צודק
במיוחד בפיסקה האחרונה, אני חייבת לציין שזה הדבר שהכי עצבן אותי לאורך כל הסדרה, בתור דתייה [לאומית, לא חרדית]. אייל טוען שהערך המרכזי הוא אהבה ושביהדות אין לה מקום, אבל דווקא היהדות היא זו שמקדשת את האהבה בצורה הכי יפה. זוריק באמת התאהב ברוחל'ה? תעשה לי טובה, הוא ראה את הפרצוף שלה וישר התאהב בה, מאוד הגיוני... גישת היהדות לאהבה היא שאין "אהבה ממבט ראשון" [ולפי דעתי זה כ"כ ברור, שכל אדם עם שכל ישר יבין את זה, עם או בלי עזרת היהדות], הרי זוהי אהבה שמבוססת על חיצוניות, אהבה היא לא משהו שפשוט קורה, זה משהו שנבנה. אם מישהו רואה בחורה ברחוב ונדלק עליה זו לא אהבה, זו התאהבות, וזו לא תרבה ימים, מקסימום עד הבחורה הבאה שהוא יראה. הרעיון הבסיסי מאחורי כל האיסורים ה"מעצבנים" האלה הוא כדי לשמור על עצמנו מההתאהבות, כדי שכשנגיע לאהבה האמיתית שלנו היא תהיה ראשונית וחסרת משקעים מהעבר, לכן אסור לגעת אחד בשניה, כדי שלא תיווצר התאהבות, וזאת גם הסיבה לאיסור ייחוד וקלות ראש ועוד.. אישית, אני שמחה שנולדתי דתיה וחונכתי לערכים האלה, לא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו כשמאחורי ומאחוריו משתרכת שרשרת אקסים ואקסיות מהעבר.