זרמים בנצרות

Russia 4 Ever

New member
זרמים בנצרות

האם הכנסיה היוונית והכנסיה האורתודוקסית זה אותו דבר או שהכנסיה היוונית היא תת-זרם בתוך הזרם האורתודוקסי? ועוד שאלה: האם הנצרות הפראבוסלאבית ברוסיה היא בעצם סתם שם נוסף של הנצרות האורתודוקסית או שזה זרם בפני עצמו בתוך הנצרות?

אריק ל

New member
אוקיי, זה הולך ככה

הנצרות האורתודוכסית מתחלקת לכמה זרמים, בניהם הנצרות האורתודוכסית היוונית, הנצרות האורתודוכסית הפראבוסלאבית (שמתחלקת לכנסיות שונות כמו הכנסייה הבולגרית, הכנסייה הרומנית וכד'), והנצרות האורתודוכסית הסלבונית. זה הזרם השלישי בגודלו אחרי הקתולים והפרוטסטנטים (אלא אם כן ניתן לסווג את שני הזרמים הללו לזרם אחד?), ואחריו יש גם את הכנסייה הקופטית שיש לה קשרים חזקים לכנסייה האורתודוכסית ואת הכנסיות של המזרח שלחלקן יש קשרים עם הכנסייה הקתולית, הפרוטסטנטית, והאורתודוכסית.

נו באמת!!!

בתור רוסי, אינך יודע כי הכנסייה הפרבוסלבית היא בת של הכנסייה היוונית-אורתודוקסית, שנפרדה ממנה לפני כ-300 שנה?! בעצם היא לא נפרדה ממנה, אלא היא רצתה להיות עצמאית, אבל האמונה היא בדיוק אותה האמונה! נ"ב: פעם הייתי בתפילה ברוסית (בעין כרם), והיה מאוד מרגש ומיוחד, אך לצערי איני מבינה לא רוסית ולא פרבוסלבית (רוסית עתיקה), וכמה חבל שאין להם שם כמעט משתתפים, חוץ מכמה נזירות! זה די הפליא אותי, כי אני שואלת את עצמי, היכן כל הרוסים שעלו ארצה, ואשר חלק קטן מהם היה נוצרי ברוסיה. מעניין למה אף אחד לא דואג להם כאן מבחינה רוחנית. טוב, זה לא לפורום הזה.

באמת? ../images/Emo22.gif

לפי "ההצפה"
הרוסית בכנסיות לפני החגים (והעברית המאוד 'עולית-חדשית' שבהם הם מדברים עם הכמרים, כי שם, לא הרוסים - ובוודאי לא הכמרים היווניים, אינם ממש דוברי אנגלית, ואין להם ברירה אלא לתקשר בשפת-הקודש של אדוננו ישו
- כלומר, בעברית...
), איני בטוחה שהם אתאיסטים...

אריק ל

New member
לפני החגים כן

כמו שהמוני יהודים חילונים הולכים לבית הכנסת ביום כיפור ויש לא מעט שהולכים גם ביום שישי. בנוסף גם כל אלה שלא אוכלים חמץ בפסח ואינם נוסעים ביום כיפור. אבל ביום יום רוב היהודים בארץ אינם הולכים לבתי כנסת, ולכן רוב בתי הכנסת אינם מלאים. בנוסף, רוב העולים חיים בערים הגדולות - אשדוד (שמחולקת בין רוסים לבין חרדים... שילוב מוזר), אשקלון, נתניה, חיפה ולא בכל מיני כפרים ערביים.

tayenka

New member
ותזכורת - *רוב* העולים מרוסיה הם

י-ה-ו-ד-י-ם. מה יש להם לחפש בכנסייה? (חוץ ממוזרים כמוני, בעלי עניין אנתרופולוגי?)

tayenka

New member
א. מאיפה הסטטיסטיקה הזאת?

ב. כל אלה שאינם יהודים מבין העולים, אני לא בטוחה שהם "נוצרים", שכן הם אתאיסטים. טני לא חושבת שבגלל שאבות אבותיהם היו נוצרים, צריך לשייכם לנצרות כ"ברירת מחדל" - לא כל אדם חייב להיות מזוהה עם דת.

אריק ל

New member
ראי מה שכתבתי למעלה

והסטטיסטיקה פורסמה שנה שעברה בנתונים על האוכלוסייה בארץ לקראת יום העצמאות שעבר. ראוי לציין שזה הנתון הנאור יותר, כי יש את המבקרים של כל העלייה הרוסית שמגזימים וטוענים שמחצית מהעולים ואף יותר אינם יהודים. כמובן שמדובר בשטויות.

לא מעניין אותי במה מאמינים הרוסים

מה שהכי חשוב לי זה שהם יהיו חלק ממדינת-ישראל, ישרתו בצה"ל, ילמדו את המורשת התרבותית של העם היהודי ויזדהו אתנו. אמונתם - זה עניינם שלהם. כמובן - "צדיק באמונתו יחיה". כל-אחד שיאמין במה שלבו יורה לו.

אריק ל

New member
ברור, אבל הדיון כאן הוא על השתתפותם

של הרוסים הנוצרים בכנסיות בארץ.

avshif

New member
ציטוט

אם את מביאה ציטוט לפחות תדייקי "איש באמונתו יחיה"

אלי ו.

New member
אוי ואבוי לך ../images/Emo5.gif

אתה חושב שהשיבוש הוא המקור? לאן הגענו? חבקוק פרק ב א עַל-מִשְׁמַרְתִּי אֶעֱמֹדָה, וְאֶתְיַצְּבָה עַל-מָצוֹר; וַאֲצַפֶּה, לִרְאוֹת מַה-יְדַבֶּר-בִּי, וּמָה אָשִׁיב, עַל-תּוֹכַחְתִּי. ב וַיַּעֲנֵנִי יְהוָה, וַיֹּאמֶר, כְּתֹב חָזוֹן, וּבָאֵר עַל-הַלֻּחוֹת--לְמַעַן יָרוּץ, קוֹרֵא בוֹ. ג כִּי עוֹד חָזוֹן לַמּוֹעֵד, וְיָפֵחַ לַקֵּץ וְלֹא יְכַזֵּב; אִם-יִתְמַהְמָהּ, חַכֵּה-לוֹ--כִּי-בֹא יָבֹא, לֹא יְאַחֵר. ד הִנֵּה עֻפְּלָה, לֹא-יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ; וְצַדִּיק, בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה. {ס} בפסוקים האלה יש שני אמרות שנוטים להוציא מהקשרם: 1) עוד חזון למועד פירוש מקובל (ושגוי) - יש עוד הרבה זמן. משמעות - יש עוד נבואה לאותו זמן, מפלת הכשדים (נבואה טובה, להבדיל מפרק א) 2) צדיק באמונתו יחיה פירוש מקובל (ושגוי) - כל אחד והאמונה שלו, פלורליזם עאלק. משמעות - רק הצדיקים (עם ישראל) ישארו בחיים בזכות אמונתם/יושרם/מעשי החסד שלהם.

אלי ו.

New member
../images/Emo13.gif

זה בסדר, אתה לא הראשון שעשה את הטעות הזו, זה אחד השיבושים הנפוצים ביותר ולכן הוא מצליח לעצבן אותי כל פעם מחדש. אגב, שיא השיבושים שראיתי היה של אישה שהציגה את עצמה כמורה לתנ"ך וניסתה להעביר ביקורת על חברי פורום מסוים באמרה: "מהרסייך ומחריביך ממך יצאו. השבוע לימדתי את הפסוק הזה והוא דיבר בדיוק עליכם." הפסוק הוא חלק מנבואת הנחמה של ישעיהו, ומשמעותו שהמהרסים והמחריבים (הגויים) יצאו מבין היהודים וישאירו את ארץ ישראל ליהודים. ואני חשבתי לעצמי, עוד מורה שהעבירה את השיבוש לדור הבא.

avshif

New member
ציטוט

והתקלה מצידי: הציטוט "אין נביא בעירו" מהיכן המקור האם מהתנ"ך? מה דעתך?

אלי ו.

New member
למיטב ידיעתי המקור הוא דברי ישו

בברית החדשה לוקאס 4. בתרגום שיש בידי תרגמו את זה קצת אחרת: 17 וַיֻּתַּן־לוֹ סֵפֶר יְשַׁעֲיָה הַנָּבִיא וַיִּפְתַּח אֶת־הַסֵּפֶר וַיִּמְצָא אֶת־הַמָּקוֹם אֲשֶׁר הָיָה־כָתוּב בּוֹ׃ 18 רוּחַ אֲדֹנָי יֱהוֹה עָלָי יַעַן מָשַׁח אֹתִי לְבַשֵׂר עֲנָוִים׃ 19 שְׁלָחַנִי לַחֲבשׁ לְנִשְׁבְּרֵי־לֵב לִקְרֹא לִשְׁבוּיִם דְּרוֹר וּלְעִוְרִים פְּקַח־קוֹחַ לְשַׁלַּח רְצוּצִים חָפְשִׁים לִקְרֹא שְׁנַת־רָצוֹן לַיְהוָֹה׃ 20 וַיְהִי כַּאֲשֶׁר גָּלַל אֶת־הַסֵּפֶר וַיְשִׁיבֵהוּ אֶל־הַחַזָּן וַיֵּשֶׁב וְעֵינֵי כָּל־אֲשֶׁר בְּבֵית הַכְּנֵסֶת נְשֻׂאוֹת אֵלָיו׃ 21 וַיָּחֶל וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם הַיּוֹם נִתְמַלֵּא הַכָּתוּב הַזֶּה בְּאָזְנֵיכֶם׃ 22 וְכֻלָּם הֱעִידֻהוּ וְתָמְהוּ עַל־דִּבְרֵי חֵן הַיֹּצְאִים מִפִּיהוּ וַיֹּאמְרוּ הֲלֹא־זֶה הוּא בֶּן־יוֹסֵף׃ 23 וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם הֵן תֹּאמְרוּ לִי אֶת־הַמָּשָׁל הַזֶּה רֹפֵא רְפָא אֶת־עַצְמֶךָ וּכְכֹל אֲשֶׁר שָׁמַעְנוּ שֶׁנַּעֲשָׂה בִּכְפַר־נַחוּם עֲשֵׂה־כֵן גַּם־פֹּה בְּעִיר מוֹלַדְתֶּךָ׃ 24 וַיֹּאמַר אָמֵן אֹמֵר אֲנִי לָכֶם אֵין־נָבִיא רָצוּי בְּאֶרֶץ מוֹלַדְתּוֹ׃ 25 וֶאֱמֶת אַגִּיד לָכֶם אַלְמָנוֹת רַבּוֹת הָיוּ בְיִשְׂרָאֵל בִּימֵי אֵלִיָּהוּ בְּהֵעָצֵר הַשָּׁמַיִם שָׁלֹשׂ שָׁנִים וְשִׁשָּׁה חֳדָשִׁים וַיְהִי רָעָב גָּדוֹל בְּכָל־הָאָרֶץ׃ אגב, מכאן גם אפשר ללמוד שישו היה כנראה דיסלקטי
, מה שהוא "קרא" מספר ישעיהו היה שיבוש ואיחוד של מספר פסוקים רחוקים אחד מהשני. (לא ברור לי למה הוא עשה את זה)

למעלה