זריקה בליסטית...

JustMaths

New member
זריקה בליסטית... ../images/Emo4.gif

שלום, מצב 2 כמה נוסחאות שראיתי לזריקה בליסטית ואני קצת מבולבלת, אשמח להסבר (מצב הבעיה שלי איתן...) תודה!

קודם כל אני ממש ממליץ לך לא לזכור נוסחאות אלא

לחשב בכל מקרה בנפרד: מתייחסים לבעיה כאילו יש הפרדה מוחלטת בין הציר האופקי לציר האנכי והתנועה האופקית נפסקת ברגע שהתנועה האנכית נפסקת (כי הגוף פגע בקרקע). כך לא תתבלתלי כאשר זורקים מגובה מסוים וזה אמור להגיע לקרקע, כאשר יש גם בציר X כוח היוצר תאוטה ועוד. לגבי הנוסחאות שהבאת: ההנחה היא שהטווח המרבי מושג בזווית 45°, אבל כאשר נתון בשאלה שזרקו בזווית אחרת צריך לחשב גם את tgTetha

JustMaths

New member
תודה, כן אני...

יודעת שמתייחסים לכל ציר בנפרד, בד"כ בציר x תנועה במהירות קבועה ובציר y תנועה בתאוצה (g כלפי מטה) ואז מנתחים כל תנועה בנפרד, פשוט נתכלתי בדפי נוסחאות ובספרים במשוואות הללו ורציתי כיצד הן עולות בקנה אחד. אז אם הבנתי נכון, המשוואה ל-x המקסימלי (היכן שלא מופיע הזווית) היא כאשר ההנחה היא כי הזווית הינה 45 שאז המרחק הוא מקסימלי, ואילו המשוואה לטווח מקסימלי נותנת לי שפוט את המרחק האופקי שעבר הגוף עד חזרה לגובה הזריקה, כלומר אם נזרק מגובה h כלשהו והוא הגיעו לגובה h+y כלשהו אזי ה-x שאני אקבל זה עד שהוא יגיע לגובה h שוב. אבל עדיין לא ברורה לי הנוסחה של הזווית.... תודה רבה על ההסבר!

בדיוק בגלל זה אני מציע לחשב כל פעם מחדש.

במקרה הזה אני לא יודע מה מייצגת הזווית: האם זאת זווית הזריקה, או שמא זו זווית הפגיעה בקרקע? אם זו זווית הזריקה, אז כנראה שהטווח המרבי לא מושג בזווית של 45° אלא בזווית אחרת, שאותה מוצאים(כנראה) ע"י בחינת התוצאה הטריגונומטרית, או ע"י גזירה. אם זו זווית הפגיעה בקרקע, אז משווים את האנרגיה הקינטית פלוס הפוטנציאלית בגובה Yo לאנרגיה הקינטית בלבד בגובה הקרקע. עושים Vy/Vx = tan theta בשני המקרים זה המון עבודה לפתור הכל באותיות, בעוד שפתרון עם המספרים הספציפיים והפרדת הצירים היה יותר קל.

למעלה