חבר´ה עזרה דחופה !

ב א ר י

New member
חבר´ה עזרה דחופה !

טוב אז ככה,הרכב שלי הלגאסי החליטה שהיא רוצה להעלות אם חום המנוע שלה לסביבות ה 110-120 מעלות...הלכתי למכון רדיאטורים החרייאן הזה אמר לי ללכת להחליף טרמוסטס,החלפתי וזאת כאשר הוציאו הטרמוסטס הישן אמרו לי שהוא עדיין טוב לעוד זמן לא קצר...לא חשוב קניתי כבר החלפתי,אני אומר לחמור הזה שיש לי כנראה אוויר במערכת בתוך המנוע,מה הוא אומר לי שלא תיתכן כניסת אוויר למערכת !!! מה לענות לו שהוא דפוק ?????!!!!!!!! הלכתי למוסך שלי עצמו,למרות שהם לא מטפלים שם ברדיאטורים אלא לאחר ניקוי ואני לא רוצה לעשות ניקוי שמא אני אגלה חורים חדשים ?! בכל אופן קבעתי עם החבר שלי שם שהוא יבדוק לי מהיכן יש לי נזילת אוויר לתוך המנוע ע"י לחץ אוויר לצינורות המנוע והקירור בכלל...האם זה נכון לעשות כך ? קצת רקע למה שקרה לי עם הרכב,כאשר אני נוסע במהירות של 100 קמ"ש לערך,חוםפ המנוע עולה עד לכ-110 מעלות,ונעצר שם ולא ממשיך לטפס.כך במשך נסיעה רצופה,כאשר אני עוצר הוא חוזר לנורמלי לסביבות ה80-90,ולאחר חזרה לנסיעה רצופה במשך חמש דקות טאק הוא עולה בחזרה לאותה נקודה גבוהה וברמזור הבא שוב נורמלי בעצירה...עצרתי בצד הדרך בשוליים וראיתי שנפלטים מים קרים החוצה מתוך בקבוק העודפים,כלומר המים שיש במערכת הקירור נפלטים החוצה,יעני אין סירקולציה במערכת,עצרתי בתחנת דלק מילאתי מים חזרה תוך כדי ניקוז האוויר החוצה...OK למשך זמן מה הטמפרטורה נשמרה בסדר אולם לאחר בערך 20-30 ק"מ חזרה התקלה שוב...מה זה נראה לכם ??? יכול להיות שהלך לי האטם של ראש המנוע ??? או שאולי הלך בכלל הראש מנוע ??? ואיזה נזק נגרם לי,כספית ומכאנית ??? אם יש כאן מכונאי שיוכל לענות לי כרגע,אני אשמח ! תודה בארי

שי ©

New member
יש שמן במים? מים בשמן?

אם כן, הנזק רציני בוודאות. בכל אופן, שים את האוטו על גרר וקח אותו למוסך מורשה של סובארו (ולא לחאפרים). שי, עצוב לשמוע...

ב א ר י

New member
אני מבקש ממך...

לא להפחיד אותי !!!! מה רציני ???? מה קרה לאוטו ??? ולא אין מים בשמן !!! בדקנו !!! ואני יכול לנסוע איתו לא צריך גרר,הוא לא עושה לי רעשים או משהו מוזר למעט החום ! בארי

שי ©

New member
אם יש מים בשמן, צריך להוריד ראש...

אם תסע באוטו והוא יתחמם, קיים סיכוי גבוה שתצטרך לבצע שיפוץ ראש (במקרה הטוב...). לדעתי, קח את האוטו על גרר למוסך מורשה סובארו. שי, נזכר באמרות פולניות על זול ויקר

ב א ר י

New member
מממממ...

המוסך נמצא חמש דקות ממני !!!!! אז אני לא חושב שנסיעה של חמש דקות תזיק...כל כך הרבה !! בכל אופן אין מים בשמן אבל כרגע אמרו לי שבעצם יתכן ואולי הלכה משאבת המים שלי ! אני יודע שנכנס לי אוויר למערכת הקירור באוטו...מה יכול לגרום לזה ? בארי

itzik93

New member
לבארי...

לפעמים אני לא מבין מה עובר לך בראש.... המחוג על 110-120 ואתה ממשיך לנסוע ? קודם כל, בדוק את משאבת המים והרדיאטור - לרוב מדובר באחד מהם. רדיאטור משופץ אפשר להשיג במכון לרדיאטורים ב 400 ש"ח - אל תלך למוסך המרכזי, שם ידרשו ממך 1000 ש"ח. לגבי משאבת מים - עסק יקר (בגלל עלויות עבודה) - אם כבר עושים משאבה, עושים גם טיימינג - הרצועה עולה 70-100 ש"ח והיא "על הדרך" של פירוק משאבת מים - הח´ משאבת מים כדאי לעשות במוסך מורשה. ----------------------------------------------------------------------------------------- מה צריך לבדוק ? אז ככה: עקוב אחר הצינור מים שיוצא מהמנוע (בצד הנגדי לנהג) ונכנס לרדיאטור, אם הוא חם (כמו שצריך) לאחר שהמנוע עבד 5-7 דקות והטרמוסטט נפתח - סימן שהטרמוסטט תקין, אם לא עוברים מים והצינור פושר/קר , ייתכן והטרמוסטט לא נפתח או שהמשאבת מים חלשה. בדוק אם מידת החום בעזרת היד ברחבי הרדיאטור ( בזהירות, לא להכניס ידיים למאווררים ) - אם הרדיאטור חם בכל האיזורים באותה המידה, יש סיכוי שמדובר במשאבת מים - אם הוא חם באיזורים מסויימים וקר באחרים, יש סיכוי שהרדיאטור סתום. ---- משהו שכדאי לנסות לפני הכל: פתח את מכסה הרדיאטור (הדגש| כשהמנוע **קר** בלבד ) והתנע את הרכב כשהמכסה פתוח. לאחר 5 דקות, (כשהמנוע כבר בטמפ´ עבודה) בדוק אם נראית זרימה של מים (יניקה) בזמן שאתה נותן גז (משוך את הכבל גז צמוד לקרבורטור) - אם אין יניקה חזקה, המשאבה חלשה - אם יש יניקה חזקה, הרדיאטור מת. אם אתה זקוק לעזרה נוספת באיתור התקלה, צור עימי קשר ב EMAIL. איציק

ב א ר י

New member
איציק ידידי...

כל אשר רשמת עשיתי כבר בהתחלה !!! ואין לי שמץ של מושג !!!! מה שהולך לרדיאטור הזה !!! טיימינג עשיתי לפני ארבעה חודשים ! הרדיאטור איננו סתום היות ורוקנו אותו ממים לחלוטין ומילאנו אותו דרך הזרמת מים למנוע ישירות ותוך כדי בדקנו הגעת המים לרדיאטור ואת הטרמוסטט,המים מולאו ברדיאטור בכל הכמות הנדרשת ! המשאבה יונקת מים אך האמת לא בדקתי את חוזק היניקה ! והצינור המוביל מים מן המנוע לרדיאטור חם כל העת ! החום על פני שטח הרדיאטור שווה ! בכל אופן,הדגשתי כי המים דולפים החוצה בלחץ מתוך הרדיאטור אל הבקבוק הפלסטי של העודפים והמים עצמם ומשם דרך צינורית העודפים החוצה ! הוא פשוט דולף כמות רצינית של מים החוצה ! ואז נוצר מצב שאין ברדיאטור מים כמעט ! וזו הבעיה ! ואנו לא מצליחים לגלות מהי הבעיה ?! כנראה יש חדירת אוויר דרך חור כלשהוא ולא הצלחנו לגלותו,לכן קבעתי תור למוסך להיום 9:00 לבדיקה בלחץ אוויר לגלות היכן החור אם יש ! אם לא אני במצב לא טוב,כי אז אני אדרש לבדוק אחד לאחד את מערכת הקירור וזה יעלה לי הון תועפות ! כבר 300 ש"ח הלכו לי על הטרמוסטט והעבודה ! סובארו סובארו אבל קרעו אותי במחירים כאילו זו מרצדס ! דחילק על סך שמש צד נהג הם רוצים 203 ש"חים לפני מע"ם ! בררררררר...אני נוסע ב"מרצדס" עם השם סובארו חרוט עליו ! טוב אחכה לתשובה... ואכתוב לך גם למייל בבוקר. בארי

itzik93

New member
כשמגיעים למצב של....

בריחה חזקה (= לחץ גבוה במערכת) של מים מהרדיאטור לכיוון "מיכל העודפים" עד לרמה שהרדיאטור מתרוקן נובעת לרוב כתוצאה מלחץ גבוה במערכת (שנפלט מהבוכנות ומתערבב עם מערכת הקירור) - וכאן (אני מקווה שלא, בשבילך) מגיעות הבשורות הרעות: ראש מנוע או סדק בראש מנוע. אם לא היית ממשיך לנסוע על 110-120 מעלות (כשהמנוע אמור להיות על 82-90 מעלות) אולי לא היית "גומר" אותו - חבל. דרך אגב, לגבי הטרמוסטט - מחיר לא זול במיוחד לקחו לך, איפה טיפלת ? איציק

שי ©

New member
והסוכך שמש עולה 40 ש"ח פחות מהתמא

טרמוסטט של תמא עולה 250 ש"ח כולל מע"מ, אבל צריך להחליף שם את כל הבית, לא רק את הטרמוסטט עצמו. במונדיאו הטרמוסטט עולה 70 ש"ח... שי, מחירון חלפים

itzik93

New member
בעיקרון

טרמוסטט זה טרמוסטט, לרוב יש שינוי רק בקוטר וצורת העטרה שלו (אליפסה/עגול) - רוב המנועים (בנזין) עובדים על טרמוסטט של 82-87 מעלות (הבדל זניח יחסית) וניתן למצוא תחליפיים כמעט לכל רכב די בקלות הייתי אומר. כמו שכבר סיפרתי פה, לא לפני הרבה זמן יצא לי להחליף טרמוסטט (מגאן 97) וגם כאן ראינו שההבדלים בין המקורי לתחליפי הם כמה מאות אחוזים ולכן, לדעתי, עקב פשטותו של החלק, שווה לקנות את התחליפי. למגאן 97 התחליפי עלה 20 ומשהו שקל (נדמה לי 22 או 27 ש"ח) והמקורי 150-300 ש"ח שאותו ניתן להשיג אך ורק במוסכי החברה (כך נאמר לנו בכמה מקומות) ושם אתה חייב גם לבצע את העבודה (אתה לא יכול לקנות רק את החלק). איציק

kitt

New member
אתה יכול להיכנס לכל מחסן של רנו

ולקנות איזה חלק שתרצה גם בלי לתקן אצלם.

itzik93

New member
יכול להיות

בכל מקרה, זה מה שאמרו לנו כשחיפשנו טרמוסטט, ויכול להיות שאנשים טועים... למעשה, עם תג מחיר של 150-300 ש"ח אפילו לא חשבנו לרגע ללכת ולנסות...פשוט גניבה. איציק

kitt

New member
בקשר לגניבה, אני לא יודע, להזכירך

יש לי רנו - איך לומר - טיפה מוזרה/מיוחדת ואף פעם לא עשו לי בעיה, לא עם חלק ולא עם מחיר שערורייתי. דווקא בפולקסווגן המחירים הם פשוט גניבה לאור הנאון, היו לנו במשפחה במשך השנים 5 פולקסווגנים, ואצל החברים עוד כמה והמחירים פשוט פחד אלוהים.... כאילו לוקחים את החלק, שוקלים אותו ואתה משלם את משקלו בזהב או יהלומים. רכב עם מחירי חלפים זול היה הלאדה ניבה, פשוט תענוג, לצאת מטיפול שהחלק הכי יקר הוא השמן וכל השאר במחיר מגוחך

teen17

New member
רק יש הבדל בין רכב רוסי לגרמני....

ומן הסתם שחלקי החילוף לרכב גרמני יהיו יקרים (לא מאוד מאוד יקרים) ולרכב רוסי יהיו זולים.

kitt

New member
מאיפה הבאת את הקביעה המצחיקה הזו?

ההגיון אומר - חלק נפוץ יותר יהיה זול יותר וחלק נפוץ פחות יהיה יקר יותר, עניין של היצע וביקוש. ומאחר שיש יותר פולקסווגנים בארץ מאשר ניבות ההגיון אומר שהחלקים לניבה יהיה יקרים יותר. מה גם שפלג שעולה במוסך 40 ומשהו ש"ח ליחידה (מחירים של 91-92 שנותיה האחרונות של הג´טה שהיתה הפולקסווגן האחרון במשפחה) זו שערוריה, פלאג זהה ניתן למצוא בחוץ ברבע מחיר.

teen17

New member
אני אתן לך דוגמא שתבין למה התכוונתי

במה שרשמתי: החלפים של טאטא בארץ זולים מכיוון שזה אוטו לא נפוץ ולא משהו משהו יחסית למתחרים שלו (יש לו בכלל?). החלפים של מרצדס יקרים כי זה אוטו שאומנם נפוץ אבל משלמים גם על השם של המותג-מרצדס-וגם בגלל שזה אוטו יוקרתי יחסית לשאר התחרים.

sronis

New member
לאאאא.... החלפים של טאטא זולים כי

הם עשויים מחומרים עלובים ומיושנים, וזול מאוד לייצר אותם. החלפים של מרצדס ה-ר-ב-ה יותר איכותיים ומודרניים, ולכן יקרים יותר. זה שאתה משלם גם על המותג, זה משהו אחר. רוני

שי ©

New member
איציק-כמה דברים...

כנראה שהטרמוסטטים שלי חריגים: במונדיאו נפתח ב-88C ושל התמא ב-94C
למרות שהטרמוסטט החילופי זול, נאמר לי ע"י מנהל עבודה של מוסך עליו אני סומך (והוא לא אמר זאת משיקולים מסחריים) שטרמוסטטים תחליפיים אמינים הרבה פחות. לא נורא אם הוא נתקע במצב פתוח, אבל אם הוא נתקע על סגור, החסכון של כמה עשרות השקלים ברכישה יראה זניח... שי

itzik93

New member
שי - כמה דברים...

תראה, לא עשיתי סקר/מדגם לבדוק את אמינותו של הטרמוסטט החילופי הממוצע בשוק... בכל מקרה, ב 75% (אם לא יותר) מהמקרים כיום שמים טרמוסטט חלופי - אני מאמין שאם היו דברים בגו´ היתה נשמעת זעקה גדולה בנושא והיו ממליצים פה אחד על טרמוסטטים מקוריים - מאחר ולא כך הדברים, אני סבור שההבדלים בין התחליפי למקורי (בחלק מהמקרים) הוא זניח (אם בכלל). בנושא המחיר, במקרה של המגאן - לא ממש דובר על עשרות שקלים כי אם על מאות שקלים, אני רואה הבדל די גדול (שלא מצדיק את ההבדל באיכות) בין 20 ומשהו שח ל 150-300 ש"ח. בנושא טרמוסטטים שנתקעים - לרוב, כאשר הינך משתמש בנוזל ייעודי לרדיאטור (שתפקידו להגן על המערכת מקורוזיה/חלודה ולשמן את המערכת) הסיכויים של הטרמוסטט להיתקע שואפים לאפס (מאחר והוא תמיד משומן ולא מפתח קורוזיה). איציק

שי ©

New member
הרשה לי לחלוק על דעתך...

אני לא מאמין שבחו"ל, שם מחירי החלפים זולים משמעותית, מישהו יעלה על דעתו להתקין טרמוסטט חלופי. אולי בודדים מאוד וקמצנים מאוד. לא ברור לי מי היה מקים צעקה אם הייתה בעיה עם החלופיים (אני לא מאמין שזו "מכה" היסטרית, אלא רק שהם מחזיקים פחות זמן, מה שגורר עוד החלפה, במקרה הטוב): חנויות החלפים? (לא מעניין אותן) המוסכים? (כמה עולה שיפוץ ראש?) היבואנים? (כמה עולה ערכת שיפוץ ראש?) בשתי המכוניות שלי, מערכת הקירור כללה נוזל יעודי, מה שלא הפריע לטרמוסטטים המקוריים (כן, החלפתי גם בתמא) להתקע. המחיר במגאן באמת מופרע, אבל שוב, שיפוץ ראש עלה יותר... שי

למעלה