חבל שזה נגמר ככה...

תתפלא... בתור אחת שבאה מבית חילוני

לגמרי ולא היה לה שום מושג על החרדים לפני הסדרה... אי יכולה להגיד שאני הרבה יותר מכבדת אותם, יודעת עליהם ואפילו מוכנה להתחבר איתם... שלפני הסדרה דיי סלדתי... במיוחד מהקיצוניים....

firebug

New member
ועכשיו, אחרי שראית את הסרט

מעשיהם יותר מובנים? לא נראה לי שהפריצה לדירה המכות לזוריק והביצים על נטשה מוסיפים נקודות.

Jo Jo Anne

New member
השקחנית הראשית

היא אחת הגרועות בארץ,היא שחקנית גרועה. בהחלט גרועה.

עצמי1111

New member
אתה מדבר על גאיה טראוב?

כי אם כן.. אז אני חושבת שאתה טועה טעות גדולה! היא שחקנית מעולה מצליחה להעביר מסרים ופשוט נכנסת לדמות ובגדול!

אורלוש5

New member
מה??.

גאיה טארוב??? רוחלה...??? שחקנית גרועה??? ניראה לי היא הכי מוכשרת שיש!!! היא כל כך אמיתי ונוגעת! היא שחקנית ברמה!!

דווקא החרדים הוצגו כפי שהם

כולל הצדדים היפים בחייהם. זה שיש שם גם נוער עבריין, זו עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה. אבל בסדרה ראינו הבטים יפים מאד מן המשפחה החרדית, שלא הכרנו. דווקא החילונים הוצגו בצורה קיצונית מאדח. צופה שאינו יודע מהם חיים של אדם שאינו דתי, עלול לקבל רושם מעוות..

Xף Xחד

New member
הסדרה באמת הסתיימה?

אתם ודאי צוחקים עלי. באם לא, אני מקוה מאד שאתם טועים. לגופו של ענין, לדעתי גאיה נכנסה לדמותה של רוחלה בצורה מעוררת השתאות. בכלל כולם היו חביבים מאד. יש איזו סידרה נוספת בדרך? למישהו ידוע?

עצמי1111

New member
../images/Emo45.gif

כן תיהיה עונה שנייה שמסבירה את כל הדברים.. וגאיה הייתה נפלאה!

flameboyy

New member
באמת גועל נפש

אני חילוני ואני בטוח שהחרדים לא ככה. אבל הסדרה בוודאי גרמה לאנשים אחרים לחשוב שככה זה באמת. מציגים את ה"רוסי" (לא שיש לי בעיה עם רוסים חס ושלום) כביכול כרומאו ואילו יוליה (רוחלה) הנסיכה הכלואה בחברה החרדית. כותב/י הסדרה לא התחשבו ברוחניות של החברה החרדית אלא רק בדברים שאסורים בה. וכמעיין מסגרת כובלת.

אני לא מבינה למה

אתם בדיון הזה כל הזמן משתמשים במילה- מציגים תרצו או לא הדברים האלו קורים.. הם מציגים פה דתיים קיצוניים וחילוניים קיצוניים דתיים קיצוניים באמת כאלו.. מה לעשות.. יש להם מצוות וזה מה שיש.. הסדרה לא המציאה את זה, זה קיים וכנ"ל לגבי החילוניים

flameboyy

New member
יופי אז לפחות שיכתבו שאלה דוגמאות

קיצונית ככה הם יוצרים סטיגמה לחרדים ולחברה הדתית בכלל. לצופה מן הצד לא נראה שהדוגמא הזאת קיצונית אלא הוא חושב שכך זה באמת בחברה הדתית.

bזוהר

New member
מצטרפת. הסדרה הציגה את הדתיים

בעין רעה,כאילו הם הצד הלא הגיוני והלא טוב של הסיפור. כאילו הסוף הוא סוף עצוב, לא נתנו לרוח'לה לממש את אהבתה באשמת הדתיים. ככה זה הרגיש וזה מאכזב.. למרות,שאני לא בטוחה שזו הייתה הכוונה העיקרית של הסדרה. אבל חבל.. לגבי הדיון, אני חושבת שהתגובה של המשפחה של רוח'לה לסיפור היא נורמלית והגיונית לגמרי. צריך לזכור מאיפה הם באו ומה זה בשבילם שרוח'לה מתאהבת ונוגעת בגוי. "אם את יוצאת מהבית אין לך לאן לחזור"-זה תגובה הגיונית, לאותו רגע. אני לא מאמינה שהיא באמת לא הייתה נותנת לה להיכנס לבית, אבל זה בהחלט משפט די ברור לסיטואציה כזאת

טוסט16

New member
לא נכון

צו פיוס מנזה להראות לצדדים האחרים שגם הצד השונה הוא בן אדם ויש לו רגשות, ומנסים להראות לנו את דרך המחשבה של כל אחד כדי שנבין את הצד השונה, ועך מנסים לפייס. אם הם מצליחים, זו כבר שאלה אחרת. אבל הכוונה פה ברורה.

למעלה