זקוק לעזרה

iloushy

New member
זקוק לעזרה

אני צריך להתקבל לרפואה ובשביל זה אני זקוק לפסיכומטרי בשמיים. נדחיתי השנה מכל ארבעת האוניברסיטאות עם בגרות 109 ופסיכו' 741 ועכשיו אני לא בטוח מה לעשות. (צריך מינימום 760, ו780 זה עדיף) הנתונים שלי: פסיכו' ראשון (אנקורי-2001) - 704, פסיכו' שני (עם נמרוד ינקו למי שמכיר - 2005) - 741. האופציות שלי: 1. לגשת למועד דצמבר, מה שמשאיר לי למידה של 7 שבועות בלבד (האם זה מספיק??) ובמידה ולא ילך אז עוד פעם באפריל. האם יש בכלל טעם לנסות לשפר את הציון במידה משמעותית ב-7 שבועות? 2. לגשת למועד פברואר, מה שישאיר לי המון זמן ללמוד, אבל לא ישאיר לי אופציה של פסיכומטרי נוסף במידה ויתפקשש לי. מה דעתכם פורום יקר? האם עוד מישהו נמצא במצבי? מה הייתם עושים במקומי?

yehuda18

New member
הממ

אם אתה מאמין שתוכל לשפר, אז יאללה תן גז.. מקסימום באמת תוכל להיבחן שוב באפריל, אם רפואה חשוב לך עד כדי כך.. (מעניין באמת למה..) ואולי תבחן את האופציה של שיפור או הוספת בגרויות בצורה אקסטרנית, דבר שיכול אולי להעלות במקצת את הממוצע ולשפר את סיכוייך..

nate2000

New member
מוזר....

אולי נדחית על סמך מו"ר או מרק"ם כי הציונים שלך הם מעל לסף לזימון למבחנים ולראיונות. אולי באמת כדאי שתשפר בגרויות וגם תעלה את הפסיכומטרי אם הוצאת 741 תוכל להוציא גם 760 זה רק עוד 2 תשובות נכונות

iloushy

New member
נכון

בטכניון לא עברתי את הסף לזימונים בת"א המו"ר באמת התפקשש לי ממש (195-שזה מתחת לממוצע), אבל בין כה וכה הסכם שלי לפני מו"ר הוא 714 וזה היה הסף קבלה התחתון לזימונים, ככה שלא היה לי סיכוי אלא אם כן הייתי מקבל במו"ר 240+ בב"ש הראיונות הם כ"כ סובייקטיבים שזה טיפה מכעיס. אבל לפי מקורות מהימנים בי-ם המרק"מ הלך פשוט מעולה ועדיין לא התקבלתי, ככה שהציונים שלי לא מספיקים בעליל לא משנה איך תתבונני בזה. גם את הולכת לעשות פסיכו' שוב?

Rapid Fire

New member
לדעתי,

(וזה בהנחה שהכסף לא משחק פה תפקיד) הייתי מציע לך לנסות לגשת בדצמבר, ובאם לא ילך לעשות שוב באפריל. הרי מרווח הזמן בין הבחינה אחרי דצמבר לבחינה באפריל דיי שווה לזמן שיש לך עד למועד פברואר. כך שיהיה לך את אותו פרק זמן ללמוד. רק מה, אם אתה ניגש בדצמבר, יכול מאוד להיות שתשפר את הציון כך שלא תצטרך לגשת שוב באפריל. ואז חסכת לעצמך חודשים של למידה. במידה ולא ילך, תלמד שוב לאפריל. ולדעתי דווקא כן אפשר לשפר במצבך. הציון שלך מעיד על כך שאתה יושב על ממוצע של טעות או שניים לפרק. אני מניח שהטעויות האלה נובעות מטעויות של לחץ בזמן מבחן ושל הבנה לא נכונה של השאלה. מטעויות כאלה נמנעים בדרך כלל באמצעות תרגול אינטרנסיבי. ו7 שבועות לדעתי זה דיי והותר. גם אם יש נושאים ספציפים שבהם אתה מתקשה (וגם אם כן, אז זה בטח נושא או שניים, לפי הציון שלך) אתה תוכל לתרגל אותם ולשלוט בהם תוך 7 שבועות. אם תתמיד. הדבר היחיד שאתה מפסיד אם אתה ניגש בדצמבר זה (במקרה הגרוע) את הכסף שהבחינה תעלה לך. אם תשקיע, אני לא רואה סיבה שלא תשפר את הציון. בציונים כאלה, מספיק לטעות פעמיים או שלוש פחות וכבר הקפצת את הציון משמעותית.

iloushy

New member
הבעיה היא

שלמבחן הקודם קרעתי ת'תחת ממש ולשלושה חודשים כמעט. וזה היה לפני יותר משנה... האם זה הגיוני ללמוד ולתרגל עד לכדי ידיעה של 100% מהחומר (ללא פשרות) תוך 4 וחצי שבועות? (כי שבועיים וחצי אחרונים זה מרתון מבחנים) נראה לי טיפה לחוץ מדי... מישהו כבר עשה את זה ויש לו טיפים??

לומינגו

New member
הצעה שלי

זה לא קל כ"כ לשפר בתחום הציונים שהזכרת (למרות שאתה בהחלט מוכשר ע"פ הציונים) בכל אופן, הפסיכומטרי מספיק גבוה, אולי כדאי קצת להעלות את הממוצע בגרויות, אבל זאת החלטה שלך. (בגרויות חורף בסביבות ינואר)

slashon1

New member
תראה לדעתי....

בעיקרון אין לך מה לגעת בבגרות לדעתי יש לך בגרות מעולה ולא הייתי מציע לשפר עוד ולהוסיף מקצועות וכל זה כשבמיוחד לפי מה שהבנתי באוניברסיטאות שמים דגש יותר על הפסיכומטרי. אז ככה שעדיף שתנסה לקבל קצת יותר גבוה בפסיכו כשאני מאמין ש-750 יספיק. עכשיו אם תוציא איזה 750 או 760 ולא תתקבל אז זה כבר לא יהיה בגלל הנתונים שלך אלא בגלל פיקשוש אולי במבחנים האלה שעושים כשמזמנים אותך בעיקרון 780 יכול להיות נחמד אבל אנשים עם נתוני בגרות כמו שלך התקבלו לרפואה גם עם פסיכומטרי 740+ עד 750

לפי דעתי

תעשה מכינה באוניבריסטה שאתה רוצה להתקבל אליה מישקל יותר כבד מבגרותוהתנאי קבלה ירדו לך

yishaiys

New member
אפשרות אחרת

אני ממש לא מעוניין ללמוד רפואה אבל בדקתי בת"א ובירושלים עם הבגרות שלי כמה צריך בספכומטרי. בת"א (109.91) לשנה הזאת הייתי צריך 728 ובירושלים (109.99) צריך 734. אולי תשפר בסה"כ בגרות אחת לא משנה איזו ב2-3 נקודות וסביר להניח שתתקבל לשתי האוניברסיטאות.

advab

New member
וואו וואו וואו

מה הייתי נותנת בשביל להיות במצב שלך...המון!!! לפי דעתי, אל תוותר יש לך מטרה, לך אליה, ואם צריך לשפר תשפר. אם ממועד אחד לשני קפצה ב-40 נקודות תהיה בטוח שתצליח לשפר בעוד 25-35 נקודות לפחות בפעם הבאה זה מוכח. כן לדעתי אתה צריך לעשות במועד דצמבר כי בסך הכל בעיה של הבנת החומר אין לך בציון שכזה, לכל היותר כמו שכולם אמרו עושים פסיכומטרי באפריל לא ביג דיל כבר עשית 2-3... מה הייתי נותנת בשביל ציונים כאלה, הרי החלום שלי הוא ללמוד רפואה, אל תוותר ותגשים גם את החלום שלי בדרך. ישר כח!

למעלה