חבל שזה נגמר ככה...

eyal22222

New member
חבל שזה נגמר ככה...

שלום לכולם, ראיתי את הפרק האחרון ומה שחששתי מכל קרה וזה קרה בגלל שיש ארגון בשם" צו פיוס" (שותפים להפקת הסידרה) שלא עושה שום פיוס דרך הסידרה "מרחק נגיעה" ורק הראה כמה הדתיים שונים מהחילונים וכמה הם לא יכולים להסתדר בגלל הפער האידאולוגי. לצופים החילונים זה גרם לשנוא את הדתים בסידרה על זה שהם מטילים דיקטטורה נוקשה כלפי הבנות שלהן ולא נותנים להן לממש את אחד הדברים הכי חזקים שיש בעולם הזה- אהבה ומצד שני הצופים מהמגזר הדתי שונאים את החילונים בסידרה וביחוד רוסים עכשיו על זה שהורסים להם את "איכות" או את "ערכם" של בנותיהן בכך שמשחיטים אותן עם ערכים כמו אהבה. מסקנה "צו פיוס" או "צו סיכסוך" איך שתרצו לקרוא לו רק גרם לפער החברת , לחוסר הסימפטיה והבנה רק לגדול ובנוסף יצר פרק סיום אכזרי שלא משאיר לנו לחילונים רק להתרחק יותר מהדת ואפילו לחלקנו לשנוא אותה ואת אלה השייכים לה. אני מקווה שיוצרי הסידרה יבינו שהסידרה צריכה להמשיך בעונה נוספת ולקבל הזדמנות כמו ש"רוחלה" אמרה בפרק האחרון לזוריק "הזדמנות לתיקון" כי כנראה שאהבה אומנות ועוד הרבה דברים נפלאים בעולם לא הולכים יד ביד עם האידאולגיה הדתית. אז כל מי שמסכים איתי וחושב שצריכה להיות עונה נוספת שיגיב כאן זה מה שנשאר לנו לעשות כדי להשפיע.

דעתי

כמובן שאני מעוניין בעונה שניה, אך דעתי ברורה, וכפי שכבר בטאתי אותה פה בעבר, שהסיום צריך להיות באופן כזה, שרוחל'ה נשארת עם אבשלום (או כל גבר חרדי שיהיה), וזוריק עם חברה חילונית. אין לי כעת את הזמן להאריך בביאור, ובפרט שכבר הארכתי בזה במקומות אחרים. הנקודה היא שהאהבה היא לא הערך העליון שעליו אנו אמורים להתנהג. כבר אמר החכם ש"המוח שליט על הלב בטבע תולדתו". המוח הוא השופט דברים על פי האמת, ולא על פי רגשות המשתנים מרגע לרגע. [אגב, זו גם הסיבה שהמערכת המשפטית (שכל קר וחיפוש אחר האמת) היא העומדת גם מעל גבי המערכת הפוליטית (אינטרסים. קרי: רגשות אישיים)]. החברה החרדית צריכה ללמוד לחיות בשלום ובאחוה עם החברה החילונית, והחברה החילונית צריכה ללמוד לחיות בשלום ובאחוה עם החברה החרדית. זה דבר ברור. אך אסור שהקשר שלהם יהיה בצורה כזו שיפגע במהות של צד אחד (איזה צד שלא יהיה). הבעיה של החתונה בין רוחלה לזוריק היא לא המשפחה שלה. אם רק זו היתה הבעיה, הייתי מבין את עמדתך שרוחל'ה צריכה לחיות עם זוריק. אך הבעיה עמוקה בהרבה, והיא מהותית. עולמה של רוחל'ה הוא שונה בתכלית מעולמו של זוריק. רוחל'ה מאמינה באלוהים, מאמינה בתורה, וחיה את העולם הזה. זוריק לא. ולכן, כל עוד רוחל'ה היא בחורה חרדית וזוריק הוא בחור חילוני, הם לא יוכל לחיות ביחד, וגם לא להיות בקשר נגיעה. הקשר הזה הוא אסון לשניהם (כן, גם לזוריק). הבעיה שלי עם הסדרה היא, שהם לא הדגישו את זה. הם עשו את החרדים לרובוטים ששומרים מצוות רק כי ככה חונכו, והמוח שלהם עובד רק בצמד תשדירים של "אסור" ו"מותר". חבל שהם העדיפו להעלים את המשמעות הפנימית, את העומק, את האומנה, את האהבה לתורה, לאלוהים, ולדרך שבה הם חיים.

שרון AAA

New member
מה מונע מרוחלה להתחתן עם זוריק?

היא יכולה לשמור על המצוות גם שהיא נשואה לו. אני בטוח שהוא יקריב מעצמו וישמח לשמור הלכות נידה ,שבת וכשרות. היא לא צריכה לשנות דבר באורח חייה. אין שום סיבה הגיונית מדוע משפחתה של רוחלה והחברה החרדית מתנגדת לנישואים כאלה

עצמי1111

New member
כן יש בעיה

כי זוריק לא יחזור בתשובה או לפחות לא חזר עד עכשיו.. וזה מה שמונעה.. רוחל'ה וזוריק גם לא דיברו על זה ככה שלא הייתה שום דרך לדעת מה הם היו עושים..

שרון AAA

New member
אבל מדוע הוא צריך לחזור בתשובה או

היא בשאלה. הוא יכול להתחתן איתה כדת וכדין. היא יכולה לשמור על אורח חייה והוא מתוך האהבה שלו אליה יכול לא להביא אותה לעבירות וכו'.

עצמי1111

New member
תחשבי רק רגע

הם לא יכולו לחיות יחד עם הם כל כך שונים אחד משהני במנהגים1 כלומר הם כן אבל זה לא יחזיק הרבה מעמד.... אני חושבת שהם יוכלו לעשות את זה רק אם אחד מהם או שניהם יוותרו על הרבה דברים אחד לשני.. וזה כנראה מה שהולך להיות אם הם יהיו ביחד:]

דפנהז

New member
אבל זה נראה לך הגיוני

להתחתן עם בחור אחד ולהתעורר מחלום על בחור אחר?? עדיף לחיות עם מי שאוהבים גם אם יש הבדלים וזה קשה מאשר לאהוב משהו אחר! א. כמה זמן נישואים כאלה מחזיקים? ב. למה צריך לחיות בתחושת תסכול והחמצה כל החיים???

עצמי1111

New member
אני אישית מסכימה איתך אבל בכל זאת

ואני לא אומרת שאת טועה כי גם אני חושבת ככה... אני לא חושבת שנישואים כאלה יכולים להחזיק יותר מחודש זו האמת! או אם כן אז ברגע שנולדים ילדים... כי כל אחד רוצה ללמד אותם את מה שהוא מאמין בו.... ולגבי תחושת ההחמצה... אולי היא שווה כי אחרי זה כל הסיפור עם הגירושים אם זה לא מצליח לא שווה...

שאלה היפוטתית

שרון, תאר לעצמך שאתה אב לילדה בת 4, ואתם עומדים באיזה שהוא קטע של נתיבי אילון, ובתך צריכה לעבור לצד השני של הנתיב. המדובר הוא על קטע שאין בו גשר להולכי דרכים. האם היית נותן לבתך לעבור לבד? כמובן שהכל אפשרי. בהחלט יכול להיות שבתך תצליח לנווט את עצמה בין הרכבים במיומנות, כך שתצליח להגיע לצד השני בלא פגע. אך האם משום אפשרות זו אתה תעלה על דעתך לתת לה רשות לעשות מעשה כזה?! כמובן שלא. כך גם בנוגע לשאלתך. כמובן שיתכן שרוחל'ה תוכל לחיות עם זוריק בשלום, ובלא שרוחל'ה תצטרך לעבור לחיים חילוניים או שזוריק יצטרך לחזור בתשובה. אבל הסיכויים שזה אכן יצליח שואפים לאפס. ובפרט שכבר עכשיו הם לא מצליחים לשמור על איסור נגיעה - שמבחינת רוחל'ה הוא איסור לכל דבר. ולכן, באם אנו דנים על הדבר הנכון שעליהם לעשות, הרי שלהשאר ביחד הוא בגדר אסון. והחכם עיניו בראשו. אגב, כל זה הוא מבלי להתייחס לבעיה שתווצר בשעה שיוולדו להם ילדים. או אז הרי שהמצב יהיה מסובך פי כמה, שהרי רוחל'ה תרצה שילדיה ילכו בדרך שלה, דרך התורה והמצוות, ותרצה לחנך אותם גם בדרך זו (אגב, בחברה החרדית זהו אחד התפקידים של האישה, לחנך את הילדים), ואילו זוריק לא ירצה שבניו יחונכו בצורה כזו שהם לא יוכלו ללכת אתו בשבת לטיול וכיו"ב.

../images/Emo45.gif

אתה ממש מפתיע אותי כל פעם מחדש...

ידעתי שתשאלי על זה...

כן, אני שומר שבת. רק שהשבת אני בחו"ל, ושבת נכנסת אצלי עוד כמה שעות. אם שמת לב, גם אתמול כתבתי הודעות בשעות שאני לא רגיל לכתוב בהם.

ואם כבר שאלת על שבת

אני מניח שאת חושבת שאני דתי-לאומי או משהו כזה. זה לא נכון (אהוד איתן אינו שם אמיתי). אני חרדי. חבדני"ק. אחד מאלה שמקפידים על איסור נגיעה, ומהסוג הזה שרוחל'ה ידעה לזהות על פי החליפה (מתוך הרכב עם זוריק, מול המלון, למי שזוכר). נשמע מפחיד, לא?...

חחחח

לא אגע בך...
תקחחח אותייייי!!!
ממתי אתה שם? יש לי בת דודה שגרה בניו יורק

מרחק נגיעה 2

את מזכירה לי את סצנת המעלית, שבה רוחל'ה שומעת מזוריק שהוא נוסע לדרום אמריקה, ו"מתעניינת" בנסיעה, וכנראה שבהתחלה גם זוריק אמר לה משפט כמו "לא אגע בך" (מקביל ל"לא אנשק אותך" שאמר לה בדירתה)... אז כנראה שגם את שירן הושפעת עמוקות מהסדרה, ורוצה נסיעה לאמריקה עם בחור חרדי. או קיי. אולי בפעם הבאה. רק שהפעם "זוריק" שומר על מרחק נגיעה, ו"זוריק" הוא לא כמו "רוחל'ה", כשהוא שומר על מרחק נגיעה - הוא רציני... שבת שלום!

למעלה