חברה - חייב להיות בע"מ?

ettt

New member
יש פה בלבול בהגדרות

אין מושג כזה "חברה". יש תאגיד- ויש מספר סוגים שלו: עמותה, מלכ"ר, חברה בע"מ, חברה לא מוגבלת. רוב החברות הן בע"מ אבל יש תחומים בהם אסור לפתוח חברה בע"מ (כמו עו"ד, רו"ח, שמאים, חוקרים פרטיים) ואז או שהם רק עוסקים מורשים ואין הפרדה משפטית בין האדם לבין העסק שלו או שהם פותחים חברה שאיננה מוגבלת- זוהי ישות משפטית נפרדת מהאדם. יש בעלי מניות, יש בעלי שליטה וכו'. רק גבר אחד מבדיל אותה מחברה בע"מ- אחריותם של בעלי המניות אינה מוגבלת לחובם לחברה אלא בלתי מוגבלת

Kiru

New member
מלכ"ר כשלעצמו הוא לא צורת התאגדות

לפחות לפי מה שאני זוכר.

גרי רשף

New member
חברה היא בדרך כלל חברה בע"מ

בספר החוקים קיימות אופציות נוספות אך לא משתמשים בהן. אם מישהו יאמר לי שיש לו חברה, אני אבין שיש לו חברה בע"מ (או ליתר דיוק- הוא בעל שליטה בחברה בע"מ מכיוון שהבעלות מתבטאת בהחזקת מניות).

קרלטון

New member
חברה

לא שמעתי על חברה שאינה חברה בע"מ. כמו שנאמר, כנראה זה משהו תיאורטי. אבל לא משנה אם היא בערבון מוגבל או לא, עוסק מורשה הוא בכל מקרה לא חברה. חברה צריכה להיות רשומה ברשם החברות, צריכה מספר ח.פ., צריכה להגיש מאזנים כל שנה, יש לה חובת דיווח גדולה יותר מאשר לעוסק מורשה, צריכה לקבל אישור לשם שלה לפני שהיא משתמשת בו. עד לפני כמה שנים, בשביל לפתוח חברה בארץ נדרשו שני בעלי מניות ומעלה, החוק שונה וכיום מספיק בעל מניות אחד. אולי מפה מגיע הבלבול. בארצות משוגעות כמו תאילנד עדיין צריכים מינימום 7 בעלי מניות כדי לפתוח חברה.

Ben2056

New member
השאלה האם אפשר להגיד שיש לי חברה

נניח שיש לפלוני עסק להובלות. ישאלו אותו מה הוא עושה אז הוא יגיד "יש לי חברת הובלות" את הבן אדם ששאל אותו לא מעניין אם זה חברה ממש או רק עסק גדול להובלות.

moco10

New member
אתה יכול להגיד מה שבראש שלך

כל עוד אין בזה הטעייה שגורמת נזק לזה שאתה אומר לו. אם כבר, נזק דווקא יכול להיגרם ללקוח של חברה בע"מ שמשקרים לו ואומרים לו שזה עסק פרטי על שם בן אדם, ולא ההיפך (שמשקרים לו שזו חברה בע"מ). יותר בטוח לעשות עסקים עם בן אדם פרטי מאשר חברה בע"מ. בן אדם פרטי לא יכול להתפרק כך שנושיו נשארים עם ה*** ביד. יש את מי לתבוע. ניתן להכריז על בן אדם כפושט רגל, אבל הסיכוי לזה קטן יותר. במקרה של חברה התפרקה/הפסיקה פעילות, יכולים בעליה ללכת ולהקים חברה אחרת. אני כמובן מתיחס פה לחברות קטנות של עסק קטן ולא לחברות גדולות עם מוניטין ובטחונות.

Ben2056

New member
השאלה אם זה שקר

לדוגמה יש לי עסק לפיתוח תוכנות. האם ששואלים אותי ברעיון עבודה מה אני עושה אני יכול להגיד שיש לי חברה לפיתוח תוכנות או שזה נחשב לשקר? כי חברה זה נשמע יותר גדול

moco10

New member
תראה, זה מאוד תיאורטי

אך אתה מתאר תסריט של הטעייה מכוונת. אתה אומר בראיון "חברה" לא בתום לב בגלל חוסר הבנת ההבדלים, אלא בכוונה להטעות את השומע לחשוב שניהלת אופרציה יותר גדולה. נניח הם מגייסים אותך על סמך זה ומגלים שאתה לא מתאים לתפקיד כי אינך מסוגל לטפל בצוות של יותר מאיש וחצי. הם יוכלו לתבוע אותך על הנזק שבגיוסך שנבע מהטעייתם. אתה אפילו לא תוכל להגן בזה שבאמת הייתה לך חברה ולא טענת שהייתה גדולה, כי לא הייתה לך חברה. זה כמובן תיאורטי לחלוטין ואף אחד לא באמת יתבע מישהו על דבר כזה. גם קשה להוכיח כוונת הטעייה. מצד שני , יש בהחלט תביעות על בסיס הטעייה. יש אפילו האשמות פליליות על מרמה שמבוססת עח הטעייה. אגב, באופן מעשי ההטעיות בדרך כלל לא משתלמות. הרי אם את המראיין לא עשו באצבע, הוא ממשיך לשאול שאלות בכיוון ויבין די מהר אם מישהו מנסה לעשות עליו אוונטות. ברגע שהאמינות בספק, זה מאפיל על כל הכישורים.

Kiru

New member
חברות

עוסק מורשה זה לא רק אדם פרטי, גם חברה צריכה להרשם כעוסק מורשה.

למעלה