חבל שזה נגמר ככה...

איך בדיוק?

הם עוד לא נשואים והוא כבר לא כיבד את המגבלות שלה. אני מודה שלא ממש ראיתי כל פרק, אבל ממה שכן ראיתי כשהם ביחד הם עסוקים בלרחרח אחד את השני ולהתייסר, להתנשק וחוזר חלילה. זה, זה מה שמרחיק אותך מהיהדות? בדיחה. <הנה תגלית בשבילך: לדתיים אהבה היא לא ערך עליון, אלא אלוקים. מי שמפנים את זה זוכה לאהבה, ולא משהו שמצטלם כמו אהבה.> <עוד תגלית: להיות דתי זה לא לשמור שבת וכשרות, לברך וללבוש בגדים מצחיקים>

ציפי81

New member
../images/Emo45.gif והערה קטנה

אהבה היא לא ערך עליון, אבל כשמדובר בנישואין היא אחד הערכים העליונים. הרמב"ם אומר שאדם חייב לאהוב את אשתו כגופו - כלומר, כמו שהוא אוהב את עצמו. אהבה היא פשוט מצווה! נכון שאי אפשר לצוות על רגש, אבל הכוונה היא שצריך להתאמץ להיות בתוך המצב הזה של אהבה.

שרון AAA

New member
משפחה שלא רוצה בטובת הילדה

האמא אמרה לה " אם את יוצאת מהביית אין לך לאן לחזור" למה ? מישהו מכריח את המשפחה להתנתק מהבת אם היא מתחתנת עם חילוני? זוהי בחירה של המשפחה. רוחלה לא יכולה להחליט רק לפי הגחמות המוזרות של המשפחה שלה. אלו החיים שלה

עצמי1111

New member
להפך המשפחה רוצה בטובת הילד!

ובגלל זה הם לא רוצים שהם יהיו ביחד!

שרון AAA

New member
רוחלה לא נראתה לי מאושרת

שהיא התחתנה עם אבשלום. היא עשתה את זה רק בשביל המשפחה שלה. המשפחה שלה לא רוצה בטובת רוחלה

עצמי1111

New member
בסופו של דבר הם כן רצו בטובתה!

היא בהחלט לא הייתה מאושרת! וגם הם לא.... אבל הם כן רצו בטובתה מבחינתם עצם זה שהיא הייתה איתו היה לה רע...

firebug

New member
רוחלה בכלל לא היתה שלמה עם המעשה

היא לא היתה כל כך מהר הולכת אליו ומתחתנת איתו, זה דורש שינוי של צורת החשיבה הנוכחית שלה. והיא עדיין אוהבת את משפחתה. ואפילו אם היתה הולכת היתה חוזרת מהר. אני מכיר סיפור דומה שהתרחש במציאות ושם הבחורה חזרה דיי מהר הביתה...

EinOdMilvado

New member
אשריך

בס"ד אכן הדברים נכונים. אני כבר הבעתי את דעתי והיא : יש פה הרבה אנשים אשר חושבים שרוחל'ה הייתה צריכה להתחתן עם זוריק(זה שמו?) וכו', כי אהבה מנצחת וכו' וכו'.. אבל לדעתי מכמה טעמים, זה ממש לא היה נכון. ואני יסביר: קודם כל, כל אדם באשר הוא, צריך לשאול את עצמו מה תפקידו בעולם הזה.. לשם מה הוא בא. אם הוא כמו שאר חיות, אז באמת אפשר לקיים את מה שהנביא אמר - "אכול ושתה כי מחר נמות". תעשה מה שאתה רוצה, בלי מגבלות ו"תחייה את הרגע" כמו שאומרים. אבל מצד שני, אם יש בורא לעולם שנתן לנו הוראות יצרן כיצד להעביר את החיים האלו בצורה הכי מאושרת ומסופקת, צריך לדעת שיש גם מגבלות וצריכים לבחון כל אדם שאתה רוצה לקחת לחיים ברצינות. כאשר זוריק הוא יהודי שעלה מרוסיה(ואין לי שום נדבר נגדו, להיפך..), אבל הוא אחד שאינו שומר תורה ומצוות, לדעתי אסור לרוחל'ה להתחתן. נכון שהיא אוהבת, אבל אפשר להתגבר על היצרים. ה' לא מעמיד אדם בניסיון אם הוא לא יוכל לעמוד בו. התורה הקדושה מלמדת את האדם לשלוט על היצר ושלא היצר ישלוט על האדם(ואפשר להגיע לזה עם עבודה ורצון). וכאשר רואים שרוזיק הוא אחד שאינו שומר תורה ומצוות, והוא אחד שכאשר הם יתחתנו לא ילך בדרך ה', אז רוחל'ה פספסה את כל התכלית של החיים שלה. אז אולי הם נהנהים בשנה הראשונה וכו', אבל כשאתה גדל ללא תורה הכל חולף. ישנם כל כך הרבה זוגות צעירים שהכירו וחשבו שהם הכי מאושרים עלי אדמות, וכשהזמן עובר, גם כך החשק. ולא פלא למה אצל החילונים שליש מזוגות מתגרשים. שלא תבינו אותי לא נכון, אני בעד אהבה. צריכים לצאת להכרויות, להיפגש, וככה להכיר וללמוד על הבנאדם, ולבסוף להחליט אם זה באמת האדם שאיתו תרצי לחיות את החיים, ואם לא, הולכים ובודקים אופציה אחרת. שבוע של התעלות =) דרך אגב, מי שרוצה שלא מסכים ורוצה להגיב לי, מוזמן להיכנס למסן - [email protected] או אייסי - 277768075

ELISH33

New member
אני לגמרי איתך

אם אתם עדיין כועסים על המשפחה על היחס שלהם לקשר לא הבנתם את המסר שניסו להעביר לכם יש דברים בלתי נסבלים בכל מגזר כמו שהזכירו במהלך הסרט.. בציבור הדתי סוג של קשר כזה הוא פסול מהסיבות שהזכירו ברור שלכולם יש יצרים ויש רגש שהוא לא תמיד במסלול הרגיל וזה דבר שמצריך התמודדות בסרט התמקדו יותר על הרגש משיכה ותו לא - לאן יוביל קשר שכזה ? זוריק היה חוזר בתשובה ? רוחלה היתה עוזבת את מה שהיא מאמינה וכו' רוחלה היתה מסנוורת היא לא חשבה בהגיון במהלך הסרט היא נתנה לרגשות לשלוט בה המשפחה שראתה את הכיוון באו לעזרתה אז לפעמים זה נראה כמו (הורים רעים - צרות עין מה זה בדיוק ? ) זה לא קשר שיש על מה לדבר בכלל אני בטוח שאם ההורים היו מגלים קשר עם בחור דתי הם היו משלימים עם זה .. הסדרה לי באופן אישי היה קשה לצפיה כי חוויתי את המלחמה הפנימית שלה היא מאוהבת והיא רוצה לשלוט בזה לא להיגרר וזוריק במקום להבין את ההתחבטות לראות את המצוקה מושך אותה יותר פנימה והוא עשה את זה בתמימות הוא לא מכיר את המגזר הזה וזה מה שרצו להביא לתודעה שלכם ...

צודק

במיוחד בפיסקה האחרונה, אני חייבת לציין שזה הדבר שהכי עצבן אותי לאורך כל הסדרה, בתור דתייה [לאומית, לא חרדית]. אייל טוען שהערך המרכזי הוא אהבה ושביהדות אין לה מקום, אבל דווקא היהדות היא זו שמקדשת את האהבה בצורה הכי יפה. זוריק באמת התאהב ברוחל'ה? תעשה לי טובה, הוא ראה את הפרצוף שלה וישר התאהב בה, מאוד הגיוני... גישת היהדות לאהבה היא שאין "אהבה ממבט ראשון" [ולפי דעתי זה כ"כ ברור, שכל אדם עם שכל ישר יבין את זה, עם או בלי עזרת היהדות], הרי זוהי אהבה שמבוססת על חיצוניות, אהבה היא לא משהו שפשוט קורה, זה משהו שנבנה. אם מישהו רואה בחורה ברחוב ונדלק עליה זו לא אהבה, זו התאהבות, וזו לא תרבה ימים, מקסימום עד הבחורה הבאה שהוא יראה. הרעיון הבסיסי מאחורי כל האיסורים ה"מעצבנים" האלה הוא כדי לשמור על עצמנו מההתאהבות, כדי שכשנגיע לאהבה האמיתית שלנו היא תהיה ראשונית וחסרת משקעים מהעבר, לכן אסור לגעת אחד בשניה, כדי שלא תיווצר התאהבות, וזאת גם הסיבה לאיסור ייחוד וקלות ראש ועוד.. אישית, אני שמחה שנולדתי דתיה וחונכתי לערכים האלה, לא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו כשמאחורי ומאחוריו משתרכת שרשרת אקסים ואקסיות מהעבר.

שמע גבר עם הסוף היה טוב

הייתה שוכח מזה.................. בגלל שהסוף חרא זה לא נותן לך מנוחה זה היופי שבזה........... עכשיו אני גם תופס רוסיות ברחוב ואני אומר להם במבטא רוסי למרות שאני טוניסאי "אני מבקש ממך רוחלה ....." עכשיו אני מחכה אותו סבבה הבעיה היא אחרי זה שהן מתחילות לדבר איתי רוסית קשה לי להמשיך כי אנלא ממש יודע...........

אז מה באמת השיגו "צו פיוס"?

שהחברה החרדית היא אלימה? שהחברה החילונית בוגדת? שטויות, בכל חברה יש בעיות, איפה כאן אותו "צו פיוס", מזל שלא היו נציגים של הציונות הדתית, אני כבר לא רוצה לחשוב מה היו עושים בשביל רייטניג, פרסומות, פרסומות. ורק זוריק/הנרי - תגלית השנה!

o pie

New member
להפך

לדעתי דווקא בגלל שרואים בסדרה שרוחלה וזוריק סיימו בצדדים שונים לגמרי, ובכל זאת אנחנו רוצים שהם יסיימו ביחד, בגלל זה צו פיוס השיגה את המטרה שלהם - רצון העם שהאוכלוסיות יהיו מאוחדות.

שבינקה

New member
אני חושבת...

שהויתור כאן הוא לגמרי חד צדדי. לרוחלה יהיה הרבה יותר קשה להתחתן איתו, מאשר לו איתה.

הרא9ר

New member
צודקת

אני בתור בחור דתי חושב ג``כ כמוך הסיום ביאס אותי לחלוטין גם אני רציתי לראות שהאהבה תנצח כולי תקוה לעונה שניה ומתקנת (רק שיהיו יותר פרקים ויותר עלילה)

שוש567890

New member
אני ממש מסכימה איתך...

הם הציגו את הדתים בצורה ממש מגעילה ולא נכונה.. זה לא בסדר...

למעלה