קרלטון קרלטון
כן, הורים אמורים לחשוב על הכל ולדאוג לילדים - זה מעל הכל ולדעתי הם את תפקידם עשו בצורה הטובה ביותר.
כן, אחרי שבועיים של היכרות, אם הבן בא ואומר שהוא מעוניין להיות בקשר עם X ו-X מגיעה ממדינה זרה תפקיד ההורה האחראי כאן (ומדובר בבן שהוא סה"כ סטודנט חופשי, צעיר וחסר ידע לגבי מה שכולנו עוברים כבר שנים) לפחות ליידע את הבן לגבי קשיים פוטנציאליים בקשר ולא לחיות בלהלהלנד שהכל סבבה.
אני ממש לא מסכימה איתך שאת שבירת הראש ישמור לאחר כך, זה אולי מתאים לקשר עם ישראלית (גם לא הכי מסכימה אבל לפחות לא קורה שום נזק אם נפרדים מישראלית אחרי כמה חודשים).
בקשר עם בחורות מחו"ל צריך לקחת הרבה פרמטרים בחשבון ובשיא הרצינות:
1. מדובר בתרבות שונה, אני לא מכירה הורים תאילנדים ואיך היחס שלהם לבחורים זרים שיוצאים עם בנותיהן אבל אני מניחה ששם לוקחים קשרים בשיא הרצינות ולא בתור "יאללה חפיף, ילך ילך, לא? לא נורא".
2. במידה ואכן הקשר רציני הבחור צריך לחסוך המון כסף, לדעת שיצטרך לדאוג לכל היבט בחייה של זוגתו, שהוא כאן האחראי ואם היא עושה צעד ענקי ומגיעה לחיות בישראל הם צריכים להיות מצויידים בכל המסמכים וההוכחות לקשר כפי שדורש משרד הפנים, הוא צריך לדאוג לפגישות במשרד הפנים בזמן ולא לחכות לרגע האחרון, לדאוג לכלכלת הבית, לשיעורי עברית לזוגתו, להיות הפה והאזניים שלה כאן והמתווך בענייני בירוקרטיה ועבודה.
רק אם הוא מוכן לכל זה אז סבבה ומזל טוב. אם לא - אל תתחיל בכלל כי אחרת מדובר בשברון לב גדול, בזבוז כספים ענק ובזבוז זמן משווע.
סליחה שאני מנפצת את הבועה הורודה והתמימה אבל חשוב לי שהבחור יקבל תמונה אמיתית.