זקוק לעזרה

• פותח הנושא begk
  • פורסם בתאריך
סקוטלנד

אנחנו טיילנו בסקוטלנד 5 שבועות באוגוסט 2003. לינה: חצי מהזמן ישנו בקמפינג וחצי ב- b&b. אסור להקים אוהלים במקום לא מורשה, הקמת אוהל עולה בסביבות 7 פאונד וזה כולל מקלחות, שירותים ובתוספת כסף מכונות כביסה ומייבש לפעמים. יש מקומות ללא שרותים, הם מסודרים לרוב ולא גובים כסף. אני אסביר, במהלך ה- west highland way פעם אחת ישנים באמצע יער וזה מקום ידוע, אך לא מסודר. ופעם אחרת ישנים בחצר של מלון - לא עולה כסף ואין שרותים. שאר הפעמים ישנים באתרי קמפינג מסודרים (חלקם טובים יותר וחלקם פחות). פעם אחת פיספסנו מעבורת אז נשארנו לישון על החוף בעצת המקומיים, אבל בכל ההנחיות אוסרים לינה לא מסודרת. אוכל: הרשת מזון הזולה נקראת Tesco, אחלה אוכל!! אנחנו קנינו לחם, שוקולד, ריבה ושימורים (מעולים!!!) של טונה בכל מיני רטבים. יש להם ה-כ-ל בשימורים וממש טעים. זה קצת כבד (סחבנו על הגב) אבל זו רשת ענקית ואם אין סופר אז יש מכולת / תחנת דלק / מלון נידח וכו'. לרוב ב- west highland way אם יש כספומט אז אין מכולת ולהיפך
אבל מסתדרים. העלות של האוכל כמו בארץ. היינו קונים גם פסטה והבאנו מהבית בקבוק פלסטי שקנינו בסופר פארם שמלאנו אותו בשמן זית ותיבוליות של קנור. ובערב כשהגענו לקמפינג בישלנו על הבנזנייה פסטה. מדי כמה ימים כשהבחור הארגנטינאי שלי נתקף צורך בבשר נכנסו למסעדה ואכלנו סטייק, שוב, מחירים כמו בארץ (יש מסעדה מצויינת בירידה לכיוון לוך-למונד ...). הטיולים:מעבר ל- west highland way מגלזגו, במרכז, לפורט וויליאם, בצפון (10 ימים). הלכנו גם את ה- southeren upland way (יותר משבועיים) בדרום. זה מסלול ממערב למזרח, מים אל ים. לקחנו מעבורת בדרום לאי מקסים שנקרא Aran שם שכרנו אופניים ודיוושנו לנו, יש שם קמפינג מצויינים. תחבורה: מהצפון לדרום לקחנו רכבת - ממש יקר! שכרנו אוטו 10 ימים, אם אתם מעל גיל 25 או 26 (אני לא זוכרת) ואתם נוהגים עם גיר ידני השכרת הרכב היא זולה!! וכך מגיעים לישובים נידחים בצפון שהדרך היחידה להגיע אליהם היא ע"י הדוור שמגיע פעם ב.. רוב הטיול היינו שנינו לבד, לא שמענו עברית ולרוב גם לא אנגלית, רק שנינו... הבעיות: צריך לנווט, תקחו מצפן ותקנו שם מפות טובות כי יש המון ערפל ומלבד הפרה שמסתכלת לך בעיניים היו בקרים שלא ראינו כלום. לפעמים קר מאוד לפעמים חם מאוד ולפעמים גשום מאוד. צריך להתכונן להכל. והבעיה העיקרית... המידג'יטים- יצורים קטנים כמו יתושים שעוקצים ללא רחמים ומגרדים. צריך להתמגן טוב וכשאומרים לישון עם כובע כמו של כוורן אז להקשיב!!! זה חשוב בחלקים מסויימים של המסלולים. אנחנו ביזבזנו המון כסף: חצי מהלילות ב- b&b (בפריפריה רובם לא יקרים, אבל באדינבורו התפנקנו בפסטיבל 3 לילות ממש יקרים במרכז העיר), שופינג באדינבורו אנוורנס וגלזגו, שכירת רכב והנסיעה ברכבת. ויצא לנו, לשנינו ללא טיסות, 5 שבועות - 19,000 ש"ח. אני מקווה שעזרתי. בהצלחה ותהנו

בתמונה הקודמת- הקטע האחרון של

המסלול בפורט וויליאם. עוד תמונה מה- west highland way. הפעם אמצע המסלול.

רק שתדע שממש התביישתי לכתוב

חוויות מסקוטלנד כי מי שייעץ לי בזמנו ב"למטייל" היה.... אתה
איך לא אזהרת אותנו בפני המידג'יטים הללו
וחוץ מזה אני אשמח לענות לבקשתך במסר ברגע שתקופת המבחנים תסתיים (סוף החודש... נו שיגיע כבר..) ועידכון, שאלתי לפני חודש על נפאל, אבל התוכניות השתנו (מזל אחרי מה שהמלך שלהם עשה שם
) ואנחנו טסים (
) לצ'ילה וארגנטינה. ברגע שזה יהייה יותר רלוונטי אני אטריד אותכם בשאלות
והתאריך למטה,
יום החתונה העתידית
סופ"ש נעים

עוד קצת אינפורמציה

מים נכנסים למלון וממלאים מהשירותים, המים טובים! הטרק של ה- west highland way ממשיך גם אחרי פורט וויליאם ונקרא great glen way הממשיך עוד יותר צפונה ונמשך שבוע. אמרו לנו שהוא פחות יפה. הטרק בדרום הוא 340 ק"מ אנחנו בחרנו לא לעשות את כולו ובעזרת תחבורה ציבורית דילגנו על חלקים. בנוסף יש במהלך המסלול בקתות ללינה בחינם (קיימים במספר טרקים). יש בביקתות מחברת וכל אחד רושם את חוויותיו מהטיול... אזהרה נוספת: 80% משטח מסקוטלנד הוא ביצה, ולכן אסור לסטות מהשבילים המסומנים (לא תמיד מבחינים בסימון- בטרק בדרום) וכפי שכתבתי צריך מצפן ומפה. לא לעשות קיצורי דרך!!!!!!! אני אשמח לענות על שאלות ולהוסיף עוד תמונות אם תהיו מעוניינים, אני מתרפקת על הזיכרונות

מצאתי מפה שמסכמת את הטרקים

העיקריים בסקוטלנד. הקו שציירתי למטה בשחור מציין את ה- Southern Upland Way שחסר.

begk

New member
אשמח לשמוע עוד רעיונות

אולי אפילו כדאי שתעלה אותם כאן כדי שהבא שיעשה חיפוש וירצה מידע יוכל להנות גם כן. תודה מתי

למעלה