חבר'ה, המלצות בקשה...

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך

tz6

New member
חבר'ה, המלצות בקשה...

אני עומד להרחיב את מלאי הדיסקים המצומצם מדי שיש לי והוסיף לו עוד להקות-בסיס, ואני מזמין אותכם לעזור לי להחליט מה יהיו הדיסקים הראשונים שלי של YES, ELP, ו-ודג"ג, ואולי עוד איזה דיסק או שניים מומלצים... תודה רבה לכם!

מומלצים

vdgg- pawn hearts yes- close to the edge elp- trilogy genesis- selling england by the pound renaissance- sheherazade and other stories

giba70

New member
ואני אמליץ על דיסקים אחרים

כדי שתגיע לחנות ותשמע כמה דיסקים ותתלבט, ובסוף תחליט לפי העטיפה או סיבה אזוטרית אחרת... YES - Fragile VDGG - TLWCDIWTEO which stands for The Least We Can Do Is Wave To Each Other ELP - לא מכיר מספיק... שניימומלצים נוספים: Soft Machine - Third (')Frank Zappa - Apostrophe

כדאי להתחיל עם.....

ELP - טארקוס. בגלל היצירה הראשונה. זה פסגת היצירה שלהם, והוא מאוזן, בניגוד לשאר האלבומים שלהם. YES - close to the edge, שטוב בשביל להתחיל וגם בשביל להמשיך, אתה יכול גם לנסות את the yes album, שהוא מאוד קליט וקל לעיכול, אבל זה רק בשביל להתחיל, לפני שתעבור לrelayer ו - tales from.... VDGG - לדעתי הכי כדאי להתוודע אליהם דרך H to He Who am The Only One. pawn hearts הוא אלבום טוב, אבל קשה, ומומלץ להגיע אליו אחרי שהאזניים השתפשפו קצת בודגג. לדיסקים נוספים (בהנחה שכבר יש לך ג'נסיס, קרימזון, קאמל) אני ממליץ בחום על gong - angels egg שאני חורש עליו בימים אלו, ו - זאפה - one size fits all.

יש באגים במעבר מאנגלית לעברית

ולכן אני אתקן את מה שמשום מה משתמע מהודעתי הקודמת לגבי vdgg : ממליץ להתחיל עם H to HE Who Am The Only One ורק אח"כ - Pawn Hearts

חולק עליך

טארקוס תקליט מאוד לא אחיד, היצירה בצד הראשון מצויינת ואילו הצד (חצי) השני של התקליט איום ונורא, לדעתי. כל מיני קטעים שטותיים שנעים בין סתמי (ג'רמי בנדר, אר יו רדי אדי) למביך (כמו היומרה של אינפיניט ספייס) התקליט שהייתי ממליץ עליו להתחלה (וגם לסיום
) עם הלהקה הזו, הוא התקליט הראשון שלהם, שהוא היחידי שאני מסוגל לשמוע עד היום וגם היה הראשון שלהם ששמעתי. לגבי PAWNHEARTS של ודגג- למה זה לא תקליט טוב להתחלה? אני התחלתי ממנו
ותראה איזה יופי התפתחתי
אני מאמין שצריך להתחיל מתקליט טוב של להקה, לא מתקליט "קליל". הרבה פעמים מתחילים בגלל זה מתקליט שפשוט לא משאיר רצון מיוחד להמשיך- יש מצב שזה מה שהיה קורה אם הייתי מתחיל עם H TO HE, מי יודע אם בכלל הייתי ממשיך לשמוע אותם....

לא הבנת

לא אמרתי שטארקוס אחיד, הוא ממש לא אחיד. אמרתי שהוא יותר מאוזן, ומבחינתי זה אומר שאמרסון טיפה יותר מאופק מאשר באלבומים האחרים, ולא נסחף למופעי הראוותנות שלו על הקלידים. וזה שהמלצתי על H אם HE זה גם בגלל שאני חושב שהוא אלבום יותר טוב מ - PAWN HEARTS וגם יותר טוב להתחיל איתו. פשוט ציינתי שגם PAWN HEARTS טוב. דרך אגב, לדעתי אלה גם שני האלבומים היחידים של ודגג שטובים.

אה,

צודק בקשר לטארקוס, ועדיין אני חושב שגם הראשון מאוזן
לגבי ודגג- בסוף זה תמיד מגיע לטעם, בעיני פון הארטס הוא פסגת הפרוג, והודגגים האהובים עלי אחריו בכלל מגיעים מהתקופה השניה (STILL LIFE מקום שני)

HelterSkelter1

New member
ובכן

שום דבר של ודגג ששמעתי עד עכשיו (לא שמעתי עוד את שני הראשונים ואת שני האחרונים) מתקרב או מדגדג את Pawn Hearts. זה אלבום באמת ענק, ושאר הודגגים מאכזבים ביחס אליו. למרות זאת, אני דווקא די אהבתי את H To He, הרבה יותר מאת גודבלאף או סטיל לייף (שהם גם טובים, בלי קשר). אני מחכה לעזאזל לרימאסטרים כדי להחליף את כל הודגגים שיש לי, שנשמעים זוועה, ולהשלים את מה שאין לי. טארקוס באמת מאוד לא מאוזן כמו שאמרת, החלק הראשון מדהים, החלק השני כולל יציאות נחמדות לעיתים נדירות, אבל לרוב ממש לא משהו. הקיצר, ELP מומלץ לדעתי להתחיל עם הראשון או עם תמונות בתערוכה. ואן דר גראאף ג'נרייטור - פואן הארטס, ומהר. אלבום באמת מושלם, בלי שום נפילה אחת. Yes - Close to the edge בלי לחשוב יותר מדי. אם אין לך קרימזון - בחר באופן אקראי אלבום מ69 עד 74, ואחר כך המשך לצבור את השאר (כולל קדימה עם השנים)
אם יש, אז טוב שיש!
לילה

Tidal

New member
מה עם Fragile?

לדעתי הוא אלבום מצויין להתחיל איתו, ובכלל.

Tough Midget

New member
מה עם Gentle Giant?

כבר שמעת אותם? פשוט לא הזכרת מה שמעת ומה לא... ואם לא שמעת יס ואיאלפי אז אולי גם לא שמעת ג"ג.... אם לא, אני ממליץ בחום על: Octopus ועל Free Hand של Gentle Giant יום טוב וגם יום רע, נעם טמיר

meandmeandme

New member
עוד מומלצים של ג"ג

הראשון שנושא את שם הלהקה, ו"in a glass house" שהוא גם כן מעולה.

dimfo

New member
תרשה לי לתקן אותך

האלבום הראשון של Gentle Gaint נקרא בפשטות Gaint.

Tough Midget

New member
תרשה לי לתקן אותך

האלבום הראשון של הלהקה המדוברת נקרא Gentle Giant לשיר הראשון בו קוראים Giant הוספתי קישור למדור הדיסקוגרפיה באתר הרשמי והמכוער של ג'נטל ג'איינט

dimfo

New member
תרשה לי להתנצל

משהו בעטיפה של הדיסק מאוד מבלבל בענין הזה. אבל לא נורא.

תרשה לי לחלוק

האתר שלהם, אולי הוא מעוצב בפשטות יתרה של האינטרנט של שנות התשעים, אבל הוא יעיל, מסודר וברור. יש הרבה אתרים מדהימים מבחינה אסתטית, ודפוקים לגמרי מבחינת נגישות. דרך אגב, באותו נושא, מה דעתך על העיצוב של במה חדשה? יפה? מכוער? אני מניח שזה דבר שיכול להיות די שנוי במחלוקת.

למעלה