יש בעיה בהגדרה השיווקית של 1 על 1
ניסים וסטפן התהדרו בהגדרה עיסקית "בית עסק שאינו תלוי" וזאת כתוצאה מהעובדה שהמקום עוסק אך ורק בבדיקת אופנועים ולא במכירתם. עסק שאינו עוסק במכירת אופנועים, כביכול אינו תלוי ואינו נמצא בקשרי מסחר כלשהם עם גופים שיווקים אחרים. עד עתה, ההתנהלות העיסקית אכן העידה על חוסר תלות וחוסר אינטרסנטיות בבדיקת האופנועים בגלל ניטרול מכירת המשומשים ובמקביל בעקבות יחסם האדיב, הסבלני וההגון של בעלי העסק. עם כניסת פרפר, שאגב הפורום למד שהיו בין הראשונים שהיו מוכנים לפתוח את עצמם לבית משפט שדה מול מאות גולשים אנונימיים, שספק אם לי היה בית עסק אם היה לי את האומץ לעשות צעד כזה, ועל כך כבוד גדול על היוזמה והנכונות להראות את צידקתם במדיה בעייתית כמו האינטרנט, אבל נחזור למקור ההודעה, עם כניסתם לשותפות עיסקית עם "1 על 1" , לא יכול יותר העסק להעיד על עצמו כ"בלתי תלוי" היות ותחת קורתו ופתח עיסקו מתנהל עסק לממכר אופנועים משומשים. יוכלו לטעון ניסים וסטפן, "נשארנו כפי שהיינו ועדיין איננו תלויים", אך כפי שהם יכולים להעיד על כך, יכול כל מכון בדיקה שבצידו עסק לממכר אופנועים להגדיר את עצמו באופן זהה. קחו לדוגמא את "אופנועי השרון" או "אישימוטו" ועוד עסקים נוספים, שמבהירים לפונים כי שני העסקים מתפקדים באופן נפרד אחד מהשני, אך עדיין יודע כל קונה, שלא קונים ובודקים באותו מקום מחשש לשת"פ בין העסקים. ועל זה נאמר ששוקולד זה טעים, וסטייק זה טעים, אבל שוקלד על סטייק זה לא טעים. ניתוק בספרי החשבונות של שני עסקים, עדיין לא אומר שמאחורי העסקים עומדים אנשים, ומטבעם של אנשים הוא ליצור יחסי חברות עם הקרובים אליהם, מה לעשות שכמו כולנו, אנחנו מבלים עם שותפינו לעבודה יותר מאשר אנו מבלים עם בני משפחתנו במהלך היום, ואין מנוס מפיתוח קשרים אישיים. עכשיו, אפשר לומר "חברים זה חברים ועסקים זה עסקים" אבל יחסי החברות יתערערו במידה ואחד על אחד יוציאו את המוכרן של פרפר כשקרן (האופנוע במצב מצויין אין פגיעה בשילדה, לעומת בדיקה שנעשית 3.5 מטר משם מראה שהאופנוע עבר תאונה והשלדה עוקמה). איך יגיבו סטפן וניסים כשיעמדו במקרה כזה? איך יגיבו גדי ויורי לאור קטילה שכזו? ואם המקרה יחזור על עצמו 3 פעמים ברציפות? מה אז? אני מניח שכששני בעלי עסק עובדים תחת אותה קורת גג , לפעמים יחסי החברות ויחסי השלמות העיסקית יכולים לעלות על שיקולי "טובת הלקוח". כדי לסכם: אין לי טענות לאחד על אחד וכנ"ל גם לגבי פרפר, כל אחד מהם, לדעתי עסק שאינו רואה את השקל בכיס כיעד אבסולוטי, אבל צריך להבין גם את אלו שפוחדים מהשילוב הנ"ל שיהפוך את השיקול העיסקי לשיקול העיקרי והם יצאו המופסדים בשורה התחתונה. ומעבר לכל האמור לעיל: ההגדרה העיסקית ששוווקה לקהל אינה תקפה עם כניסת פרפר לבית העסק, לכן יש צורך לשנות את המינוח העיסקי. הרבה הצלחה ל1 על 1 , והרבה הצלחה לפרפר, ונקווה שהייחוד של אחד על אחד מבחינת היחס, האמינות, השירות והרצון הטוב, לא יטמעו בין השיקולים הפיננסיים העיסקיים.