חבה מול משיכה

חבה מול משיכה

לפעמים כשמתאהבים במישהו, קשה להיות אתו בידידות כי נמשכים אליו ורוצים אותו וסובלים שלא מתממש. מצד שני, אם החבה מספיק חזקה, נהנים כל-כך מהאדם רגשית, שזה מתגבר על המשיכה ומצליחים להשאר ביחד. מה הגבול? מתי החבה מתגברת על המשיכה, ומתי המשיכה מתגברת על החבה? אני חושב, שבדרך-כלל רגש חזק יותר מגוף. הייתי שמח להשאר ידיד עם אהבת חיי, שרציתי להנשא לה, ומעולם לא רצתה שום קשר אתי.

oferyosi

New member
תן לי להגיד לך משהו

אל תהיה שמח להיות ידיד עם מישהי שהיא אהבת חייך. אני אומר את זה כי הייתי שם לא מזמן , והתנתקתי , וחזרתי, והיום אני יודע שזו טעות. רגש אכן יותר חזק מגוף...מי כמוני יודע , אבל אפשר לנצח... אם תשאר ידיד של מישהי שאתה אוהב באמת רק תסבול!!!! מה?? לראות אותה עם משיהו אחר ולשמוע את הסיפורים - סליחה - לא תודה!! שתבוא לבכות לך שמישהו זרק אותך , אבל לא תרצה להיות איתך?? לא תודה!! אני לא רוצה להיות חבר מגירה , ונער שעשועים. אם אני לא טוב מספיק בשביל להיות חב שלה- היא לא שווה שאני אהיה ידיד שלה. קשה לקבל את זה בהתחלה, אבל זו האמת!!!

oferyosi

New member
ועוד דבר..

חיבה זה נחמד... אבל אם היא לא איתי - לא צריך את החיבה שלה - ושאחר כך תזדיין עם מישהו אחר (סליחה על הישירות!)

זה בכלל לא יפה

אם אני אוהב בחורה, אני מכבד ומעריך אותה. לא אאחל לה ללכת להזדין ולא אעליבה, אלא אבנה אתה מערכת יחסים ואתן לה אהבה מה, בשביל דבר פשוט ועלוב כמו מין תותר על אשה שאתה אוהב, מעריך, מוקיר ורוצה אתה במערכת יחסים עמוקה? אני לא.

oferyosi

New member
לא הבנת...

אם היא ויתרה עליי (משמע לא רוצה להיות איתי בקשר רציני) - אז אין לי מה לחפש את קרבתה העיקר להיות שם - ולראות אותה עם אחרים. אם לך זה טוב סבבה - אני ניסיתי את זה , ומהר מאוד הבנתי שזה מיותר לחלוטין. גם אני לא יכולתי להיות בלעדיה וכו'. זה אבל לא עוזר לי כדי שתהיה שלי. לא רוצה...קשה לקבל...אבל אין מה לעשות אם אתה רוצה להיות ידיד של מישהי שהיא אהבת חיים - מה אני אגיד לך...אתה מזוכיסט

oferyosi

New member
זה לא איחול..

אני רק אומר לא רוצה להיות המאמי שמלטף...ואח"כ היא רצה להזדיין עם מישהו אחר. לא תודה

אז לא חויתם אהבה אמתית

כשבאמת אוהבים מישהו, לא משנה לנו אם יגע בנו או לא. מגע בסך-הכל דבר גופני, תאות הבשרים, דבר שפל ונחות וחסר כל ערך. סתם פעולה ביולוגית פשוטה ופרימיטיוית. אהבה הרבה יותר חשובה, לאין ערוך.

oferyosi

New member
אני מקווה שאתה מבין מה אני אומר..

זה נראה לך נורמלי לראות מישהי שהיא אהבת חייך - לא איתך אלא עם מישהו אחר ולהגיד לעצמך "נו טוב ידיד זה מספיק"??? זה נראה לי מזוכיסטי לחלוטין או לחילופין הסתפקות בהכי מועט שיש עם סבל טוטאלי!!! בן אדם נורמלי (וואט-אבר ההגדרה של נורמלי...) לא היה מוכן לזה וברור גם למה... אני בכוונה הקצנתי כי יכול להיות מצב שאהבת חייך לא איתך - אבל לבד. זה לא משנה!!! כי מה שחשוב זה מה שאין וזה שהיא לא איתך!!! זה ואין בילתו!!! אתה צריך להגיד לעצמך אני לא כוסית ולא הומו - או שאת איתי , או שחפשי לך הומו לספר לך את כל הדברים הקטנים שלך - בלי שיש ביניכם כלום. וכן - אני חויתי אהבה שלא תהיה כמותה...אבל מה זה עוזר אם אין צד שני????

oferyosi

New member
ולא דיברתי מילה על תאוות בשרים

כי אותה אחת שאני אוהב - ממש לא מעניין אותי אם היא תשכב איתי או לא...אני ממש לא לחוץ על זה ולא מעניין אותי מזה (כמובן שטבעי שזה גם יבוא) - הכל בתנאי שאני יודע שהיא איתי!!!! אבל כשאתה שחקן ספסל - לא תודה.

אתה לא מבין אותי

עם אהבת חיי חשוב לי בעקר להיות או לשוחח ולעשות דברים רגשיים, כי אני אוהב אותה וחושב שנחמדה ורוצה להנות ממנה רגשית. אם תהיה ידידתי, אהנה בכל-זאת מקשר רגשי כלשהו אתה, משהות אתה, מדבורים ומעשים משותפים ומאופיה הטוב. לכן עדיף להיות בקשר רחוק עם אדם שאוהבים מלא להיות אתו בקשר בכלל. כשאוהבים אדם, רוצים להיות קרובים אליו רגשית ולהנות ממנו, להפגש אתו הרבה וכולי.

אוטוטו25

New member
אם היא אהבת חייך ...

אז איך אתה תוכל לחיות שתראה אותה יוצאת עם מישהו אחר ... ?!?!?!

עניתי כבר

רק אשמח, שהיא יוצאת עם מישהו אחר. אני אוהב אותה כי היא נחמדה, ולכן אני רוצה בטובתה. אני רוצה להיות אתה ולהנות ממנה, ויותר חשוב לי להיות קרוב אליה ולעשות אתה דברים רגשיים מאשר ליצור אתה מגע זוגי. אם היא תחשוב עלי דברים טובים ותאהב להיות ולדבר אתי, אשמח. אני רוצה להיות קרוב אליה ככל האפשר, וככל שאהיה קרוב אליה נפשית אשמח יותר.

oferyosi

New member
אני מבין אותך - רק שזה לא הגיוני

ולא מעשי!! איך היא תעשה איתך "דברים רגשיים" אם אין לה שום רגש כלפייך??? מה יש להנות מאופיה הטוב - כשהיא משקיעה אותו במישהו אחר (או אם אין לה אז זה לא בך)??? המצב שאתה מתאר הוא מצב לא בריא גם בתיאורייה - ובטח במעשה. ואני אגיד עוד פעם - אין אפלטוני עם אהבת חיים !!

לא נכון!

אם אני אוהב אותה וחושב שהיא נחמדה, אני רוצה להיות אתה במערכת יחסים, שזה אומר: להיות אתה, לדבר אתה, לשתף אתה חויות, להגיד לה מלים טובות, לעזור לה ולעשות אתה דברים מענינים. כשאני אוהב אדם, נעים לי להיות אתו בקרבה ואני רוצה להפגש אתו הרבה. זה בדיוק המקרה שקרה לי: הכרתי מישהי, למדתי במשך השנים לאהבה אהבה עצומה, נהניתי אתה וקויתי, שנמשיך להפגש ולדבר. עד היום אני עצוב, שלא רצתה.

אם אתה לא מוכן לקבל דיעות שונות משלך,

אז למה אתה מעלה את זה כסוגיה בפורום? גם אני חושבת שזה קשה עד בלתי אפשרי להשאר בקשר ידידותי עם אדם שרוצים שיחיה איתך את חייך. מעבר לתחחושה הרגשית הקשה, זה גורם להרבה אנשים להשאר תקועים ולא למצוא קשר הדדי.

אני חויתי היטב

אהבת חיים לא ממומשת ומצערת, שמפני שהיתה אהבת חיים קויתי לפחות להשאר אתה בקשר ידידותי. זה תלוי, כמה רגש אפלטוני יש לעומת כמה רגש רומנטי יש.

ואני רוצה לדעת

מתי אפשר להשאר בידידות למרות הרגש הזוגי, ומתי לא. מתי החבה מתגברת ומתי המשיכה. אני חושב, שבדרך כלל נפש יותר חזקה מגוף.

למה אתה כל הזמן שואל אנשים

אתה צריך לקלוט שלא משנה מי צודק ומי טועה - לך יש השקפת חיים אחרת על העולם ועל זוגיות מרוב האנשים, אם לא כולם. לך יש סולם ערכים רגשי אחר לחלוטין מכולם, אתה כל הזמן שואל שאלות ותמיד מתווכח עם כולם וחבל, די עם הוויכוחים - פשוט תפנים שאתה לא מסתכל על הדברים כמו כולם, אנשים בדרך כלל לא יכולים להיות ידידים של מישהו שהם מאוהבים בו כי זה מכאיב ומתסכל, אנשים בדרך כלל מתגברים על אהבה נכזבת אחרי תקופה מסוימת ולא משאירים אותה בלב לנצח כמין פנטזיה מקודשת כזאת - אבל לך יש את היכולת הנדירה להפריד בין תשוקה לחיבה לאהבה רומנטית ועם זאת לערבב ביניהם ולהרגיש דברים בנינוחות (או פלאט-ליין, לטעמי) ובלי סערת רגשות כלשהי משום דבר. אז אני לא יודעת אם זה כתוצאה מחינוך או מהחיים בכפר (שזו מין בועה כזאת) או איזשהן בעיות/מחסומים רגשיים/רמה מנטלית שיש לך שגורמים לך להרגיש אחרת מבערך כל מי שתמצא כאן בפורום. כולם אומרים לך כל הזמן ובכל הפורומים שיש לך גישה מוזרה, אבל וואלה, זה הדרך שאתה מרגיש ותעשה מה שטוב לך. אבל אל תצפה שמישהו כאן יצליח לתקשר איתך על אותו גל או להבין אותך או להסביר בדרך שתהיה מקובלת עליך ותואמת לעקרונות הרגשיים והמנטליים שלך. אם אתה לא מבין על מה אנשים מדברים כי אתה בא ממקום אחר לגמרי - זה פער שמאוד קשה לגשר עליו, במיוחד כשאתה לא מקשיב ולא פותח את הראש לרעיונות חדשים אלא רק מתווכח ומתרגז כי אתה לא מצליח להבין על מה כולם מדברים. מעניין אותי אם תצליח להגיב לעניין או שתמשיך לחזור על אותם דברים גם בתגובה להודעה שלי.

למעלה