היא פשוט בעייה פוליטית. ממשלת דנמרק באמצעות כרמי גילון מעלה בשלב אחד את ההתדרדרות במערכת היחסים בין דנמרק לישראל. למעשה דנמרק דוחה את הסוברניות של ישראל כריבונות מעשה חמור מאוד ומסוכן כי הוא מהווה תקדים. לפי דעתי מדינת ישראל צריכה להשעות את היחסים שלה עם דנמרק עד להודעה חדשה. ישראל חייבת להשיב מלחמה שערה בניסיון של מספר מדינות באירופה לערער על חוקיות המשטר בישראל.

אור ירח

New member
נוטה להסכים...

...למרות עמדתי למען פשרה עם הערבים. התנהגותה של דנמרק הינה שערוריה ממדרגה ראשונה. לאף מדינה באירופה אין זכות להכתיב לנו את מדיניות הביטחון שלנו. שלא לדבר על עזות המצח שלהן לשאוף להעמיד לדין עובדי ציבור שמילאו את הוראות הדרג המדיני במשטר הדמוקרטי שלנו.

אלוני.

New member
שרוף

בשבועיים האחרונים נשארנו בלי יחסים
אני חושב שבמקרה הזה הגישה של פרס היא הנכונה

אלוני.

New member
ישראל

תמנה את כרמי גילון לשגריר ותאבק על זכות זו בדרכים משפטיות. (בכל מקרה לגילון יש חסינות דיפלומטית כך שעושה רושם שהכי פשוט זה לשלוח אותו)

שרוף

New member
אם זאת הגישה של פרס אז כל הכבוד

לו. לא בטוח שהבעיה היא משפטית כי מבחינה משפטית למעשה הצדק לצד ישראל הרי דנמרק כבר חתמה על כתב המינוי שלו. אני עדיין בדעה שהבעייה היא פוליטית והיא צריכה לבוא על פתרונה באמצעים פוליטיים. לפי דעתי ישראל הייתה צריכה לבקש מהשגריר הדני לעזוב את ישראל להחזיר את השגריר הישראלי המכהן ולדרוש מדנמרק התנצלות רשמית בגין פגיעה בסוברניות ובריבונות של מדינת ישראל. ולסיום איך אפשר בלי המשפט אוי לי "מידידים" שכאלה.

למעלה