זקוק לעצה מידית

אוקיי, דיברתי איתו אתמול

עד כה הוא למד את העסק וניסינו ללכת על כיוון מסויים שבסופו של דבר הסתבר כבלתי מעשי. אתמול הסברתי לו שאני חייב כבר פתרונות מעשיים לצורך הגדלת המכירות אחרת תהיה לי בעיה בתזרים ואאלץ לעשות איתו הפסקה. הצעתי לו שנעבוד לפי תוכנית וביקשתי ממנו שיכין שלד של תוכנית הכולל מטרות, יעדים, משימות ולו"ז מוגדר. הוא הסכים ונראה איך נתקדם עם זה הלאה. האם למישהו מכם יש דוגמה לתוכנית כזו הכולל מטרות, יעדים, משימות ולו"ז מוגדר? איפה ניתן למצוא דוגמה כזו? זה יעזור לי מאד.

600RR

New member
אהלן

תשמע - ככלל, כדאי לקחת אנשי מקצוע בעלי נגיעה לתחום העיסוק שלך. אתה, אינך בית ספר, ולכן אינך צריך לממן תקופת "לימודים" של אף אחד. בעית תזרים ... אתה אמרת שהעסק שלך משגשג וצומח ויחד עם זאת אתה מציית שאתה מוכרח להגדיל את המכירות כי אחרת תהיה לך בעית תזרים. אז ... לא ששתי התופעות מתנגשות בהכרח אבל האם תוכל להבהיר ? ... אתה לא זקוק לשלד ואני אישית גם לא מאמין בתוכניות שמכילות יותר מדף אחד עד שלושה דפים. שיכתוב מה המטרה\ות הראשי\ות. שיחלק אותן ליעדים + לו"ז להשגתם. שיפרט לו"ז ודפ"א להשגת היעדים. זהו. אין כאן משהו מסובך (מלבד החשיבה האסטרטגית ומלאכת הזיהוי הנכונה של המטרות והיעדים).

TIC

New member
מספר תשובות

וגם שאלות: האם היועץ שאת שירותיו שכרת הוא יועץ בתחום השיווק, או בתחום המכירות? ככלל, מדובר בשני תחומים שונים שכל אחד מהם דורש מומחיות וברוב המקרים (הסייפא היא רק כדי לא לפגוע בבודדים שאולי יוצאים מן הכלל) מי שמציג את עצמו כיועץ "שיווק ומכירות", הוא שרלטן שלא ממש מבין מה ההבדל בין שניהם. השיווק נועד להוות פלטפורמה למכירות, "הרמה להנחתה, אם תרצה", אך לא נועד להחליף פעולות מכירה. באופן עקרוני, קיימות שתי שיטות המחרה לעבודת ייעוץ - על בסיס שעות, או על בסיס ריטיינר (למעשה קיימת שיטה נוספת, אך היא פחות רלוונטית במקרה שלך). אם סגרת עם היועץ שלך על ייעוץ על בסיס שעות, הגיוני ואף מקובל שיבצע את כל הפעילות עבורך במסגרת השעות המתומחרות ולא ישקיע זמן בהכנת "שיעורי בית" - שעות עליהן אינו מקבל תגמול. כאשר היועץ מתבקש לתת הצעת מחיר על בסיס ריטיינר, הוא מביא בחשבון את השעות שידרש להשקיע מעבר לשעות ה"אחד על אחד". לגיטימי שאדם שנותן לך שירות לא יהיה זמין 24 שעות ביממה. אבל אם באופן שיטתי לוקח לו יותר משעות ספורות לחזור אליך, אני ממליץ לך לשחרר אותו, בין אם הוא יועץ, ספק מים מינרליים או חשמלאי. הוא פשוט לא סופר אותך. בהצלחה, TIC. (גילוי נאות: הכותב עוסק בייעוץ שיווקי לחברות מסחריות, משרדי ממשלה ואישים פוליטיים).

למעלה