זקוק לעצה מידית

זקוק לעצה מידית

שלום לכולם, אני בעל עסק קטן שהולך ומתפתח, קצב הצמיחה סביר. לפני כחודש וחצי שכרתי שירותיו של יועץ שיווק בתמורה ל כ 400 ש"ח לשעה (לפני מע"מ). עד היום (חודש וחצי) ישבנו ביחד כ 10 שעות (5 פגישות, אחת לשבוע כל פגישה). אני שם לב שמפגישה לפגישה אנחנו משוחחים, מפתחים רעיונות ומנתחים את העסק. כמו כן היועץ מצביע על צעדים שעליו בתור איש שיווק לעשות כדי להמשיך ולהגיע למסקנות (לדוגמה סקרים, הכנת סרטון תדמיתי, שינוי המסרים ללקוח וכו'). יחד עם זאת, עדיין אני לא רואה שום התקדמות. כשאני כותב "התקדמות" אני לא בהכרח מדבר על גדילה משמעותית במכירות אלא על יישומים בשטח. אני חשוב שהדבר הגדול ביותר שמפריע לי בנושא זה הוא שאין לי כל בקרה על התהליך. כשאני שואל את היועץ "איך אני יכול לבקר את התהליך ולראות אם, איך ועד כמה התקדמנו" הוא עונה תשובות כלליות כגון "אנחנו צריכים לראות בתוך 3 חודשים גידול במכירות" או תשובות אחרות בסגנון כזה. תשובה מאד כללית כזו אינה מספקת אותי במיוחד עכשיו, כשצפוי גידול במכירות בעונה זה של השנה. כמו כן מפריע לי שאם אני מתקשר אליו מדי פעם (אני לא נוהג להתקשר כל יום) הוא כמעט אף פעם אינו זמין וגם אם אני משאיר הודעה לא תמיד הוא חוזר אלי באותו היום (אם בכלל). עושה רושם שהוא מאד עסוק עם לקוחות אחרים ואין לו פנאי בשביל העסק שלי. בפעם האחרונה ביקשתי ממנו להכין לי תוכנית מפורטת עם יעדים, מטרות ולו"ז והסברתי לו שאני צריך אותה כדי שאוכל לבקר על כל התהליך בצורה מלאה ולמדוד אותו. הוא אמר שנכין את התוכנית ביחד בפגישה הבאה (שהיא כרוכה בתשלום מן הסתם ועל חשבוני כמובן). לאור הכתוב לעיל רציתי לדעת מהי התרשמותכם. האם כדאי לי להפסיק את הפעילות איתו? האם יש לכם עצות כיצד להמשיך איתו נכון? כיצד למדוד אותו? תודה רבה לכל המשיבים.

תגובה

סבוייקטיבי לחלוטין, איני בתחום הזה אך גם אני לאחרונה התחלתי לחשוב על יועץ שיווקי על בסיס פגישות אתה כלקוח, אמור להיות אחד האנשים החשובים ביותר או במילים אחרות, כשאתה מתקשר ומשאיר הודעה, אתה בהחלט אמור לצפות לתגובה בחזרה בזמן סביר, אני לא הייתי מצפה מאף אדם להיות זמין 24/7. אם אותו בחור אפילו לא טורח לחזור אליך, סימן שהוא מזלזל בך או שהוא עסוק מדי עם לקוחות אחרים כמו שציינת. 3 חודשי חסד הינם בגדר סביר ביותר עבור צפי בשינוי מכירות לטובה אך כמובן אי אפשר לצפות לשינוי דרסטי או להבטיח אותו, סוג של הימור כמו שאני רואה את זה.

גת וייס

New member
לא הבנתי משהו

אתה אומר שאתה לא רואה יישומים בשטח. מי מביניכם, אם בכלל, אחראי על יישום אותן עצות של היועץ השיווקי?

ממילים למעשים

זה נראה שגת עלתה על הבעיה: עצות זה השלב הראשון, אבל בלי ביצוע - שום דבר לא יזוז. הצעות ייעול קטנות שאולי יוכלו לעזור: להקדיש את החלק האחרון של כל פגישה להפיכת ההמלצות והעצות של היועץ למשימות. "להציע את השירות החדש לכל הלקוחות הקיימים" זה רעיון; "להתקשר לכל הלקוחות ולהציע להם את השירות החדש" - זו משימה. על כל משימה צריך להפקיד אחראי ולהגדיר תאריך יעד. אם רואים כעבור זמן שחלק מהמשימות לא מבוצעות - בודקים מה החסם, ומנסים ליצור משימות שניתן לעמוד בהן. משימות שנדחות שוב ושוב כדאי להוציא החוצה או פשוט להגיע למטרה שלהן בדרכים אחרות. בהצלחה. האתר שלי - מאה הימים

שאלה מעניינת

כדי לקבל תשובות נכונות צריך לשאול את השאלות הנכונות. ובכן, מי מיישם את הדברים בשטח לא משהו שהוגדר בחוזה בינינו. כל מה שאני מבקש ממנו לעשות מעבר לייעוץ הוא טוען שזה כרוך בתשלום נוסף וכל שעת עבודה שלו עולה לי 400 ש"ח.. מבחינה רגשית, אני חושב שהדבר הכי מציק לי הוא שהראש שלו עסוק מאד עם לקוחות אחרים ויש לי תחושה שכשאני מגיע לפגישה שלנו הוא לא ממש מתכונן במהלך השבוע אלא ממשיך מאותה נקודה קודמת. מדי פעם הוא מציג כמה רעיונות שהוא חשב עליהם כביכול במהלך השבוע אבל התקדמות של ממש אני לא רואה. אנחנו נפגשים מדי יום חמישי בערב ובשבוע שעבר הוא ביטל פגישה כי היה עסוק. מצד שני הוא לא הציע מועד אחר לפגישה אלא השאיר את המועד ליום חמישי שלאחר מכן. נראה לי שמי שעובד בצורה ממוקדת צריך להיות מוטרד מכך שהוא לא עובד בלוח זמנים מוגדר. השבוע אני ביטלתי איתו את הפגישה עקב ארוע וכששלחתי לא הודעת SMS קיבלתי תשובה בסגנון "בסדר, ניפגש ביום חמישי הבא", כביכול תחושה של יועץ שמרגיש שיש לו איזה לקוח פראייר למרוח אותו שבועות על גבי שבועות. גם מבחינת היישום בשטח, אפילו אם אני צריך לעשות אותו, אני לא מרגיש שהוא מכין לי את הדברים. כלומר, אם צריך להכין עלון חדש ולנסות לבחון אותו או בכלל לעשות כל מיני פעולות בוחן שיווקיות, אני לא מרגיש שהוא ממש דוחף את זה. בכלל, אני מרגיש שחיפשתי יועץ שיווקי ובפועל קיבלתי מאמן אישי (שזה לא מה שאני מחפש). הדרך היחידה שעלתה לי בראש לפני שאני "משחרר" אותו היא לדרוש ממנו תוכנית מוגדרת מראש עם יעדים ומטרות במסגרת לו"ז. כשביקשתי אותה ממנו הוא הציע שנכין אותה יחד בפגישה הבאה שלנו. פה כבר נדלק לי אור אדום כי הרי על כל פגישה כזו של שעתיים אני משלם לו כ 900 ש"ח ואני חושב שזו סוג של תרמית להציע דבר כזה ללקוח על חשבון זמן ייעוץ. בקיצור, כמו שאסי חבר שלי אומר, "איפה שיש מלח אין סוכר". מה דעתכם? אני שואל בשיא הרצינות, האםלשחרר אותו לדרכו?

אני לא מומחה גדול

אבל מפה זה נראה כאילו די החלטת כבר. לך עם מה שאתה מרגיש, זו תמיד האינדיקציה הטובה ביותר. אין לי אסי אבל יש לי ק' שאומרת - אם אתה מתלבט, כנראה שזו טעות

גייסט

New member
פשוט. אתה לא מרוצה? שחרר אותו. נקודה.

ייעוץ מבוסס על ניהול יחסי אנוש והכנה נכונה לצרכי הלקוח ובוודאי לקחת אותו מנקודה אחת לשנייה. אם אתה לא מרוצה מהיחס שלו, כבר סיבה לשלוח אותו. במיוחד אם אתה מרגיש שאחרי כלכך הרבה זמן ושעות הוא לא הבין מה אתה בעצם מחפש מיועץ. נשמע גם שלא סיכמתם ביניכם את כל מבנה העלויות כך שנוצרות אי הבנות, והוא מצדו אולי לא טרח להבהיר את הנושא. לא קרה כלום, לא מרוצה תיפרדו כידידים. לגיטימי. בפעם הבאה תהיה ברור עם עצמך מה בדיוק אתה מחפש מיועץ, איזה יעוץ אתה צריך, את מבנה העלויות שהיועץ עובד לפיה ומה כל דבר עולה וכמה. וגם תכנית זמנים ויעדים מפורטת, כבר בהתחלה. בהצלחה.

mentorit

New member
נשמע קטנוני

אני גם עבדתי בתור יועצת שיווקית כמה שנים. מעולם לא התקטננתי על פגישות (כמו שנשמע שהוא עושה) ואם לקוח אומר לי אין יישום- זו נורה אדומה גדולה מאוד כיועצת, זה אומר שהוא לא יודע בעצם איך ליישם את העצות המופלאות של היועץ. במקרה כזה על היועץ להשקיע יותר או שבאמת הלקוח בורח...כמו המקרה שלפנינו.בכל מקרה- אם יש ספק אז אין ספק. נסה יועץ אחר והפעם שאל אותו מהי שיטת העבודה שלו כמו כן לא הייתי בוחרת במקרה של ייעוץ אישי בתשלום לפי שעה אלא בתשלום לפגישה (שבד"כ אורכת כ- שעתיים.) לא ניתן להספיק בשעה כלום.

הפגישה היא שעתיים והתשלום הוא לפגישה

אבל מה זה כבר משנה? אם הוא היה באמת טוב, גם בחצי שעה הוא היה עושה עבודה נפלאה אבל זה לא המצב.

mentorit

New member
סליחה ציינת תשלום לשעה

אמרת 400 ש"ח לשעה... וטלגבי חצי שעה עבודה נפלאה- זה לא נכון! צריך זמן כדי לדבר ולנתח דברים.

600RR

New member
אתה אכן זקוק לעצה - אבל ....

אהלן :) שכחת לרשום את הדברים החשובים באמת: 1. מדוע שכרת יועץ? מדוע דווקא אותו ... איך בחרת אותו? 2. מהן הבעיות שזיהית לפני ששכרת אותו ושאותן הוא אמור לסייע לפתור? (ציינת שהעסק הולך ומתפתח בקצב סביר אף בלעדיו, מה שהופך את השאלה הזו למסקרנת הרבה יותר!). 3. מהן המטרות שהגדרתם ביחד ומהי הדרך להשגתן כפי שסוכם בפגישותייך עם היועץ? 4. מהו הרקע המקצועי של היועץ ומהו הרקורד שלו בהקשר לתוצאות ממשיות והצלחות עם לקוחות?

תשובות

1. מדוע שכרת יועץ? מדוע דווקא אותו ... איך בחרת אותו? שכרתי דווקא אותו כי קיבלתי המלצה מחבר טוב אשר שכר את שירותיו. יחד עם זאת, לחבר הממליץ ישנה חברה גדולה כך שצורת העבודה של היועץ הזה מתאימה לעסק שלי שהוא הרבה יותר קטן. 2. מהן הבעיות שזיהית לפני ששכרת אותו ושאותן הוא אמור לסייע לפתור? (ציינת שהעסק הולך ומתפתח בקצב סביר אף בלעדיו, מה שהופך את השאלה הזו למסקרנת הרבה יותר!). העסק הולך ומתפתח בקצב סביר (גידול של כ 35% מדי שנה במכירות), יחד עם זאת רציתי להאיץ את צמיחתו של העסק כי אני חושב שהוא כיום רחוק מאד מלנצל את הפוטנציאל הטמון בו. 3. מהן המטרות שהגדרתם ביחד ומהי הדרך להשגתן כפי שסוכם בפגישותייך עם היועץ? אופס ... לא הגדרנו עד כה מטרות וזה הדבר החמור. נכון להיום אני יודע שבפגישה הבאה שלי איתו אני רוצה לראות תיעוד של מטרות, יעדים, משימות וכל זה במסגרת לו"ז מוגדר מראש ומפורט כך שניתן יהיה לבקר על כל התהליך. 4. מהו הרקע המקצועי של היועץ ומהו הרקורד שלו בהקשר לתוצאות ממשיות והצלחות עם לקוחות? אני יודע שהיועץ הזה עובד עם מס' לא מבוטל של חברות. לא שאלתי אותו לגבי הצלחותיו כי לקחתי בחשבון את ההמלצה של חבר שלי אשר טען שהיועץ הגדיל לו את המכירות באופן משמעותי. היועץ הזה מגדיר את עצמו כ"יועץ שיווקי" ובעבר עבד בחברה ידועה גדולה והיה אחראי על כ 150 עובדים.

600RR

New member
אוקיי - שפר את סעיף מס' 3

המטרות צריכות להיקבע על ידי שניכם, ולהיות מוסכמות על ידי שניכם - כולל הלו"ז להשגתן וכולל הדרך שבה זה ייעשה. כך תאמר לו. אולי השקעת 10-12 פגישות ולא קיבלת תוצאות ישירות אך אני במקומך לא הייתי מוותר ולוקח מישהו אחר. אני הייתי משתמש בהיכרות ובמידע המצטבר שיש לאיש עם האופי שלך ועם העסק שלך, מבקש ממנו הנחה של 50% על 5 הפגישות הבאות וממשיך איתו. קבע איתו מטרה או שתיים. חלק אותן ביחד איתו ליעדים. תאם איתו על דרכים להשגת היעדים והמטרות. שאל אותו מה הרציונל שעומד מאחורי הדרך ולמה לדעתו זה אפשרי. שאל אותו מה צריך לעשות כדי שזה יצליח ובקש ממנו ללוות אותך מוראלית ומקצועית, מעט יותר צמוד. דווח בעוד חודש, איך אתה מרגיש עם זה. האיש קיבל המלצות, יש לו רקורד. אל תחליף אותו, תמשיך אך שפר את ההתנהלות מולו ואיתו. הכסף ששילמת הוא שכר לימוד.

אני צריך להיצמד לתוכנית

וזה מה שאני הולך לעשות איתו. אבקש ממנו תוכנית שאוכל לבקר עליה הכוללת מטרות, יעדים, משימות והכל תחום בלו"ז מפורט. כך תהיה לי בקרה טובה יותר.

600RR

New member
קח את זה בכיף - תהנה.

שמח שהחלטת להמשיך איתו. דווח איך מתקדם עוד 4 שבועות.

כן רק שעכשיו הקשיחות תתפרש כאיבוד האמון

וזה דבר גרוע. כשהוא יבין שאני דורש להיצמד לתוכניות ולא "סומך עליו" אני חושש שזה יעיב על המשך היחסים ויפגע בעבודה.

600RR

New member
אני רואה את זה מעט אחרת

לא מדובר באי אמון. מדובר בתחושה טבעית של בעל עסק (אתה) שאינו מנוסה בעבודה מול יועץ, שאולי - אם הדברים יתנהלו עפ"י תוכנית, בעל העסק יחוש טוב יותר. זה טבעי, זה על הכיפק, זה לגיטימי, זה הגיוני. אל תקח את זה למקום של "קשיחות" ותנסה גם לא לפרש את הדברים בשבילו. אתה תאמר אותם As Is. תן לו לעשות את החושבין ואת הפרשנויות. בשביל זה משלמים לו. אם תאמר את הדברים ותחשוב בתוכך שהם עשויים לקלקל, הוא יחוש את זה. אני חושב שהמצב מובן, דעתך ברורה והעצות שקיבלת (גם ממני) הובהרו. קח את זה מכאן. (תעדכן איך הוא הגיב).

למעלה