זקוק לעצה

Kernel

New member
זקוק לעצה

אז הסיפור הוא כזה, אני בן 32 יש לי חברה כבר כחודשיים, במהלך החודש האחרון הייתי בא לישון איתה כמעט כל יום. היום בבוקר השותפה שלה פנתה אליה ואמרה לה שמפריע לה שאני נמצא שם כמעט כל יום (מגיע בשעות הערב יוצא בבוקר לעבודה) כי זה פוגע לה בפרטיות ומונע ממנה להסתובב בדירה עם תחתונים. יש לציין שהיחסים ביני לבין השותפה שלה מצוינים, מדברים, צוחקים ביחד, יוצאים שלושתנו למקומות.
בשלב הזה של מערכת של היחסים שלנו, לאחר דיבורים על מגורים משותפים בעוד מספר חודשים ורצון לעתיד משותף ביחד, ישנה דילמה בו צריך להתחשב באדם שלישי שיש לו בעיה עם הקונסטלציה הנוכחית.
מכיוון שהיא לא ניידת (עם רכב) ישנה בעיה להגיע אלי (אני מתגורר בעיר אחרת) באמצע השבוע.
ישנם הרבה חששות כיצד קביעת חוקים למספר הפעמים בשבוע שכן נישן ביחד יפגע במערכת היחסים, כי עד עכשיו הכל היה בנוי על דחף ורצון אמיתי.

בשיחה היום בבוקר זוגתי שאלה אותי, אז מה עושים? ואם יש לי פיתרון, ולמען האמת אין לי שום פיתרון, זו חברה שלה, שותפה שלה, ואני לא חושב שאני במקום להציע פיתרון כשחסרים לי כל העובדות או בכלל.

מה עושים?

גארוטה

New member
מכיוון שהשותפה צודקת

ההחלטה שתקבלו צריכה להיות משותפת יחד איתה
תשוחחו ותמצאו אצ דרך המלך שתהיה מקובלת על כולכם

nirity1

New member
מכיוון שאתם מדברים על מעבר למגורים משותפים

עוד כמה חודשים , אני חושבת שכדאי שתפגינו התחשבות בשותפה בתקופה שנותרת עד המעבר. תקבעו איתה מה כן נח לה וגם לכם

אייבורי

New member
הבנתי

זקוקים לקמב"ץ

ראשון שלישי אתה נוסע אליה
חמישי היא באה אליך.
סופש אצלך.

פעם בחודש אתם מזמינים את השותפה לארוחת פינוק.
וכדאי שתוריד את הזבל.

סטנגה Joe

New member
שיחה משולשת

ופתוחה בין כל הגורמים הנוגעים בדבר.
נסו להגיע לעמק השווה. לנוסחה שכולם יהיו בסדר איתה.

למה אין לך פתרון?

תעברו לגור ביחד כעת ותשיגו שותפה לשותפה,
תמתנו את מספר הפגישות הליליות לכמות שלא תכביד על השותפה בתחתונים.
תשקיע, תאסוף את חברתך אלייך מפעם לפעם וכך תשנו תמיד ביחד ולא תפריעו.
בקיצור, השותפה לא אשמה ויש פתרונות שיאפשרו לכם לישון ביחד.

Kernel

New member
תגובה לגולן

"תעברו לגור ביחד כעת ותשיגו שותפה לשותפה, תמתנו את מספר הפגישות הליליות לכמות שלא תכביד על השותפה בתחתונים. תשקיע, תאסוף את חברתך אלייך מפעם לפעם וכך תשנו תמיד ביחד ולא תפריעו. בקיצור, השותפה לא אשמה ויש פתרונות שיאפשרו לכם לישון ביחד."

לעולם לא האשמתי את השותפה, גם אם זה היה ממגיע ממקום שהיא אינה בזוגיות, כמהה לזוגיות וקשה לה לראות זוג מאוהב לפני שהיא הולכת לישון וברגע שהיא קמה בבוקר עדיין זה היה בסדר גמור וזו זכותה.
כרגע אי אפשר לעבור לגור ביחד מכיוון שהיה ביניהן הסכם שאף אחד לא שוברת חוזה עד נובמבר, כיבדתי את זה עוד כשדיברנו על מגורים משותפים, והסכמנו שרק אז נעשה זאת. וזה בסדר גמור גם מבחינתי.
לגבי התשקיע, העובדה שאני מגיע כרגע אליה היום היא מכיוון שאני נייד עם רכב, זמין יותר מבחינת עבודה (עצמאי) ומרוויח יותר בשביל להוציא כסף על חניה (כן להחנות בתל אביב זה עסק יקר על בסיס חודשי). בלתי אפשרי לצערי לאסוף אותה אלי ואז להחזירה לתל אביב ואז ליסוע בחזרה למקום העבודה שלי, זה טירוף וישאיר לנו בערך 4 שעות לישון באמת מתוך הזמן ביחד, וכן, חוסר שינה על בסיס קבוע יפגע יותר מאשר יועיל גם לי וגם לה.

אני מניח שיש פתרונות כגון חלוקה של פעמיים אצלי (CAR2GO) פעמיים אצלה, יום חופש וסופ"ש לסירוגין :) שום דבר הוא לא סוף העולם ולכל דבר יש פתרונות ואלטרנטיבה, הנקודה שהייתה לי יותר חשובה היא לא להיכנס בינה לבין החברה הכי טובה שלה ו/או לגרום לסכסוך כתוצאה מכך, אלא יותר לתת להגיע לאיזשהו הסכם ביניהן שיהיה מקובל על שני הצדדים קודם כל.
בסה"כ אני שם בשביל לאהוב לא בשביל לנהל את העניינים או לפתור בעיות שקשורות בעקיפין אלי.

בדיוק מאוד מאוד

דברים הם פשוטים כשמשאירים אותם פשוטים.
לחברה שלך ולשותפה יש חוזה והן לא רוצות לשנות.
לא ריאלי להכנס לחוסר שינה.
מה נותר?
למתן את כמות הפעמים שאתה שם בבוקר על מנת שהשותפה לא תרגיש אי נוחות.
לצאת מוקדם יותר/מאוחר יותר על מנת שלא להפריע לשותפה.
אלו הדרכים ויש עוד כמה
אז מה ההתלבטות שלך בעצם?
:)
נועז

Kernel

New member
הדילמה הייתה

בעיקרון כיצד לצאת מסיטואציה סבוכה שלא נוצרה ישירות מבעיה הקשורה בי אבל כן משפיע בצורה עקיפה על מערכת היחסים שלי :)
הדחף הראשוני (אולי בתור גבר, או אולי מפאת האופי שלי) היה למצוא פיתרון לבעיה, אך עם הדחף הטבעי בא הרציונל שאומר אולי לשם שינוי כדאי גם לתת לצד השני למצוא פיתרון ורק אחרי זה להביע דעה.

נכון...

אתה צריך למצא פתרון לבעיות שלך.
היא תפתור את שלה.
האם מותר לך לחשוב איתה ולעזור, בטח!
האם זו הבעייה שלך?
רק בקטע שאתה לא יכול לשון איתה בכל לילה.

כוכב212

New member
רגע רגע

זה לא הוגן גם לחייב אותה לא לשבור חוזה בלתי הגיוני בעליל וגם למנוע ממנה לבלות עם בן זוגה!
מדובר כאן בבחורה לא מתחשבת ואגואיסטית לחלוטין אם גם למען האהבה היא לא "משחררת" אותה.

ואם חברה שלך הייתה מקבלת הצעת עבודה מאוד אטרקטיבית, היא גם הייתה מוותרת על קריירה בשביל החוזה הבלתי הוגן הזה?
ואם היא הייתה מחליטה פתאום להירשם ללימודים באוניברסיטה רחוקה, היא הייתה מוותרת על שנת לימודים בשביל החוזה הבלתי הוגן הזה?

יש מצב שהחוזה הזה הוא בכלל תירוץ של החברה שלך שלא ממש רוצה לעבור כרגע לגור ביחד (שזה לגמרי בסדר לאור העובדה שאתם רק חודשיים ביחד וזה בטח לא מעיד על מידת האהבה שלה כלפיך).

אם זה לא המצב, תבקש מחברה שלך לדבר עם השותפה ולהסביר לה שהזוגיות איתך מאוד חשובה לה ולכן היא רוצה לעזוב.
מילא היה מדובר בעוד חודש-חודשיים, אבל מדובר כאן על 7 חודשים!! יותר קרוב לשנה!! 7 חודשים שבהם היא צריכה לגור במקום שהיא לא רוצה!!! נשמע כמו כלא!!

אני היחידה שחושבת שההסכם הזה מטורף?!?!?

Amazona

New member
תיזום שיחה עם השותפה

שבמהלכה תגיד לה, שאתה באמת באמת אוהב את חברה שלך,
ולמרות שזה מאוד קשה לך, אבל בשביל שיהיה נוח לכולם,
אתה מוכן לסבול לראות גם את הטוסיק שלה בתחתונים

אבל אם אתה שואל אותי, לדעתי, עניין ה"פרטיות" זה סתם תירוץ עלוב,
החברה מ-ק-נ-א-ה!

תכיר לה איזה חבר שלך שיעסיק אותה, ותראה איך בעיית ה"פרטיות" תרד מהפרק ושום דבר כבר לא יפריע לה,
אפילו אם תזדיינו על השיש במטבח.

Kernel

New member
תגובה לאמזונה

עם כל ההבנה לחוסר פרטיותה של השותפה, המחשבה שכל זה נובע מקנאה בהחלט עלתה במוחי. יחד עם זאת, אני מאוד נזהר בלהיכנס באמצע מערכת יחסים של חברות טובות, זה מתכון להרבה בלאגן :) (מניסיון).
לצערי כל חברי הטובים שבאדם נשואים, ואם אני אכיר לה את הזבלים... נו טוב את יכולה לחשוב לבד מה יקרה.... :)

אני לא חושב שזה אפילו מקומי להשתלח ולקבוע מראש או אפילו לשתף את חברתי בכך שכל זה נובע מקנאה, אדם אמור להבין את זה לבד, במיוחד אישה (כן יש לי הרבה כבוד לאינטואיציה הנשית).
אני מניח שמה שנשאר זה פשוט לתמוך בכל החלטה בנושא, אך אם המצב יחמיר ופתאום "דברים נוספים" יתחילו להציק, לא יהיה מנוס מלפתוח את הקלפים על השולחן ולדבר לעניין.

seeyou

New member
ייתכן שזה מקנאה או פשוט קנויה של 2 חברות

לדחוף אותך למגורים משותפים

כול הדילמות שאתה מעלה הם בדרך כלל מפיק ברכיים להחליט איך לקדם את הקשר

אתה כבר לא בן 17 שמפזר חלומות לבחורה על מגורים משותפים

ככול שתחפש "פיתרונות" אתה רק תמצא בעיות או תרוצים(הייתי בסרט דומה בגיל 25)

בהצלחה

יוסי

Kernel

New member
המממ

הממ נקודה מעניינת עליה לא חשבתי אבל אם התכוונת לפיק ברכיים מהצד שלי, ההיפך הוא הנכון.
אני לא ילד וכבר חוויתי מגורים משותפים ואפילו אירוסין בעברי :)
כשגבר נותן הרגשת ביטחון לבת הזוג שלו ומדבר על מגורים משותפים אין שום צורך בקנוניה... (או שאני תמים מידי?)
ותאמין לי השיחות על מגורים משותפים באו דווקא מכיווני יותר ומהובלה שלי כי מה לעשות רווקות בגיל הזה מאוד מפחדות מאג'נדה נסתרת.
אז לא אין לי שום אג'נדה נסתרת, זה באמת בלתי אפשרי לעבור לגור ביחד כרגע מהתחייבות קודמת שלה לא שלי. כל שהדילמות הן לא בהקשר הזה כלל וכלל.

chenby

New member
אז סבלנות

ועוד כמה חודשים שתעברו לגור יחד, הסיפור הזה כבר יהיה מאחוריכם.
ואם אתם באמת רציניים לכיוון של חתונה, אז בעתיד זה יהיה עוד זכרון ישן של ההתחלה שלכם.
אין דרמה. בכל מקרה.

Kernel

New member
בהחלט

עוד כמה חודשים זה ייזכר כסיפור מצחיק, אין לי רגשות טינה לשותפה או צורך לכעוס ולהתעסק בזה, גם בגלל שהיא צודקת מהמקום שלה, וגם בגלל שלפעמים לא משנה הסיבה צריך עדין להתחשב כשמפריע.

דרמות בכל מקרה לא יהיו כאן, החיים הם לא שחור ולבן, ולכל דבר יש אלטרנטיבה ופיתרון כשיושבים, מדברים, ומניחים את הכל על השולחן, בלי משחקים ובצורה בוגרת.

איציק911

New member
ממש לא רדו ממנה,היא אמרה כבר...

גם ככה לא נעים לה אז אין צורך לדוש בזה.

היא צודקת ב100 אחוז ולא רק מהמקום שלה,מכל מקום היא צודקת.

אי אפשר להיכנס לבית לא שלך ועוד לבוא ולדבר ולנסות,לדעתי זה חזירות

איציק911

New member
היא לא יכולה למצוא שותפה שתהיה כמובן...

מקובלת ונחמדה עבור החברה שלה ותחליף אותה?

איציק911

New member
מציק לך??אל תיכנס לדירה שלהם....

מציק לך שהיא אומרת לך איך שנוח לה להסתובב בדירתה? רד ממנה כבר...

בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה.

זה כמו שאתה תבקש ממישהו שלא יעשה דברים שלא נוח לך איתם בבית שלך והוא יגיד שזה מציק לו.

אתה המציק פה ותן לאנשים לנשום, אתה לא מיתבייש? להיכנס לבית לא שלך ועוד להתבאס שמבקשים ממך משהו?ועוד רוצה לדבר על זה ולפתוח קלפים? מה זה השטויות האלו?

למעלה