עיצה שלי, רד מזה
כלומר, מצויין שבאת לכאן לשאול ושאתה מוצא מידע שתומך בטיעון שלך וכו', אבל אני לא רואה סיבה טובה להמשיך בדיון עם הבחורה הנ"ל. מבחינה רציונלית, ולדעתי זה הטיעון הכי טוב כנגד אנשים כמוה, היא משחקת בשני עולמות ומבהירה כמה שהיא לא מבינה מה קורה סביבה (מתקרבת דוגמה מצויינת לחשיבותה של הפילוסופיה)- ביולוגיה, על כל רבדיה כולל רפואה, הוא מדע חסר לגיטימציה ללא תאורית האבולוציה. אם כל מה שנחקר במדעי החיים תלוי בתופעה אלוהית כלשהי ולא בתופעה טבעית, אז אין שום הצדקה לחקור אותו בנפרד ממחקר אלוהי אחר. אני בטוחה שגם גברת ביורפואה עובדת על מודלים, עובדת על פי פרוטוקולים שהושגו בעבודה על מודלים וכו' היא פשוט לא תופסת את המקום של אבולוציה והחשיבות שלה בעבודה שלה עצמה. הרבה אנשים לא מבינים שבעצם אבולוציה זה הקו המגשר בין כל המחקר המדעי בתחומי מדעי החיים, וזו בעיה. חבל שקורסים שסוקרים את ההסטוריה של מדעי הביולוגיה אינם קורסי חובה (כדי שגם אם מישהו בוחר לא להבין אבולוציה, שיבין שאין לגיטימציה להתכחש לה). הצעתי שתרד מזה כי בפועל, אתה בעמדת נחיתות. הבחורה יכולה להפגיז אותך בעולם מונחים, היא גם יכולה לתפוס אותך על דקויות ואתה לא יכול ממש לנצח עם אחת כזו. ביחוד לא אם היא מתכחשת לעניינים כמו רצפי Alu, שכפי שאפשר להבין מהדיון כאן הן נושא שעולה בכמה קורסים ומי שעובר דרך לימודים של מדעי החיים חייב להחשף אליהם בדרך כזו או אחרת. ותאמין או לא אבל המילה "אבולוציה" עלתה כמה וכמה פעמים בקורסים רבים ומגוונים, כך שאין ספק שהיא מודעת לזה שהיא בדעת מיעוט וחיה בהכחשה- לא נראה לי שיש לך באמת עם מי לדבר שם. הסביבה היחידה בה אני במקומך הייתי חוזרת להתווכח איתה, היא במידה ויש עוד אדם שהיא מנסה לשכנע ואתה חרד לגורלו האינטלקטואלי.