חבילות...

אני דווקא מבינה אותה

זה מרגיז נורא כשמישהו שלא עוזר, לא מעורב, לא מעריך, עושה משהו קטן ואז לוקח על זה קרדיט כאילו "תראו אותי אני סבתא מספר אחת"
גם חמותי עושה דברים כאלה. בלי שום עזרה מצידה (למרות שיש לה חברים שגרים בעיר שלנו) מצאתי לילדה שלי מטפלת מקסימה. 5 חודשים הילדה הייתה שם עד שחמותי באה יום אחד לביקור ובגלל שהגיעה מוקדם הלכה יחד עם בעלי לאסוף את הילדה מהמטפלת.
אחר כך שמעתי אותה מספרת לשכנה ש"ברור שהיא הלכה לבדוק את המטפלת" כאילו שאני צריכה את עזרתה להחליט מי טוב לבת שלי וכאילו שיש לזה קשר למציאות (היה לה כל כך חשוב לבדוק שזה לקח 5 חודשים וקרה לגמרי במקרה כי האוטובוס שלה הקדים)

מצד אחד, זה קטנוני לחלוטין. ילדותי לגמרי ולא מתאים להתנהלות של מבוגרים (התחושות שלי אני מתכוונת). מצד שני היוצא פועל הוא שכל דבר ככזה תורם להסתכלות שלה על עצמה כסופר-סבתא שתמיד יודעת מה טוב לנכדים שלה. זה נותן לה סוג של אישור עצמי לעשות דברים מאחורי הגב שלי, להעיר לי על כל דבר קטן ולדרוש כל מני דברים.

הרי אם היא באמת הייתה רוצה סתם לעזור, הייתה אורזת את חיתולי הטטרה ואת הדואר מוסיפה עוד כמה דברים על דעת עצמה ושולחת. אבל היא כנראה רוצה להרגיש שהיא ממש עוזרת אז היא מתעקשת על לשלוח חבילה גדולה. אחר כך תוכל לטפוח לעצמה על הכתף ולכי תדעי מה עוד יהיו המסקנות שלה (פתאום הם חייבים לה)
 
הלוואי שמישהו מהמשפחה שלי

או מהמשפחה שלו היה חושב עלינו ככה ורוצה לשלוח לנו משהו.
אחותי שלחה פעם אחת מיוזמתה וחברה משלוח מנות בפורים.
עצוב.
 
נכון

ולא סותר מה שאמרתי.
זה כמו שאם אמא שלך תעצבן אותך,
אני אכתוב לך "הלוואי שהיתה לי אמא שתעצבן אותי".
עצוב, וכואב, אבל לא רלוונטי למה שעצבן אותך
 
אני מראה לך את הצד השני...

כל מה שאמרת עליה הוא נכון. היא לא הוגנת ולא רק זה, היא גם לא הוגנת שהיא רוצה שישחקו רק בחוקים שלה.
אבל, זה עדיף מכלום.
 
ושוב אני חוזרת

כמה פעמים בעשרים שנותי כיתומה מאם אנשים התלוננו על אימותיהם?
מעולם לא אמרתי להם "עדיף ככה מאשר להיות יתום".
כי זה לא רלוונטי, פשוט.
זה שמצבי כיתומה גרוע יותר, לא הופך את האמהות שלהם לפחות מעצבנות

אבל תודה שניסית!
 
טוב, אני לא מסכימה איתך או עם הדוגמה שלך

את משווה למצב של אין. א"א להחזיר את אימא שלך אבל כן אפשר "לחנך" את חמותך, כן אפשר לראות את המצב אחרת. כל זמן שהנר דולק הכל ניתן לשנות.
 

smaak

New member
קראתי את ההודעה שלך

וגם את מה שכתבת בתגובות.

האמת (ואל תקחי את זה באופן אישי), ממה שאת כותבת ההתנהגות שלך מסתמנת כקטנונית. לא מדובר כאן בחיתולים, או חלבה כן או לא, או במבה.
אם חיתולים זה מה שאת צריכה, והיא לא שולחת- אז בקשי מחברה, בקשי מבן משפחה אחר וזהו.

את פשוט רוצה שהיא תתנהג כמו שאת רוצה שהיא תתנהג, ושום דבר אחר מלבד זה לא באמת ייספק אותך.

לפעמים יש הבדל בין רצוי ומצוי, כפי שאת יודעת, ואם היא לא מסוגלת ליותר מזה- שחררי.. תמצאי מקום אחר להשיג ממנו חיתולי טטרה.
או שתגידי לה מה שאת חושבת וזהו- בלי להתמרמר- חמותי היקרה, חיתולים זה כל מה שאנחנו זקוקים לו- אם את לא יכולה לשלוח רק אותם אז נסתדר, אין צורך,
וזהו.
לא מבינה למה לעשות כזה עניין מסיפור כל כך פעוט, מלבד הרצון לעשות דווקא בגלל דברים אחרים שמפריעים לך בה.
 
בדיוק מה שעשינו:

חיתולים זה כל מה שאנחנו צריכים.
לגבי ההמשך: אם לא מתאים לך, זה בסדר גמור, נבקש ממישהו אחר (אכן כבר עמדתי לבקש מחברה, אבל חמותי החליטה לשלוח בכל זאת) - זה כבר סיפור בעייתי. כי חס ושלום שנגיד את זה, זה ישר עלבונות, וסיפורים, ודרמות ומלודרמות, שאנחנו לא נותנים לה להיות סבתא, כי מה היא בסה"כ ביקשה? שנמציא רשימת דברים שהיא תשלח לנו?
כל הפואנטה, כל התלונה שלי, היא לא על כך שהיא לא שולחת מה שצריך. זה בסדר גמור, ואני אשמח להעזר באנשים אחרים. יהיה לי יותר קל ויותר נח. ואם היא לא היתה מתקשרת, גם הייתי מבקשת מאחרים ולא ממנה. אלא שהיא לא שולחת מה שצריך, עד שנמציא עבורה דברים שלא באמת צריך, כדי שהיא תרגיש שהיא שלחה "הרבה", והיא לוחצת על זה.
אבל הנה, אמרנו "זה כל מה שצריך" ותכף ומיד, אחרי חמש שש פעמים שאמרנו את זה, בשתי שיחות נפרדות, נפל האסימון ואכן יש משלוח של מה שצריך בלי עודפים
 
הכי פשוט:מה שאת באמת צריכה לבקש

מחברה או פשוט ממי שאת יודעת שישלח
ועבור חמוך הכיני רשימה מאוד מיוחדת ובעיקר מאוד ארוכה,היא כבר לא תתעקש יותר:)
 
למען האמת

חשבנו גם על זה.
לשלוח אותה לחפש פריטים מיוחדים מאד...
אבל זה היה נגמר באחת משתי האופציות:
או שהיא היתה סבתת השנה למשך 30 השנים הבאות בזכות זה, ואנחנו היינו ממש רעים שטיזזנו אותה;
או שהיא היתה מתפשרת "אין את הטחינה שאת אוהבת בכלבו (המינימרקט של הקיבוץ, אז הבאתי לך X, מה זה משנה, טחינה זו טחינה"
בסוף, נפל האסימון, ואת הבקשות הבאות הפניתי לחברה. שם גם יזמתי בקשה ולא חיכיתי שישאלו
 
למעלה