ז'רז'ור סרגוסים

shlomtzi1

New member
ז'רז'ור סרגוסים

עונה דלה זו משכה אותי לכיוון סגנון ז'רז'ור אחר קצת , צייד סרגוסים. אני חייב לציין שזה כיף לא נורמלי , אומנם הדגים לא גדולים אבל... ההנאה מרובה , האקשן בשפע והסרגוסים נלחמים לא רע בכלל. אני מישתש במגוון דמויים קטנים (ממש קטנים) ובומבט. עכשיו לשאלה, הבעיה שלי היא שרוב התקיפות מסתיימות בשיחרור של הדג ומפח נפש של הדייג. ניסיתי להחליף את הקרסים על הדמוי לקטנות יותר אבל זה שיפר ממש בקצת את אחוזי התפיסה. אני חושב שזה נובע מהעובדה שהסרגוסים לא ממש תוקפים את הבובה בשביל לאכול אותה אלה בשביל להרחיק אותה ממרחב המחייה שלהם. השאלה היא האם יש מה לעשות ? אולי לחבר קרס רגילה ולא משולשת ? אולי לחבר דווקא קרס גדולה יותר ? אולי להוריד את אחת הקרסים ? במטוטה ממכם, הבטחתי לחברה ארוחת דניסים (אם אתם פוגשים מישהי בים והיא שואלת אותכם אם סרגוס ודניס זה אותו דבר תגידו שכן ) אני פונה ללב שלכם , תנו עצה.

asia7

New member
../images/Emo13.gif ..

אני בדיעה דומה , סרגוסים בזרזור ( כמו כל דבר בזרזור ..) זה כיף ולפעמים יומית מכובדת . היה דוח חזק של מאמון לפניי שבועיים בערך . חבל שאתה לא מעלה דוח כולל תפיסות ודמויים . תבדוק תמיד שהקרס במשולשת חד ואל תפחד לתת הוקסט קטן , מכיוון שאין מתח חוט כמו בדגים הגדולים - תשתדל לשלוף אותם מהר . באיזה שעות היו לך הכי הרבה תקיפות סרגוסים ?? מה מאפיין את החוף , ריפים ??

shlomtzi1

New member
תשובות

בפעמיים שלוש שהלכתי לסוג כזה של דייג תמיד היו תקיפות . אתמול ניסיתי את מזלי בלילה אבל זה לא הלך כלכך , רוב התקיפות והדגים שהוצאתי היו באור יום. מבחינת חוף, כל מקום בו יש ריף ומעליו 30 ס"מ ומעלה של מיים יעבוד, כל מה שצריך לעשות זה לשלוח את הבומבט עם הדמוי מעל ריף כזה ותקיפות יהיו . המקומות בהם ניסיתי, חוף הכלבים , חוף הילטון מציצים ונמל תל אביב.

asia7

New member
לגביי החברה ...

סתםםםםםםםםם . בהילטון נכנסת דרך המים ועלית על הריף ?? ממליץ לך לעשות את זה ( באור יום וים רגוע ) , תמיד יש סוול קטן וזה מספיק . הריף מתחיל רדוד והולך ומעמיק - מאמין שתופתע ולא רק מסרגוסים ... לגביי העומק , גם אני מעדיף ריף רדוד וגרירה איטית עד פסיבית . יש תמונות של דמויים אטרקטיביים ??

לא אוכל להגיד בוודאות אבל...

אפשר לנחש מהירות הגרגור חשובה מאד בגרגור לסרגוסים בד"כ צריך גרגור איטי ואייל הזכיר את זה ...פסיבי = לתת לבומבט לנוע לבד אולי הבעיה זה הבומבט שלא נותן לך לשלוט במהירות הדמוי..( הפעם לא בגלל היותי אנטי בומבט ) אם תצליח לשלוט במהירות הגרגור עם בומבט ( כמו שראיתי בעיניים איך אייל שולט) נדמה לי תוכל לפתור את הבעיה תנסה ...ודווח לנו בהצלחה

shlomtzi1

New member
הז'רז'ור אכן איטי מאוד .

פסיבי לא ממש ניסיתי אבל בקרוב ... אין לי כרגע תמונות של הדמוי שעבד (אני אחפש) , אבל אני מניח שכל דמוי קטן מאוד עם צבעים חזקים יעשה את העבודה. שאלה לאייל, האם בחוף הילטון אתה מתכוון לעלות על הריף ולזרוק לעומק ? האם הריף ממשיך שם יותר עמוק ?

asia7

New member
../images/Emo127.gif תתחיל ישר מהבריכה באמצע החוף .

ליד המסעדה ( צמוד למרינה מוקדם בבוקר ) ולאורך החוף עד האמצע , סריקה מהירה עם בומבט + סיליקון לחפש לברק . משנה עירנות וזהירות במיוחד בתפזורת סלעים במטר האחרון . אח"כ , כנס למים ועלה על הריף - שם תוכל לחפש סרגוסים בשפע על הקטעים הרדודים . יותר לעומק , הכל פתוח - מליטות , לברקים , לוקוסים , פלמודים , טרולוסים ... שנתיים אני מתכנן ולא יוצא לי להגיע , אל תהסס לנסות הכל ( כולל נקלים , פופרים , דמויים וסיליקונים ) - בהצלחה ...וספר לי איך היתה ההתרשמות שלך .

satlans

New member
הילטון? ריפים?

אתם מדברים על חוף הילטון ת"א? איפה יש שם ריפים?

shlomtzi1

New member
כל החוף מלא סלעים

שיהיה יום עם ראות טובה עלה לגן למעלה , תיסתכל על החוף ותבין כמה הוא מסולע.

תפסתי

New member
ריפים בהילטון זה הנושא...

לאורך כל הקטע המרכזי בחוף הילטון יש ריף. בחלקו הוא נגמר כמו במדף פתאומי עם מים עמוקים יחסית, ובחלקו שיפוע מתון יחסית. בתור גולש לשעבר במקום (והרבה לשעבר) הרגליים שלי יודעות שיש במקום בורות עמוקים (בייחוד מצד ימין שכעומדים מהחוף) ולא סימפטיים...חלק מהסלעים ללא צמחיה ודי משוננים. ביום עובד או גאות לא הייתי נכנס כי לא רואים את הבורות. בשפל חזק וים צלול נראה לי ששווה לעמוד באמצע עם פרטנר, ובתקופה הנ"ל בעיקר למליטות, אבל באופן אישי לא מתלהב מי יודע כמה. מה אתה עושה אם אתה על ריף לבד ונתפס דג רציני ...איך תתפעל חכה + רשת \ גנץ' + תרמיל + דג משתולל בשתי ידיים ? וקצת טריוויה לגבי החוף: הילטון זה החוף היחידי בארץ שאלוף עולם יהודי בגלישה גלש בו אי פעם...שון טומפסון

asia7

New member
../images/Emo6.gif שנת 82 !?? הייתי על הצוק ...

הבן אדם נכנס בים סוער זוועה , דפק 360 מעלות - פעם ראשונה עד אז בארץ . אני גדלתי בחוף הזה , הגלשן שלי עדיין ממתין לקמבק ....יא צעיר

תפסתי

New member
אני הייתי במים (יא פעור) ../images/Emo9.gif

סליחה מראש על הנוסטלגיה :) 360 מעלות עשו אצלנו בחוף עם לונג בורד של 2.7 בחור צעיר עם גלשן שמישהו מקומי בנה (!) ב 82' הייתי עם גלשן דרום אפריקאי עם חרב אחת שבן דוד הביא לארץ שעוצב במיוחד לגלישה ב - Jeffery's bay . ביום של התחרות היה ים של 2.5 מטר, לפני התחרות הספקנו כמה שעות בעל-גל בבת-ים שתמיד היה גבוה מהילטון משמעותית ים גבוה בזריחה. הגיע גם Rabbit ש'חתך' את כל הילטון בגל אחד מהפיק הימני ועד לכניסה כמעט הספיק שתי צינורות מושלמים, אינסוף Of the lip's וקינח בקפיצה באוויר שעדיין לא נראתה בארץ. -פשששש איך נעלמו הימים האלה של הגלים העצומים ביולי אוגוסט. היום מועסק כפרשן בסבב ה ASP :)

asia7

New member
../images/Emo66.gif חרב גורדון & סמית ' ?? ...

היה לי בבית אוסף של 500 חרבות שליקטתי מהריפים ...היו גם שעונים ועוד טופינים שעזרו לי לממן גלשנים . באחת הצלילות שלי ניתקלתי בזוג רגליים חלקות , ישבן חטוב ....הרמתי ראש ומולי אלופת אירופה ששחקה עם סוול 30 ס"מ . אגב , בנצי היה גולש בבת ים ויותר ותיק משנינו . קפיצה באויר עם גלשן ?? =" איריאל " .

תפסתי

New member
G&S :) וואלה נשכחות אתה מעלה...

גם בלי גורדון סמית הגלשנים שלי ראו כמה Ariels - 360 - וצינורות בגובה שלא מכופפים...בייחוד בהילטון בים מעל מטר וחצי , ששם הצינור היה הכי קל. אם בנצי זוכר, בבת-ים היה את דור הראשונים של החבורה של ניסים מימון... חבר'ה עם ביצים ענקיות שנכנסו בסערות שלא רואים היום (למעשה לא ראיתי שום דבר שמתקרב ב 20 שנים האחרונות) אני מהדור השני, באותה שכבה של רמי דבש (שעובד כמעצב בגלשני ניר) אבל גלשתי לרוב בחוף אחר , רחוק מהאינדיאנים. לא גלשתי כבר חמש-שש שנים, ולא כל כך רואה ימים ששווים לעשות קם בק -או גלשן שמתאים למסה הנוכחית
מאוד מתגעגע לגלישה בקו השבירה השני ...עכשיו רואים רק גלישה בשבירת חוף וטיקטוק טכני של הגל בסטייבורד סטייל. יאללה תביא ממחטה

danyyrs

New member
ג'ירג'ור סרגוסים= קראסים

שלומי! לתפיסת סרגוסים, אני משתמש בדמויים קטנים מאוד 3-5 ס"מ מקסימום, בצבעים: צהוב,זהב,אדום לבן וכתום. לפני מספר חודשים התחלתי להשתמש גם בפופר קטנטן אדום לבן (5 סמ") ויש איתו הצלחות אבל בינתיים רק בלילה ובים שקט ועכור כאשר הסרגוס מרגיש בטוח לעלות לפני המים. אני מנסה עכשיו גם ספינרים. לגבי המשולשות, אני מחליף את המשולשות בדמויים שאני קונה למשולשות חדות ואיכותיות של VMC חוזק 2 באותו גודל כאשר הדמוי לא מגיע במקור עם כאלה. לאחר כל דיג אני בודק את המשולשות ואם יש צורך משחיז או מחליף ושוטף במים זורמים את הדמוי ומניח לייבוש. כל הסרגוסים שתפסתי עד היום נתפסו על המשולשת האחורית כאשר רק המשולשת או חלקה נתפס בחלק הפנימי של השפתיים בצד החיצוני של הפה או מהצד או בצד מכסה הזימים קרוב לפה. לפחות לגבי התפיסות שלי הגעתי למסקנה אם כי לא החלטית לגמרי, שכוונת הסרגוס בתקיפה לא היתה למטרת צייד אלא להרחקת פולש שחדר לטריטוריה אם של זוג בעונת החיזור או לטריטוריה של פרטים רבים יותר. לזריקת דמויים קלים אני משתמש במקלות UL כאשר מקל אחד באורך 1.6 מ' וזורק נהדר גם דמויים של 3 ג'. כמובן שאני זורק ללא בומבט ועובד עם חוטי ניילון איכותיים 0.20-0.25 מ"מ. שומר על מתח מתמיד בחוט, מגלגל לאט מאוד עם עצירות קצרצרות מידי פעם והיכן שיש גל חוזר או קצף בין בורות נותן לדמוי להסחף מעט אך עם שליטה מתמדת. כשאני מזהה תקיפה ונעילה אני נותן HOOK SET מעט חזק ולא פוחד שהפה של הסרגוס יקרע, כיון שיש לו מלתעות ושיניים חזקות ומכסה זימים קשה ואני דואג לנעיצה טובה של הקרס עד שהזיז יחדור פנימה. סרגוסים שברחו ממך היו סרגוסים שזיז הקרס לא חדר בעדם. במרבית הפעמים אני מג'רג'ר לסרגוסים בלילה ובלילה מוצלח חוזר עם צידנית יפה. תשאל את רמי הכריש כאשר הייתי איתו על אחד המזחים בליל עלטה ובשתי זריקות אחת אחרי השנייה שליתי מאותה נקודה בדיוק זוג סרגוסים זכר ונקבה כ-500 גרם האחד שכנראה הגנו על נחלה זוגית. הדמוי שנתפסו עליו היה דמוי בורי 7 סמ" שלDAIWA ושניהם נתפסו בצד הפה קרוב למכסה הזימים. (שנן שוב HOOK SET מעט חזק לנעיצה בטוחה) בהצלחה. דני

תפסתי

New member
סחה דני

תודה על המידע המפורט...
תוכל לפרט לגבי סוג ומבנה החופים שאתה דג בהם ? להערכתי סרגוסים של 500 גרם לא נמצאים במים רדודים של 50 ס"מ.

danyyrs

New member
תשובה לתפסתי

אני מג'רג'ר לסרגוסים בעיקר בלילה ממזחים, שוברי גלים וכן מאיזורים בהם ריכוזי סלעים וביניהם בורות וכן ממדפי סלע וריפים גם כאלה רדודים ותתפלא שבלילות ובמצבי ים מסויימים עולים גם סרגוסים של חצי קג". כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, מזה זמן מה אני משלב גם ספינרים בצבעים בולטים וחלקם בעלי נוצות קטנטנות ועדינות מאוד על הקרס, עליהם נתפסו ביום, אראסים,טלויזיות, טרולוסים וקראסים קטנים עד בינוניים ששוחררו חזרה למים. נסה ותיהנה. דני

asia7

New member
נסה את הספינר של סטרייק פרו ...

משקולת זהב וספינר אדום עם עלים שחורים - תפס סרגוסים , טלויזיות ומרמירים ! לדרור , אתה טועה לגביי העומק והגודל - בנקיקים הרדודים יכולים לצאת פלטות לא קטנות .

למעלה