זקוק לעיצה

קרןרווה

New member
קרפיה ז'מין

אשר חילק את הכתב לשבע הקטגוריות, דיבר במסגרת קטגוריית ה"גודל" בין השאר גם על גודל מפצה. זה מה שאני למדתי פעם..

graphein

New member
קרפיה ז'אמין בקטגורית הגודל דיבר על

כתב בעל הגזמות (שמתרחק מהכללים הגרפיים), כתב בעל הארכות מעלה/מטה (prolongée) ועל כתב מוגבה (Surélevée). מאוחר יותר בספרו ABC..דן גם בכתב בעל פרופורציות וכתב נטול פרופורציות. מי שכתב על כתב מפצה תחת קטגורית גודל הינה רנה נזוס בספרה הראשון, גרפולוגיה, עמ'55. הגדרה של כתב מפצה יש גם במילון הגרפולוגי של אוגוסטו וולס אך אין שום איזכור של קרפיה ז'אמין. לעומת זאת, קלרה רומן באנציקלופדיה שלה גם לא מזכירה אותו.

graphein

New member
תיקון טעות - על כתב מפצה כותבת רנה

נזוס בעמ'53. בעמ' 55 מופיע כתב חסר פרופרציות. בנוסף יש אצלה גם כתב בעל הארכות מעלה/מטה. כתב בעל הארכות מעלה וכתב בעל הארכות מטה.

כן, רנה נזוס בכל הספר שלה לא שומרת

על נאמנות למקור הקרפייה ז'מיני, אלא מוסיפה הגדרות ומינוחים מודרניים. קרפייה ז'מן היה גם מתנגד עקרונית לשם "כתב מפצה", משום שזו פרשנות פסיכולוגית ולא תיאור גרפי, ולדעתו הסימנים צריכים להיות מתוארים באופן גרפי ולא פסיכולוגי. גם כשהוא עוסק תחת קטגוריית המימדים בכתב בעל הגזמות, הוא מתייחס לכל סוגי ההגזמות בכתב, ונכלל בכך גם כתב קטן מאד, מהיר מאד, לחוץ מאד וכדו', כל הגזמה היא בעיניו בעייתית. קלרה רומן, כמובן שלא תזכיר את קרפייה ז'מן, משום שלא קראה צרפתית, ולא הכירה את ספריו משנות השלושים.

graphein

New member
בהתייחס לקלרה רומן הניסוח שלי לא

מוצלח. לא מזכירה אותו = לא מזכירה את המונח כתב מפצה. ברשימה הביבליוגרפית יש רשימה מכובדת בצרפתית ובינהם גם קרפיה-ז'אמין. תאורו את הכתב בעל הגזמות, הוא אכן מתייחס לכל סוגי הגזמות שפוגמות בהרמוניה. בכתב מוארך הוא מדבר על החלק העולה והחלק היורד (מבלי לקשור שום פרשנות סימבולית לעליון ותחתון) של האות שהם ארוכים וזה עומד בסתירה לכתב הנמוך אותו גם מתאר. נראה לי שעקרון ההפרדה בין המינוחים הפסיכולוגיים לאלה הגרפולוגיים הוא עקרון חשוב שראוי לשמור עליו גם היום.

ניקח למשל את הכתב המפצה

ברגע שכך מכנים אותו, זה מכתיב מלכתחילה את הפרשנות הפסיכולוגית שלו. הבעיה היא, שהפיצוי אינו נמצא בכתב, ואינו אלא הסבר פסיכולוגי לתופעה, הסבר שניתן לקבל או לחלוק עליו. מה שאובייקטיבית מצוי בכתב אינו אלא פיתוח יתר של איזור אחד, ופיתוח חסר של איזור אחר. האם ישנו קשר של סיבתיות בין שתי התופעות? והאם זהו קשר של פיצוי? ואולי ישנם הסברים אחרים, קבילים לא פחות? ואולי במקרים מסויימים זה נובע מפיצוי, ובמקרים אחרים מסיבה אחרת. קרפייה ז'מן הוא זה שקבע שלכל תופעת כתב יתכנו משמעויות שונות, לפי הקונטקסט, ואם כך, שם של סימן, שמראש מגביל אותו למשמעות קבועה, הוא בלתי קביל.

graphein

New member
מסכימה עם ההסבר. נראה כאילו

homunculus שלי ישב אצלך במקלדת. אם צריך עוד המחשה ל"סלט" שנוצר/יכול להווצר הרי שרנה נזוס עצמה, בספרה השני (גרפולוגיה מתקדמת) בו מציגה את התאוריה של אדלר וכמובן מתייחסת לפיצוי ולפיצוי יתר ולסינדרום הגרפי של כל אחד מהם אינה מזיכרה בכלל את הכתב המפצה. בנוסף, אם נבחן (בספרה הראשון) טוב את ההגדרות של כתב בעל הארכות באזור העליון ואחרים נמצא גם אזכורים של נחיתות ופיצוי.

שלום אמיר, מעט רשמים מכתב ידך

יתכן שבתחום הפרטי המצב הקיים מטריד ומפריע לך, ואתה מגייס מדי פעם מוטיבציה, השקעה ויוזמה כדי לשנותו. אך יתכן גם שישנם שינויים וחוסר עקביות ברמת ההתלהבות, ההתרגשות וההשקעה שאתה מצליח לגייס מתוך עצמך, ועד כדי אדישות שמשתלטת וגורמת לוותר. מפה ולשם יש גם ציפיות ופנטזיות לגבי הרצוי, האידיאלי אם האם אין כאן משום חיפוש אחר ביצה שלא נולדה? אשמח לשמוע תגובה לגבי זה. בהקשרים אחרים ניתן לזהות שאפתנות והשגיות, לימודית מקצועית, יוזמה, שיפור ופיתוח. פעמים הדיון ברמה מופשטת יותר מאשר קונקרטית ולכן מחמיץ משהו או מקשה על האחר להתחבר לכך. ניכרת הפעלה רבה, יש אומרים מוגזמת, של כלי אנליזה, שיפוט, תכנון ובקורת, שעולים מן הסתם על יכולות הארגון, ובתחומים מסוימים גם על יכולות הביצוע. יש להניח שאתה בקי ומתמצא ברמה גבוהה בנושאי עיסוקך ואתה לא מסתפק בקיים אלא חותר לשפר את שלמות ואיכות 'המוצר', תוך שאתה ער ליוקרתך. לא הכי נוח לך עם פישול מקצועי, ולגבי בקורת זה תלוי ממי וברמתה. נראה לי שאתה מתקשה, אם כי משתדל לחיות בשלום גם עם חובבנות, חוסר תכנון, בינוניות, שטחיות במלאכתם של מי לצידך ומגבלות לימודיות מובנות, ובהחלט ערני וממוקד בהערותיך - אם כי לא משוכנע עד הסוף שזה יועיל במשהו. תיתכן נישמה מתנשאת משהו לגבי מי שאיננו מסוגל לתכנן כמה מהלכים קדימה ולהתרכז יותר מחמש דקות ברצף. יתכן שאתה מנסה, בהצלחה משתנה לשמור על פרופורציות אך בהחלט יכול לפעמים לשמוע שאתה קמצן ולקוני בשבחים, מתערב ובקורתי מדי, קטנוני ומנדנד מתוך פדנטיות יתר, ומתסכל את מי שטרחתו הותירה אותך אדיש לנוכח התוצאה הבלתי מרשימה. עד כאן רשמים מפורטים לכבוד החתונה של אחותי שסוף סוף מתחתנת. היות שבחיר לבה הוא מרשת תכשיטים ידועה לא מן הנמנע שתוכלו לראות אותי בקרוב מסתובב עם צמידים ושרשרות מכל עבר.

gal70

New member
שלום לך

הפסקאות הראשונות בהחלט מבטאות את אשר אני חש. לגבי העניין המקצועי קצת פחות, אולי קשה לי להגיד שזה מתאים לי במאת האחוזים. בכל אופן אני ואשתי שולחים את כתב ידה בכדי להוסיף עניין, ולשמוע קצת עליה ועל הזוגיות שלנו. תודה רבה על התגובות של כולכם..

shamon51

New member
לפני ניתוח הכתב של אשתך

ראוי שתביא תגובה יותר מפורטת לניתוחים שניתנו כבר. תודה מראש, שמעון

gal70

New member
תגובתי

לצערי אינני מבין את רוב המינוחים המקצועיים מאחר ואיני עוסק בתחום. הניתוח שלך קלע ברוב, הקושי להפתח ולהביע רגשות, האסרטיביות והחשש לדחוף את עצמי וארגון לא טוב בעבודה, למרות שבסופו של דבר אני מגיע לתוצאות. לגבי יושר, איני חושב שאינני ישר או מתנהג באי צדק, ההיפך הוא הנכון. לגבי דבריו של אודי, כתבתי כי אכן הפסקאות הראשונות ממחישות את מצבי, אך עם שאר הדברים אינני מזדהה. אני מקווה שהעברתי את תחושותיי כראוי. תודה.

תודה לאמיר על התייחסותו

ובלי להיכנס כרגע לגופו של ענין ולפידבק יש משהו מבדח בסיטואציה שבה דנים בתגובה מינורית משהו של מנותח, כאשר בדו"ח עצמו, שנכתב עליו, כתוב שהוא קמצן ולקוני במתן שבחים. בקיצור, 'לחלוב' ממנו 'יותר' כנראה שכבר נתקל בהתנגדות מסוימת ולראיה, פיסקה ב' לא שפכה אור בהיר יותר על התמונה. אגב, התנגדות סמויה להכיר בדבר מה מגולמת בשסע ומן הסתם ככל שזה מתמיד בטקסט כך זה עקבי יותר. ולאמיר, אין בדברים כדי לחלוק במשהו על כנות תגובתך וכד' רק להפנות תשומת לב לאפשרות של הקרנה סובייקטיבית. שבת שלום לך ולכולם

shamon51

New member
המשפט

"ארגון טוב ועבודה לפי כללים, יושר" שנכתב בניתוח למעלה נכתב לחיוב

nili6

New member
שאלה ליודעי דבר.

יש הרבה נקודות בחלק העליון של הרבה מהאותיות. מישהו יכול להשכיל אותי במה מדובר אם להוציא את האופציה שאלה סימנים לכאבי ראש? וגם, איך נדע שזה לא מהעט.

קשה לדון בתופעות לחץ פרטניות

בכתב סרוק, אבל נדמה לי שניתן לזהות פה ושם דברים מעניינים, למרות הסריקה. בחלקים שציינת, בעיקר בתפניות יש כנראה שינוי מסוים בשיפוע של החזקת העט שכתוצאה ממנו נשפך קצת יותר דיו ויוצר כתם. במלה ב' במלה "במקצוע" רואים שסע של גוונים, חיוורון אחיד בהתחלה, קטע כהה אחיד בהמשך, עוד פעם חיוורון, קטע מטפס כהה וכד'. מעניין הניסיון להשחיל את האות ק' "מקצועי" שנשמטה ברישום הראשון. ויש כמה תופעות של 'התקטנות' גובה במלה שיכולות לשקף פתיל סבלנות ואולי גם התחשבות הולך ופוחת, כל אימת שהדברים אינם מתנהלים כפי רצונה, דרישתה או אולי האינטרס שיש לה ענין לקדמו 'עכשיו'. במלים אחרות אסרטיביות יתכן שיש כאן, רוגע ונינוחות כנראה פחות.

shamon51

New member
הזוגיות (לפי הבנתי ../images/Emo13.gif )

הזוגיות מבוססת על סיפוק צרכים במישור האינטימי, החברתי והבטחון האישי. הבנת צורת החשיבה של בן/בת הזוג אמורה לשפר את היחסים בכל שילוב של בני זוג. במישור האינטימי-פיזי: נראה שבן הזוג מביא את הגישה הטכנית אולי קצת יבשה בעוד בת הזוג מחפשת עניין ובדיקת אפשרויות. שניהם לא נוטים לרגשנות יתר והבעת רגשות עמוקה. במישור אינטימי-האינטלקטואלי: יש השלמה בה בן הזוג מביא את המחשבה המסודרת שבודקת את כל האפשרויות ןהסכנות בעוד שבת הזוג נוטה לראות תמונה כוללת הרבה אפשרויות ואוהבת את ההפתעות והריגוש שבשוני. מה שלעיתים נראה לבן הזוג כחוסר אחריות/סדר. במישור החברתי: בן הזוג נהנה מיכולתה של בת הזוג ליצור קשרים חברתיים, בן הזוג צריך להקדיש יותר חשיבה ומאמץ להשתלבות במפגשים חברתיים. במישור הבטחון האישי: בת הזוג נוטה יותר לנסות ולעבור מנושא לנושא ושואבת בטחוןן מהגישה המסודרת והמיושבת של בן הזוג. יתכן ועל רקע משבר אישי של בן הזוג נפגע ענין זה,
אבל
זה הזמן לתת לו גבוי. שמעון

gal70

New member
שלום רב

אני אשתו של אמיר. קראתי את הניתוח שלך ונדהמתי מהיכולת להגיע לפירוט כזה. בהחלט קלעת לשוני בנינו, אני נוטה יותר לקחת סיכונים שמבחינתי הם שקולים ואמיר נוטה יותר להקדיש מחשבה עמוקה לפני כל פעולה. מה שהדהים אותי הוא הניתוח שלך במישור הבטחון האישי. לפי דעתך משבר זה חולף או משהו שישנה את המצב הקודם. תודה על הניתוח המצוין..אשתו של אמיר.

למעלה