זקוק לעצה...

אתה מתעצבן?? באמת?

הלוואי והייתי בוסית והיו לי פקידים שמגיעים אלי עם מחשוף עמוק לבקש חופש... צרות של עשירים....

קרלטון

New member
היום כבר לא

בעבר חשבתי שזה פתטי. למה? כי לפעמים היופי כבר לא יופי ואז המחשוף נשאר כתחמושת אחרונה. עצוב ובשורה התחתונה, לא אפקטיבי.

קרלטון

New member
אל תדאגי...

אמנם, כיוון שרציתי להימנע מבעיות אני מקפיד לבצע אפלייה מתקנת ומי שנראית כמו דוגמנית יכולה ללכת לעבודה בדוגמנות ולא אצלי.

מצד שני, אני מסכים שאי אפשר להרוס לגמרי את הפנטזיות ולכן אני מאפשר פה ושם במשרות חלקיות / זמניות גם לסטות מעיקרון זה...

prizman

New member
זה עניין כסף ופרוצדורה.

העניין של הכסף לא נורא כרטיס טיסה עולה 1200$ בערך, לא אסון גדול.
את סכום הערבות אם יבקשו ממך בכלל אתה תקבל חזרה בהנחה שהיא
אכן תצא בתום החודש, הוצאות המחיה זניחות.
הוצאת הויזה היא קצת טירטור (או הרבה) אבל זה משהו שניתן להתגבר
עליו בכוחות משותפים.

השאלה הגדולה היא כמה תוכל באמת להכיר אותה אחרי החודש הזה,
לדעתי לא ממש, בטח לא כשהיא מנותקת מסביבתה הטבעית.
אבל אני מאמין שמותר להמר בחיים. רק אם אתה רואה שזה לא זה, תשתדל
לא לפגוע בה.

אם שאלת, אז אתה יודע את התשובה

תראה, זה נשמע מטורף, אבל גם אני פגשתי את אישתי במשך חודש בחו"ל לפני שהיא באה ארצה בשבילי.

מצד שני - היא באה ללמוד תואר שני. היה לה תואר ראשון, ואז היה לה מה לעשות, ואיך להישאר בארץ בלי להתחתן.
הכרתי גם זוג שהיא אמריקאית, גרו ביחד שנה בחו"ל והיא באה לארץ בשבילו (גם עם לימודי תואר שני) - ואחרי כמה חודשים נפרדו.

קשה לדעת, האם "זה שווה את זה" - רק אתה יכול לדעת.

אבל אתה צריך להבין שלהביא מישהי לארץ זו מחויבות. זה יקר, זה ארוך, זה מסובך, ויש לך מחויבות כלפיה - אתה לא יכול סתם להגיד שלא בא לך וזהו. זאת אומרת, אתה יכול - אבל היא יכולה להישאר בבעיה נוראית.

אז רק אם ממש בוער לך בעצמות - אז תלך על זה.

nok13

New member
hi-lo

life is rsky. if u wont regret all the time and money,go for...even if it doesnt work out. i came here for the same reasons...3 kids later i have a thai husband (they have even worse reputations
and 4 dogs...and still every day could be better or worse...culture shock and all...all a game of hi-lo)

Hadas23091976

New member
קרלטון קרלטון:)

כן, הורים אמורים לחשוב על הכל ולדאוג לילדים - זה מעל הכל ולדעתי הם את תפקידם עשו בצורה הטובה ביותר.
כן, אחרי שבועיים של היכרות, אם הבן בא ואומר שהוא מעוניין להיות בקשר עם X ו-X מגיעה ממדינה זרה תפקיד ההורה האחראי כאן (ומדובר בבן שהוא סה"כ סטודנט חופשי, צעיר וחסר ידע לגבי מה שכולנו עוברים כבר שנים) לפחות ליידע את הבן לגבי קשיים פוטנציאליים בקשר ולא לחיות בלהלהלנד שהכל סבבה.

אני ממש לא מסכימה איתך שאת שבירת הראש ישמור לאחר כך, זה אולי מתאים לקשר עם ישראלית (גם לא הכי מסכימה אבל לפחות לא קורה שום נזק אם נפרדים מישראלית אחרי כמה חודשים).
בקשר עם בחורות מחו"ל צריך לקחת הרבה פרמטרים בחשבון ובשיא הרצינות:
1. מדובר בתרבות שונה, אני לא מכירה הורים תאילנדים ואיך היחס שלהם לבחורים זרים שיוצאים עם בנותיהן אבל אני מניחה ששם לוקחים קשרים בשיא הרצינות ולא בתור "יאללה חפיף, ילך ילך, לא? לא נורא".
2. במידה ואכן הקשר רציני הבחור צריך לחסוך המון כסף, לדעת שיצטרך לדאוג לכל היבט בחייה של זוגתו, שהוא כאן האחראי ואם היא עושה צעד ענקי ומגיעה לחיות בישראל הם צריכים להיות מצויידים בכל המסמכים וההוכחות לקשר כפי שדורש משרד הפנים, הוא צריך לדאוג לפגישות במשרד הפנים בזמן ולא לחכות לרגע האחרון, לדאוג לכלכלת הבית, לשיעורי עברית לזוגתו, להיות הפה והאזניים שלה כאן והמתווך בענייני בירוקרטיה ועבודה.

רק אם הוא מוכן לכל זה אז סבבה ומזל טוב. אם לא - אל תתחיל בכלל כי אחרת מדובר בשברון לב גדול, בזבוז כספים ענק ובזבוז זמן משווע.

סליחה שאני מנפצת את הבועה הורודה והתמימה אבל חשוב לי שהבחור יקבל תמונה אמיתית.

קרלטון

New member
הדס הדס

קשה לי שלא להסכים עם המהות של תגובתך כאשר מדובר בקשר רציני, אבל קחי בחשבון גם שבמילניום הנוכחי רוב הקשרים שאנשים צעירים נכנסים אליהם אינם מובילים לחתונה ובטח שלא לילדים.

אחרי טיול של שבועיים עם בחורה, אם היא ישראלית, תאילנדית, שוודית או אסקימוסית נראה לי מוקדם בתרבות שלנו לחשוב ולתכנן מה יהיה עם הילדים.

שימי לב גם, שככל שהשרשור התקדם והבנתי שהבנאדם אכן חושב על קשר לטווח ארוך, שיניתי את אופי תגובותי בהתאם.

Jollibee67

New member
הייתי בסיפר הזה

הייתי בסיפור הזה קודם כל תהיה בטוח בעניין הקשר!
לא נראה לי ששבועיים היכרות וארבעה חודשים קשר טלפוני
עם בחורה שבקושי מדברת אנגלית יכולה להיות אינדיקאציה
על קשר רציני!!
טיילתי בתאילנד הרבה זמן ואני מכיר היטב את המקומיים ואת המקומיות!!
אני כרגע בקשר רציני עם בחורה שפגשתי בפיליפיניים מעל לשנתיים וזה
עניין רציני!!
אני לא אומר לפסול את עניין להביא אותה לארץ אבל תיקח בחשבון שזה כרוך
בהרבה הוצאות!!
אין הסכם בין ישראל לבין תאילנד חברה שלך צריכה קודם כול לבקש ויזה
משגרירות ישראל בבנגקוק!! אתה צריך להזמין אותה רשמית לכאן
כול העלויות עליך כולל כרטיסי הטיסה שלה!!
כרטיסי טיסה הלוך וחזור!!
ייתנו לה אשרת תיירית ב\2 לשלושה חודשים ככול היותר וניתן אולי
להעריך!!
תחשוב על זה ואז תחליט!!
נראה לי אבל שאתה מתלהב יותר מדי קצת נאיבי אולי - זו הפעם הראשונה
שאתה בתאילנד??
ברור שהיא לא תתנגד לבוא לישראל - בשבילה זו הזדמנות של פעם
בחיים!!

למעלה