חבר´ה עזרה דחופה !

itzik93

New member
תראה...

באירופאיות זה לא משנה אם זה מקורי או לא, אתה בכל זאת נתקע
(הכל בצחוק
) איציק

ב א ר י

New member
מחירון חלפים ?!

לא יודע לא מכיר אף חלקים או חלפים רק כאשר אניהולך לקנות אותם עבור הרכב וזה קורה פעם בשנה ! אם קורה בכלל !!! עכשיו האוטו קצת עובר כנראה נזקי בלאי לאחר 10 שנים ו 146K אז הגיע הזמן להחליף לו כמה חלקים פשוטים. בעיקרון כיום אני חושב שיש לי איזו השקעה של 3000 ש"חים ברכב על מנת להחליף צינורות גומי ופלסטיק למיניהם עקב יובש וכל מיני רעות כאלה. בקשר לטרמוסטט וכל שאר החלקים תמיד קניתי אותם בחברה עצמה בכל רכב שהיה לי ! לעולם לא הלכתי למחסני פירוק וכאלה. תמיד לחברה עצמה ! וגם הרכב הזה,מאז ומעולם מאז לידתו ביקר רק במוסך סובארו אם היה צריך וקיבל רק חלקים מקוריים ! אפילו מצית הסיגריות אורגינל !!! רכב אורגינל בכל חלקיו ! וגם חלקים חדשים ולא מחודשים או משופצים ! אם אדם רוצה לשמור על רכבו,צריך הוא לדעת כיצד לשמור עליו ! ולשמור על רכב למדתי מאבא שלי,למרות שאני קצת קורע אותו לפעמים <כלומר לעיתים קרובות> אך הכל בטעם ובצורה נכונה ! לרוב הנזק המירבי שנגרם זה רק לצמיגים שנשחקים במהירות בגלל כל הפניות החדות ! וזהו ! בארי

שי ©

New member
בארי, תרגע ../images/Emo13.gif

לא אמרתי שסובארו לא אמינה (למרות שבלגאסי שלנו משאבת מים וקלאץ´ הלכו ב-40K ק"מ), אלא שמחירי החלפים שלה לא בהכרח זולים כמו שמקובל לחשוב, על אף ש"המדגם" הקטן מאוד לא מייצג. כל מחירי החלפים אליהם התייחסתי מבוססים על מחירים ברשת השירות של היבואן (למעט הטרמוסטט למונדיאו-מקורי שנקנה בחנות חלקי חילוף יקרנית). שי

ב א ר י

New member
איציק...

ואם יהיה זה כך הלך עליי...זה לפחות נזק של 2000 ש"חים !!!! קודם כל המצב ככה הוא מספר ימים כאשר אני עצמי השתדלתי שלא לנהוג כך עד אשר אתקן זאת ! בכל אופן,אני כפי שאמרתי מטפל רק במוסך סובארו בלבד ! ויש לי שם חבר שמטפל לי ברכב כולו ! והבעסה הייתה שבמערכת הקירור עצמה הם לא מתעסקים אלא שולחים למכון רדיאטורים... טוב אני מקווה שזה לא כך ! יהיה בסדר...אני יותר מקווה שלא ייגרם נזק לרכב עצמו מבחינת רעשים וקירקושים במנוע עקב פירוק זה או אחר של חלקי המנוע ! הביצועים שלו אני בטוח שלא ייפגמו אבל גם זה ייתכן אוליי... לא חשוב,איך אומרים,הכל לטובה ! יהיה בסדר. בארי

itzik93

New member
לבארי

גם במוסך בו אני מטפל בפ"ת - כל מה שקשור לרדיאטורי עצמו מתבצע ע"י חברה אחרת, הם רק מפרקים אותו, שולחים אותו לניקוי/שיפוץ/החלפה, ולאחר מכן מרכיבים אותו וסוגרים את המערכת כמו שצריך. כנראה שבדרך זו זה משתלם להם (כלכלית ומקצועית כאחד) מאשר להתעסק עם בדיקות-תקינות/שיפוץ/ניקוי רדיאטורים במוסך עצמו. איציק

teen17

New member
גם אני צריך עזרה בנושא הזה:

טוב אז ככה, זה היה ביום הראשון שהתחילו השיטפונות בחיפה. בקיצר נסעתי עם אבא שלי באוטו (אני נהגתי) שהוא סובארו DL סטיישן 92 ונסענו בעיר לכיוון הבית ובקיצר כל הדרך אני רואה שיש מן אדים כאלו על מכסה המנוע, עכשיו בהתחלה זה הבהיל אותי למרות שכבר ראיתי את זה כמה פעמים וזה קורה רק כשקר בחוץ וכששאלתי את אבא שלי מה זה ואם זה בסדר שיש ככה אדים על המנוע אז הוא אמר לי שפשוט בגלל שהמנוע חם ובחוץ קר מאוד אז יש אדים על המכסה מנוע, עכשיו השאלה שלי האם זה נכון? האם זה קורה גם ברכבים אחרים?

ב א ר י

New member
זה בסדר גמור !

זה קרה מכך שנכנסת לתוך שלוליות מים שהתיזו לכיוון חלקי המנוע ושם הם התאיידו עם המגע בחלקי המנוע ויצאו כאדים מסביב למכסה המנוע ועם תנודת הרכב זה נראה כאילו זה על מכסה המנוע. רק היזהר שלא להיכנס לשלוליות יותר מידי עמוקות ! ל DL למיניהם (סובארו ליאונה),יש מחלה להיכבות בתוך שלוליות עמוקות קצת ! וגם יש מצב שעלולים לסדוק אחד מחלקי המנוע עקב חום המנוע שנוגע במשהו קר ! בארי

itzik93

New member
נראה לי שזה בדיוק ההפך....

למעשה, ללגאסי שהיתה לי (93) היה דיסטרבוטור בחלקו התחתון של המנוע בצידו הימני - מה שהפחיד אותי מאוד להיכנס לשלוליות במהירות/עמוקות. דווקא בליאונה/DL הדיסטרבוטור ממוקם בחלקו העליון של המנוע, מה שמרחיק אותו מאוד מאיזורים שעלולים להירטב מכניסה לשלולית. בנוסף לזה, בשלב מסויים גם החלפתי חוטי הצתה ומכסה דיסטרבוטור ורכשתי תרסיס סיליקון מיוחד לציפוי מערכת החשמל ברכב. כמובן שהשתמשתי בתרסיס על חוטי ההצתה, מכסה המפלג, כוהל ושאר החוטים באיזור תא המנוע ולאחר מכן, הייתי נכנס לשלוליות עמוקות במהירויות מ-ט-ו-ר-פ-ו-ת והמנוע פשוט לא היה נכבה, ממשיך וממשיך כמו הסוללות של דורסל
עם האימפרזה העסק (לשימחתי) שונה - אין דיסטרבוטור, הפלאגים מקבלים את ההצתה ישירות מרכיב חשמלי הממוקם בחלקו העליון של המנוע, בדיוק באמצע - וזה, מיותר לציין, הרבה יותר טוב. שופופו בתמונה איך זה נראה באימפרזה (מפזר הצתה). איציק - ניסויים בשלוליות.

itzik93

New member
טבעי לחלוטין

אני לא יודע אם למדת פיזיקה או לא - אבל כשמחממים מים מטמפרטורה מסויימת הם מתחילים להתאדות, ומה שאתה רואה הוא אדים. קח בחשבון שהמנוע חם + העובדה שיש מים באיזור תא המנוע - זו התוצאה. איציק

teen17

New member
אז זה בסדר מה שקורה נכון?

וגם הכללים שרשמתי כאן הם טובים ועוזרים נכון?

teen17

New member
בנוגע למה שרשמת אז יש לי כמה כללים

שגם למדתי מאבא שלי ובין היתר הם: תמיד לעבור שלוליות בהילו 1 ועם הרבה גז שאם יכנסו מים למנוע אז המנוע לא יכבה ולא ישבוק חיים. אני אף פעם לא ניסיתי להיכנס לשלוליות גבוהות מידי וגם לא אנסה. הכלל הנוסף שלמדתי זה שנגיד אחרי שיצאתי מהשלוליות וזה פקק למשל אז אני לפעמים לוחץ קצת על הגז (בהילוך ניוטרל והמברקס משוך) כדי שאם יש מים שנכנסו כתוצאה מהשלוליות אז הם יתאיידו.

למעלה