חבה מול משיכה

בודאי שאענה ועניתי

שגם לו היתה גבר, הייתי אוהב אותה מאד, לפחות כמעט באותה מדה, והייתי רוצה באותה מדה מערכת יחסים אתה. (כמובן, אז הייתי רוצה רק ידידות ולא משהו אחר).

היתה נשארת

לגמרי. אני אוהב את אישיותה, לא את נשיותה. לא אכפת לי, אם היא גבר או אשה, אכפת לי שהיא אדם עם תכונות טובות בעיני. אני נהנה להיות אתה ולהחשף להתנהגויותיה הנחמדות ולאופיה הנחמד. הרצון שהיה לי בקשר זוגי אתה לא נבע ממשיכה, אלא דוקא מהאהבה הזאת. רציתי קרבה אתה, בעקר קרבה נפשית.

התאהבות ואהבה

התאהבות היא הסחפות עם המשכות לתכונה חיצונית של אדם, שמעוררת בנו תשוקה ומתח. בדרך-כלל זה משהו חולף ופשוט. אהבה רומנטית שאינה התאהבות, היא התרגשות עמוקה וחזקה, הנובעת מהכרות חזקה עם עומקי אופיו של האדם, ממלאת את כל הנפש והמחשבה ומביאה לטרוף חושים ולרצון למהר להיות עם האדם ולמהר לדבר אתו, ולשמחה עצומה כשפוגשים את האדם וכשחושבים עליו. זה מה שנשאר כל החיים, כשההתאהבות חולפת.יש לזה ערך נפשי אדיר בשביל האדם, כמו שערכיו, תחביביו ונושאי הענין שלו חשובים לו רגשית כחלק עקרי בחייו.

אחי. אתה מאזוכיסט אמיתי

אתה בכלל לא מקשיב להערות המאוד מציאותיות שאומרים לך כאן בשרשור. אתה כאילו בא להשריש את השקפת העולם שלך שהיא השקפת מיעוט. השקפה לפיה יש לקיים אהבה רומנטית שבפועל היא אפלטונית כאשר ברקע קיימת משיכה מינית. אתה כאילו עברת כל הרבה דחיות מיניות, עד שהסתגלת למציאות לחלוטין ואתה חושב שרק "כך" צריך להיות. תכתוב בלוג וזהו. הגישה הנעלית שלך היא מתכון לסבל מתמשך. אתה בןאדם, בשר ודם ותו לא. תעשה חיים אחי

תגובה

הסבה שאני חווה אהבה רומנטית שהיא אפלטונית, היא שהאהבה הזו כל-כך חזקה כי האשה כל-כך טובה באופיה בשבילי. היא יותר מבעלת המין האחר בשבילי, היא חשובה לי כי אני מעריך אותה כאדם. זו הסבה, שבתנאים מסוימים הייתי מוכן לשאתה.

אהבה נכזבת

אהבה חדשה לא פותרת אהבה לא ממומשת, היא רק גורמת לרצות את הקודמת בתור ידידה ולא בתור חברה. הדרך הכי טובה להתגבר על אהבה לא ממומשת היא תחביבים: למצוא את הדברים שאתה הכי אוהב לעשות ומענינים אותך, לעשות אותם הרבה ולחשוב עליהם הרבה. אז נאהב יותר את עצמנו ופחות נהיה תלויים באהבת אחרים. בדרך-כלל אדם אוהב את עצמו יותר משהוא אוהב כל אדם אחר.

Deanna2688

New member
שימו לב.

שמתם לב, כמה הוא חוזר על אותו משפט כל הזמן? שוב ושוב הוא חוזר על אופי המטפלת, ועל זה שהיה רוצה לשאת. באלוהים, אני מרחמת על חברה שלו שצריכה להיות בתחרות מול פנטזיה בלתי ממומשת. אני בהחלט מצדיעה לך על גדלות הנפש, ועל האמונה החזקה שאהבה היא נפרדת מתשוקה. ושאתה מפריד בין רגשות שונים. אבל חלק מלהיות מאוהב ממישהו, זה לא רק השיחות היפות, הנעימות, ורגעי ההולמארק. זה גם להיות ביחד פיזית... (ולשבור את המזרן...) מג.

אם מדברים על מטפלת

היא הרי טיפלה בו והוא לא הכיר את "האני" האמיתי שלה, הוא הכיר את הפן הטיפולי שלה, שברור שהוא נעים, הרי בשביל זה משלמים לה...

כן הכרתי

אופיה היה כה טוב ומיוחד, שפרץ ובלט ממנה חזק ואי אפשר היה לא להבחין בו. הרגשתי באמת הכי פנימית של אופיה. היא השפיעה עלי חזק עד למקומות הכי עמוקים בנפשי.

כן

אני מקוה למגע גופני עם המטפלת לא בשביל ההנאה הגופנית, אלא בשביל הקרבה הנפשית שקרבה גופנית יוצרת. המגע הגופני לא חשוב לי אתה, אלא הקשר הנפשי. לולא היתה לי חברה, הייתי מוכן להנשא למטפלת כי אני אוהב אותה. אני לא רוצה כרגע מגע גופני אתה, כי יש לי חברה והיא כנראה נשואה, אבל אני מקוה לו ובטוח שארצה בו בעתיד אם יהיה בינינו קשר, שיאפשר אותו, למשל אם היא תתגרש ואהיה פנוי.

זה משהו מאד עמוק וחזק

יש לה חמידות עדינה, שמחת חיים ויכולת בטוי רגשי חזקה וכנה, שפורצים ממנה חזק, חדרו חזק לחלקים הכי עמוקים בנפשי ומלאו את כל תודעתי ונפשי בהתרגשות עצומה, שהביאה אותי לטרוף חושים ושמחה עצומה לראותה, עד שהייתי רץ אליה ומתנפל אליה בדבורים כשבאה. כל עולמי היה מלא בה, היא היתה כמו אלה בשבילי. הבעתי לה את אהבתי במשך כל הטפול. פעמים חלתה, והתקשרתי לשאול למצבה. קניתי לה מתנה מיוחדת. נתתי לה ספורים שכתבתי, ספרתי לה על ספרים שקראתי, שאלתיה על עבודתה ועל למודיה ואמרתי לה שהיא האשה הכי נחמדה שהכרתי. התחננתי בפניה שתשקול לשמור אתי קשר. בקשתי לדבר אתה על זה, שתסביר לי למה אינה אוהבת אותי. לו לפחות המשיכה לשוחח אתי לפעמים, הייתי מאושר, כי הייתי נהנה ממנה ומאופיה הטוב. אני מקוה לחבקה ולנשקה, כדי להרגיש קרוב אלי את התכונות המיוחדות האלה ואת הרגוש שבהן.

dasi85

New member
יהודה.......

היי יהודה, מה שלומך? אני הדס, ואני לומדת פסיכיאטריה. לאחר שקראתי את הבלוג שלך, אני מקווה שאתה ממשיך בטיפול כלשהו..אני מאחלת לך הרבה הצלחה, והלוואי שתצליח. חברי פורום יקרים. קבלו בהבנה את מחלת הסכיזופרניה, שבין היתר מתבטאת בליקוי בשיפוט המציאות התקין, אובססיה, חשיבה מופשטת שמנותקת מהקשרים מציאותיים ונשמעת כפילוסופית, נושאים ללא היגיון ומטרה, חשיבה מוזרה, לא מובנת, חזרה על משפטים, מחשבות שווא אשר מרובות,מוזרות ולא מאורגנות, אשר כושר שיכנוע הגיוני אינו משפיע עליהם, עולם חוויות, דימיונות ורעיונות לא הגיוניים, המנותקים מהתייחסות מציאותית לעובדות אובייקטיביות. ההפרעה היא בד"כ תורשתית, או נעוצה ביחסים לא טובים בין ההורים לילדים, היעדר קשר יציב, תומך ומשרה ביטחון בין ההורה לילד. גם גורמים מאיצים שונים יכולים להיות חלק מהעניין (טראומה, תאונה,פרידה, גיוס וכ'ו)

dasi85

New member
לסכיזופרניה יש מגוון תתי נושאים....ומניסיוני

הרב. כן.. יש פה מקום לכך, ולכן אין לאנשי הפורום מה לשפוט אותו, כי גם כך לא יבין את המציאות התקינה. רק ע"י טיפול נאות ומתאים במסגרות המקובלות.

אנחנו לא שופטים אותו

ואנחנו נותנים לו את הכבוד הראוי לו בתור חבר נאמן בפורום, פשוט תפישת העולם שלו נראת לנו תמוהה ושונה משל רב חברי הפורום.

מצחיק מאד מצדך

את חושבת שזה חכם, לאבחן אותי כסכיזופרן? אולי לך יש איזו בעיה? אני אדם מאד יציב ובוגר בנפשו. אל תעירי הערות, אם אין לך משהו מענין להגיד.

למעלה