זרימה...

זרימה...

לפני מספר ימים, נשאלתי דרך המסרים ע"י מישהוא, שאלה מעניינת וחשובה שגרורמת לי לשוב ולהרהר בה: מהיא תפיסתי לגבי זרימה / FLOW באמנויות הלחימה הפיליפיניות ובכלל (לתפיסתי)... הגדרה "אקדמית" לזרימה היא: "התנועה בחלל ובזמן שבין אקציה לריאקציה". מה אומרת הפלצנות הזו
לפי הבנתי היא מדברת על היכולת שלנו לנוע וברצף ולא בקיטוע וע"י כך לתזמן טוב יותר את הטאקטיקה שלנו אל מול היריב... הזרימה לדידי היא הרכות שבתנועה... היכולת לחולל ולהגיב לשינוי... מהיא לתפיסתכם

לירוןE

New member
מחזק ומוסיף....

בנוסף למה שאמרת, זרימה היא גם היכולת שלנו לנתב את האנרגיה של היריב ברצף ולא בקיטוע. כלומר, הזרימה היא: 1. מה שאמרת. 2. היכולת למנוע מהיריב לפגוע בנו, לא על ידי חסימה קשה ו"בלימת האנרגיה שלו", אלא על ידי ניתוב האנרגיה שלו לכיוון אחר (ושימוש בה לתועלתנו).

shlomym

New member
אני יעזר קצת בפיסיקה ובטבע...

כמטאפורה ניקח את המיים לזרימה צריך הפרש פוטנציאלים וגמישות. ובהקשר שלנו: הפרש הפוטנציאלים= הכוונה גמישות= "גמישות" שכלית,נפשית,עיצבית, קוגנטיבית וכו' שמשפיעה כמובן על "התנהגות"האיברים(מוטוריקה). מקווה שהבנתם

fa jing

New member
ניתן להרחיב רבות על עניין הזרימה.

אני אישית רואה בזרימה את אחד הניואנסים הכי חשובים בלחימה או אף להרחיק לכת לחיים, באינטראקציה בין שני פרסונות. למה אני אומר ניואנס? ניואנס זה משהו קטן שעושה את כל ההבדל, זה לא משהו גראנדיוזי או ענק או בולט לעין אבל זה משהו שמשנה את כל התמונה לגמרי. לכן אני מגדיר במשפט אחד את עניין הזרימה: זרימה היא לא תנועות או טכניקות, זרימה היא הדבר הנמצא בין הטכניקות/תנועות- ייתכן וזו גם הגדרה פלצנית קצת ועל כך אני מתנצל. זרימה היא האופן בה טכניקה/תנועה מסויימת המתחברת לרעותה בצורה מאוד רנדומלית המלאה בשינוי ולכן קשה לחיזוי(כמובן שמדובר על רמה גבוהה). חנן

shlomym

New member
חנן,בהקשר לדבריך....

"זרימה היא לא תנועות או טכניקות, זרימה היא הדבר הנמצא בין הטכניקות/תנועות" הדבר הזה,שכתבת עליו,היא/הוא הכוונה שכתבתי לעיל,הפרש הפוטנציאלים שמביא לשינוי. כמו בחשמל,ללא הפרש פוטנציאלים(מתח) ,לא תהיה זרימת אלקטרונים. זרימה היא אינה רנדומלית,אלא תנועה ש"נראית" רציפה. אתן עוד דוגמא: במסך הטלויזיה,אנחנו רואים תמונה זורמת ורציפה.מה שבאמת היא איננה,מיכיוון שעינינו אינם מסוגלות לראות את הקצבים המהירים של תותח הפןטונים,רק ע"י מכשירי בדיקה וכו'. מה שאומר ,שגם זרימה היא דבר יחסי.והיא ,ללא ספק מקוטעת. הקיטוע קורה בגלל עיבוד המידע,כך שבהקשר שלנו,אחד שזורם הוא בעצם אדם שפיתח מיומנות גבוהה לקצר את תהליך העיבוד כתגובה לגירויים,הקיטוע נמצא,רק שאנחנו לא רואים אותו. והרנדומליות,היא כביכול. ממש כמו מחשב,שדרך פעןלותיו מתבצעות ע"י אלגוריתם ידוע מראש,וכל חריגה ממנו יוצרת שגיאה. יש לי עוד המון דוגמאות,אך נסתפק בכך. בקיצור הכל יחסי,וכנראה שהכל מכוון

fa jing

New member
ובהמשך לזאת...

על אותה אנלוגיה יש גם קשר בין הזריה לתנועה המעגלית שהיא היא השינוי המהיר והאולטימטיבי בחיבור בין 2 ווקטורים שונים. ועם כבר המעגל אז נמשיך באותה אנלוגיה שהצגת- המעגל הוא לא יותר מאין סוף נקודות המחוברות בינהן בקווים ישרים- תראה איזה יופי המעגל בנוי מקווים ישרים- הקטע הוא שהם אין-סופיים. חנן

shlomym

New member
מה שאתה אומר בעצם,שתנועה מעגלית היא

וקטור שקול שמשתנה כל הזמן? אגב,מה זה זריה?

fa jing

New member
מה../images/Emo35.gif

שלומי לא הבנתי את השאלה שלך: אגב,מה זה זריה? בזריה אתה מתכוון לזרימה שנשמטה ממנה ה-מ'? אז כתבתי מהי הזרימה, בתגובתי ליובל. לגבי השאלה שלך על המעגל- אני חושש שגם לא כל כך הבנתי, כשאתה אומר ווקטור אתה מתכוון למשמעותו המטמטית (גודל וכיוון) או למשמעות יומיומית(בד"כ רק כיוון מסויים). מעגל אינו חייב להיות מעגל עגול עם מרכז אחד, אלא יכול להיות בעל 2 מרכזים (מוקדים) כמו במקרה של אליפסה, טו בעל מרכז אחד בכמה מישורים וכאן או נכנסים לתאוריית המעגלים המשתנים בבה גוואה ז'אנג- קשה להסביר במילים אבל אם אני אתן המחשה אז זה כמו תנועה באיקידו- יש כל הזמן מרכז למעגל אבל משנים את מישור המעגל כל הזמן מה שגורם לכאב אצל היריב ולקושי להשתנות ולצאת ממנו. הבהרה: נתתי את האיקידו כדוגמא כי כולם מכירים את התנועה שלה בניגוד לבה גוואה ולכן קל יותר היה להמחיש זאת. ההבדל בין איקידו לבה גוואה הוא שעיקר האיקידו במעגלים אלו הוא בבריחים והטלות בעוד ובבה גוואה זה לא מוגבל לכלום אלא תקף למכות, בעיטות, בריחים, הטלות וכיו"ב. חנן

shlomym

New member
מצחיק,בדקתי במילון ויש אפילו מילה

כזאת
לגבי תשובתך, מסכים אתך. אני רואה את זה קצת אחרת,כל מעגל שמשנה את מרכזו הופך למעגל חדש,ובמה שאנחנו משתמשים,אלו הן חלקיקי מעגלים,אפשר לקרוא לזה גם אליפסה וכו'. כמו שכבר אמרת,מעגל מורכב מאינסוף ישרים.

shlomym

New member
לגבי זרימה בוינג צ'ון

בוינג צ'ון התנועות בדרך כלל יהיו לינאריוית(מיכיוון שאלה הן הקצרות ביותר ) ,ומה שעושה אותה זורמת,הם חלקיקים של תנועות מעגליות.כמעט בכל תנועה נמצא גם את המשולש וגם את מעגל ,ובסופו של דבר,מה שיוצר את תחושת הזרימה,היא המשכיות,סוף תנועה היא תחילתה של האחרת וכו'

"זרימה"../images/Emo182.gif

מנהל הבנק שלי אומר שאין לי מספיק זרימת מזומן... ברוס לי אמר שצריך ליזרום כמו מיים אבל ארכימדס אמר זאת כבר קודם לדעתי האקדמיה היא באמת מעמודי ה"פלצנות " זה כמו שלגביהם שד הוא ריקמה שומנית - מיצטער אבל לא לגבי.... מקבל את תפיסתך ומסכים לה הרבה יותר מראיית האקדמיה אבל גם תנועה קשה יכולה ליהיות זורמת זרימה גם מחשבתית וגם פיזית זרימה גם מטכניקה לטכניקה ללא מעצור זרימה והגבה לזרימה מיצד היריב זרימה ליריב הבא זרימה ושיכחה ( אחרי ש"פירקת " ליריב הצורה - לעיתים יש מעצור וטראומת "הכאבתי לו *) זרימה להמשך החיים חוץ מאומנות לחימה

ו'אלה, גם אני אוהב ציצים ../images/Emo11.gif

ואבי-סמה, רק הבהרה קלה: ב"רכות" אינני מתכוון ל"נרפות"...

למעלה